Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש קורס מכונאות רכב...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 16.5 ומתרוצץ בין פורומים כבר שנה וחצי במטרה ללמוד כמה שיותר על מכונית. למדתי המון, ואני מרגיש שאני צריך לעבור לשלב המעשי. עכשיו שאלתי היא אם מישהו מכיר קורס מכונאות רכב שבעזרתו אני יוכל סוף סוף להתעסק במנוע אמיתי ולא להרכיב חלקים עם העכבר ב Greanhead Garage....

מישהו מכיר משהו כזה ? (בירושלים ?)

פורסם

לפנות למוסך ולעבוד בתור שוליה.

באותו מעמד תפנה אל העובדים(בחיקוי של עמיר פרץ) ותברר עמם לגבי הקורסים,רובם ככל הנראה עברו זאת במסגרת ביה"ס או בצבא אך ישנם כאלה שעברו זאת במסגרת הפרטית.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני למדתי הנדסאי רכב בעתיד ת"א.

אתה בגיל צעיר דה בוודאי לא יכול, לכן אני ממליץ לך לגשת לשם ולהתעניין אצל עוזי על קורס פרטי.

ישנה אפשרות אחרת שתיגש "ללובינסקי" פיג'ו ציטרואן בבני ברק שם יש לימודי מכונאת.

אם כבר הגעת לשם אז גש למנהל הטכני (דרור הס" ותתיעץ איתו אולי הוא בעצמו יתן לך שעורים פרטים הוא תותח (היה המורה שלי לדיאזנוסטיקה ושיפורים).

בבקשה מראש.

יניב.

יניב

פורסם

אני ממליץ שתלך למוסך הקרוב, ורק בינתיים שיתנו לך לראות, איך מחליפים, ואיך נראה שם כל העסק...

אחרי זמן מה אולי יתנו לך לגעת שם בכמה חלקים.

הרי בגיל 16.5 אתה לא יכול להיות מוסכניק מקצועי, מה זה יתן לך? :roll:

172

פורסם

מי אמר שאני רוצה להיות מוסכניק מקצועי ? אם היתי רוצה להיות מוסכניק, היתי עוזב את הבית ספר הנוכחי שלי ועובר לבית ספר המלמד מכונאות רכב ! (יש כזה בירושלים, אבל זה בה בחשבון על הבגרות) אז מה אני רוצה בעצם ? לספק את הרצון שלי לדעת עוד ועוד על מכוניות. אני רוצה להעשיר את הידע שלי כמה שיותר. כי מכוניות זה מה שאני אוהב.

תשובה מספקת ?

פורסם

אתה צריך לדעת אייזה רכבים מעניינים אותך הכי הכי

עכשיו אתה עובר לסיפרות ספציפית שאני יכול לרשום לך רשימה ארוכה של זה

בנוסף אני יכול לשלוח אותך לירושלים שם יש לי חבר עם מוסך ג'יפים שעושה שיפורים וזה יופי של קרש קפיצה לתחום

אני את מרבית הידע שיש לי רכשתי מסיפרות באנגלית ויש הרבה

תוך ניסיונות מידי פעם לעשות לפי הוראות הספר

פורסם

זה הרכב.כי השוק שלו דיי גדול והוא דיי זול.

יש לי 3500 ש"ח עכשיו. אבל עד הרשיון, אני חוסך לאוטו. (הרשיון ההורים משלמים. ביטוח ההורים - אבל רק אם אספנות. אז כנראה חיפושית שנת 73 ומטה)

אז ספר על חיפושית יהיה טוב. עד כמה הספרים האלה מפורטים ? למשל אם יסבירו לי איך להחליף מצת שהתקלקל ? (לדוגמא...) או משהו דומה ?

איציק אמר לי על ספר של היינס, מי זה ? ויש לו ספר לחיפושית ?

אני רוצה להבהיר משהו: אני לא מתכוון לרוץ מהר. אני לא יעשה לרכב 2 דקות אחרי שקניתי אותו, עבודת פחחות + צבע, אני יתקדם לאט ובטוח. (דרך אגב בספרות יש גם הסברים על פחחות ?)

פורסם

עד כמה שאני יודע הספרים של היינס הם מפורטים מאוד , אני הזמנתי עכשיו אחד כזה, אני ממליץ לך בחום (מאחר ולחבר שלי יש ספר כזה על ה 106 והוא מצויין ... )

אחרי בדיקה קצרה , אכן יש להיינס ספרים על החיפושית על כל דגמיה .

את כל הפרטים על היינס והספרים שלו אתה יכול למצוא בכתובת הבאה :

http://www.haynes.co.uk

בהצלחה !!

דוד.

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

אני גם מתלבט בבעייה דומה.

רק שהמצב שלי די שונה משלך.

אני עכשיו בצבא, עם צפי להגיע פעם בשבוע הבייתה.

ואני רוצה ללמוד את כל הדברים האלה. כרגע אני בעיון מאסיבי בספר של היינס של ג'יפ צ'רוקי, לומד איך נראים החלקים, מה עובד איך עובד, ואני משתדל להשאיל ספרים אחרים של מכוניות אחרות, ללמוד את התיאורתי.

לי יש רישיון ויש אפילו אוטו, אבל מה שכן , באוטו הזה אין לי חשק לגעת בכלל, הוא פשוט לא כייף לטפל בו או להשקיע בו.

בכל אופן, בתכלס העצה הכי טובה זה פשוט לקנות איזשהו אוטו (אחרי שיש לך רישיון כמובן) ובהנחה שאתה יכול ליד הבית לעשות את זה - לטפל בו.

אז אתה לוקח באמת אוטו כמו החיפושית , שאתה יכול לשחק שמה בדברים וללמוד , יושב עם ספר של היינס, מפרק חלקים, ולומד לאט לאט לבד כל מיני דברים.

זה לדעתי הכי טוב.

עיצה שלי, חכה לרישיון שלך.

ואגב, עד כמה שידוע לי , בספרי של היינס אין ממש ענייני פחחות... זה מה שמעניין אותך באוטו? צבע ופחחות? אתה יודע שבחיפושית ישנה לא צריך ידע רציני בכלל בזה? פטיש,פחית צבע, מברג שטוח,מברשת עושים את העבודה יופי...

דבר על מנוע, על קרבורטור, גיר , דיפרנציאל אחורי שקיים אצלך...

בהצלחה !

Race Smart

פורסם
אז אתה לוקח באמת אוטו כמו החיפושית , שאתה יכול לשחק שמה בדברים וללמוד , יושב עם ספר של היינס, מפרק חלקים, ולומד לאט לאט לבד כל מיני דברים.

זה לדעתי הכי טוב.

עיצה שלי, חכה לרישיון שלך.

ואגב, עד כמה שידוע לי , בספרי של היינס אין ממש ענייני פחחות... זה מה שמעניין אותך באוטו? צבע ופחחות? אתה יודע שבחיפושית ישנה לא צריך ידע רציני בכלל בזה? פטיש,פחית צבע, מברג שטוח,מברשת עושים את העבודה יופי...

דבר על מנוע, על קרבורטור, גיר , דיפרנציאל אחורי שקיים אצלך...

בהצלחה !

לא, לא מעניין אותי פחחות. סתם נתתי דוגמא...

מעניין אותי יותר החלקים המכנים... הפחחות זה חלק שולי... אני רוצה לתקן תקלות ברכב בעצמי, לדעת איך להרכיב\לפרק חלקים נכון.

וכן זה מה שאני עושה. מחכה לרשיון. אני לא יקנה אוטו בלי לעשות עליו סיבוב קודם...

(מה שכן, אני משתגע...אני מת כבר להתחיל ללמוד ולקבל רשיון...)

פורסם

אני מבין אותך

כל מה שניתן לאחל לך כרגע זה בהצלחה !

וכשתגיע לשלב הזה , של ללמוד את הפנים של האוטו, תלך לפורום של איציק, טיפול ברכב, אני בטוח שהוא ישמח לענות לך על כל שאלה שתהיה לך...

ועוד משהו, אם אתה חושב שאתה די נעול על החיפושית הישנה (תחשוב אם אתה לא מעדיף איזה פיאסטה ישנה או משהו כזה) אז תקנה כבר מעכשיו את הספר של היינס, ואז תוכל לשבת וללמוד ממנו כבר עכשיו

את התיאוריה.

בכל אופן אל תקפוץ גבוה מידי.

בהצלחה .

Race Smart

• תוכן חדש...