Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

307 1.6 אוטומט, שנת 2002, 46K ק"מ

מספר מתכונים צרפתיים..אשמח לשמוע דעות לפני מה שהבוחן במוסך יאמר.

1. בנסיעה בעת סיבוב ההגה, נשמע איזשהו רעש "קלאק" או "קראנק" מאיזור תא המנוע, לא קורה בתזוזה של ההגה בעמידה במקום , לכל אורך סיבוב ההגה.

2. מזגן משוגע - גם במצב של בקרת אקלים(קיימת) וגם במצב רגיל המפוח של המזגן מוריד מעצמתו בצורה דרסטית למרון שבלוח האלקטרוני הוא נראה על מקסימום, יש לציין לא נראה שהמדחס מפסיק לעבוד, עדיין יוצא אוויר קר אך בעצמה נמוכה, וחוזר חלילה , קפיצות מעצבנות ביותר, ולפעמים המזגן זורק אוויר חם לאיזה 15-20 שניות.

3. בעת שחרור דוושת הגז נשמעת חריקונת, שוב מאיזור תא המנוע.

4. הרכב לפני תום תקופת האחריות, מוסך מורשה היבואן יספר לי על כל קלקול שיש ברכב?

תודה.

שחר

שכחתי עוד מטעם אחד...

5. דפיקות מהגיר בעת העלאת הילוך..

פורסם

הרעשים מכיוון המנוע בעת עזיבת הגז נשמע כמו תושבת מנוע או גיר שסיימה את חייה. יכול מאוד להיות שהרעש בעת סיבוב ההגה נגרם מאותה סיבה.

פורסם

איזה קטע, אני המום!

שתי תופעות הרעש (הדפיקונת בעת התחלת נסיעה בסיבוב והחריקה בעת עזיבת דוושת הגז) קורות באופן זהה גם אצלי!

התחילו ממזמן, בערך בסביבות ה40000!

307 - 2002 XR!

אני התעלמתי מהן שכן זה נשמע לי דבר שולי.

מאז כבר ביקרתי במוסך בשני טיפולים שיגרתיים שונים!

בקרוב יש לי טיפול נוסף - אשמח לשמוע את מה שיאמרו לך במוסך!

בברכה, ברק.

[אגב, אין מצב שאחת מהתושבות שציינו לעיל 'הלכה' שכן הדבר היה מאותר ע"י המוסך כבר בטיפול הראשון שביצעתי]

פורסם

לצערך / לשמחתך המוסך איננו בודק תושבות מנוע. אם במקרה הוא שם לב או שהמצב הוא קריטי ויש רעידות ורעשים - הוא ישים לב ויציע החלפה.

מוזר שלפותח השרשור הבעייה בגיר היר שולית והיא פחות חשובה מעוצמת המזגן עד כדי כך שכמעט שכח אותה.

אני הייתי ניגש למוסך המרכזי.

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

דווקא לא הייתי ניגש למוסך המרכזי הוא לא מומלץ במיוחד.

באיזה אזור אתה? (בשביל שנוכל להמליץ על מוסך מורשה טוב)

גיא

פורסם

האוטו טופל עד עכשיו במרכזי. אני עובד בהרצליה פיתוח ויש שם את מוסך הדקל,

חשבתי לקפוץ לשם, מומלץ? או כל מוסך אחר באיזור המרכז יתאים.

תודה.

פורסם

מצטרף בחום להמלצה לא להתקרב למוסך המרכזי. המתן להמלצות אחרות מחברים מנוסים יותר.

כדאי להקפיד לדבר אישית עם בוחן המוסך ולוודא אפילו בנסיעת מבחן שהוא מבין על מה אתה מדבר.

לגבי המיזוג אני יכול לתרום קצת מניסיוני עם סיטרואן, שם ידוע שיש תקלות חוזרות במנועים הקטנים שאחראים על מדפים במערכת המנתבת את האוויר. לי היו כבר שתי תקלות כאלו. זו דווקא נשמעת תקלה שקל לאתר באמצעות בדיקה ממוקדת עם מחשב, כאשר כמובן יש לציין בפני המוסך שאתה מבקש בדיקה של מערכות המיזוג. במוסך שלי יש הנדסאי שזהו כל תפקידו.

פורסם
אהלן,

307 1.6 אוטומט, שנת 2002, 46K ק"מ

מספר מתכונים צרפתיים..אשמח לשמוע דעות לפני מה שהבוחן במוסך יאמר.

1. בנסיעה בעת סיבוב ההגה, נשמע איזשהו רעש "קלאק" או "קראנק" מאיזור תא המנוע, לא קורה בתזוזה של ההגה בעמידה במקום , לכל אורך סיבוב ההגה.

2. מזגן משוגע - גם במצב של בקרת אקלים(קיימת) וגם במצב רגיל המפוח של המזגן מוריד מעצמתו בצורה דרסטית למרון שבלוח האלקטרוני הוא נראה על מקסימום, יש לציין לא נראה שהמדחס מפסיק לעבוד, עדיין יוצא אוויר קר אך בעצמה נמוכה, וחוזר חלילה , קפיצות מעצבנות ביותר, ולפעמים המזגן זורק אוויר חם לאיזה 15-20 שניות.

3. בעת שחרור דוושת הגז נשמעת חריקונת, שוב מאיזור תא המנוע.

4. הרכב לפני תום תקופת האחריות, מוסך מורשה היבואן יספר לי על כל קלקול שיש ברכב?

תודה.

שחר

שכחתי עוד מטעם אחד...

5. דפיקות מהגיר בעת העלאת הילוך..

תשובות

1. הרעש נובע ממוט קישור תחתון .ישצורך בהחלפת פרסות + גומיות.

2. יכול לנבוע מכמה סיבות .כגון טעינה או מצבר לקוי.התחממות מנוע ועוד ישלאבחן על

הרכב.

3.הרעש נובע מחיבור אגזוז אחרי ממיר. יש לפתוח ולגרז בגריז מיוחד למניעת התופעה.

4. לא בטוח - תלוי כמה אתה ותיק ומקורב למערכת [לצוות המוסך].

5. בד"כ תופעה שנפתרת ע"י עדכוני תוכנה המצוייםבמחשב המוסך.

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם

עדכונים:

היום הוכנס הרכב למוסך הדקל בהרצליה, בוחן חביב, יום-טוב ,קיבל אותי והלכתי לדרכי.

חזרתי ב 16:00 לערך , נאמר שהרכב מוכן ורק מדביקים את הקודן לדש(אחלה שירות למרות שלא ביקשתי). בגלל קוצר זמן לא התעמקתי במה הוחלף/תוקן.

1. דפיקות מהגיר - נאמר שנעשתה דיאגנוסטיקה ע"י מחשב ושהוחלף חלק(?) באחריות.

2. דפיקות בעת סיבוב ההגה - כמו ש DIAGON אמר , הוחלפו גומיות במוט מייצב תחתון ואם אינני טועה נעשה כיוון פרונט.

3. כיוון שסתומים. - האם זה בגלל שהתלוננתי על רעידות בעמידה ברמזור?

4. מזגן - נאמר שהיה ליכלוך במפוח, נוקה והכל בסדר, אני נכנס לרכב...והמצב כשהיה, המפוח בקושי זורק אוויר בעוצמה הכי חזקה שלו, עוד כמה נסיונות - לא הלך. יוזמן מפוח חדש ויוחלף באחריות.

5. רעש אחרי עזיבת דוושת הדלק - נעלם.

רשמים מהנסיעה:

חם חם חם! המזגן מעפן:)

גיר - העברות יותר חלקות , אך עדיין מורגשות קצת מכות במיוחד בין 1 ל 2. האם במעבר מניוטרל לרוורס צריכה להיות מכה? מורגשת מכה במעבר הזה..לא נראה לי נורמלי, אבל AL4 ..לך תדע.

רעשים מההגה נעלמו, והאוטו לא רועד בסרק.

בגדול אחלה מוסך, חוץ מהפישול הקטנטן עם המזגן, אני משער שבמוסך המרכזי גם יש להם את החלק במלאי, זה אולי יתרון של מוסך מרכזי.

תשלום: 0 ש"ח. הכל באחריות. נהדר!

אשמח לתגובות בנושא הגיר.

• תוכן חדש...