Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על סף קסנטיה 95

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בתקציב שלי שלוש אופציות - קסנטיה 95, מונדאו 95 וקלארוס 97.

מה שאני צריך זה רכב אמין מאוד עם ספסל אחורי גדול מספיק לשלושה כסאות בטיחות, תא מטען גדול ונוחות נהיגה.

מה ששמתי עיני עליה היא קסנטיה 95 SX.

היא במצב טוב. בבדיקה אמרו את כל מה שיכלו להשפריץ אבל במוסך מורשה אמרו לי שאין מה לדאוג שזה רכב בן 11 וככה הוא. שיש לו בלאי , רעשים במנוע, דליפות לחץ בצילינדרים, לחץ דחיסה לא זהה וגבוה, נזילות שמן, וחשוב - תיקוני תאונות ורקבונות כולל סימני מתיחה בתחתית ובתא מטען. מה שמוזר שאמרו לי שיש דוד עמעם אחורי פגום - ואין לי מושג האם המכון בודק את זה, וגם חריקות בבלימה שאני נסעתי עליו לא מעט יחסית ליום בדיקה ולא שמעתי, בולמי זעזועים חלשים ונקישות בשילוב הילוכים. ועוד היד נטויה.

אני די רוצה אותה, כמובן שהמחיר מצוין.

האם לקחת או לבדוק את שאר האלטרנטיבות?

תודה.

פורסם

מה שאני צריך זה רכב אמין מאוד ... מה ששמתי עיני עליה היא קסנטיה 95 SX.

היא במצב טוב. בבדיקה אמרו את כל מה שיכלו להשפריץ אבל במוסך מורשה אמרו לי שאין מה לדאוג שזה רכב בן 11 וככה הוא. שיש לו בלאי , רעשים במנוע, דליפות לחץ בצילינדרים, לחץ דחיסה לא זהה וגבוה, נזילות שמן, וחשוב - תיקוני תאונות ורקבונות כולל סימני מתיחה בתחתית ובתא מטען. מה שמוזר שאמרו לי שיש דוד עמעם אחורי פגום - ואין לי מושג האם המכון בודק את זה, וגם חריקות בבלימה שאני נסעתי עליו לא מעט יחסית ליום בדיקה ולא שמעתי, בולמי זעזועים חלשים ונקישות בשילוב הילוכים. ועוד היד נטויה.

בוא נגיד ככה, בהנחה שהשרשור הזה רציני (ולי הוא נראה כמו בדיחה), אתה מחפש אמינות בקסנטיה 95, בלי גיר או מנוע, עם בולמים הידרופניאומטים גמורים ושאסי דפוק. אה כן - גם בלי אגזוז...

אם לסכם - יהיה לך הרבה יותר זול ומהיר אם פשוט תקח את הכסף שחשבת להוציא עליה ותזרוק אותו לים.:roflmao:

HFturbo

פורסם

ברוך הבא לפורום, ובהצלחה בקניה.

• בטרם תשאל, בצע חיפוש בפורומים הרלוונטיים. חיפוש קצרצר העלה מספר שרשורים בנושא "קסנטיה" בפורום יעוץ ברכישה. אני מניח שחיפוש דומה בפורום טכני יעזור לך לקבל מושג כללי לגבי תקלות אפשריות בכל אחת מהאפשרויות שהעלת.
  • התעלם באלגנטיות מטענות כלליות כמו "אמרת רכב אמין מאוד? זה לא סיטרואן". הורי ואחותי מחזיקים סיטרואן ZX, אחת 1400, שניה 1600. אמנם לא "אפס תקלות", אבל רמת אמינות גבוהה. לא יודע לגבי קסנטיה, אבל אין סיבה להכליל.
  • הרחב בנושא הדרישות מן הרכב (אוטומט/רגיל, נפח מנוע, תקציב). כך היעוץ בפורום יהיה ממוקד יותר, ואולי גם יפתח בפניך אפשרויות שטרם חשבת עליהן.

ככלל, הרכב המסוים הנ"ל נשמע על פניו בעייתי מידי, שסבל מהזנחה. הייתי בודק קסנטיות נוספות, לדעתי לא מדובר ברכב נדיר למדי, כך שאין מדובר באקזמפלר היחיד העומד כעת למכירה.

בהצלחה,

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם

הבעיה שהמכון גם אמר שיש נקישות במתלה. אבל זאת הרי לא בעיה בקסנטיה לפי מה שקראתי. לגבי הדוד, הרי במכון לא פותחים לראות מה קורה בפנים. בגלל זה, אני סקפטי לגבי אמינות הבדיקה, שאגב אין בה כלום לגבי השסי. כתוב שלוח המחוונים תקין. איך מכון יכול לוודא שמה שכל מחט מראה זה נכון?

אני לא מומחה גדול, ובגלל זה קפצתי למוסך מורשה ושאלתי מכונאי לא אלמוני לדעתו, והוא אמר לי שניפחו את הבידקה סתם.

לגבי האמינות, ממה שחיפשתי עכשיו בפורום יש הרבה המלצות על הקסנטיה כמכונית אמינה בסהכ לסיטרואן.

פורסם

המוסכניק אמר שניפחו כי הוא בעצם רואה שהאוטו כולו הרוס, רוצה שתקנה אותו, ושתהייה לו יותר עבודה.

אל תחשוב שמוסכניקים חושבים על טובתך בעת קניית מכונית משומשת.

פורסם

סינבד ידידי, אני רואה שאתה לא צוחק, אז אני אשיב לך ברצינות:

בתור מי שהיו לו (ויש לו) יותר סיטרואנים משאפשר לספור.. ושעבד אצל דוד לובינסקי כמה שנים טובות, תרשה לי לייעץ לך שאם הקרטריונים המנחים אותך הם אמינות ומרחב פנימי סביר - שכח מהקסנטיה הזאת או כל אחת אחרת ולך לחפש לך יפאנית/קוראנית גדולה (משפחתית אמיתית יאמרו האמריקאיים) דוגמאת -626, גלאנט, קרינה, אקורד, סונטה וכו'.

כמו שאמרו קודמי, ואני האחרון לחלוק על כך, סיטרואן מייצרת (לא תמיד אבל לרוב) מכוניות מעניינות ומהנות. אך הן לא זולות לאחזקה (במיוחד ההידרופניאומטיות ביניהן) ולא קלות לתחזוקה.

HFturbo

פורסם
סינבד ידידי, אני רואה שאתה לא צוחק, אז אני אשיב לך ברצינות:

בתור מי שהיו לו (ויש לו) יותר סיטרואנים משאפשר לספור.. ושעבד אצל דוד לובינסקי כמה שנים טובות, תרשה לי לייעץ לך שאם הקרטריונים המנחים אותך הם אמינות ומרחב פנימי סביר - שכח מהקסנטיה הזאת או כל אחת אחרת ולך לחפש לך יפאנית/קוראנית גדולה (משפחתית אמיתית יאמרו האמריקאיים) דוגמאת -626, גלאנט, קרינה, אקורד, סונטה וכו'.

כמו שאמרו קודמי, ואני האחרון לחלוק על כך, סיטרואן מייצרת (לא תמיד אבל לרוב) מכוניות מעניינות ומהנות. אך הן לא זולות לאחזקה (במיוחד ההידרופניאומטיות ביניהן) ולא קלות לתחזוקה.

סוף סוף תשובה מדוייקת ונכונה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

סינבד יקירי,

1. הנסיון האישי שלי עם קסנטיה מצטמצם אמנם לשבוע עם קסנטיה דיזל בספרד, אבל הנוחות והנפח האדיר של תא הנוסעים ותא המטען גם יחד הם הטובים בקטגוריה - בנסיעה הבאה לחול נסעתי ברנו לגונה (דור שלם קדימה) והעדפתי את הקסנטיה מכל בחינה, חוץ מהבטיחות.

2. הקסנטיה היא הסיטרואן האמינה ביותר שיוצרה אי פעם. זה עוד לא עושה ממנה טויוטה קארינה אבל בטח לוקחת את השתיים האחרות שהזכרת.

ירחון הגה עשה כתבה פעם על קסנטיות משומשות והן יצאו לא רע. אם המערכת ההידרופניאומטית מטופלת בזמן היא אמינה למאות אלפי ק"מ.

3. לענין האקסמפלר שבדקת - הוא לא נשמע חגיגי במיוחד :

>>תיקוני תאונות ורקבונות כולל סימני מתיחה בתחתית ובתא מטען

מתיחה זה כשהאוטו נהיה קצת אקורדיון בתאונה ומותחים אותו בחזרה לצורתו המקורית (ע"ע שאסי)

למה לקחת דווקא אחת שבורה כשיש מספיק שלמות ?

התדמית - ובהתאם השוק - של הקסנטיה ירודה יחסית לאיכותה, תוכל למצוא אחת יפה בלי שיקפצו עליה מתחרים.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
אינני יודע מה התקציב שלך, אך ידוע לי כאן על קסנטיה מיוחדת, ובמצב מצויין למכירה בפורום.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=51364

אייל תודה

עדכני את המחיר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=613154#post613154

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אינני יודע מה התקציב שלך, אך ידוע לי כאן על קסנטיה מיוחדת, ובמצב מצויין למכירה בפורום.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=51364

אייל תודה

עדכנתי את המחיר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=613154#post613154

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...