Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות על מריחת סיליקון אדום באטם כלשהו לדוגמא,באטם של מכסה השסתומים:

1, האם אני אמור למרוח ב 2 הצדדים של האטם?או מספיק בצד אחד?

2, אם החלטתי להחזיר את האטם הישן וקרוע ממנו חלק קטן,אפשר להשלים אותו ע"י הסיליקון?

3, האם חובה לנקות את כל השמן באופן מוחלט או שאפשר למרוח על שאריות השמן את הסיליקון האדום

תודה,ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

צד אחד, זה לא משנה גם ככה החומר בסוף ילחץ בין שני הדפנות

אתה לא מחזיר אטם שיש בו קרע !! שום קומבינות שום שטויות תקנה אחד חדש, או שתבנה (מקרטון...עדיף לקנות :D)

חובה לנקות את כל שאריות השמן והלכלוך עדיף לעבור בעדינות עם מברשת פלדה עדינה למשטח נקי...

פורסם
כמה שאלות על מריחת סיליקון אדום באטם כלשהו לדוגמא,באטם של מכסה השסתומים:

1, האם אני אמור למרוח ב 2 הצדדים של האטם?או מספיק בצד אחד?

2, אם החלטתי להחזיר את האטם הישן וקרוע ממנו חלק קטן,אפשר להשלים אותו ע"י הסיליקון?

3, האם חובה לנקות את כל השמן באופן מוחלט או שאפשר למרוח על שאריות השמן את הסיליקון האדום

תודה,ארז

לא שמים סיליקון על אטם.

אטם יושב לבד, ואין כל צורך בסיליקון, פרט לניקוי יסודי של המקום (יש ספרי יעודי לכך).

פורסם

אז לאיזו מטרה נועד הסיליקון האדום?

לא שמים סיליקון על אטם.

אטם יושב לבד, ואין כל צורך בסיליקון, פרט לניקוי יסודי של המקום (יש ספרי יעודי לכך).

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם
לא שמים סיליקון על אטם.

ספר את זה למכונאי שלי,או למיכסה השסתומים שלי,או לחיבור הדיסטריביוטור לקמשפט שלי(מאריך קמשפט)

כל אלו היו נוזלים ללא סיליקון,הסיליקון האדום, בשימוש נכון עושה עבודה מצוינת-מעל ומעבר למצופה,אחד החומרים השימושיים הטובים והזולים ביותר לאטימות שונות בתנאים קשים -עמיד בטמפרטורות מאד גבוהות(500-600C.),נשאר אלסטי וגמיש ועם זאת קשיח,עמיד בפני שמנים ונוזלים,בפני נוזל קירור,לא מזיק לאף חלק ברכב-הופך בעצמו ל"אטם".

כולה 10 ש"ח לשפופרת.

(אגב השחור והכחול גם טובים אך פחות עמידים לטמפרטורות גבוהות)

ניצן

פורסם
אז לאיזו מטרה נועד הסיליקון האדום?

סיליקון קיים למקומות שבהם אין אטם יעודי, והוא למעשה האטם היעודי להם

(למשל מכסה שסתומים של מנועי ה-TU בעלי ה-16 שסתומים של פיז'ו אם אני לא טועה).

וניצן,

למקומות שיש בהם אטם לא שמים סילקון, ואולי באמת כדאי שתספר את זה למכונאי שלך.

יוגב

פורסם
תלוי איזה סוג אטם יש לרכב. אם לרכב יש אטם מגומי, לא צריך.

איציק יוכל להרחיב בנושא.

גם אטמי נייר לא צריך.

מה שכן,

אם אני נזכרתי נכון עכשיו, אז יש מצב שיש אטמי גומי שכן צריך עליהם.

פורסם
תציץ פה, אטם מכסה שסתומים מגומי, לא היה צריך סיליקון אדום :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=18048&highlight=%EE%EB%F1%E4+%F9%F1%FA%E5%EE%E9%ED

באוטו הזה אני בטוח שלא צריך, יש לי מנוע דומה :-)

במנועים אחרים, יש מצב שצריך,

למרות שבעקרון, אם יש אטם יעודי, אין צורך בסיליקון. לכן קיים האטם.

פורסם

יש הרבה מקרים שבהם המשטח לא ישר ב 100 אחוז ולכן אטם בלבד לא יעזור.

מטרת האטם היא לאטום בין 2 משטחים קשיחים (ולעיתים גם לא ישרים ב 100%).

לצורך כך בונים אטמים מחומר עבה ורך יחסית - ולכן אין שום צורך להשתמש בסיליקון.

אטמים דקיקים מאוד שעלולים ליצור בעיה כזו צריך להיות מגובים בחומר איטום שבא לטפל בבעיות מהסוג הזה (כמו למשל "שרלק" בשפת המכונאים - או אם נדייק: Shellac). אטמי מכסי שסתומים הם אטמים עבים שעשויים מגומי או שעם והם אינם זקוקים לסיוע סיליקון לצורך איטום מושלם. אטמי קרטון דקיקים זקוקים לחומר כמו "שרלק" שהוא למעשה SEALER מיוחד עבור אטמים שסופגים ו/או זקוקים למידת נפח נוספת במידה והמשטחים אינם ישרים ב 100%.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה על הלוקטייט 510...?

הוא נועד גם כן להחלפה של אטמים ועמיד בטמפ' גבוהות.

מנסיון עם לוקטייט בד"כ מוצריהם מאוד איכותיים ....

פורסם
אטמי קרטון דקיקים זקוקים לחומר כמו "שרלק" שהוא למעשה SEALER מיוחד עבור אטמים שסופגים ו/או זקוקים למידת נפח נוספת במידה והמשטחים אינם ישרים ב 100%.

איציק

לזה בדיוק התכוונתי

כמו אטם אגן שמן או אטם סעפת יניקה

ד"א - אצלי במנוע - אטם מכסה השסתומים דק מאד וכמעט בלי "בשר"

(מנוע XU)

ומהר מאד הוא מתחיל להתייבש ולהזיע

סיליקון עוזר.

• תוכן חדש...