Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור אחזקה - גרנד ויטרה 2014

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, daniel.asu כתב:

צביעת רפטור בגוון מעניין כלשהו.

חידשת לי משהו, עד היום הייתי בטוח שזה רק בשחור. 

לפני 5 שעות, daniel.asu כתב:

טרם הותקנה מערכת הגנה על המנוע והגיר מהתחממות

מה זה הדבר הזה? 

• אחראי פורום
פורסם

כיף לראות רכב לא צעיר שמתוחזק ברמה ואהבה כאלה.

תהנה!

לגבי הרפטור, זה קטע מעניין וכל הצבעים שנכנסו אחלה. דעתי היא שאת כל ההשקעה הנחוצה כבר הייתי עושה בצביעה רגילה בגוון אחר, שאפשר לעשות לו פוליש מדי כמה זמן וליהנות ממראה חדש.

רפטור הוא טרנד וככזה מתישהו הוא יראה מיושן.

מבין את העמידות כלפי שריטות בשטח אבל מול זה גם מדבקה שקופה תעבוד (או בכלל עיטוף מלא וכך תרוויח משני העולמות).

אבל כאמור, דעה אחת של בנאדם אחד לא מבריק במיוחד.

• מעניין 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, Supertigre כתב:

חידשת לי משהו, עד היום הייתי בטוח שזה רק בשחור. 

במקור זה היה רק שחור כי זה נועד לארגזים של טנדרים וכו, מכיוון שמדובר בצבע מאוד עמיד. ואז התחילו לצבוע עם זה רכבי שטח גם מבחוץ, ראה היצרן כי טוב והיום לדעתי אפשר להשיג את זה פחות או יותר בכל גוון. כן, גם ורוד ברבי. יש אפילו אחת בצבע הזה באזור המרכז, אחת היפות (בלי סרקזם).

לפני 3 שעות, Supertigre כתב:

מה זה הדבר הזה? 

במקור, יש חיישן שזכה לכינוי "החיישן האוסטרלי", שמאפשר לחבר חיישן חום על בלוק המנוע או הגיר, או חיישן גובה מפלס נוזל קירור (מין מוט שיושב בתוך מיכל העודפים), או שניים מתוך שלושת אלו. בתוך הרכב יש יחידת בקרה שמתריעה אם אחד החיישנים חורג מערך מוגדר.

בחור ישראלי מוכשר למדי החליט לעשות משהו דומה, רק הרבה יותר טוב: המערכת לא רק מושכת טמפרטורה מהבלוק מנוע + גיר + גובה נוזל קירור (מכולם, לא רק 2), אלא גם מתחברת לOBD ומושכת משם מידע מחיישני טמפ' גיר ונוזל קירור. יש לה עוד כל מיני פיצ'רים שאני לא זוכר. אבל בגדול, שינוי בנוזל קירור (נזילה או סתימה) או חימום של אחד הרכיבים, בין אם דרך חיישן מהרכב או מטמפרטורת הבלוק עצמו, מיד מתריע. ולמה זה כזה חשוב? כי מחוג טמפרטורת נוזל הקירור מיוצב בגרנד ויטרה, והוא יתחיל לעלות רק כשהנוזל כבר ממש חם. מרגע שהוא מתחיל לזוז עד לרגע שמתחיל נזק יכולות לעבור דקות בודדות. אישית, אני פותח את מכסה המנוע הרבה מעבר למה שצריך (מכל מיני סיבות), ומשתדל לשמור אותו נקי כדי שיהיה קל לראות נזקים ונזילות, אבל באוגוסט 2025 כמות הדיווחים שראינו בוואטסאפ על מנועים שהתפגרו מהתחממות הייתה הזויה, אז החלטתי שזה מצדיק את הכמה מאות שקלים שזה עולה.

לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

סקירה משהו משהו!

תהנו הרבה.

תודה רבה! 

לפני שעה, axSupreme כתב:

ביחס ליישור קו, לכמות החלפים, העבודה ולנזק נראה שיצא ממש זול. 
אחלה סקירה, תודה.

מרגיש לי שאני שורף עליו יותר מדי זמן וכסף, אז אני שמח לשמוע שזה נראה הגיוני. תודה רבה!

לפני כשעה, itaysamurai כתב:

כיף לראות רכב לא צעיר שמתוחזק ברמה ואהבה כאלה.

תהנה!

לגבי הרפטור, זה קטע מעניין וכל הצבעים שנכנסו אחלה. דעתי היא שאת כל ההשקעה הנחוצה כבר הייתי עושה בצביעה רגילה בגוון אחר, שאפשר לעשות לו פוליש מדי כמה זמן וליהנות ממראה חדש.

רפטור הוא טרנד וככזה מתישהו הוא יראה מיושן.

מבין את העמידות כלפי שריטות בשטח אבל מול זה גם מדבקה שקופה תעבוד (או בכלל עיטוף מלא וכך תרוויח משני העולמות).

אבל כאמור, דעה אחת של בנאדם אחד לא מבריק במיוחד.

תודה רבה, ממש משתדל. המטרה היא בגדול להחזיק אותו לעד, אז ההשקעה בהתאם.

הטענות על הרפטור מעניינות. עיקר החשש שלי הוא איך הצבע נראה אחרי כמה שנים, ובמה כרוך להוריד ולצבוע מחדש. כי כשהוא חדש זה לא חוכמה שייראה פצצה, השאלה היא איך זה מזדקן בשמש הישראלית. יש לא מעט רכבים צבועים במועדון שנראים וואו (חלקם משודרגים לקצה שזה גם מוסיף מאוד), אבל אף אחד לא צבוע כבר 10 שנים.

יש כרגע על הרכב שריטות מכל מיני עצי שיטה בנגב שהגיעו ממש עמוק, אני מניח שפוליש יטשטש מאוד אבל לא יחליק לגמרי. מה גם שצביעה רגילה באיכות טובה עולה בערך כפול מרפטור, שחוץ מעמידות הוא גם יחסית קל ליישום. לגבי מדבקה, אין לי ספק שהיא לא תעמוד בעצי הנגב. יצא לנו לעבור בכאלה מעברים שהעצים שרקו על הפח בסראונד 7.1 , אין למדבקה סיכוי נגד זה. מה גם ששוב, העלויות של הרפטור הן גם עניין.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

לא חושב שזה יישום זול בצורה משמעותית מול צבע כי עיקר העבודה - ההכנה - היא זהה.

דווקא בנצ'מארק טוב יש לך בגלל אותו שימוש קשוח לציפוי ארגזים ותחתיות רכבים ואלה נעשים כבר שנים בכל מיני טנדרי עבודה שחיים באנאעארף, אריזונה, ב-9000 מעלות בצל.

• מעניין 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 15 שעות, daniel.asu כתב:

התקנת מערכת להגנה על המנוע מהתחממות

זה מצריך שרשור בנפרד, אם יסתדר לך. בהחלט מעניין השיקוץ הזה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...