Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש, שילוב צבעים נהדר. לא הצלחתי להבין למה בעצם לא עברת לברז? לפי הדרישות שלך נראה שהרכב היה שדרוג טבעי אחרי שחווית כבר מיאטה ופורשה נפלה על היצע ועלויות - הברז רכב מתקשר עם ביצועים גבוהים יותר מהמיאטה והתאמה טובה יותר למסלול מהמפעל.

פורסם
לפני שעה, itaimoto כתב:

תתחדש, שילוב צבעים נהדר. לא הצלחתי להבין למה בעצם לא עברת לברז? לפי הדרישות שלך נראה שהרכב היה שדרוג טבעי אחרי שחווית כבר מיאטה ופורשה נפלה על היצע ועלויות - הברז רכב מתקשר עם ביצועים גבוהים יותר מהמיאטה והתאמה טובה יותר למסלול מהמפעל.

לא יודע אם נכון להגיד שהברז מתקשרת יותר, נהגתי על דור ראשון ולדעתי ההגה פחות טוב משל המיאטה. ובדור השני הבנתי שהמצב חמור יותר. לי זה היה ממש דיל ברייקר.

מפה ספקולציות על סמך תחושות בלבד ועדויות של אנשים שאני סומך עליהם:

קשה מאוד לשלוט על יציאות זנב "לא רצוניות".

הרכב יותר מסיבי, פחות "קארט".

לדעתי המיאטה אחרי השקעה מסיבית תהיה מכונת מסלול טובה יותר. 

Miata ND2

פורסם

הברז אכן פחות מתקשרת ממיאטה ע"פ רבים שנהגו בשני הרכבים (לא יצא לי לנהוג במיאטה). בדור השני יש אבדן תחושה קל בהגה במהירות נמוכה שמסתדר עם מעט קמבר קדמי שלילי וצמיגים אוחזים.

אין בעית שליטה על החלק האחורי בברז. אני מניח שלעומת מיאטה סטוק שהיא רכב חלש / רך / קל יותר הברז פחות סלחנית, אבל זה לא משהו שהרגשתי שהוא בעייתי כשעברתי לברז הקודמת שהייתה רכב ההנעה האחורית הראשון שלי. בדור השני עם תוספת הכוח יש יותר נטיה להיגוי יתר ביציאה מפניות מהירות על מגבלת האחיזה כמו הפניה האחרונה במוטורסיטי. יש מי שנהנה מזה, אני מעדיף רכב "שתול" אז טיפלתי בזה עם Toe אחורי חיובי של 0.1 מ"מ בכל צד (מקדימה 0).

פורסם
לפני 5 שעות, itaimoto כתב:

הברז לא מתחרה במיאטה אם מדברים על נטו מה יותר מהנה וכיפי לנהיגה בטח ביום יום או בטיולים. האינפוטס במיאטה - גיר, דוושות (גז/קלאץ׳), תגובת מנוע וגם במידה פחותה היגוי (לפחות מול דור 2) - הם רמה מעל.  

הרכב קל יותר באופן מורגש מה שגם כמובן תורם לכיף. נכון שבסטוק הברז יותר מותאמת למסלול אבל זה ברור שהבסיס של המיאטה חזק יותר כי בסוף זה לקחת ברז לעשות לה דיאטה קיצונית ולשפר את האינפוטים ואת רמת הליטוש/גימור ולחתוך את הגג למי שאוהב את התחושה. מי שרוצה מהבסיס הזה להפוך אותה ליותר מותאמת מסלול אז אני בטוח שיצא רכב מדהים למסלול ומהנה יותר. 

בסוף זה רכב שמרגיש פשוט הרבה יותר מיוחד ואירוע לעומת הברז שמרגיש יותר ״רכב סטנדרטי״ לעומתה. לדעתי הוא עשה את ההחלטה הנכונה שהחליף למיאטה חדשה יותר, זה רכב ללא תחליף בתקציב הזה וברז זה למי שרוצה הכי קרוב למיאטה רק עם פרקטיות ושימושיות ולמי שיכול להחזיק רק רכב אחד או שהברז משמשת כרכב שני ארעי במשפחה עם ילדים. למי שיכול לוותר על שימושיות ופרקטיות אז מיאטה קל. 

לפני 4 שעות, Or05230 כתב:

לא יודע אם נכון להגיד שהברז מתקשרת יותר, נהגתי על דור ראשון ולדעתי ההגה פחות טוב משל המיאטה. ובדור השני הבנתי שהמצב חמור יותר. לי זה היה ממש דיל ברייקר.

מפה ספקולציות על סמך תחושות בלבד ועדויות של אנשים שאני סומך עליהם:

קשה מאוד לשלוט על יציאות זנב "לא רצוניות".

הרכב יותר מסיבי, פחות "קארט".

לדעתי המיאטה אחרי השקעה מסיבית תהיה מכונת מסלול טובה יותר. 

דווקא הברז נחשבת ליותר צפויה ונשלטת עקב בסיס גלגלים ארוך יותר ומתלים סטוק יותר מהודקים עם פחות בודי רול שיכול לגרום לתגובה מאוחרת ופחות מיידית. אם אתה רגיש לגבי ההגה אז אתה צודק שהוא פחות חד בדור 2 (למרות שלא ברמה שנוראי לדעתי) אבל הוא מתנהג בצורה מאוד מהנה מבחינה דינמית. הדבר האחרון שצריך לדאוג ממנו בברז. כמובן שמיאטה כרכב צעצוע קל כל כך ירגיש יותר קארטינג. קשה להתחרות בזה מולה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

הרכבים אכן שונים ומספקים חוויה שונה. השאלה לגבי הברז הייתה מכיוון שאור ציין שהוא מתכוון (גם) להגיע למסלול שם הברז טובה יותר מהקופסה, ממעט לפתוח את הגג ושקל לעבר ל 718 שהוא רכב כבד יותר ויש שאומרים שפחות מתקשר משני הרכבים הנ"ל.

אם פידבק הוא השיקול החשוב ביותר אז המיאטה בחירה מובנת.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, itaimoto כתב:

הברז אכן פחות מתקשרת ממיאטה ע"פ רבים שנהגו בשני הרכבים (לא יצא לי לנהוג במיאטה). בדור השני יש אבדן תחושה קל בהגה במהירות נמוכה שמסתדר עם מעט קמבר קדמי שלילי וצמיגים אוחזים.

אין בעית שליטה על החלק האחורי בברז. אני מניח שלעומת מיאטה סטוק שהיא רכב חלש / רך / קל יותר הברז פחות סלחנית, אבל זה לא משהו שהרגשתי שהוא בעייתי כשעברתי לברז הקודמת שהייתה רכב ההנעה האחורית הראשון שלי. בדור השני עם תוספת הכוח יש יותר נטיה להיגוי יתר ביציאה מפניות מהירות על מגבלת האחיזה כמו הפניה האחרונה במוטורסיטי. יש מי שנהנה מזה, אני מעדיף רכב "שתול" אז טיפלתי בזה עם Toe אחורי חיובי של 0.1 מ"מ בכל צד (מקדימה 0).

גם אני עם סטאפ זהה ב ND(אפס קדימה, וקצת IN אחורה, עדיין בכבישים בלי הרבה אחיזה הזנב יוצא והרכב פחות מרגיש "שתול", אעלה קצת קאמברים ובהמשך ארחיב את הצמיגים. 

לפני 13 שעות, itaimoto כתב:

הרכבים אכן שונים ומספקים חוויה שונה. השאלה לגבי הברז הייתה מכיוון שאור ציין שהוא מתכוון (גם) להגיע למסלול שם הברז טובה יותר מהקופסה, ממעט לפתוח את הגג ושקל לעבר ל 718 שהוא רכב כבד יותר ויש שאומרים שפחות מתקשר משני הרכבים הנ"ל.

אם פידבק הוא השיקול החשוב ביותר אז המיאטה בחירה מובנת.

אכן פידבק הוא שיקול עיקרי, נהגתי על GT4 במסלול ודווקא ההגה היה עם משקל (גם אם מלאכותי - משרה בטחון) וידעתי לקרוא איבודי אחיזה דיי טוב+ המון ביקורות טובות על ההגה ברכבים האלה "ההגה החשמלי הכי טוב" - אז הנחתי שדווקא ב 718 ההגה הוא טוב יחסית. כמובן שמדובר ברכב הרבה יותר כבד ממיאטה ויותר דומה לברז, זה גם היה אחד החששות שלי ברכישה של כזו, אבל הנחתי שאחרי תרגול מספק אתרגל לתחושות השונות.

• רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם (נערך)

מהנסיעה שערכתי במיאטה ND2 ההגה סבבה אבל עדיין זה חשמלי ולא משהו שנמצא באטמוספירה אחרת לעומת הברז (כמו למשל שהרגשתי מהדוושות/מנוע/גיר שם באמת זה רמה מעל), די מקביל ברמתו לברז דור 1, אז דור 2 קצת מתחת אבל זה לא באמת דרמטי. מיאטה ND בכלליות לא ידועה כאיזה רכב עם היגוי שמיימי, מקסימום אחלה בשביל הגה חשמלי.

לא יודע איך ה ND3 שכביכול שיפרה את ההיגוי מרגישה וכנ״ל ה 718 שבאמת אומרים על פורשה שכל האינפוטים שלהם כולל ההיגוי הם בערך ברמה הכי גבוהה שיש לרכב מודרני.

לצורך העניין הבחור פה ששם דגש בעיקר על היגוי ברכבים יצא מאוכזב מההיגוי של ה ND2 (למרות שכמובן פרגן לרכב עצמו):

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 49 דקות, Doron_Z כתב:

מהנסיעה שערכתי במיאטה ND2 ההגה סבבה אבל עדיין זה חשמלי ולא משהו שנמצא באטמוספירה אחרת לעומת הברז (כמו למשל שהרגשתי מהדוושות/מנוע/גיר שם באמת זה רמה מעל), די מקביל ברמתו לברז דור 1, אז דור 2 קצת מתחת אבל זה לא באמת דרמטי. מיאטה ND בכלליות לא ידועה כאיזה רכב עם היגוי שמיימי, מקסימום אחלה בשביל הגה חשמלי.

לא יודע איך ה ND3 שכביכול שיפרה את ההיגוי מרגישה וכנ״ל ה 718 שבאמת אומרים על פורשה שכל האינפוטים שלהם כולל ההיגוי הם בערך ברמה הכי גבוהה שיש לרכב מודרני.

ההיגוי אכן לא טוב, רשמתי את זה כחסרון שידעתי מלכתחילה, אבל כן מרגיש (לי באופן אישי) טוב יותר מ BRZ, ומאחר ו BRZ דור קודם לא באה בחשבון, אז ההשוואה שלי הייתה מול הדור החדש, בכל מקרה סעיף ההיגוי זו לא הסיבה שפסלתי את הברז. 

Miata ND2

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Or05230 כתב:

גם אני עם סטאפ זהה ב ND(אפס קדימה, וקצת IN אחורה, עדיין בכבישים בלי הרבה אחיזה הזנב יוצא והרכב פחות מרגיש "שתול", אעלה קצת קאמברים ובהמשך ארחיב את הצמיגים. 

אכן פידבק הוא שיקול עיקרי, נהגתי על GT4 במסלול ודווקא ההגה היה עם משקל (גם אם מלאכותי - משרה בטחון) וידעתי לקרוא איבודי אחיזה דיי טוב+ המון ביקורות טובות על ההגה ברכבים האלה "ההגה החשמלי הכי טוב" - אז הנחתי שדווקא ב 718 ההגה הוא טוב יחסית. כמובן שמדובר ברכב הרבה יותר כבד ממיאטה ויותר דומה לברז, זה גם היה אחד החששות שלי ברכישה של כזו, אבל הנחתי שאחרי תרגול מספק אתרגל לתחושות השונות.

באילו מצבים הזנב יוצא? אתה יכול לנסות להקשיח את הבולמים הקדמיים בכמה קליקים יותר מהאחוריים, כדי להעביר את הבלאנס לציר הקדמי.

ועדיין, בכביש ציבורי אתה יכול ב 100 מטר להיתקל בשלושה מצבי אספלט שונים, שלא נדבר על מהמורות ושינויי גובה, עם קוילאובר מוכוון מסלול כמו שלך.
לכביש ציבורי לעולם לא תצליח לכייל מושלם. בדיוק מהסיבה שהכיול בין פצאל לערד שונה. אספלט שונה, ושינויי גובה תכופים (בעיקר בערד).

עריכה אחרונה על ידי yossi126
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, yossi126 כתב:

באילו מצבים הזנב יוצא? אתה יכול לנסות להקשיח את הבולמים הקדמיים בכמה קליקים יותר מהאחוריים, כדי להעביר את הבלאנס לציר הקדמי.

ועדיין, בכביש ציבורי אתה יכול ב 100 מטר להיתקל בשלושה מצבי אספלט שונים, שלא נדבר על מהמורות ושינויי גובה, עם קוילאובר מוכוון מסלול כמו שלך.
לכביש ציבורי לעולם לא תצליח לכייל מושלם. בדיוק מהסיבה שהכיול בין פצאל לערד שונה. אספלט שונה, ושינויי גובה תכופים (בעיקר בערד).

כפי שאמרת בסוף זה משחק של קליקים בקוילאובר ושל כבישים כאלו ואחרים, אני בהמשך אעלה למסלול אחרי השינויי סטאפ ואבין יותר. כרגע זה נראה שהכיוון זה יציאה מהפניה, אבל יש פה גם דוושה הרבה יותר אגרסיבית מבNC...

ב NC גם לא הייתה שום תגובה לינארית, הייתי יוצא מכל פניה בפול גז פשוט כי כל דבר אחר היה חלש מדי, ולא היו בעיות, בעיקר הרכב היה עם גז ON/OFF, ב ND או שהכיול אגרסיבי מדי, או שהמנוע קצת יותר חזק, אבל זה גורם לי ללמוד מחדש למתן את הדוושה ולדייק אותה.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

ברקסים

לדעתי אחד הסעיפים הכי בעיתיים בדור החדש של המיאטות, במאזדה החליטו להקטין את הצלחות(280ממ בלבד), ולשנות את מהלך הדוושה לארוך במיוחד. תוסיפו לזה גם "מערכת" שמאזדה המציאו - בבלימה בסלד גבוה יש שינוי בתגובת דוושה, הדוושה הופכת לסופר קשיחה, שזה נחמד, אלבל זה קורה אחד לעשרים בלימות נניח, כלומר יש חוסר קונסיסטנטיות מוחלט, והלוואי שזו הייתה תקלה- שאלתי בכל מקום אפשרי וכולם חווים אותו דבר.

לא מספיק? יש גם בעיה שנקראת ice mode, רנדומלית לחיצה על הדוושה גוררת חוסר תגובה של מערכת הבלמים (יש תגובה מינימלית), למרות שהדוושה נשארת במקום (לא שוקעת), הפתרון זה לעזוב כנגד האינסטיקנט וללחוץ שוב, זה שם אותי קרוב לקיר מספר פעמים. ייתכן וה abs נכנס שלא לצורך, אבל אני אף פעם לא שם לב, אני עסוק בלהשאר חי...

החלפתי לרפידות מאוד אגרסיביות, הוספתי קירור מודפס בתלת מימד, כל אחד מהאלמנטים האלו עזר קצת, אבל הדוושה נשארה דיי רכה וזה מוריד בטחון גם אם הרכב בולם. ובאופן כללי הרכב לא בולם מספיק. למדתי לנהוג ככה, אבל זה כמובן מוריד מהבטחון ומהקצב, ועל מסלול אין מה לדבר.

הפתרון זה כמובן קליפרים גדולים יותר.

יש שני קשיים עיקריים בבחירת קליפרים (לכל רכב).

הראשון והמרכזי - שלא נותנים לו מספיק ערך, זה קוטר הבוכנות בקליפר ביחס לקליפר המקורי, לקוטר הבוכנות יש השפעה ישירה על תגובת הדוושה, אם נרד מהקוטר המקורי, נקבל מהלך דוושה יותר קצר, אבל אם נעלה, הדוושה תהיה יותר ארוכה, כן, גם אם היא כבר מאוד ארוכה במקור. זה כמובן מחושב על ידי total piston area, כי יש מן הסתם שוני בין קליפרים (4 בוכנות, בוכנה אחת, 6 וכו'), אבל יש נוסחא קבועה שלוקחת את המשתנה הזה בחשבון.

הבעיה השניה היא בעיקר פה בארץ והיא חלקי חילוף, בגלל שרוב הקיטים מגיעים עם רפידות שלא נמכרות ברכבי כביש רגילים וצלחות custom made, כל החלפה כזו היא סיפור, בעבר הייתי שם במזוודה רפידות בכל טיול באירופה, וצלחות משיג בלי בעיה בארץ או באמזון, אבל עם קיט כזה זה הופך לפרוצדורה יקרה ולא פשוטה.

בארה"ב יש 2 קיטים מרכזיים, קיט של ברמבו למיאטה קאפ (לא המקורי שמגיע ממאזדה, אלא אותו אחד שמשמש את המיאטות בליגת הקאפ), וקיט של ap racing. שניהם מעולים.

יש עוד המון קיטים, של wilwood וכו', אבל זו פשרה רצינית, הרפידות בחלקן יותר קטנות מהמקור, ויש תלונות פה ושם על איכות הקליפרים עצמם.

באירופה יש גם שלל קיטים, גם של חברות מוכרות, אבל כולם עם קוטר בוכנות גדול מהמקור, ומספיק לראות את אחד הסרטונים של מישה ברינג עם מיאטה שיש לה קיט כזה, הוא ישר התלונן בסוף הראן על מהלך הדוושה ברכב, היה בטוח שיש בעיה והציע לו לנקז אוויר...

גם בארץ היבואנים המקומיים מציעים שילובים כאלו ואחרים שבכולם הבוכנות גדולות יותר.

ייבוא מארה"ב נפסל - אני לא יכול לעשות את זה בעצמי, וההצעה שקיבלתי הייתה גבוהה ממה שהרשתי לעצמי להקצות לכך, הייתי יכול לסבול עלות חד פעמית, אבל זה שאצטרך להפוך עולמות בשביל להשיג חלקי חילוף, זה כבר too much. כנראה למי שאין מגבלת תקציב או חי בארה"ב, הקיט של הברמבו cup הוא הקיט האולטימטיבי, הוא גם זול יחסית וגם מאוד אגרסיבי. אל תתבלבלו עם קיט הברמבו האדום שמגיע ממאזדה, אמנם הוא שיפור לעומת הקליפרים הבסיסיים, אבל הם עדיין סובלים מבעיות דומות.

long story short

במהלך החיפושים בחנויות באירופה נתקלתי ב Sps motorsport, סדנה דיי מוערכת בגרמניה, שמייבאת דרך חברה אחרת קיט של Stoptech שהותאם לרכב.

למי שלא מכיר, מדובר בחברה מצויינת שפשטה לאחרונה את הרגל. מעולה!

הסטוקים שיש לאותו יבואן הם דיי גדולים, מספיק כדי לקחת את הסיכון, ולקנות בהמשך עוד כמה סטים של צלחות, חלקי חילוף לקליפר עצמו אפשר למצוא גם בארה"ב, ורפידות משותפות עם עוד המון דגמי קליפרים. אז פרט לצלחות זה דיי risk-free. 

עניין פשיטת הרגל זה לא החסרון היחיד, הקליפר הזה הוא מאוד גדול, ובנוסף הצלחת שהותאמה בקיט היא כמעט בגודל המקורי (282ממ לעומת 280), אבל היא קצת יותר עבה וזה גם צלחת 2 חלקים כך שהקירור יותר יעיל. היתרון הגדול הוא בגודל הבוכנות בקליפר, שמקטין את המהלך משמעותית.

הקיט נכנס במזוודה (סיכון כשלעצמו), והורכב בשבוע שעבר...

20260612_174808.thumb.jpg.2529564570c4aada71171263c6be3112.jpg20260612_121100.thumb.jpg.42fedd8aabccfe4214f795d23cf83727.jpg

רשמים: בגדול צריך הרבה פחות מהלך דוושה או כח ברגליים כדי לבלום, בטח בשביל המיאטה, לא משנה לאיזה מהירות אגיע בישורת, נדרש לבלום מעט מאוד בשביל הפניה הבאה. הover-thinking שלי בעניין גודל הבוכנות השתלם, כי מהלך הדוושה התקצר משמעותית. רוב מי שנוסע בארץ עם קיטים כאלו ואחרים נשאר עם מהלך דוושה דומה או יותר ארוך.

כן הצלחתי לחמם את הבלמים כשממש התאמצתי בירידות של עמק האלה (ישבתי על הברקס בכוונה), אבל זה מאוד חריג ולא נרשמה דעיכה, רק רעידות קלות. פרט לזה הכל עבד flawless, ומדובר ברפידות דיי בסיסיות שהגיעו בקיט (hawk HT-10), בעוד כמה חודשים ארכוש Ferodo 1.11 ואני מאמין שכל הפרמטרים ישתפרו משמעותית, למרות שבאמת אין הרבה צורך. בהמשך הכל ייבדק במסלול, אבל עכשיו רותח וסיוט לנהוג ככה. 

כאן עניין השיפורים הגדול דיי הסתיים, הרכב פונה ובולם, אני אחליף ג'אנטים בהמשך כי הספייסר מאוד גדול ולא אידיאלי, אבל אני באמת חושב שמעבר לקוילאוברים וברקסים אין הרבה מה לעשות ברכב (וכמובן צמיגים,רפידות, אבל זה שגרתי). יש עוד כמה טוויקים קטנים שנדרשים אבל זה סקייל מאוד קטן לעומת מה שהיה נדרש עד כה.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 3

Miata ND2

פורסם
לפני 17 דקות, Or05230 כתב:

תוסיפו לזה גם "מערכת" שמאזדה המציאו - בבלימה בסלד גבוה יש שינוי בתגובת דוושה, הדוושה הופכת לסופר קשיחה, שזה נחמד, אלבל זה קורה אחד לעשרים בלימות נניח, כלומר יש חוסר קונסיסטנטיות מוחלט, והלוואי שזו הייתה תקלה- שאלתי בכל מקום אפשרי וכולם חווים אותו דבר.

לא מספיק? יש גם בעיה שנקראת ice mode, רנדומלית לחיצה על הדוושה גוררת חוסר תגובה של מערכת הבלמים (יש תגובה מינימלית), למרות שהדוושה נשארת במקום (לא שוקעת), הפתרון זה לעזוב כנגד האינסטיקנט וללחוץ שוב, זה שם אותי קרוב לקיר מספר פעמים. ייתכן וה abs נכנס שלא לצורך, אבל אני אף פעם לא שם לב, אני עסוק בלהשאר חי...

מטריד מאוד.

הקיט של Stoptech הגיע עם צינורות שזורים? בברז הם סגרו לי את הפינה של תחושת דוושה עקבית אחרי שדרוג צלחות ורפידות. נשמע שאתה רגיש לנושא כמוני.

תתחדש ואל תשכח לעדכן איך הכל עובד במסלול.

פורסם
לפני שעתיים, itaimoto כתב:

מטריד מאוד.

הקיט של Stoptech הגיע עם צינורות שזורים? בברז הם סגרו לי את הפינה של תחושת דוושה עקבית אחרי שדרוג צלחות ורפידות. נשמע שאתה רגיש לנושא כמוני.

תתחדש ואל תשכח לעדכן איך הכל עובד במסלול.

כן, אבל לדעתי צינורות שזורים לא נותנים כלום ברכב עם צינורות דיי חדשים, ברכבים ישנים עם צינורות עייפים מילא, אם זה עזר לך אז מעולה :)

Miata ND2

פורסם
לפני 13 שעות, Or05230 כתב:

אבל יש נוסחא קבועה שלוקחת את המשתנה הזה בחשבון.

יש לך אולי קישור לקרוא משהו בנושא? באחד הרכבים אני רוצה להחליף קליפרים ובדיוק מנושא מהלך הדוושה (שיהיה ארוך יותר) אני חושש. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...