Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

צירפתי את תוצאות בדיקת הקנייה.
בקצרה: הרכב הוא Hyundai i10 2018 Inspire עם 82,000 ק"מ, אני יד 01, ללא היסטוריית טיפולים מלאה.

זה הרכב הראשון שלי ואין לי הרבה הבנה בתחום, אז אני מקווה שלא עשיתי טעות בהחלטה לקנות אותו.

למרות כל התקלות שסומנו, בחרתי כן לקנות את הרכב (אחרי הורדה במחיר), כי אחרי כמה חודשים של חיפושים וקריאה, הבנתי שרוב הסעיפים בבדיקת קנייה הם סוג של "כסת"ח".

אשמח להבין מה מתוך זה באמת כדאי לקחת ברצינות, וגם מה פחות.
לגבי הצמיגים / מצבר / מערכת היגוי / פגיעות צבע – פחות או יותר הבנתי מה צריך לעשות, וזה נראה לי דברים שקל יחסית לטפל בהם.

אבל לגבי ההערות על המנוע והעברת הכוח – אני לא בטוח עד כמה צריך לקחת את זה ברצינות.

איך הייתם ניגשים לטפל או לאמת את התקלות שהם סימנו לגבי המנוע והעברת הכוח?
האם כדאי לגשת למוסך מורשה ל-יישור קו? או לא חייב מוסך מורשה..
מניסיונכם, מה אני צריך או מה עלי לעשות אחרי רכישת רכב יד שניה עם תוצאות בדיקת קנייה כזאת?

תודה

1919.jpg

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיקה טובה האמת, תושבות יכולות להיות גם כסתח, מציע לעשות כיוון פרונט, רצועת מנוע אם יבשה זה לא יקר, וצמיגים.

ואם אין היסטוריה לבצע טיפול.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צמיגים - הנוכחיים בני חמש, ולקראת סוף חייהם. שווה לבדוק בפנצ'רייה אם נכון להחליף אותם, או להעלות לכאן תמונות של הצמיגים על מנת שנוכל לראות. האפשרות השניה היא בערבון מוגבל מאוד ופחות אמינה. 

מצבר - כל עוד הרכב מניע, אין סיבה להחליף מצבר. מצד שני, המצבר בוודאות לקראת סוף החיים. אם אתה לא מחליף מצבר לקנה בוסטר שתוכל להניע כשהוא ימות סופית.

גם מצבר וגם צמיגים - לא במוסך. כל אחד במקום ייעודי. לגבי מצבר, אם אתה מהמרכז אני ממליץ על 'אוטו ציון' ביהוד. חנות חלפים מצוינת שגם מחזיקה מצברים איכותיים, ויחליפו לך במקום. 

הייתי לוקח את הרכב עם טופס הבדיקה למוסך שאתה סומך עליו ומבקש ממנו חוו"ד. יכול להיות שהכל כסת"ח יכול להיות שכן נדרש טיפול כזה או אחר כמו החלפת תושבת תיבת הילוכים וכד'.

מצד אחד ככל הנראה אין משהו חריג והרכב בס"ה במצב סביר לגילו, מצד שני לא להזניח. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

צמיגים בני 5 בק"מ הזה מחליפים! ברכב שלך זה זול יחסית, אני באופן אישי קונה רק מותג ידוע ולא סיני. הצמיג זה החיבור שלך לכביש ולא משחקים עם זה.

מלבד זה הייתי עושה טיפול גדול של נוזלים, פלאגים (בדרכ זה הקצה שלהם) רצועה להחליף ופילטרים. 

זה סה"כ רכב אמין אבל שווה לעשות לו יישור קו ותחזוקה במיוחד לאור זה שהוא לא מטופל בקביעות

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

פות"ש כתב שאין לו הבנה ברכבים - לכן הייתי הולך למוסכניק אמין לבדוק את מצב התושבות

בד"כ אחרי קניית רכב כדאי לעשות יישור קו ולא לחכות שיהיה בלאי גדול בתושבות מה שיכול לפגוע בגיר עצמו

בנוסף כתוב רצועה פגומה, אם מדובר ברצועת אביזרים אני לא מאמין שזה כסת"ח והייתי מחליף בהקדם

אם כבר אתה נכנס למוסך תבקש להעיף מבט על הבלמים,

אני לא יודע למה 700 שקל עלות בדיקה זה לא מספיק להם בשביל לבדוק את הבלמים 5 דק'.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, רכוב כעומד כתב:

אין כאן כלום מעבר לכסת''ח, 

תושבות מנוע פגומות- צריך לבדוק למה הוא כתב את זה האם אתה מרגיש רעידות חריגות?

לא מרגיש משהו חריג. יש מצב שבמעבר לרוורס יש קפיצה קטנה,
עדיין לא נסעתי מספיק אבל בנתיים אני לא מרגיש קפיצה או משהו אחר בנסיעה מלבד מה שציינתי

לפני 7 שעות, yulianx כתב:

בדיקה טובה האמת, תושבות יכולות להיות גם כסתח, מציע לעשות כיוון פרונט, רצועת מנוע אם יבשה זה לא יקר, וצמיגים.

ואם אין היסטוריה לבצע טיפול.

שמח לשמוע, כן כיוון פרונט מתכוון לעשות והחלפת צמיגים מחליף בקרוב.
לגבי רצועת מנוע, כל מוסך מטפל? הכוונה אם אני ניגש לעשות טיפול תקופתי, אבקש ממנו לבדוק לי לגבי הרצועה?

לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

צמיגים - הנוכחיים בני חמש, ולקראת סוף חייהם. שווה לבדוק בפנצ'רייה אם נכון להחליף אותם, או להעלות לכאן תמונות של הצמיגים על מנת שנוכל לראות. האפשרות השניה היא בערבון מוגבל מאוד ופחות אמינה. 

מצבר - כל עוד הרכב מניע, אין סיבה להחליף מצבר. מצד שני, המצבר בוודאות לקראת סוף החיים. אם אתה לא מחליף מצבר לקנה בוסטר שתוכל להניע כשהוא ימות סופית.

גם מצבר וגם צמיגים - לא במוסך. כל אחד במקום ייעודי. לגבי מצבר, אם אתה מהמרכז אני ממליץ על 'אוטו ציון' ביהוד. חנות חלפים מצוינת שגם מחזיקה מצברים איכותיים, ויחליפו לך במקום. 

הייתי לוקח את הרכב עם טופס הבדיקה למוסך שאתה סומך עליו ומבקש ממנו חוו"ד. יכול להיות שהכל כסת"ח יכול להיות שכן נדרש טיפול כזה או אחר כמו החלפת תושבת תיבת הילוכים וכד'.

מצד אחד ככל הנראה אין משהו חריג והרכב בס"ה במצב סביר לגילו, מצד שני לא להזניח. 

תודה על ההמלצה, אכן צמיגים אחליף בקרוב, יש לך גם המלצה למוסך טוב שאפשר לסמוך עליו במרכז?

לפני 5 שעות, סולל הדרך כתב:

צמיגים בני 5 בק"מ הזה מחליפים! ברכב שלך זה זול יחסית, אני באופן אישי קונה רק מותג ידוע ולא סיני. הצמיג זה החיבור שלך לכביש ולא משחקים עם זה.

מלבד זה הייתי עושה טיפול גדול של נוזלים, פלאגים (בדרכ זה הקצה שלהם) רצועה להחליף ופילטרים. 

זה סה"כ רכב אמין אבל שווה לעשות לו יישור קו ותחזוקה במיוחד לאור זה שהוא לא מטופל בקביעות

מה הכוונה לטיפול גדול, כשאני הולך למוסך מה אני אומר לו? משהו כמו, רכשתי רכב, הנה הבדיקה, אני רוצה לעשות יישור קו?

לפני 4 שעות, shlomiko כתב:

פות"ש כתב שאין לו הבנה ברכבים - לכן הייתי הולך למוסכניק אמין לבדוק את מצב התושבות

בד"כ אחרי קניית רכב כדאי לעשות יישור קו ולא לחכות שיהיה בלאי גדול בתושבות מה שיכול לפגוע בגיר עצמו

בנוסף כתוב רצועה פגומה, אם מדובר ברצועת אביזרים אני לא מאמין שזה כסת"ח והייתי מחליף בהקדם

אם כבר אתה נכנס למוסך תבקש להעיף מבט על הבלמים,

אני לא יודע למה 700 שקל עלות בדיקה זה לא מספיק להם בשביל לבדוק את הבלמים 5 דק'.

מסכים, הבדיקה אכן יקרה ועדיין מרשים לעצמם לחסוך בעבודה.
לגבי הרצועה, כמו ששאלתי בציטוט קודם  כל מוסך מטפל? הכוונה אם אני ניגש לעשות טיפול תקופתי, אבקש ממנו לבדוק לי לגבי הרצועה וגם לגבי הברקסים?

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

עוד הערה מעבר למה שכתבו

אתה יד שניה, לא יד 01.

כן רשמתי בכוונה יד 01 לפי בעלים קודמים,
זה פשוט הדרך הכי חד משמעית להבין איזה יד אני כי לאחר שיחות מרובות עם מוכרים הם מציינים שהם יד 1 ובפועל מופיע אצלם ברישיון רכב בבעלים קודמים 01.
אז הכי ברור זה 01 כי זה מה שמופיע בבעלים קודמים.

לפני 10 דקות, Camaro 92 כתב:

טיפ, להבא שואלים לפני שרוכשים

אכן התייעצתי מעט אחרי הבדיקה ולפני הקניה. וכולם יודעים שרוב מה שכותבים שם זה כסת"ח, אז גם אחרי הייעוץ נשארתי עם סימן שאלה כי בעצם מה המטרה של בדיקה לפני קנייה אם בסעיפים חשובים כמו מנוע והעברת הילוך הם כותבים דברים שיכולים להטעות, איך בעצם אפשר לסמוך על זה?
כלומר אם זה בסופו של דבר ברובו כסת"ח זה לא מייתר את הבדיקה?
אשאל אחרת, באיזה מקרים של מה שכתוב בבדיקה לפני קנייה לא היית/ם אומרים שזה כסת"ח ואכן דגל אדום?

עריכה אחרונה על ידי ariel44
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, ariel44 כתב:

לגבי הרצועה, כמו ששאלתי בציטוט קודם  כל מוסך מטפל? הכוונה אם אני ניגש לעשות טיפול תקופתי, אבקש ממנו לבדוק לי לגבי הרצועה וגם לגבי הברקסים?

כן

לפני 18 דקות, ariel44 כתב:

תודה על ההמלצה, אכן צמיגים אחליף בקרוב

רצוי מאוד בהקדם ולא לחכות לחורף הבא

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
פורסם

מוסך יודע מה אמור לעשות בטיפול גדול.

דגל אדום אפשר לזהות בסעיפי תאונה,מספר מנוע לא תואם, נורית תקלה ועוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

מוסך יודע מה אמור לעשות בטיפול גדול.

דגל אדום אפשר לזהות בסעיפי תאונה,מספר מנוע לא תואם, נורית תקלה ועוד.

ליישור קו יש עדיפות ללכת למוסך מורשה או שכל מוסך אחר אמור להיות מספיק?

הייתי שמח לקבל המלצות למוסך טוב באזור המרכז 

פורסם

יש לך את רמי שרותי רכב בתל אביב שהוא מתמחה קיה ויונדאי. הוא לא זול אבל יש עליו ביקורות טובות. אתה יכול להתייעץ איתו מה לעשות

מוסך כללי שהייתה לי התנסות טובה איתו גם במחיר גם בעבודה 

טופ קאר מנצור בהוד השרון

ואחרון חביב מוסך נפתלי בכבר יעבץ... הם זולים אבל טובים בעיקר בדברים פשוטים כמו טיפולים

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם יש למישהו המלצות נוספות למוסכים באזור שבין רחובות לפתח תקווה - אשמח לשמוע, זה יהיה לי הרבה יותר נוח מבחינת מיקום☺️

לפני 54 דקות, Buki כתב:

זה מנוע 1.2? או 1.0?

נפח 1248

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...