Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה שלי התלבטות ברמה האישית, וגם שאלה כלכלית כללית יותר.

אני מסתפק בין רכישת רכב ישן באזור 15 או 20 אלף שקל  (קצת צרות של אחרים, אבל מתוך תקווה למצוא משהו טוב...)

מול מסלול ליסינג פרטי תפעולי יד 2.

הצעה ספציפית כרגע - בחברה גדולה ומוכרת-  יונדאי i20 2020 , ב 6,000 מקדמה ו 1,000 ש"ח חודשי - עסקה לשנה. 50 אג' לק"מ חריגה.

עם חבילה שכוללת שירות מלא. לי נשאר לשלם רק דלק :-)

רוב האנשים מסביבי שאינם מחזיקים רכב חדש, בוחרים לקנות רכב ישן ולא ליסינג כזה.

בחישובים שלי עם חברים ומניסיון אישי, יוצא לי שבהחזקת רכב ישן לא משלמים הרבה פחות מה-1500 שקלים האלה פר חודש,

וסובלים מצריכת דלק גבוהה יותר מרכב דומה חדיש יותר.

כמובן לחשב tco שכולל את כל ההוצאות לתקופת ההחזקה כולל אובדן ימי עבודה/רכב שכור בזמן תיקון במוסך, כל אחד עם מה שהוא עבר...

לא יוצא לאף אחד ממכרי (למעט בר מזל או שניים, שאולי שכחו אי אלו הוצאות...) פחות מאלף ש"ח פר חודש, לרובם יותר.

אם המספרים נכונים, ובאמת זה עולה סך כסף דומה, אז למה כל כך הרבה אנשים מעדיפים לבחור ברכב ישן, מאשר לנהוג על רכב נוח יותר, בטיחותי יותר, חדש יותר, חסכוני יותר ולצאת באותו כסף ?

האם ההסבר הוא שהם "משקרים לעצמם" ומתעלמים מהוצאות שמפתיעות ,העיקר לא להתחייב על סכום קבוע לליסינג, או שיש בחישוב גורם כלכלי נוסף שאני מפספס?

* יש אנשים שזה לא רק כלכלי מבחינתם, הרכב צריך להיות "שלהם" ולא שכור, גם במחיר יקר יותר.image.thumb.png.0225fc15f78490efd2df8614bb52bd3b.png

עריכה אחרונה על ידי M H
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם (נערך)

על פניו העסקת ליסינג הזאת נראית טובה מאוד. 
אתה משלם 18 אלף שח בשנה, וזה כולל הכל הכל הכל, אפילו ביטוח לנהג חדש וביטול השתתפות עצמית. ואתה נהנה מרכב חדש יחסית.
בלי סיכונים ובלי חוסר ודאות של מה יקרה ברכב ישן.
השאלה זה רק מה קורה אחרי שנה, אם לא תקבל הצעה כזאת אטרקטיבית - תהיה בבעיה, תצטרך שוב לחפש רכב ישן או אופציה אחרת

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

קראת כבר את האותיות הקטנות בחוזה או רק את מה שאיש המכירות רשם לך? אני מניח שהאותיות הקטנות יוציאו לך כבר את החשק להיכנס לעסקת הליסינג הפרטי.

מה שאיש המכירות רושם לא מעניין, רק מה שאתה חותם עליו מעניין.

כשאתה קונה רכב יד2 הרכב נמצא בבעלותך, ורכב ישן רוב ירידת הערך כבר מאחוריו. אם תקנה רכב יד2 טוב תוכל למכור אותו ולהחזיר חלק מההוצאה. רכב במצב טוב לא דורש הוצאות קבועות מטורפות אחרי הוצאה ראשונית של יישור קו.

לעומת זאת בעסקה הזו הרכב אינו בבעלותך, אלא בבעלות החברה. אתה מודע לכך שאתה תידרש לאחר תקופה ארוכה להחזיר אותו באותו מצב בו קיבלת אותו? לכאורה על כל פיפס יתחשבנו איתך ואתה לא יודע להעריך באיזה סכום מדובר..

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נשמע לא רע, השאלה מה קורה אחרי שנה כמו שנכתב. 

כמה זמן אתה מתכנן להחזיק ברכב וכמה אתה נוסע.

אם אתה קונה יונדאי כזו בעצמך, היא תעלה לך משהו כמו 50 אלף.

נגיד אחרי 5 שנים, היא תעלה 20?

כל שנה אתה מוציא על ביטוח רישוי וטיפולים נגיד 6000 שקל? 

כלומר שילמת 80 אלף שקל במשך 5 שנים (רכישת הרכב ועלויות השימוש), אתה מוכר ב20 ויצא ששילמת 60. 12 אלף בשנה.

העסקה הזאת היא כמה, 18 בשנה הראשונה. מה קורה בשנים הבאות? 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המפתח לעסקה הוא מצבו הנוכחי של הרכב ומי אחראי למצבו מרגע תחילת העסקה. זה לא רכב חדש והחברה תבהיר שהוא תקין. כמו שנאמר לפני, ברגע שיקרה משהו, האחריות תוטל על השוכר, אלא אם כן כתוב אחרת באותיות הקטנות. בד''כ החברות הגדולות מבקשות תוספת בתשלום החודשי על מנת לפטור מ "השבה לקדמות". 

• רעיון טוב! 1
פורסם

סליחה שאני אהיה משבית השמחות:

1. עסקת ה"ליסינג הפרטי" היא ממש לא חלופה לרכישה של רכב משומש ב-15-20 אלף ש"ח. העלויות דומות, אבל בחלופת הליסינג הפרטי אתה נשאר בלי כלום ביד אחרי שנה.

(אתה כנראה נשאר בערך עם 5000-6000 ש"ח ביד בגלל שאתה לא צריך לשלם על ביטוח ותחזוקה.

2. זה לא סתם שמציעים לך היונדאי i20 הזאת - חברות הליסינג תקועת עם כמה אלפים של של של i20 ואיביזה משנת 2020 שסיימו 6 שנים של שירות מפרך בצהל, והן טחונות עד דק עם קילומטראז' גבוה מאד.

3. אם אתה מחפש מציאות "אלדן" עדיין מנסים למכור מיצובישי אטראז' משנת 2016 שסיימו ליסינג במכרז הקודם של צהל (לפני 5-6 שנים). המחיר נכנס בתקציב שלך, והם נותנים אחריות לשלוש שנים. 

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היה לי חבר מהעבודה שלפני כמה שנים לקח בעסקה דומה פורד פוקוס רובוטית שבגלל השם הרע שיצא לה ובצדק , חברות הליסינג נתקעו עם מלאי וזו היתה הדרך שלהן להפטר ממנו וכנ"ל עם אופל אסטרה.

עד כמה שאני זוכר , הוא היה מרוצה

• אהבתי 1
פורסם

הזכרת לי אופל אסטרה - בערך ב 2017 עבדתי בחברת הייטק קטנה והיה שם עובד צעיר שמאוד רצה רכב חברה, אז לקחו בשבילו ״ליסינג משומש״ - אופל אסטרה, שחברת ליסינג לא הצליחה להיפטר מהם.
זה היה win - win
אותו עובד קיבל רכב שתיפקד - והוא לא היה מקבל בתמחור של רכב ליסינג רגיל חדש,
החברה שילמה סכום נמוך משמעותית מרכבי ליסינג סטנדרטיים.
כולם היו מרוצים.

• מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, rolling_stony כתב:

השאלה זה רק מה קורה אחרי שנה,

או שתהיה הזדמנות כזו שוב, מעולה.

אם לא, לפחות שנה אחת הצליחה, ואז חזרה לברירה השניה. לא ?

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

ויצא ששילמת 60. 12 אלף בשנה.

העסקה הזאת היא כמה, 18 בשנה הראשונה. 

שילמתי 12.6 אם לא היו הפתעות, זה רק ההוצאה הוודאית ? 

אם כן ,משתלם, לא כך?

לפני 5 שעות, yahaga כתב:

בד''כ החברות הגדולות מבקשות תוספת בתשלום החודשי על מנת לפטור מ "השבה לקדמות". 

כלול.

לפני 5 שעות, zvit כתב:

עסקת ה"ליסינג הפרטי" היא ממש לא חלופה לרכישה של רכב משומש ב-15-20 אלף ש"ח. העלויות דומות, אבל בחלופת הליסינג הפרטי אתה נשאר בלי כלום ביד אחרי שנה.

(אתה כנראה נשאר בערך עם 5000-6000 ש"ח ביד בגלל שאתה לא צריך לשלם על ביטוח ותחזוקה.

סורי, אבל פשוט לא הבנתי, אם העלויות דומות, למה זה לא חלופה?

אין לי הבדל "רגשי" בין רכב בבעלותי לשכור.

לפני 5 שעות, zvit כתב:

2. זה לא סתם שמציעים לך היונדאי i20 הזאת - חברות הליסינג תקועת עם כמה אלפים של של של i20 ואיביזה משנת 2020 שסיימו 6 שנים של שירות מפרך בצהל, והן טחונות עד דק עם קילומטראז' גבוה מאד.

ואיפה זה פוגש אותי? הסיכון שיהיה כאב ראש מסוים , לכאורה הכל על חברת הליסינג, ואני מקבל רכב חליפי.

וחברים, ההנחה הכללית פה  היא שבלי מזל מיוחד החזקת רכב זול אכן תעלה לא פחות מ 12K שנתי ?

סופרי אפונים מקצועיים, אנשי TCO, אנא התפקדו :-)

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תלוי בעיקר כמה אתה נוסע, לעלויות של הדלק.

את הדברים הקבועים (ביטוח, אגרת רישוי) אתה יכול לברר די בקלות.

תוסיף על זה איזה 3000 שקל, על טיפול שנתי וכל מיני בלת"מים ותקלות (בהנחה ואתה לא נופל על גרוטאה שצריך להחליף בה מנוע/גיר)

לדעתי זה נותן הערכה די טובה לכמה יעלה בשנה להחזיק רכב כזה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חשב את זה כ1500 שח לחודש. השאלה מה קורה אחרי שנה? הרכב עוצא למכירה? ממשיך באותם תנאים? מורידים לך קצת את המחיר החודשי כי יש ירידת ערך?

אחזקה בסיסית - טסט, רשיון, ביטוח מקיף, צמיגים סיניים כל שנתיים, זה בערך 6000. 

פה תוסיף טיפולים, 1200 לשנה בערך, 

ירידת ערך שזה הנעלם הגדול.

שקט נפשי - כמה זה שווה לך בשקלים?

מה הקמ של הרכב? 100 או 200?? האם הוא שחוט מבחוץ ומבפנים??

תבדוק תוך כזה זמן אתה מקבל חלופי.

אישית יש לי ליסינג תפעולי דרך חברה גדולה וכשנכנסן ברכב, 

היה לי רכב חלופי חצי שעה מהרגע שהגעתי הביתה, עוד לפני שמילאתי דוח.

אם זה היה הרכב שלי, אף אחד לא היה קונה אותו. קצה שלדה בטוח (אי אפשר לצלם את הקצה בלי לפרק פגוש), כיפוף בשלדה , רצפת תא מטען, פחחות סוג ח. זוועה. והכל עוד תוקן בחלקים מקוריים לחלוטין !

פורסם

מה שם החברה?

הייתי במסלול דומה בחברת hertz שנים רבות, רק מילים טובות יש לי לומר עליהם, שירות מדהים (הרכב נתקע למעלה מ10 פעמים... בסוף עלינו על הבעיה) אך השירות היה ללא רבב.

ברגע האמת בעסקה אחת החזרתי את הרכב, לא גבו שקל,

בעסקה האחרונה בסוף התקופה קניתי מהם את הרכב, כן, סיטרואן (שנקנתה ב50% מהחירון ואט אט כל החיסכון הלך לגבע...)

מנגד ישנה חברה אחרת מהגדולות בשוק שיש להם 'עז' מגעילה בחוזה שאומר שהתקלות חלים על שוער הליסינג, כן כן, הלך מנוע? תתקנו ורק אז תחזירו לחברה, מזהיר!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...