Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפ במוסך - טוב או רע לנו?

פוסטים מומלצים

פורסם

מועד הטיפול הולך ומתקרב.

התור כבר הוזמן, המוסך מוכן.

הפרוצדורה מוכרת - נכנס בדלת, בוקר טוב לפקידה, סמול טוק קצר עם איש השירות, עוברים על התוכנית, לחיצת ידיים עם המנהל והופה הרכב עולה על הליפט.

אבל רגע. לא שכחנו משהו? או מישהו?

המכונאי!

זה שבסוף באמת נוגע באוטו שלי
.
זה שיעבוד לפי הספר (או לפי מה שהכי נוח באותו רגע).
זה שיחליט אם העבודה תיעשה כמו שצריך (או על הדרך)
.
זה שיראה בעין חדה תקלה שאף אחד אחר לא שם לב אליה (או יפספס בדיוק מה שישבית אותי).

וזה בדיוק הבן אדם שאני כנראה לא אפגוש בכלל באותו יום
. לפעמים אני אפילו לא יודע את השם שלו.

בשורה התחתונה - הבן אדם הכי חשוב במוסך - זה המכונאי, לא מנהל השירות ולא מנהל המוסך.

בשנה האחרונה התחלתי לעשות משהו קטן: לתת טיפ למכונאי לפני עבודה.
אני שואל את עצמי אם כדאי להמשיך עם זה.

ואני מתלבט
זה משהו שכדאי להמשיך איתו?
זה עוזר? זה מיותר?

מה אתם חושבים?
טיפ למכונאי לפני טיפול — הרגל טוב, או שטות מיותרת?

פורסם

שאלה יפה, וקשה. 

לא עבר לי בראש. 

לעובדים בפנצ'רייה הקבועה שלי למשל, אני מקפיד לתת טיפ יפה. 

למוסך, מעולם לא חשבתי על זה. 

בגדול, הראייה שלי פשוטה: בעל מקצוע? לא טיפ. פועל? טיפ. [סייג: שליחים. מה הם בדיוק עשו שהם צריכים לקבל טיפ? הם עשו עבודה טובה בלנסוע? וגם שם יש יוצאים מן הכלל- מזג אוויר גרוע, למשל, גורר טיפ בהכרח].

במוסך עובדים בעלי מקצוע שלמדו את זה. השכר שלהם (בגדול)  משקף את זה. אני לא חושב שטיפ שם זה דבר נכון. 

בפנצ'רייה (הקבועה שלי, לפחות) עובדים פועלים קשי יום. והם עובדים נקי, מסודר, באמת כמו שצריך (וחצי). בגלל זה היא הקבועה שלי :lol:. וזה למה הם מקבלים טיפ נחמד. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היכן שיש אינטרקציה עם מי שעובד על הרכב ואיתך, ברור שחשוב לפתח היכרות והבעת הערכה. 

ברוב מוסכי הרשת, במקרה הטוב תסע עם בוחן אבל לא תפגוש את מי שיגע לך ברכב.

בפנצ'ריה הקבועה - גם אני מקפיד על תשר. 

פורסם (נערך)

לקופאית בסופר אתה נותן טיפ?

לשען אתה נותן טיפ?

למתקן פלאפונים אתה נותן טיפ?

וגו׳

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 9

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא נכנס למוסך בו אני לא יכול לדבר ישירות עם הבנאדם שעובד על הרכב.

חייב לדון איתו במה הוא הולך לעשות ואיך.

יועצי שירות ופקידות גם עולים כסף, וגם לא יודעים איך להחזיק מפתח ברגים. מקסימום לקרוא סעיפים ממחשב.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אתה צודק. זה כבר נושא אחר. אני כמוך - לא נכנס למקום שלא מאפשר לי להיות ליד הרכב וכיוב'

לפני 30 דקות, hans כתב:

לקופאית בסופר אתה נותן טיפ?

לשען אתה נותן טיפ?

למתקן פלאפונים אתה נותן טיפ?

וגו׳

זה לא דומה - קופאית לא משפיעה על מה שקניתי. אולי על החוויה. 

שען על פי רוב הוא בעל העסק - פחות מקובל לתת לו טיפ.

רכב שיקר לך ואתה רוצה שיטופל בידיים טובות ועם עיניים פקוחות זה קצת שונה מפלאפון...וגו'

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

האמת היא שמעולם לא חשבתי לתת טיפ למוסכניק...  זו מחשבה מעניינת. וגם קצת מוזרה לטעמי.

אני אומר כזה דבר - אין לך מה להתלבט... אם אתה מטפל ברכב במוסך קבוע שבו מכירים אותך (כלומר שיש המשכיות ותיתפס כאדם נדיב ששוה להשקיע בו כי הוא משקיע בחזרה ומפנק), ואם יוצא לך להיות ליד הרכב ולדבר עם המוסכניק והוא סבלני ונעים ונחמד אליך, מסביר ומפרט ומתנהג בצורה מכובדת ומכבדת כלפי המכונה שלך - תן טיפ ואל תחשוב יותר מדי (50 ש"ח בקטנה פעם בשנה זה לא איזה משהו לחשוב עליו מדי)

ברמת העיקרון אני די לא בנאדם שנותן טיפים כי אני צורך מעט מאוד שירותים שכאלו (כמעט ולא אוכל במסעדות ומעולם לא הזמנתי שליח אוכל לדירה מתוך עיקרון).

אני לא חושב שאתן טיפ למוסכניק כי במוסכי רשת בכלל לא ממש יודעים מי מטפל לך ברכב...

• אהבתי 1
פורסם

אין שום מתאם, בטח ובארץ ואני מנחש שגם בעולם,

בין גובה הטיפ / קיומו של טיפ לבין טיב העבודה.

חד וחלק.

יש פה קטע פסיכולוגי נטו של ״להרגיש טוב עם עצמך״ מהצד של נותן הטיפ.

אם קרה המקרה ובטעות, באופן שלא ייאמן, נס קוסמי, בעל מקצוע בארץ עשה עבודה טובה או עבודה מעבר - אני פשוט אחזור אליו ואמליץ לאחרים.

קל ופשוט.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 20.11.2025 בשעה 09:24, MRobot כתב:

וזה בדיוק הבן אדם שאני כנראה לא אפגוש בכלל באותו יום. לפעמים אני אפילו לא יודע את השם שלו.

בתאריך 20.11.2025 בשעה 09:24, MRobot כתב:

בשנה האחרונה התחלתי לעשות משהו קטן: לתת טיפ למכונאי לפני עבודה

קצת סותר, לא?

פוגש או לא?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכלליות לדעתי במקום לתת טיפ לאנשים שעובדים ומקבלים שכר על הזמן והכישורים שלהם, את הכסף הזה עדיף לתרום לנזקקים שלא מסוגלים לעבוד.

אם עובד הוא גרוע ולא מקצועי, אתה תקבל עבודה גרועה לא משנה כמה טיפ תתן. אם הוא מקצועי ועושה עבודה טובה אני אמליץ על העסק לאחרים. גם אזרוק מילה טובה לבעל הבית עליו.

במוסך מסודר עם מנהל יועץ ומזכירות כמו שאתה מתאר אין שום היגיון לחלק טיפים לעובדים כאילו אתה איזה סלבריטי.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מבין את תרבות הטיפים בכלל. 

לא למכונאי לא למורה בבית ספר לא לספר לא למלצר ולא לראש ממשלה. 

בתרבות נורמלית אנשים עושים עבודה מקבלים שכר עבור עבותדם. לא צריך לשחד אותם שיעבדו כמו שצריך

או לתת להם פרס שעשו את מה שמשלמים להם עבורו.

ספציפית מוסך, אני עובד רק עם מוסך שאני מכיר את המכונאי/מנהל העבודה ונמצא שם אישית ומפתח את הקשר שנים. לפתח יחסים אישיים -- חיוני אנושי ונכון. הבסיס הוא לא כסף. 

אני מודה שהעקרונות לא עומדים במבחן החיים ובפנצ'ריה שאני עובד איתה אפילו שהיא מקום שמח בסך הכל, שבעל הבית עושה הכל עם העובדים, אני משאיר טיפ. ובמכון השטיפה. 

• אהבתי 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעה, Jack457 כתב:

לא מבין את תרבות הטיפים בכלל. 

לא למכונאי

זה גם ניסיוני.

לא למורה בבית ספר

לא אספו כסף למתנה בסוף השנה?

לא לספר

הוא בדרך כלל בעל העסק. לחופפת נותנים טיפ.

לא למלצר

תלוי איפה. בישראל ידרשו אותו.

ולא לראש ממשלה.

אופס….. דרכת על מוקש. אבל אפשר לעבור לפוליטי. 

בתרבות נורמלית אנשים עושים עבודה מקבלים שכר עבור עבותדם. לא צריך לשחד אותם שיעבדו כמו שצריך

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טיפ אמור להיות סוג של הכרת תודה על שירות טוב, לא מין נגזרת כזו של דמי לא יחרץ. לכן מתן טיפ מראש בכל מקרה פסול מעיקרו. אהבת את היחס של המכונאי, את מקצועיותו וקפדנותו, לאחר העבודה על הרכב, תן לו טיפ. אגב, גם זה מיותר מכיוון שזה יוצר נורמה לא בריאה שתביא קרוב לודאי למיסוד מצב של טיפול טוב יותר ברכב של נותן טיפים, מאשר בזה של מי שלא.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...