Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה ההגיון לתכנן חניונים עם כל השטחים המתים בארץ ולא למקסם מספר חניות?

מדרכות בצדדים (בפועל כולם הולכים איפה שבא להם)

אי תנועה עם עצים ("עצים" - נר לי דקיק)

למה לא לעשות חניונים כמו באה"ב למשל?

הסיבה היחידה וההגיונית שאני מסוגל לחשוב עליה זה להימנע מ"כאוס" כאשר לא יהיו מסלולים שינתבו את הרכבים אבל, ברגע שיש עומס יש גם כעוס ואיי התנועה האלה רק מחמירים את הבעיה.

דוגמאות:

ארה"ב

usa park.PNG

ישראל

park IL.PNG

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

איפה אתה רואה שטחים מתים?

החלק הריק זה רמפה שיורדת למפלס חניה תת קרקעי.

בחניון צריך להיות רוחב נתיב מינימלי.

אתה מתכוון לרצועת עצים שיש בין שורות החניה? אנחנו חיים במדינה שטופת שמש וכל עץ שמוסיפים זה מבורך. רוב האנשים יעדיפו לחנות מתחת לעץ כדי שהרכב יתבשל פחות. יש גם את עניין חלחול המים שמצריך ערוגות ודברים כאלה כי מי תהום זה דבר חשוב (אין לנו פה עודף במאגרי המים) וזה גם זה מונע הצפות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

באדום, רצועות עצים - ברוב המקרים יש שם עצים קטנים אם בכלל... 

חלחול מים - השטחים האלה מרוצפים 

בפועל - כל התכנון הזה "מסבך" את כל העניין של החניה במיוחד במימים עמוסים.

il 2.PNG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסתכלתי בחניון הספציפי הזה, שמו שם באמת דקלים שלא עושים שום צל ואין שם יותר מדי חילחול.

כמה המפרדות האלה מסבכות ומפריעות לחניה, לא יודע. אנשים אמורים ללכת על המדרכה הרחבה בשוליים ולא עליהן, וגם שמו שם פחי זבל ועמודי תאורה. לא יודע כמה מקום היה נחסך אם היו מוותרים על זה.

חוץ מזה שאם יש רק ציורים על הכביש, זה בעצם המלצה לישראלים והפוטנציאל לכאוס גדול יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Debunking Bad Design Memes, Part 1: “Design vs. UX” infamous ...

Eh? : r/PeterExplainsTheJoke

• מצחיק 6

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המפרדות האלה חוסכות הרבה נשיקות של פגושים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

את החלחול מנסים למנוע במקרה הזה.

יש מתחת עוד 3 קומות של חניה...

אגב- שימו לב שבחניון ה'"אמריקאי" אין עמודי תאורה.

או שבאמריקה השמש לא שוקעת לעולם...

בכל מקרה, התשובה היא מאד פשוטה.

בתקן הישראלי, מפרדה ברוחב של עד מטר וחצי לא באמת תופסת מקום.

במקום 5+5 התא הוא 4.25 ועוד 1.5 מ' מפרדה ועוד תא של 4.25.

הלוגיקה היא, שה"אף" של האוטו נכנס פנימה, עד שהגלגלים עוצרים אותך על אבן השפה.

(אגב, אם עושים חניון "אמריקאי", אז לפי התקן הישראלי צריך להציב אבני עצירה לרכב 75 מקצה התא, כדי למנוע את הנשיקות שתיאר ספיראל).

הנה מתוך התקן השרטוט של מה שדיברתי עליו:

Screenshot_2025-09-30-18-04-40-32_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.thumb.jpg.e6dde42f7767ccd208fb7f6aada76e0f.jpg

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לא בכל חניון יש אבני שפה כאלה.

אגב, אבן שפה כזו הרגה את אבא שלי. הלך בחניון, מעד על אבן הפרדה, שבר מה ששבר ומשם ההדרדרות היתה די מהירה.

• מבאס 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא יאמן.

ממש מצער לשמוע.

באמת רציתי לכתוב את זה על אבני העצירה האלו. זה באמת מכשול מטומטם.

בגלל זה עדיפות המפרדות האלה.

בדקתי שוב, וזה כתוב בהנחיות שיש לשים אותן, אבל אני לא מוצא בשום מקום שזו חובה:

Screenshot_2025-09-30-18-34-29-86_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.thumb.jpg.778bbaa6fd4ab2d62f11099f450f9eae.jpg

• אהבתי 1

פורסם

אם כבר מישהו פתח שרשור בנושא - תמיד תהיתי מדוע בישראל, מדינה קטנה עם שטח מוגבל, לא נהוגה שיטת החניונים הבריטית עם 5-8 קומות מעל הקרקע. כלומר אם כבר בנית מרכז קניות - תוסיף לו עוד בניין ותאחסן שם כמה אלפי מכוניות במקום להחנות אותן בשכבה אחת כמו strip mall אמריקאי. 

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא (כרגיל) בטחונית, אבל נראה לי שלצאת ממרכז ביג כלשהו עם שער אחד או שניים לא יהיה מהיר בהרבה מלפנות חניון רב-קומות בשעת חירום. 

אני גם סקרן למה לא רואים יותר חניוני 'קרוסלה' כמו בירושלים בחלקים אחרים של הארץ. ניסיתי אחד כזה בביקור הלקוח האחרון שלי בהר-נוף, ולדעתי זו דרך מעולה להוציא פי 10 תועלת והכנסות מכל פיסת קרקע שכבר יועדה לחניון. 

פורסם

בכל 9 הקניונים הקניונים (ביניהם קטנטנים וגם גדולים בקנה מידה ישראלי) באיזור חיפה, שעליהם אני יכול לחשוב יש חניה בקומות. בחלקם גם חניה חיצונית. יש שני strip malls שבהם רק חניה בגובה הקרקע. גם במרכזי קניות שלא הייתי מגדיר כקניונים יש כאלה וכאלה.

פורסם (נערך)

הסיבה היא אך ורק כלכלית...

היזם שבונה את מרכז הקניות מעוניין לעמוד בתקן החניה שנדרש ממנו בעלות הנמוכה ביותר האפשרית.

אם יש לו מקום לחניון פתוח- הוא לא יבנה חניון בעלות עודפת של עשרות מליוני שקלים.

כשיש בעיית מקום, אז ממילא אין מקום לבניין של חניה, וחופרים במקום זה מרתפי חניה.

תקן החניה הנדרש במרכזי קניות הוא מקום חניה לכל 25-50 מ"ר שטח מסחרי ב-2000 מ"ר הראשונים, ומעל זה, מקום חניה לכל 100 מ"ר שטח מסחרי.

יוצא, שבקניון גדול (עם 15-20 אלף מטר מסחר)  אתה צריך חניון של בערך 500 מכוניות (כבר עשיתי לך מחיר מבצע, כולל חניות תפעוליות ונכים).

אף יזם לא יתאמץ מעבר לזה, ותכל'ס- ברוב מרכזי הקניות בארץ אין באמת בעיות חניה קשות מידי.

פורסם

אוקיי, אבל נגיד באזור תעשייה עמוס משרדים שכולל גם מרכז קניות - האם לא ישתלם להרים בניין כזה ע"מ לאפשר חניה לעוד כמה מאות או אלפי עובדים שהם לקוחות קבועים? הרי זו הכנסה יומיומית יציבה לעשור קדימה, במינימום תחזוקה. 

באנגליה למשל החניונים האלה מוקמים באזורים שיש בהם עירוב שימושים. לפעמים קומה או שתיים משמשת את דיירי האזור שאין להם חניה ורוכשים מנוי בעלות מופחתת, ושאר הקומות מיועדות למבקרי חנויות, משרדים ושאר שירותים סמוכים.

בישראל אולי אין 'בעיית' חניה בקניונים, אבל כל מגרש כורכר ריק הופך מיד לחניון מאולתר - מה שרומז שהדרישה קיימת. נסה למצוא חניה במהלך היום באזה"ת של נתניה או חולון, אפילו בתשלום זה לא תמיד מתאפשר. ואני כבר לא מדבר על בתי המלאכה הישנים של דרום ת"א. 

לפני כשעה, sperial כתב:

בכל 9 הקניונים הקניונים (ביניהם קטנטנים וגם גדולים בקנה מידה ישראלי) באיזור חיפה, שעליהם אני יכול לחשוב יש חניה בקומות. בחלקם גם חניה חיצונית. יש שני strip malls שבהם רק חניה בגובה הקרקע. גם במרכזי קניות שלא הייתי מגדיר כקניונים יש כאלה וכאלה.

What if I told you...

שיש מדינה שלמה מחוץ לחיפה, ושם הדברים נראים אחרת? 

העיר שלך מתקדמת בשלל תחומים (וקצת מפגרת באחרים), אבל ממש לא מייצגת את ישראל כולה.

פורסם (נערך)

דווקא הייתי פעם סופ״ש במלון בדרום תל אביב וחניתי במגדל חניה מגעיל במרחק 2 רחובות. אבל אתה מדבר על איזור ישן ובנוי בצפיפות שבו אין מקום למגדלי חניה, אלא כאשר יבנו מחדש את כל האיזור.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 57 דקות, natco כתב:

הסיבה היא אך ורק כלכלית...

היזם שבונה את מרכז הקניות מעוניין לעמוד בתקן החניה שנדרש ממנו בעלות הנמוכה ביותר האפשרית.

בשכונה שלי היה אמור לקום מרכז מסחרי לפני כ15 שנה, על ידי היזם שבנה את רוב השכונה. התכנון המקורי כלל מעט חניות על הקרקע ואולי (אני לא זוכר במדויק) עוד כמה חניות בקומה 1-. התושבים הגישו התנגדויות וטענו שמכל האיזור יגיעו למרכז הזה והיעדר מקומות חניה יסתום את השכונה. העתירות התקבלו ונוספה לתוכנית קומה 2- עם עוד כמה עשרות חניות. מבחינת היזם זה הפך את הבנייה ללא כלכלית והוא גרר רגליים למעלה מעשור. בסוף המרכז נבנה, עם כל החניות ונפתח רק לפני כשנתיים.

וכמובן שהישראלים עדיין חונים באדום לבן שמול המרכז, רק לדקה, וחוסמים נתיב נסיעה. למרות שלא חסר מקום בחניון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...