Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובגרנד קניון בחיפה חונים באדום לבן בקומה 1- (הכניסה לחניון) ומפריעים למי שרוצה לצאת מהחניות המסומנות, גם כאשר ב-2- מאות חניות פנויות. עצלות לשמה.

@Derish זו הטופוגרפיה - קומות ״מינוס״ אבל מבחוץ רואים את מבנה החניה, כי המבנה בנוי בואדי והכניסה באמצעו. בצד השני עוד 3-4 קומות חניה חיוביות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה נחמד שהכל לפי תקנים אבל, השאלה היא למה אימצנו בישראל את התקנים האלה ?

בעיני כפי שכבר כתבתי קודם, חניון אמריקאי מאפשר הרבה יותר חופש תנועה ומקל על יציאה / כניסה לחניון.

זול יותר להקמה, תחזוקה, כל המדרכות האלה בין לבין בעיני רק מכשול.

לגבי עמודי תאורה, יש עמודים מפוזרים מוקפים גדר קטנה וזהו.

פורסם (נערך)

כי לאמריקאים לא חסר שטח. לנו כן.

התקנים הישראליים נכתבו מתוך מחשבה על ידי מאפייני הרכבים והצרכים. העניין הוא שהמאפיינים משתנים, אבל כמעט אי אפשר לשנות חניון קיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Derish כתב:

אוקיי, אבל נגיד באזור תעשייה עמוס משרדים שכולל גם מרכז קניות - האם לא ישתלם להרים בניין כזה ע"מ לאפשר חניה לעוד כמה מאות או אלפי עובדים שהם לקוחות קבועים? הרי זו הכנסה יומיומית יציבה לעשור קדימה, במינימום תחזוקה. 

או. קיי.

אז עכשיו, אנחנו מדברים על חניון כעסק, במגרש שזה השימוש היחיד שלו.

(כלומר, לא כחניון שהוא חלק מהדרישות הרגולטוריות של שימוש אחר משרדים/מסחר/מגורים).

זה דבר שקיים (בתל אביב מנסים לעשות את זה כבניין שיהיה מתחת לקרקע, ומעליו יהיה גינון ופיתוח נופי שישרת את הסביבה, כמו חניון הברזל או חניון גן לונדון).

אבל יש את חניון עתידים, ועוד כמה וכמה כאלה.

אם זה משתלם? כנראה שלא מאד, כי אחרת היו יותר כאלה.

החניונים האלה שייכים לחברות עירוניות, או לפעמים נבנים כ-b.o.t.

בדיוק עכשיו ראיתי את חולדאי בפייסבוק גוזר סרט מאיזה חניון רובוטי בבוגרשוב.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בתאריך 1.10.2025 בשעה 11:34, Derish כתב:

אם כבר מישהו פתח שרשור בנושא - תמיד תהיתי מדוע בישראל, מדינה קטנה עם שטח מוגבל, לא נהוגה שיטת החניונים הבריטית עם 5-8 קומות מעל הקרקע. כלומר אם כבר בנית מרכז קניות - תוסיף לו עוד בניין ותאחסן שם כמה אלפי מכוניות במקום להחנות אותן בשכבה אחת כמו strip mall אמריקאי. 

הקיריון בקרית ביאליק- מבנה נפרד עם חנייה מתחתיו ומעליו, מעבר לחניונים מעל הקניון ובשטח הקניון. 

ועדיין קשה למצוא שם חנייה. :lol:

בתאריך 1.10.2025 בשעה 14:17, Derish כתב:

אוקיי, אבל נגיד באזור תעשייה עמוס משרדים שכולל גם מרכז קניות - האם לא ישתלם להרים בניין כזה ע"מ לאפשר חניה לעוד כמה מאות או אלפי עובדים שהם לקוחות קבועים? הרי זו הכנסה יומיומית יציבה לעשור קדימה, במינימום תחזוקה. 

מי ישלם על החנייה? 

העובדים? מה פתאום שיסכימו. שישלמו להם את זה.

המעסיקים? מה פתאום שיסכימו, שיחנו ברחוב. 

בתאריך 1.10.2025 בשעה 14:17, Derish כתב:

What if I told you...

שיש מדינה שלמה מחוץ לחיפה, ושם הדברים נראים אחרת? 

אני לא גר שם אתה יודע. 

אני גר בחיפה. 

זה מה אני מכיר. 

בתאריך 1.10.2025 בשעה 14:45, sperial כתב:

ובגרנד קניון בחיפה חונים באדום לבן בקומה 1- (הכניסה לחניון) ומפריעים למי שרוצה לצאת מהחניות המסומנות, גם כאשר ב-2- מאות חניות פנויות. עצלות לשמה.

אני התייאשתי מאפילו לנסות לאתר חנייה ב-1. בעסה שאין כניסה ישירה ל 2-. די ריק, ברוב המוחלט של הזמן. נדיר! ביותר!! שהייתי צריך לרדת ל 3-. לא מבין את הנקודה. 

מצד שני גם לא מצליח להבין את זה שהנהג הממוצע בארץ חייב לחנות ממש בתוך המעלית אחרת זה לא טוב לו. זה אני אומר כאחד שבעבר גר באיזור עם מצוקת חנייה, שבה אם מצאת חנייה ברחוב אחד למעלה או למטה ממך זה מצויין. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...