Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נינג'ה קפה - כן/לא/שחור/לבן?

פוסטים מומלצים

פורסם

זו בעיית בקרה פשוטה של טמפרטורת מי החליטה. כיום יש מכונות המצוידות במחליף חום (Heat Exchanger) עם בקר PID, אבל לא יודע עד כמה זה מוצלח. 

פורסם

לפני 19 שעות, Shay_u כתב:

דיס המלצה על barista express - יותר מדי עבודה על פחות מדי קפה. בהתחלה אתה מרגיש מהנדס עם כל הכלים המגניבים שקנית וטופח לעצמך על השכם אם יצאה לך כוס אספרסו חצי סבירה אחרי 7 דקות עבודה, אחרי חודש זה כבר נהיה מתיש וחוזרים לקפה שחור כי בסוף רוב האנשים רוצים לשתות קפה יותר מאשר שרוצים להכין אותו. הנה מה ששבר אותי במכונה:

1. חוסר עקביות - כיול ראשוני הוא כאב ראש גדול. אתה יכול להשקיע יומיים בכיול של המכונה אבל ככל שהפולים מתיישנים צריך לכייל בהתאם. כלומר בסוף אתה מוצא את עצמך כל הזמן משחק בכיול של המטחנה כדי שהקפה יישאר בתחום הסביר.
  2. מטחנה לא מדויקת מספיק - בשביל קפה סביר עם המטחנה הזאת, חייב לקנות תערובות מגוונות (5 סוגי פולים עם יחס של 70% רובוסטה זה מה שעבד לי). תערובות זן יחיד פשוט לא עובדות עם המטחנה הזאת.
  3. אורחים בבית רואים את המכונה וזה עושה להם חשק להפוך חלש על סויה כמו בבית קפה שהם אוהבים. בסוף הערב אתה עומד כמו מניאק 20 דקות ומזיע להוציא 6 כוסות קפה, שלא יוצאות טוב כי המכונה הזאת בנויה להוציא כוס אחת או 2 לכל היותר והיא מתחילה ״להתעייף״ ממש מהר - הכוס השלישית והרביעית נמזגת בצורה לא עקבית (קפה פחות טעים) והקצפה לוקחת יותר זמן.
  4. המכונה ״מתחממת״ (מוכנה לעבודה) יחסית מהר אבל צריך לתת לה כמה דקות כדי שכל הרכיבים במכונה יתחממו כמו שצריך כדי שהקפה ייצא סביר. דרך לזרז את התהליך זה להריץ את המכונה על ריק ככה שהוא תוציא מים חמים מהראש, ואז היא תהיה מוכנה יחסית מהר. זה אומר ש:
  5. בשביל אספרסו זריז של בוקר צריך להדליק את המכונה, להריץ אותה על ריק, לטחון את המנה, להרכיב אותה על הראש ובסוף בסוף יוצא קפה. זה המון עבודה על מעט מדי קפה.
  6. אחרון והכי חשוב - גם אם הצלחת להתמודד עם כל הקשיים ואתה מאסטר בתפעול המכונה, בסוף הקפה שיוצא הוא... סביר. ניסיתי כמה חודשים טובים להוציא קפה טוב שאהנה ממנו ובסוף קפה שחור תמיד ניצח במבחן הטעם. טווח הטעמים של המכונה נע בין שרוף מר גועל נפש, לכוס סבירה שאפשר לשתות עד הסוף.

בקיצור, לא לכולם. בנימה זו, אם מישהו מחפש לקנות בריסטה אקפרס בשביל לשחק איתה ולהתנסות - מוזמנים לשלוח הודעה. היא כרגע יושבת במחסן חסרת מעש.

יש מצב שהדרכה נכונה בתחילת השימוש היתה פותרת לך הרבה בעיות.

זו מכונה שהיא מאוד VFM (ולא מתקרבת באמת למכונות הטובות), ועם זה סעיף 6 שלך לא קורה לאנשים שיודעים להשתמש בה - היא מוציאה קפה טוב מאוד למי שלא מכיר את הרמות מעל, וקפה סבבה בכל קנה מידה.

• אהבתי 2
פורסם

הייתי מסכים איתך אם לא היה לי ניסיון עם עוד סטאפים של מטחנות ומכונות, האמת הפשוטה היא שהמטחנה במכונה לא מספיק טובה ולכן יש פולים ותערובות שלא יעבדו במכונה הזאת. קפה סביר אפשר להוציא, קפה טעים זה כבר עם מטחנה אחרת

• רעיון טוב! 2
פורסם

לי יש כבר לפחות 3-4 שנים Delonghi La Speciallista Prestigio.

ואם הייתי קונה היום מכונה בסגנון הזה כנראה שהייתי הולך על הנינג'ה - זה נראה כאילו היא דורשת פחות כיול כל פעם וגם יש לה מקום לכל האביזרים.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם (נערך)

טרנדים של הייטקיסטים זה משהו.

בהתחלה היה מעשנות ומנגלים. 

אחר כך היה טאבונים. 

אחר כך היה לחמי מחמצת ואפייה. 

עכשיו עידן מכונות הקפה. 

אני מודה שאני לא מבין גדול בקפה, כי אני  שותה אותו מעט מאוד, אבל יכול להגיד שעל אותה מכונה עם מטחנה שונה התקבל קפה עם הבדל די גדול בטעם. לכן מעוניין לחזק הודעה כאן בה צוין כי המטחנה לא פחות חשובה. 

סליחה אם מה שכתבתי זה בגזרת ה"נו שיט שרלוק". פשוט לעתים נוטים להתייחס למכונת האספרסו כעיקר וזה לא בהכרח נכון. 

התעלקות:

אם אני רוצה להעניק מתנה מכונת קפה אוטומטית (זה מספיק ואין צורך בחצי אוט'). מה הייתם קונים היום? בישראל. עד 2500 עם התגמשות ל3000 אם משהו מאוד שווה. 

כן חשוב שיהיה אלגנטי ומעוצב יפה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 17 דקות, ניקו פ. כתב:

טרנדים

איך שכחת טריאתלון??

--

סליחה, אין לי המלצה על מכונה (סופר) אוטומטית :(

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 8 שעות, ניקו פ. כתב:

אבל יכול להגיד שעל אותה מכונה עם מטחנה שונה התקבל קפה עם הבדל די גדול בטעם.

אותם פולים?

לדעתי 85-90% מהטעם זה הפולים. המטחנה והמכונה זה כל השאר. לכן חשוב להשקיע בבחירת פולים שמתאימים לטעם השותה הרבה יותר מהמכונה וכל השאר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

אחר כך היה טאבונים. 

עכשיו עידן מכונות הקפה. 

התבלבלת, מכונות קפה היו לפני.

בגדול כל מה שאתה מתאר חוזר על עצמו *בדיוק מחריד* במחזור שאורכו כ-12 שנים בערך.

קפיצה זריזה לארכיון האינטרנט והכול גלוי :)

אנחנו גברים, יצורים פשוטים, עם חולשה קשה למכונות בקטע צרכני.

בתור מתנה הייתי בכלל בוחר בנספרסו. משהו עם האריזות המקוריות, בלי קשקושי קריאת ברקוד. טויטה של התחום. אף אחד לא באמת מרוצה במאה אחוז מהכלי, אבל לך תגרום למכונה הזאת להתקלקל. ומקציף נפרד טוב כזה, איכותי. כולם אוהבים מקציפים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

אחר כך היה טאבונים. 

עכשיו עידן מכונות הקפה

שכחת את עידן הבירה הביתית.

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, borsood כתב:

אותם פולים?

לדעתי 85-90% מהטעם זה הפולים. המטחנה והמכונה זה כל השאר. לכן חשוב להשקיע בבחירת פולים שמתאימים לטעם השותה הרבה יותר מהמכונה וכל השאר.

כן כן אותם פולים. אולי אני גרוע בטעמים של קפה (לא אולי, בטוח), אבל זה היה אצל שני אנשים שונים שקונים אותם פולים ואותה מכונה (כולנו אותה חבורה). 

לפני שעתיים, hans כתב:

התבלבלת, מכונות קפה היו לפני.

בגדול כל מה שאתה מתאר חוזר על עצמו *בדיוק מחריד* במחזור שאורכו כ-12 שנים בערך.

קפיצה זריזה לארכיון האינטרנט והכול גלוי :)

אנחנו גברים, יצורים פשוטים, עם חולשה קשה למכונות בקטע צרכני.

בתור מתנה הייתי בכלל בוחר בנספרסו. משהו עם האריזות המקוריות, בלי קשקושי קריאת ברקוד. טויטה של התחום. אף אחד לא באמת מרוצה במאה אחוז מהכלי, אבל לך תגרום למכונה הזאת להתקלקל. ומקציף נפרד טוב כזה, איכותי. כולם אוהבים מקציפים.

תודה. יש נספרסו שעומדת הרבה שנים על שיש ללא שימוש כמעט. לכן רוצים לתת במתנה מכונה אוטומטית לשדרוג קל בטעם. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

יש למישהו ניסיון עם breville bambino plus?

מביקורות זה נראה שהיא עושה עבודה טובה למתחילים, ועל הדרך היא גם תופסת פחות מקום על השיש מהאחרות (גם עם המטחנה שאקנה בנפרד).

פורסם
לפני 16 דקות, ניקו פ. כתב:

תודה. יש נספרסו שעומדת הרבה שנים על שיש ללא שימוש כמעט. לכן רוצים לתת במתנה מכונה אוטומטית לשדרוג קל בטעם. 

ולמה המכונה ללא שימוש? אולי הבחור לא רוצה להשקיע מאמץ, והמכונה שתיתן תעמוד גם היא מיותמת? 

כנוטש נספרסו בגלל ההתעסקות (המעטה, אבל תמיד בזמן הלא מתאים), אילו קיבלתי מתנה כזו היא היתה מוחזרת לחנות אחר כבוד. 

אם לא עשית זאת כבר, בדוק עם חתן השמחה האם הוא מעוניין במכשיר ויש לו מקום על השיש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, ניקו פ. כתב:

יש נספרסו שעומדת הרבה שנים על שיש ללא שימוש כמעט. לכן רוצים לתת במתנה מכונה אוטומטית לשדרוג קל בטעם. 

אם לנספרסו שזה אפס תחזוקה אין משתמשים אז כנראה שכל הקטע של קפה לא קיים פה. יש דרכים אחרות לשרוף 3000₪... או שאני מפספס משהו.

למה שלא תקנה לו שרוולים מפונפנים של קפה? עושה רושם מיידי ואנחנו מתופעלים נהדר על ידי הגירוי הזה של "הנה טעם חדש".

ההבדל בין מכונות אוטומטיות לחצי אוטומטיות זה רק בשלב החליטה עצמה - שאר התחזוקה היא ניקיון וניקיון וניקיון - שאין בנספרסו.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנספרסו לא טעים מספיק, לכם מיותם. 

מושא המתנה משתמשת במכונה בעבודה ובערב שותה שחור. 

אוהבת קפה, אין בעיה עם תחזוקה. 

אפשר להמליץ על מכונה בלב שלם :)

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 20 שעות, sperial כתב:

כנוטש נספרסו בגלל ההתעסקות (המעטה, אבל תמיד בזמן הלא מתאים), אילו קיבלתי מתנה כזו היא היתה מוחזרת לחנות אחר כבוד. 

איזו התעסקות כבר יש בנספרסו? להכין כוס נספרסו לוקח פחות זמן מלהכין קפה שחור, בוץ, או אפילו קפה נמס.

לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

אוהבת קפה, אין בעיה עם תחזוקה. 

אם הוא באמת אוהב קפה ולא נרתע מקצת תחזוקה והתעסקות, עדיף שתבחר ישר בסט אפ ידני עם מטחנה נפרדת.

• תוכן חדש...