Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נינג'ה קפה - כן/לא/שחור/לבן?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

בהכללה גסה ככל שאתה יותר מעמיק את הצלילה במחילת הארנב הזאת שנקראת קפה, אתה תזלוג באופן טבעי לקפה יותר חמצמץ - יש פשוט יותר טעמים פירותיים בסביבה הזאת, שלא יכולים להתקיים בקלייה כהה. 

בסוף זה עניין של טעם. אני אישית לא אוהב חמיצות, מחפש קפה "קלאסי", לא קומפוט עם טעמי אוכמניות, אננס או תפוז. באותה מידה אני גם לא מתחבר ל"תה" פירות ופרחים או לוויסקי מדולל. ברור שיש אנשים שנהנים מהטעמים האלה וזה לגמרי בסדר, אבל כמו שאמרתי זה טעם אישי. היום, אחרי כמה חודשים של התנסות, אני מוצא שאני נהנה מאספרסו ביתי, אפילו עם סט אפ בסיסי יחסית, הרבה יותר מאשר בקומות המוזכרים. בחוץ, אם כבר, אני מזמין רק קפוצ’ינו. 

פורסם
לפני 5 שעות, Gosser1860 כתב:

אבל מאוד חמוץ זה כמו מאוד מר/שרוף, פשוט מוציא את הכיף מהקפה. 

נכון. אצלי לרוב חמוץ מדי הוא תוצאה של תת-מיצוי וכיול. אבל בכלליות לבית אני גם משתדל לקנות את מה שהמוכרים אומרים שיהיה הכי פחות חמוץ.

במקום עצמו זה עובד לי מעולה. אני שותה, כאמור, רק קפוצ'ינו בחוץ, על בסיס די יומי. בנחת ספיפית אני קונה כבר למעלה מעשור באופן די קבוע. לא יכול להגיד שכל כוס ששתיתי שם הייתה מושלמת, אבל יחסית לעומס והגיל של המקום וכו' (למרות שעכשיו הם חידשו והתפצלו לשני סניפים בכיכר) - בשבילי זה עדיין המקום הכי טוב בת"א. אבל כמובן שזה עניין של טעם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש לי את הנינג'ה es601, אני אוהב קפה אבל לא מבין גדול בתחום.

בנתיים יש לנו אותה כשבוע ואני דיי מרוצה ממנה, הקפה יוצא טוב וטעים אבל שוב קשה לי לתת חוות דעת מפורטת יותר מכיוון שאני לא מבין גדול, זה עולם אחר בטעם לעומת מכונות אוטומטיות ששתיתי מהן או ממכונות נספרסו.

התהליך של ההכנה מרגיש דיי ארוך כשמכינים 2 כוסות וגם יש חסרון שאפשר לעשות רק פעולה אחת בכל רגע, אי אפשר לדוגמא להקציף בזמן שהמכונה מוזגת קפה או אי אפשר לטחון בזמן שהמכונה מקציפה,אלה דברים שיכלו לחסוך זמן.

• אהבתי 2

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

ידעתי שבסוף מישהו יגיע ויגיד על המכונה משהו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 15 שעות, oryo כתב:

אם לא הייתי הולך עליה, אז כנראה הייתי בוחר במשהו כמו profitec move, יחד עם המטחנה הייתי מגיע ל2700 בערך, ולא היתה טחינה עפ"י משקל אז כנראה הייתי עושה סינגל דוסינג. 

אם אתה משתמש בפולים קבועים אתה יכול אחרי שקילה בהתחלה לטחון לפי זמן או כמות בסלסה.

לפני 10 שעות, hans כתב:

בהכללה גסה ככל שאתה יותר מעמיק את הצלילה במחילת הארנב הזאת שנקראת קפה, אתה תזלוג באופן טבעי לקפה יותר חמצמץ - יש פשוט יותר טעמים פירותיים בסביבה הזאת, שלא יכולים להתקיים בקלייה כהה. 

אבל זה סיכון, הרבה יותר קשה לקלות במדויק קלייה בהירה. Mae זאת בחירה מצוינת בגדול, אבל לא כל תערובת זמינה כל השנה - הם יגידו לך כשחסר וכו'.

קליה כהה באמת "הורגת" את הפולים, אבל גם אני ממש לא סובל קפה חמוץ ויכול להעיד אחרי המון שנים שזה אתגר למצוא פולים מתאימים Mea זה באמת בחירה מעולה אבל החיסרון כמו שרשמת זה שאי אפשר להיות יציב בהזמנה.

לחובבי הז/אנר - שווה לנסות את צוק וללכת בעיקר על תערובות.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, DareDevil כתב:

ידעתי שבסוף מישהו יגיע ויגיד על המכונה משהו.

בגדול לא המציאו שום דבר חדש ב-30 השנים האחרונות, יש דוד כפול שמשתמשים בו במכונות של בתי קפה ודוד בודד במכונות ביתיות. עוד לא קם יצרן שהצליח ליצור דוד כפול במחיר נמוך שלא תופס את כל השיש למשתמש הביתי כך שלעד נמשיך להתבחבש בכל מיני פתרונות ביניים יצירתיים עם דוד בודד וטרנדים. מלא טרנדים. ועיצוב. ועוד עיצוב. וטרנדים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

איך עוד לא המציאו מכונה סטייל ניגא - מתחת לשיש שמים דוד כפול, ולמעלה יחידה הרבה יותר קטנה ואלגנטית להכנת קפה

עריכה: לא ברז קפה, אלא ממש מנגנון להכנה ידנית

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

אם אתה משתמש בפולים קבועים אתה יכול אחרי שקילה בהתחלה לטחון לפי זמן או כמות בסלסה

טחינה לפי זמן כשמה כן היא, לפי זמן. זה קירוב, לא מדויק. אני אוהב דיוק 😅

מניח שטחינה לפי סלסלה היא מה שנקרא סינגל דוזינג, שזה מה שאני עושה כיום. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

בגדול לא המציאו שום דבר חדש ב-30 השנים האחרונות, יש דוד כפול שמשתמשים בו במכונות של בתי קפה ודוד בודד במכונות ביתיות. עוד לא קם יצרן שהצליח ליצור דוד כפול במחיר נמוך שלא תופס את כל השיש למשתמש הביתי כך שלעד נמשיך להתבחבש בכל מיני פתרונות ביניים יצירתיים עם דוד בודד וטרנדים. מלא טרנדים. ועיצוב. ועוד עיצוב. וטרנדים.

כבר כיום דוד כפול על אף גודלו ועלותו נמצא בשימוש ביתי נפוץ יחסית, בעיקר אצל אנשים שמכינים יותר ממשקה חלב אחד או שניים בו זמנית. וכמובן הוא לא מוגדר כמכונה מיועדת לבתי קפה.

פורסם

לא מזמן השקיעו עשרות אלפי שקלים במכונות חדשות למשרדים, מכונה שגם טוחנת וגם מכינה את הקפה, לא יודע אם זה מה שמכנים אוטומטי אבל מרגישה לי די אוטומטית.
הביאו גם שני סוגי פולים (למרות שאחר כך אתה מגלה שהמנקה שמה את אותו סוג פולים בשני התאים כי "מה זה כבר משנה").
להגיד שנפלתי מהכסא? לא, לא ממש נהנתי. קפה של מקום רציני (הזכירו פה MAE) עדיף. אני גם לא מופתע, המכונות והמטחנות של מקומות כאלה נראות כמו חלליות והמחיר שלהן לבדו בטח יכול להיות סביב ה100K שקלים (הימור נטו) עוד לפני העובד שמתפעל אותן.

כנראה שיש דרך לעשות קפה טוב בבית, אבל הוא דורש השקעה כספית גדולה+למידה והתמקצעות+קניית פולים טובים+תחזוקה.
הגעתי למסקנה שקפה שחור של עלית הוא הVFM הכי טוב בשבילי. לא יודע, אולי זו בורות, אבל הוא פשוט עושה את העבודה ועושה אותה טוב במיוחד אם משקיעים זמן בהכנה שלו.

• רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יפה, פרקש.

בשבילי קפה שחור זה מילואים, אבל אני משוחרר כבר 20 שנה. אז בשבילי 2 כפיות יעקובס או טייסטרס צ׳ויס. אין זמן וסבלנות לטקסים, אפילו על הנספרסו ויתרתי.

מחזיר אותי לתקופת ההתמחות שלי, אחת הטכנאיות הכינה קפה יותר מוצלח מהרגיל. שאלתי אותה במה השתמשה, ענתה - 2 כפיות אבקה של עלית.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא צריך לזלזל בקפה טורקי עלית, זה באמת טעים.

כשמתעוררים ומגלים שנגמרו הפולים בבית אנחנו משתמשים בזה במקינטה או בפינג'ן וזה תענוג.

הייתי מכניס פה את הציטוט הידוע של הזמר הלאומי אבל הוא בן אדם מגעיל וחבל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 32 דקות, farkash7 כתב:

כנראה שיש דרך לעשות קפה טוב בבית, אבל הוא דורש השקעה כספית גדולה+למידה והתמקצעות+קניית פולים טובים+תחזוקה.
...במיוחד אם משקיעים זמן בהכנה שלו.

כמו שציינת לגבי הקפה שחור, זה נכון גם לאספרסו. אמנם צריך להשקיע בציוד בהתחלה, אבל השד לא כל כך נורא. ואם רוצים, אפשר ללכת על סט אפ אפילו יותר זול עם מכונת אספרסו מנוף (flair בסיסית למשל) ומטחנה ידנית טובה (kinggrinder k6), סט אפ כזה ישאיר עודף מ-1000 ש''ח ויספק אספרסו טוב יותר מרוב בתי הקפה, אחרי תקופת למידה. הכנה לוקחת סד"ג של 10 דקות קצה לקצה, והיא מאוד ידנית, אבל מאוד VFM. תחזוקה כמובן מינימלית.

אפשר להישאר עם הk6 ולקנות מכונה בסיסית וזה עדיין משאיר תקציב שפוי עם הזמן הכנה קצר הרבה יותר. 

ה"סוד" באספרסו טוב בבית לעומת בית קפה הוא השליטה בתהליך והיכולת לכייל לטעם שלך 😃

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

הנספרסו ויתרתי.

אני מעדיף נס של ג'ייקובס על נספרסו. אומנם אין לזה טעם של קפה, אבל עם חלב מקבלים משקה חם סביר. נספרסו פשוט לא טעים לי (כמו גם הקפה שיוצא מרוב המכונות האוטומטיות מהסוג של jura).

אבל קפה טוב זה תחביב נחמד, שהפך לטרנדי יותר בשנים האחרונות. יש כנראה גם קורלציה מאוד טובה בין רמת החיים ועושר בעיר מסוימת, לבין כמות בתי קפה שמגישים ספישיאליטי קופי גל שלישי שקר כלשהו. אני אישית גם שוקל לפעמים לוותר על כל הסטאפ בבית, למרות שלוקח לי 5 דקות להוציא אספרסו בבוקר כשאני קם. אבל מהרגע שמתרגלים לקפה בבתי קפה טובים, כבר אין דרך חזרה לארומה, סטארבאקס ושות'

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קפה, יין, שמן זית - כל התרבויות ואנינויות הטעם האלה לא מדברות אלי. אבל זה כנראה פער הדורות, ואולי החינוך, בינינו. אני מתיחס לקפה כמשהו פונקציונאלי, משהו שחוסך לי כאב ראש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...