Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי אני מחפש לרכוש רכב יד שנייה בתקציב הנ"ל. מחפש רכב בסיסי אמין לנסיעה שנתית בסיבות 10K קילומטר בשנה ופחות. כזה שעם עם טיפולים קבועים ומסודרים יוכל להמשיך עד גיל מבוגר (17-20 שנה) בלי תקלות גדולות.

בהתחלה בגלל המוניטין של היפניות הייתי סגור על רכבים מדגמים יפנים כגון: טויוטה יאריס, הונדה ג'אז, מאזדה 2, סוזוקי סוויפט.

אני רואה מסקירה ביד 2 שהשנים המתאימות לתקציב הזה הן 2014-2017 בקירוב (יאריס הכי יקרות).

לעומת זאת יש דגמים כמו רנו, סיטרואן, פיג'ו 208, בעלות דומה משנים 2019-2021.

השאלה שלי היא האם האמינות של היפניות מצדיקה את הבדלי השנים הנ"ל ביחס לצרפתיות? ובמה שווה לי להתמקד יותר?

נניח דגם פג'ו 208 משנת 2020, שנסע 10K לשנה, עבר טיפולים מסודרים, ולעומתו טויוטה יאריס מ-2015 שנסע 10K לשנה עם טיפולים מסודרים. האם מבחינה מכנית כשאני מתכנן רכב ל-10 שנים הבאות, יש עדיפות ליפניות למרות פער הגיל?

תודה

אברהם

עריכה אחרונה על ידי avrahamk
הבהרה ומיקוד
פורסם

היפניות בהחלט מצדיקות את התמיד.

הצרפתיות נוחות מאוד, זולוך לרכישה אבל כקניה לטווח כול כך ארוך של 17 שנה הייתי בוחר ברכב יפני.

וזה בתור מי שמחזיק שני צרפתיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור מי שנוהג להחזיק במכוניות עד גיל 10-12 הייתי ממליץ לך לא לתכנן לטווחים כל כך ארוכים.

אתה מתכוון לרכוש מכונית בת 5-10 שנים, כלומר מכונית שכבר ספגה בלאי, ואינך יכול לדעת מתי הוא ישלח אותך למוסך. לכן חשוב לברר מה עבר על הרכב עד שהגיע לידיך. אז את היסטוריית הנהיגה לא תוכל לדעת, אבל בדיקת היסטוריית הטיפולים והביטוח יתנו לא מעט רמזים.

מעבר לכך, במהלך השנים, לא רק הרכב משתנה אלא גם אתה וצרכיך. שינויים במצב המשפחתי, שינויים בעבודה, שינויים במקום המגורים - כל אלה ישפיעו על הצרכים. לכן תכנן את רכישת הרכב לפי צרכים עכשויים ונראים לעיין. מה יקרה עד 2040? מי יודע. אולי נעבור לרכב שנוסע על פלוטוניום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש כבר אחד כזה 😉

ומסכים לגבי הטווח הארוך. החיים הם דבר דינאמי ואוטו מסויים זה משהו שיכול להיות לא רלבנטי אפילו בטווח זמן של 3-4 שנים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 18 שעות, avrahamk כתב:

יוכל להמשיך עד גיל מבוגר (17-20 שנה) בלי תקלות גדולות.

נראית לי נקודת מוצא בלתי אפשרית לדיון.

בגדול אם יש לי עצה זה ללכת רק לפי המודל האמין ביותר.

הדרך הכי טובה לרכוש רכב שיגיע לגיל המופלג הזה הוא לרכוש רכב שכבר נמצא 16.5 שנים על הכביש ומצבו טוב ככל הניתן.

פורסם

תודה לכל העונים.

לגבי אלו ששאלו לגבי טווח הזמן שתיכננתי.

אולי אני תמים, אבל כרגע אני נוסע ברכב טויוטה יאריס מודל 2005 יד 6 (!)

הוא כבר מרגיש בסוף חייו. מזגן לא תקין והגיר מתחיל להרגיש לי קצת גס במעברים.

אולי זה רק מזל שהיה לי, אבל אבל מפה באה ההערכה שלי שאפשר להחזיק רכב עד גיל 20 בערך ברמה סבירה.

לכן תיכננתי לקנות רכב בן 10 ולהחזיק אותו 10 שנים. ברור שיכולים להיות שינויים בתוכניות בהמשך... התוכנית היא רק לפי ההערכה הנוכחית.

אם אתחתן, ויופיעו לי 4 ילדים בינתיים, אני די בטוח שנחליף רכב :)

פורסם

אני חושב שיאריס 2005 תהיה יותר עמידה אחרי 20 שנה מאשר יאריס 2025.

הקידמה לא באה בד"כ עם עמידות משופרת.

מעט רכבים יגיעו ל 20 שנה. ואני מניח שזה נכון גם לחברותיה של היאריס לשנתון 2005...

במצב שלך ועם שאיפה להחזקה ממושכת עדיף, בהכללה גסה, לוותר על הרכבים האירופים.

פורסם
לפני 14 שעות, avrahamk כתב:

תודה לכל העונים.

לגבי אלו ששאלו לגבי טווח הזמן שתיכננתי.

אולי אני תמים, אבל כרגע אני נוסע ברכב טויוטה יאריס מודל 2005 יד 6 (!)

הוא כבר מרגיש בסוף חייו. מזגן לא תקין והגיר מתחיל להרגיש לי קצת גס במעברים.

אולי זה רק מזל שהיה לי, אבל אבל מפה באה ההערכה שלי שאפשר להחזיק רכב עד גיל 20 בערך ברמה סבירה.

לכן תיכננתי לקנות רכב בן 10 ולהחזיק אותו 10 שנים. ברור שיכולים להיות שינויים בתוכניות בהמשך... התוכנית היא רק לפי ההערכה הנוכחית.

אם אתחתן, ויופיעו לי 4 ילדים בינתיים, אני די בטוח שנחליף רכב :)

טוב יאריס 2005 בטיפול נכון, זה הרכב הכי אמין שכמעט יוצר.

לי יש 1 כזאת, שנמצאה במחסן אחראי שעמדה שנה בלי לזוז, כי הבעלים נפטר, הייתה יד 1. זה היה לפני 7 שנים. נקנה בלי בדיקה, הרכב טופל כל החיים במורשה, נשלח למורשה לטיפול ומאז נוסע. היום עם 90 אלף קמ. רכב בן 20. מטופל במורשה עדיין.

כל הרכב תקין לחלוטין ונוסע בכל הארץ. ומצב פנימי מושלם,והחיצוני טוב מאוד.

והיא עוד צעירה, השני הכריזמה בת 23 ועדיין נוסעת כל יום.

רצתי לומר, שרכב יפני אם תמצא אחד שיוצר גם לפני 12 שנה, וטופל כמו שצריך ואתה תמשיך לטפל בו כמו שצריך, יכול בפוטנציה להחזיק שנים קדימה .רק צריך למצוא כזה.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

לי היתה גרמניה 22 שנה עד שנמכרה ונסעה יופי עד ליומה האחרון אצלי, וגם גילתה אמינות מצוינת בכל 220K ק"מ פלוס שעברנו יחד. אז ולתפיסתי ונסיוני לפחות אין כלל אצבע בדוק שיכול לדרג אמינות לפי מוצא. מה שכנראה כן נכון הוא שמכלולים בסיסיים ופשוטים יחסית, כמו מנוע אטמוספרי וגיר ידני או פלנטרי הם מתכון הגיוני לאורך ימים בבריאות טובה, אבל גם פה כדאי לתת קרדיט  למזל. גם צרפתיות ידועות לשימצה עם מנוע דיזל בלי אוריאות וכאלו יחזיק מאות אלפי ק"מ ושנים רבות בלי בעיות מיוחדות.

עריכה אחרונה על ידי רועי5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...