Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כבר פתחתי פה דיון לגבי זה שאני מעוניין לקנות רכב ראשון במחיר של 35-40 אלף ואז אחרי קריאה התכווננתי על מאזדה 2

השוק של מאזדה 2 פשוט מטורף, נכנס ליד 2 והמחירים קופצים מיום ליום ואין מכוניות טובות כי הן נחטפות (אני חודש נמצא יום יום בחיפושים).

כלומר עד היום חיפשתי מאזדה 2 שנתונים 2015-2017 והמחירים נעו סביב 45+
אז במקום מאזדה 2 אני שוקל לחפש ולקנות יונדאי i20 Inspire, מה דעתכם על זה כ"תחליף" למאזדה ומה דעתכם על רמת הגימור הזאת?

פורסם

היונדאי חלשה יותר אך מרווחת יותר, הסלון בשילוב צבע בז דווקא נותן מראה נעים יותר.

לי המושבים לא היו נוחים.

הרכב עצמו אמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, yulianx כתב:

היונדאי חלשה יותר אך מרווחת יותר, הסלון בשילוב צבע בז דווקא נותן מראה נעים יותר.

לי המושבים לא היו נוחים.

הרכב עצמו אמין.

אני נסעתי בעבר בi20 premium 2015
מה ההבדל שכבר יהיה לי?
להתפשר על i20 inspire במקום המאזדה 2?

עריכה אחרונה על ידי סולידיצעיר
פורסם

ב2015 הגיע דור חדש, לא ברור מה היה לך.

מבחינת ביצועים אותו דבר.

אני לא חושב שזאת התפשרות, ליונדאי יש יתרונות משלה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי פוסל את ה I20 בגלל תיבת ה 4 הילוכים, במיוחד אם יש נסיעות בינעירוניות.

לי היה קיה ריו 2012 שאם אני לא טועה זה אותו מנוע ותיבת הילוכים שסבלתי ממנה ממש והחלפתי אותה לפני קצת יותר משנה למאזדה 2 שהיא הרבה יותר מוצלחת (מלבד מרווח פנים ותא מטען).

VW Golf GTI 2006 Manual

• ספונסר פורום
פורסם
לפני שעתיים, `Infinity כתב:

לי היה קיה ריו 2012 שאם אני לא טועה זה אותו מנוע ותיבת הילוכים שסבלתי ממנה ממש והחלפתי אותה לפני קצת יותר משנה למאזדה 2 שהיא הרבה יותר מוצלחת (מלבד מרווח פנים ותא מטען).

אתה צודק שתיבת ההילוכים של I20/ריו נחשבת כיום פרימיטיבית להפליא, אך קח בחשבון שזה בדיוק מה שתקבל גם במאזדה2 עד 2015, ומשנה זו המחירים לרוב יהיו מעל לתקציבו של פות"ש. בעיה...

המאזדה עדיפה על I20 בעיקר אחרי מתיחת הפנים של 2015, שאז מדובר ברכב מודרני בהרבה עם 6 הילוכים, מנוע סקיי-אקטיב חסכוני בהרבה מקודמו, ובכלל תחושה רעננה בהרבה.

סביב 45K מתחילים לראות, לא הרבה, רכבים מספיק מסקרנים.

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

ב2015 הגיע דור חדש, לא ברור מה היה לך.

מבחינת ביצועים אותו דבר.

אני לא חושב שזאת התפשרות, ליונדאי יש יתרונות משלה.

בתאריך 3.5.2025 בשעה 22:15, DAHUJI כתב:

1. בכל הרכבים שקניתי, שיחת עומק (בגבולות ההגיון, כן?) עם הבעלים הייתה לי מאוד חשובה. התעניינתי ברכב וגם יצרתי שיחה קלילה להבין מי הבנאדם.

קיוויתי למצוא אדם נעים, ישר, עם סבלנות למכירה, מכובד והוגן.

אם זיהיתי ניצנים של יותר מדי "אחי" או "אין קבלות" או "אין לך מה לדאוג גבר" או קומבינטוריקה ישראלית קלאסית כלשהיא או קוצר רוח בסיסי - המשכתי הלאה בחיים.

2. מאוד נזהרתי מכאלו שיש להם נהגים צעירים בבית (18-22 נניח?) - בשבילי זה סימן רע ופתח לצרות.

נהגים צעירים שרק קיבלו רשיון נוטים לזמבר את הרכב של ההורים בהכללה גסה.

3. אם אני רואה צמיגים סיניים על הרכב - מוריד נקודות... זה אחד שמחפש לחסוך בכח וזה לא נגמר אף פעם רק בצמיגים (דעה אישית שלי שלא חייב להסכים איתה, וזאת למרות שברכב האחרון שרכשתי היו מותקנים זוג צמיגים סיניים אחוריים רק כי הבעלים היה אומר כן לכל מה שמוסך היבואן המורשה היה עושה לרכב, כולל לרכוש צמיגים סיניים ממוסך היבואן המורשה במחיר שערורייתי).

4..מכות, דפיקות קלות, צבע שרוף, כתמי צבע ושאר חרטבונה על רכב בן עשור שחי את חייו בסביבה עירונית - אותי זה לא מעניין בכלל. לא מוריד נקודות בכלל.

בהכללה לא קונה רכב בגלל איך שהוא נראה (אבל תמיד שמח שהוא נראה טוב), רק רוצה כלי שימושי שיסיע אותי באמינות. המצב המכאני חשוב לי הרבה יותר מהמצב החיצוני.

1. לבקש היסטוריית טיפולים מתועדת.

אם הבנאדם לא מחזיק אחת כזאת, אני לא פוסל, אבל הרבה יותר חשדן. מקווה לרכוש מאדם מסודר ששומר קבלות ושחושב על העתיד לבוא במכירה של הרכב שלו (אם לא חשב על העתיד אז גם לא תכנן על העתיד של הרכב ומשאיר לך יחידה שלא חשבו על העתיד שלה).

2. לקחת לבדיקה במכון בדיקה שאתה בוחר ושאתה מכוון אליו. אני לא מוותר על זה וזה שווה מבחינתי כל שקל.

3. מרכז הסליקה של חברות הביטוח.

לאחרים פה יש עוד עצות מועילות שמפוזרות בכל השרשורים בייעוץ רכב.

לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

לפני 28 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

אתה צודק שתיבת ההילוכים של I20/ריו נחשבת כיום פרימיטיבית להפליא, אך קח בחשבון שזה בדיוק מה שתקבל גם במאזדה2 עד 2015, ומשנה זו המחירים לרוב יהיו מעל לתקציבו של פות"ש. בעיה...

המאזדה עדיפה על I20 בעיקר אחרי מתיחת הפנים של 2015, שאז מדובר ברכב מודרני בהרבה עם 6 הילוכים, מנוע סקיי-אקטיב חסכוני בהרבה מקודמו, ובכלל תחושה רעננה בהרבה.

אם להיות כנה אני לא מבין את המשמעות של כמות ההילוכים. אני לא חובב רכב, מחפש רכב אמין, שלא יהיה גדול מדי בשביל חניות וישמש אותי נאמנה.

מאמין שמי שחובב רכב יעדיף את המאזדה 2 על פני הi20 מבחינת נפח מנוע אבל האם לאדם כמוני שהשימוש העיקרי שלו זה לנוע ממקום למקום (לא מעניין יותר מדי יותר מזה) שווה להתפשר על i20?
במיוחד על רמת גימור inspire

נגיד רכב כזה 2018 שאני מוריד ל49K
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/of8kpf0b?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=5&pagination=1

עריכה אחרונה על ידי סולידיצעיר
פורסם

לרוב האנשים מנוע 1.4 של היונדאי יספק.

הרכב שהצגת אופציה טובה,

תבקש דוח סליקה לפני והאם יש היסטוריית טיפולים.

פורסם
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

אני כמובן התייחסתי למאזדה 2 מהדגם החדש, ראה את ההודעה המקורית שלו:

ציטוט

כלומר עד היום חיפשתי מאזדה 2 שנתונים 2015-2017 והמחירים נעו סביב 45+

לפני 3 שעות, סולידיצעיר כתב:

אם להיות כנה אני לא מבין את המשמעות של כמות ההילוכים. אני לא חובב רכב, מחפש רכב אמין, שלא יהיה גדול מדי בשביל חניות וישמש אותי נאמנה.

מאמין שמי שחובב רכב יעדיף את המאזדה 2 על פני הi20 מבחינת נפח מנוע אבל האם לאדם כמוני שהשימוש העיקרי שלו זה לנוע ממקום למקום (לא מעניין יותר מדי יותר מזה) שווה להתפשר על i20?
במיוחד על רמת גימור inspire

אף אחד לא דיבר פה על חדוות נהיגה. תיבת ה 4 הילוכים מיושנת, איטית וגורמת למנוע להיות רועש וזוללת דלק.

אני עם עבר עשיר ומגוון של מכוניות ספורטיביות ושום רכב לא זלל דלק בבינעירוני כמו הקיה 1.4 עם 4 הילוכים.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
בתאריך 29.5.2025 בשעה 17:10, yulianx כתב:

לרוב האנשים מנוע 1.4 של היונדאי יספק.

הרכב שהצגת אופציה טובה,

תבקש דוח סליקה לפני והאם יש היסטוריית טיפולים.

אז לא להמנע מI20?
הInspire מגיע עם מצלמת רוורס ומסך מולטימדיה? אני יודע שזה כסף יחסית קטן אבל עדיין זה חשוב לי

פורסם

השוק של המאזדה 2 או בכללי כל שוק של רכב עם תג אמין/יפני (ועוד יותר אם הוא נראה טוב+חזק יחסית) נהיה מטורף, ומעבר לביקוש החם אנשים מבקשים 5-10 מעל המחירון בלי למצמץ בכלל אם הרכב לא שחוט.

אם תחפש מאזדה 2 תכין את עצמך ל-לקפוץ על רכב מהרגע לרגע, רכבים עם נתונים טובים נקנים בשנייה, אם לא ע"י אזרחים אז ע"י סוחרים.

תצטרך לנטר את הלוחות (ממליץ גם במרקטפלייס בפייסבוק) לרכב שעומד בדרישות שלך ולפנות אליו במיידי ולסגור איתו לראות את הרכב כמה שיותר מהר, ממליץ לך לדעת בדיוק מה אתה שואל ומה אתה בודק ולגבי עלות ביטוחים וכו,  .

אגב מזמן לא הייתי בתוך i20 אבל זכור לי שהיא מרגישה יותר מרווחת מהמאזדה 2 והרכב לא מרגיש סופר מיני למרות המידות שלו, שווה לעשות נסיעת מבחן בשתיהן ולהרגיש.

בעיני רמת הגימור של המאזדה 2 (מהדור האחרון של 2015 ומעלה) מהודרת בפער ניכר מהi20 אבל כנראה שתיהיה משמעותית יקרה יותר מהi20.

פורסם

היונדאי אכן מרווחת יותר מה 2 החל מהדור השני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...