Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות לטיולי כביש

verBlood

פוסטים מומלצים

אז החלטתי להתחיל לתור את כבישי הארץ בסופ"שים, בעיקר את המפותלים והיפים מהם עם ה"הטצ'בק החם" החדש. 

נתקלתי בדף הזה, שממליץ על כבישים מעניינים במיוחד, עם נוף יפה ונסיעה מעניינת. 

את "דרך נוף גלבוע" הכרתי והיא אכן יפה מאוד, והכביש ממבוא חמה לחמת גדר בהחלט לא איכזב (והיה אפילו קצת מפחיד לרדת אותו). הבנתי שטופ גיר ביקרו בו ב2010 והתלהבו מאוד. 

יש לכם המלצות לעוד יעדים כאלה שלא כתובים פה / חידודים לכאלה שכן כתובים / מסלולים מוצלחים במיוחד שיצא לכם לעשות שמשלבים כמה יעדים כאלה בנסיעה אחת? אשמח ממש לשמוע :)

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קטע קצר שחסר ברשימה הוא 7212 - שעולה מנשר לתחנת השידור על הכרמל (מדרום לאוניברסיטת חיפה)

כבישים 886 ו-899 אם הם פתוחים, כעקרון יפים מאוד, הבעיה שצמודים לגדר עם לבנון.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העליה מראש פינה לצפת, כביש מפותל ומהנה. (מארח מרוצי hill climb ) מהנה לא פחות גם בירידה.

הכביש היוצא מצפת/ביריה עד מירון , קטע קצר ויפה.

נהגתי בהם בשבוע שעבר, ואלמלא אישתי ״שנהגה״ לצידי , הייתי חוזר על הקטעים האלה עוד כמה פעמים 🤪

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 53 דקות, sperial כתב:

קטע קצר שחסר ברשימה הוא 7212 - שעולה מנשר לתחנת השידור על הכרמל (מדרום לאוניברסיטת חיפה)

כן, אותו אני מכיר היטב, זה "במגרש הביתי" מבחינתי. הוא והכביש של בית אורן. מאוד יפה באמת.

לפני 53 דקות, sperial כתב:

899 

זה בדיוק מה שהם קראו לו שם "כביש הצפון"? אולי אפשר לארגן טיול עליו, ב886, צפת, מירון וההמלצות של @zaf פה 🤔

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן זה כביש הצפון. הזיזו אותו לא מעט בשנים האחרונות. נסעתי בו לאחרונה בשנות הקורונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

8944 "אלקוש" - מתפתל ומהיר.

449 "רימונים" - תלול, מפותל מאוד, איטי.

שהוא חלק ממסלול ה"ביוטי פרי" שלי (עד לפני כשנתיים, אבל בקרוב אשוב אליו  >>>)

>>> 5 לכיוון מזרח  >>> 446 דרום >>> 465 דרום  >>>  465 מזרח  >>>  466 צפון  >>>  60 צפון  >>>  5055 מזרח  >>>

>>> 458 צפון  >>>  505 מזרח   >>>  505 דרום-מזרח  >>>  90 דרום  >>>  4491 מערב  >>>  4491 דרום  >>>  449 מערב  >>>

>>> 458 מערב  >>>  1 מערב...

כמובן עם הרבה אפשרויות להאריך/לקצר/לבקר בנקודות עניין.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, zaf כתב:

נהגתי בהם בשבוע שעבר, ואלמלא אישתי ״שנהגה״ לצידי , הייתי חוזר על הקטעים האלה עוד כמה פעמים 🤪

היא היתה על תקן ה''מובילאיי'' :),

באמת הכביש של מבוא חמה מעולה, אבל מה שחבל בו שבגלל שאתה הנהג קשה להנות מהנוף, מומלץ לעצור במצפה מבוא חמה,

עריכה אחרונה על ידי אברהם א
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככל שאתה נוהג, הנוף הוא הדבר המישני.

עיניים על הכביש במבט רחוק ככל האפשר צופה קדימה.

לפני 15 דקות, BoazB11 כתב:

505 מזרח   >>>  505 דרום-מזרח 

כביש נחמד אבל מלא תנועה עוינת, איכות כביש/סלילה לא ידידותית לחתך נמוך, וגם הסביבה לא חברותית. אחת הסיבות שמונעות ממני להגיע לפצאל ולהעדיף את ערד ומוטור סיטי.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, zaf כתב:

הכביש היוצא מצפת/ביריה עד מירון , קטע קצר ויפה.

שים לב שבחמישי בערב - שישי השבוע ל"ג בעומר. 

תדחה את הביקור שם לפחות לאמצע שבוע הבא.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש על הרכש החדש, באיזה רכב מדובר?

אי אפשר לדבר על כבישי נהיגה בלי לדבר על הסיבוב של נס הרים - 395 מאשתאול עד עין כרם ואז 386 עד בית שמש.
יש כאלה שגם ימשיכו משם עד לוזית בכביש 353, אני אישית פחות התחברתי אליו.
שים לב שבכבישים האלה מאוד נפוץ לפגוש רוכבי אופניים החל משעות הבוקר, אז כדאי לנהוג במשנה זהירות.

כמה כבישים קצרים ששווים ביקור (או "תפירה" שלהם הלוך ושוב מרוב שהם מהנים):

• כביש 7677 העולה לפוריה עילית.
  • בית אורן - 721, 7212.
  • ערד מצדה - 3199, כביש טכני ומסוכן עם המון שינויי גובה ואפס מקום לטעויות, אבל גם מהנה בהתאם.
  • כביש 458 עד מעלה מכמש.
  • כביש 6666 מהסחנה עד למעלה גלבוע. בניגוד לקודמים מדובר באספלט אוחז יותר עם יותר שוליים.
עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@BoazB11 זה נראה כמו מסלול ממש מגניב מה שהצעת, אבל, ואני מסתכן פה בלהישמע בור, הוא לא קצת.. מסוכן? יכול להיות שאני ממש טועה? (לא יודע, הכי עמוק שאי פעם הגעתי מעבר לקו הירוק היה איזור סלעית, וגם זה היה במסגרת קו במילואים. אבל במיוחד אחרי סקר דעת הקהל ההוא שעשו באוניברסיטת ביר-זית קצת אחרי השבעה באוקטובר, פחות מתחשק לי להגיע לשם, במיוחד אם אני לוקח איתי חברה לטיול).

לפני 3 שעות, zaf כתב:

סלילה לא ידידותית לחתך נמוך

למה אתה מתכוון? לאוטו עם מתלים נמוכים? זאת דרך עפר ממש משובשת כזו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, verBlood כתב:

הוא לא קצת.. מסוכן?

אני לא יכול להגיד שלא.

אבל במסלול הזה רוב הכבישים סלולים היטב ומתוחזקים (נכון ללפני כשנתיים)

וכבר די הרבה זמן מדגדג לי לעשות גיחה מהירה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שאחזור על כמה המלצות

חמת גדר - מג'דל שמס  

כביש הצפון - משגב עם - שלומי (גם דרך שומרה ואדמית)

אלקוש - בירנית

גדות - גונן

יזרעאל - שדי תרומות 

גיתית - מחולה

כבישי הסטף - נס הרים

המכתש הגדול - מעלה עקרבים (בעקרון כביש סגור, מי שממש רוצה יכנס).

ערד - מצדה

בה"ד 1 - הר חריף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...