Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי לימדו לא יודע עזרה ראשונה לא לעשות כלום רק להזעיק עזרה

אני לא הולך לילמוד עזרה ראשונה כי אני חושש שלהגיע לארועים ישפיע עליי לרעה נפשית 

אבל השאלה האם יש דברים בסיסים שכן אפשר / צריך לעשות 

למשל לתת שמיכה שקיימת באוטו-ערכת עזרה ראשונה..

פורסם

אם אין לך ידע בסיסי, להתקשר מיד לכוחות ההצלה, ולתת למי שכן מיומן לעשות מה שצריך.

לרוב, הכונן שעונה לטלפון מבקש מידע, וגם מנחה מה לעשות בשלב הראשוני.

פורסם

דבר ראשון בטיחות, שלך ושל אחרים. אתה מוודא שאתה מזעיק עזרה ממקום בטוח שבו לא תוכל להיפגע ואם זה לא מתקיים, אז תתעכב עד שתגיע למקום בטוח. 

לאחר מכן להזעיק עזרה ולהקשיב להנחיות של המוקדנים. 

זהו, סיימת. וזה בסדר כמור. זה לא אמור להיות מעבר לכך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אוקי. אני עברתי ליד תאונה אנשים עמדו שם-בטח הזעיקו כבר עזרה על הריצפה היה סיני והאופניים שלו כשהוא יושן עמוק לכסות אותו בשמיכה היה עוזר?

אני עצמי שברתי קרסול שבר מלא ופריקת מרפק ליפני כ10 שנים במגרש כדורגל. הגיע בחור דאג שיחזיקו לי יד ורגל במנח שנוח לי

דאג שיביאו לי סיגריה מהסיגריות שלי ויחזיקו לי ועשה לי את החוויה לבסדר גמור

שאלתי אותו אחרי שהשתקמתי אך ידעת לעשות את זה-הוא אמר לי ליפני כחודשיים קרה לי אוטו דבר….

• אהבתי 1
פורסם

לימוד של עזרה ראשונה - לא מחייב התנדבות באחד מגופי ההצלה, ככה שאין קשר בין למידת המקצוע לחשיפה לארועים

הלימוד נותן כלים למקרה שגם ככה נקלעת לסיטואציה שבה נדרש ידע ברפואי, ככה שבמקרה אתה כבר נמצא השאלה אם אתה שם מתוך מקום של ידע ויכולת לעזור או מתוך מקום של חוסר אונים, ב-2016 ניסו לקדם לימודי עזרה ראשונה בכל התיכונים - יוזמה מבורכת שאני לא יודע למה נכשלה.

לגופה של שאלה - החוק מחייב לעצור ולהגיש עזרה בהתאם למידת הידע, וליצור קשר עם גופי ההצלה שיסבירו בתורם את הפעילות הנדרשת בכל מקרה לגופו

פורסם
לפני 2 דקות, shlomiko כתב:

לימוד של עזרה ראשונה

אוקי אז זה התשובה מבחינתי-יש לי 2 גיסים אחד נהג בהצלה ואחד במדא אז אני ישאל אותם

הכבישים נהיו ג׳ונגל מטורף מהעיניים שלי + מצב ביטחוני אז אני ידבר על עצמי בלבד=צריך ללמוד עזרה ראשונה

פורסם
לפני 12 דקות, דובצע כתב:

...

דאג שיביאו לי סיגריה מהסיגריות שלי ויחזיקו לי ועשה לי את החוויה לבסדר גמור

...

איכשהו נראה לי שבזמן פציעה, ממש אבל ממש לא נכון לעשן.

(טוב, תמיד לא טוב לעשן. אבל בטח כאשר יש פציעה שעדיין לא ברור היקפה)

מסקנה, אם אתה לא יודע מה לעשות... לא לעשות.

ודרך אגב, אם במקרה נתקלתם בתאונה עם אופנוען, בשום מקרה לא לנסות להוריד לו את הקסדה.

פורסם

הכי חשוב, להשאר רגוע, ולפני עזרה ראשונה יש דברים חשובים אחרים:

1. לאבטח את המקום ולמנוע פגיעות נוספות (כבר הייתי במקום תאונה שבו הגיע אחרי דקה רכב עם נהג לא עירני שנכנס ברכב הפוך על הכביש)
  2. להזעיק את מד"א והמשטרה (לפחות במקרה שלי הם לא טרחו לקרוא אחד לשני, היה צריך להתקשר אליהם בנפרד).
    1. חשוב לתת מיקום מדוייק ככל שניתן
    2. מספר הרכבים והנפגעים
    3. מידת פגיעה (באופן כללי, כלומר אם מחוסרי הכרה, הולכים על רגליהם)
    4. גיל משוער (תינוק/ילד/צעיר/בוגר/קשיש)
  3. מבחינת עזרה ראשונה, בישראל יש כל כך הרבה אנשים עם הכשרה שתוך זמן קצר יגיע מישהו, ועד אז להתרכז במה לא לעשות:
    1. לא להזיז אף אחד שלא מסוגל לזוז בעצמו, אלא אם צריך להרחיקו מסכנה ממשית (רכב עולה באש)
    2. לא לתת מים או מזון גם אם הפצוע מבקש. אם יש פגיעות פנימיות זה מסוכן.
    3. לא להוריד קסדה לאופנוען  (זה בסדר אם הוא מוריד בעצמו, כבר ראיתי אנשים מנסים למנוע גם את זה)
  4. להרגיע את הפצוע שעזרה בדרך, להביא עבורו חפצים אישיים ומסמכים (לצערי לעיתים קרובות הם נעלמים מהרכב)
  • אהבתי 3
פורסם
לפני שעה, דובצע כתב:

יש לי 2 גיסים אחד נהג בהצלה ואחד במדא אז אני ישאל אותם

יש קורסים בני 4 שעות שנותנים ידע ראשוני - השתתפתי באחד כזה, והידע המועט הזה עזר לי לעזור לאנשים בהרבה פעמים

קיימת אפשרות ללמידה באתר קמפוס  https://campus.gov.il/course/moh-gov-firstaid101-he/

הרבה מקומות עבודה ומוסדות לימוד התחילו ללמד עזרה ראשונה, במדינה כמו שלנו הלימוד כבר נהפך להכרחי, מקווה שהעניין יתפוס עניין ותאוצה.

לפני 25 דקות, Be roo כתב:

לא להוריד קסדה לאופנוען  (זה בסדר אם הוא מוריד בעצמו, כבר ראיתי אנשים מנסים למנוע גם את זה)

לא הייתי אומר ללכת מכות עם האופנוען אם בא לו להוריד, אבל מבחינה רפואית תזוזה של הנפגע וודאי באיזור המפרקת הינה אסורה בהחלט!

אגב: מי שאין לו תעודה מע"ר וכדו' בתוקף מבחינה חוקית עדיף שלא יגיש עזרה, אחרת הוא נתון לתביעה מצד המטופל במקרה של נזק

• אהבתי 1
פורסם
לפני 25 דקות, shlomiko כתב:

לא הייתי אומר ללכת מכות עם האופנוען אם בא לו להוריד, אבל מבחינה רפואית תזוזה של הנפגע וודאי באיזור המפרקת הינה אסורה בהחלט!

מדובר על אופנוען שקם בעצמו, מה שדי מוכיח שהוא לא שבר את הצוואר, ואנשים התחילו לצעוק עליו שלא יוריד.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא מוכיח.

זכור לי מקרה של אופנוען שקם על רגליו והלך. מישהו קרא לו - סובב את ראשו, התמוטט ומת.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • מעניין 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

נשמע יותר כמו אגדה אורבנית אבל אני אניח שתאורטית זה אפשרי שתהיה פגיעה שתבוא לידי ביטוי רק בתנועה מסויימת.

עקרונית עדיף לומר לכל פצוע לא לזוז עד שיבדק ע"י אנשי מד"א. תמיד יכולות להיות פציעות שבאות לידי ביטוי בהמשך.

ועדיין, רוב האנשים יקומו לבד אם הם מסוגלים, ולריב איתם כדי לעצור בעדם לא יעזור.

פורסם

שמעתי את הסיפור הזה - ואני נוטה להאמין לו בגלל שהבת של המורה שלי נפלה מכיסא על המפרקת, הלכה לישון ולא קמה -

לפי הרופאים נשברה לה המפרקת אבל היא עדיין ישבה במקום, היה חסר תנועה חזקה שכנראה זה קרה בשינה בשביל שתנתק לגמרי

ככה שאופנוען שקם זה לא מראה שלא קרה לו כלום, אבל אם הוא גם ככה זז אולי אין הבדל אם הוא ישאר עם הקסדה או שלא

העניין שראיתי ויותר מפעם אחת שבתאונת אופנוע אנשים חושבים להוריד לו את הקסדה בשביל לפתוח דרכי נשימה למרות שאין קשר

פורסם

כולנו ראינו סדרות רפואיות שהציגו מקרים כאלה. והן אומנם מבוססות על מקרים אמיתיים, אבל אוספות את המיוחדים והנדירים.

אז כאמור, זה אפשרי, אבל עדיין לא ראיתי שמד״א מניחים קיבוע צווארי לכל מי שהיה מעורב בתאונה ועומד על רגליו רק בגלל הסיכוי למקרה כזה.

לפחות לא עשו זאת באירועים שאני הייתי בהם.

פורסם

יש גם אדרנלין. לפעמים פרץ שלו מאפשר לנו להמשיך לתפקד כמה שניות עד שהמצב הרפואי מכריע, ממש בהתחלה של האירוע. בלי קשר למפרקת או לא. ייתכן ובמקרה המדובר של אופנוען שקם לכמה שניות לאחר התאונה ואז התמוטט מדובר בזה. לא יודע, לא מכיר את המקרה, רק מציע סברה די נפוצה, אם כי לא נתקלים בה הרבה ורואים את זה יותר במצלמות או לעתים מסוימות לחיילים בשדה קרב וכדומה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...