Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה, 

טיפול 10 אלף מגיע אוטוטו וזה טיפול ראשון שאני עושה לרכב הנוכחי, ברצוני לקנות את השמן האיכותי ביותר ולשים פילטר מקורי.

אני באותו מוסך כבר שנים וספציפית עכשיו אני רוצה להביא את השמן והפילטר בעצמי, זה מקובל? בסופו של דבר אני בטוח שהמוסכים עושים גם כסף מהשמן עצמו אבל אני לא רוצה לקחת ריזיקה בטיפולים... 

שורה תחתונה, האם לא יסכימו לקבל את הרכב לטיפול? 

פורסם

לפי החוק הם חייבים לאפשר לך להביא את החלקים בעצמך.

אבל חלק מהמוסכים, כנראה רובם, לא אוהבים את זה בין היתר מהסיבה שציינת.

אם תביא את החלקים בניגוד לרצונם כי הם חייבים, לא בטוח שיצא לך מזה טוב.

מומלץ לשאול אם זה בסדר שתביא את החלקים. 

אם תבין שלא ממש, חפש מוסך אחר שאין לו בעיה עם זה.

פורסם

יכולים להגיד לך שיטפלו ברכב עם החלקים שלך אבל הם לא אחראיים לתוצאות. או שבאמת תחליף בעצמך שמן ופילטר. יש עשרות סרטונים ביוטיוב באמת לא בעיה. 

פורסם
לפני שעתיים, avhyh כתב:

יכולים להגיד לך שיטפלו ברכב עם החלקים שלך אבל הם לא אחראיים לתוצאות. או שבאמת תחליף בעצמך שמן ופילטר. יש עשרות סרטונים ביוטיוב באמת לא בעיה. 

המצאות של ישראלים שלא מחזיקות מים בבית משפט.

אתה קונה שמן בתקן ופילטר מקורי, ואף אחד לא יכול לטעון שהשמן מותג סוג ז' ששמים לך במוסך יותר טוב וכול דבר אחר 'לא מכסה' אחריות. מספיק עם הקשקושים האלה כבר. במדינות אחרות להחליף שמן בעצמך בבית אפילו לא מבטל אחריות.

פורסם
לפני שעה, Muchacho כתב:

אתה קונה שמן בתקן ופילטר מקורי, ואף אחד לא יכול לטעון שהשמן מותג סוג ז' ששמים לך במוסך יותר טוב וכול דבר אחר 'לא מכסה' אחריות. מספיק עם הקשקושים האלה כבר. במדינות אחרות להחליף שמן בעצמך בבית אפילו לא מבטל אחריות.

המוסך ירשום בחשבונית "החלקים סופקו על ידי הלקוח". 

לא ירשום שזה מבטל אחריות וכו'. 

זה מכסה את המוסך למקרה שהפילטר שמן שהבאת היה מזוייף (לא חסר זיופים).

במקרה זה אתה תצטרך לפתור את העניין מול החנות שקנית ממנה את הפילטר ולא המוסך.

אני חושב שזה הגיוני וסביר, לא כך?

פורסם
לפני 11 דקות, Buki כתב:

המוסך ירשום בחשבונית "החלקים סופקו על ידי הלקוח". 

לא ירשום שזה מבטל אחריות וכו'. 

זה מכסה את המוסך למקרה שהפילטר שמן שהבאת היה מזוייף (לא חסר זיופים).

במקרה זה אתה תצטרך לפתור את העניין מול החנות שקנית ממנה את הפילטר ולא המוסך.

אני חושב שזה הגיוני וסביר, לא כך?

נכון, אבל בוא, כולנו מבינים מה כוונת המשורר. אפשר להניח שהבן אדם הסביר קונה את השמן והמסנן מחנות חלפים מסודרת, שהיא בתורה קונה אותם מיבואנים מוסדרים, ויכול להציג על כך קבלה בעת הצורך. ושאתה מביא את שניהם סגורים, לא אמורה להיות בעיה.

זיוף לפילטר? מסכים, אם אתה מזמין את זה מחו"ל ולא קונה מחנות מסודרת בארץ. כשכמעט כל חנויות החלפים בארץ אם לא כולם (שאלה פשוטה לחנות "מי הספק שלכם?") מוכרות פילטרים שמשווקים כמקוריים על ידי היבואן בין הגדולים אם לא הגדול ביותר בתחום החלפי רכב בארץ ועלותם כעשרות בודדות של שקלים, זה פשוט no-brainer.

דעה אישית, גם אם אחד ירכיב פילטר סיני/חיקוי על הרכב, סביר להניח שהכל יהיה בסדר, ואם הייתה בעיה כלשהי, הפילטר זה בין הדברים האחרונים שיגרמו לה. אבל שוב, זה היפוטתי ודעה אישית, שמדובר בקנייה פרטית של 30-40 שקלים מחנות חלפים עם מוניטין, אין כאן הגיון שלא לעשות את זה, וכאמור, לא תהיה בעיה.

פורסם
לפני 21 דקות, Muchacho כתב:

סביר להניח שהכל יהיה בסדר

נכון סביר להניח שהכל יהיה בסדר אבל מוסך רוצה להיות מכוסה לאותו מקרה נדיר שלא היה בסדר. 

נגיד הבאת תושבת מנוע, הרכיבו לך אותה ואחרי כמה חודשים היא נקרעה, צריך להחליף שוב. 

מוסך שהרכיב לא יבצע לך את ההחלפה בחינם תחת אחריות. 

מה לא בסדר בזה? איך זה אמור לעבוד אם לך ככה?

מה החלופה האחרת?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, NayDav2001 כתב:

אהלן חברה, 

טיפול 10 אלף מגיע אוטוטו וזה טיפול ראשון שאני עושה לרכב הנוכחי, ברצוני לקנות את השמן האיכותי ביותר ולשים פילטר מקורי.

אני באותו מוסך כבר שנים וספציפית עכשיו אני רוצה להביא את השמן והפילטר בעצמי, זה מקובל? בסופו של דבר אני בטוח שהמוסכים עושים גם כסף מהשמן עצמו אבל אני לא רוצה לקחת ריזיקה בטיפולים... 

שורה תחתונה, האם לא יסכימו לקבל את הרכב לטיפול? 

Just now, 0527693409 כתב:

Just now, 0527693409 כתב:

עכשיו אני רוצה להביא את השמן והפילטר בעצמי

בדיוק בטיפול האחרון שלי עשיתי ככה גם, הוא לא הסכים להחליף לי, כעס מאוד ואמר לי ככה "ראית פעם מישהו שבא עם סנדוויץ למסעדה".? הלכתי למכונאי בלי מוסך שהחליף לי ב100 שקל... בעיה שהמוסכים שמים שמן זול, (הרבה מהם)... זה הפתרון.

פורסם

זה מאוד תלוי במוסך ומה נהוג בו.

אישית אני גם מביא את החלקים ומכונאי שלי זורם עם זה.

אבל יש מוסכים שפחות מתחברים לרעיון או לא יסכימו לתת אחריות על תקלה אם תהיה.

כדאי לברר קודם עם המוסך, בכל מקרה להחליף שמן ופילטר כל מכונאי מתחיל יודע אז לא סוף העולם לגשת למקום אחר שכן יסכים.

פורסם
לפני 12 שעות, Buki כתב:

נכון סביר להניח שהכל יהיה בסדר אבל מוסך רוצה להיות מכוסה לאותו מקרה נדיר שלא היה בסדר. 

נגיד הבאת תושבת מנוע, הרכיבו לך אותה ואחרי כמה חודשים היא נקרעה, צריך להחליף שוב. 

מוסך שהרכיב לא יבצע לך את ההחלפה בחינם תחת אחריות. 

מה לא בסדר בזה? איך זה אמור לעבוד אם לך ככה?

מה החלופה האחרת?

לא דיברתי על תשלום למוסך על עבודה. אם אתה שואל את דעתי אז במקרה כזה כן מגיע למוסך כסף על הזמן, בהנחה שמלכתחילה אפשר להוכיח שהותקנו כראוי. אבל, כמובן, לך תוכיח, כי מן הסתם אתה כלקוח לא מפקח על תהליך העבודה. אני מלכתחילה נמנע מלהיכנס למצבים האלה ואם כבר נכנסתי אז אני לוקח בחשבון שאני כבר לא יכול לנצח כאן. אבל שוב, זה דוגמא אחרת לגמרי. התייחסתי ספיציפית לנושא של אחריות "אם יקרה נזק לרכב" במידה והלקוח מביא את החלפים בעצמו (ויותר ספיציפי, שמן ומסנן).

אפשר גם לשאול הפוך מה כל אחד מחשיב כאחריות מבחינת המוסך אם מנוע הולך פקקט אחרי X, Y או Z קילומטרים לאחר החלפת שמן ומסנן שהגיעו ממנו. שאלה יותר טובה האם יש כאן תמימות דעים שהמוסך יקח אחריות על חשבונו וכל מה שכרוך בזה מבלי לטעון טענה הזויה כזאת או אחרת דוגמת ה"אם אתה מביא חלקים משלך אתה לא מכוסה" בשביל לברוח מאחריות...במדינה עם מספר העורכי דין ביחס לאוכלוסיה הכי גבוה בעולם, לדעתי אין סיכוי.

באופן אישי, אף פעם לא בניתי על אחריות כזאת או אחרת של מוסכים, וגם לא אבנה, לכן עושה כל מה שאני יכול בעצמי וממצה כל אופציה לפני כן.

פורסם
לפני 10 שעות, 0527693409 כתב:

בדיוק בטיפול האחרון שלי עשיתי ככה גם, הוא לא הסכים להחליף לי, כעס מאוד ואמר לי ככה "ראית פעם מישהו שבא עם סנדוויץ למסעדה".? הלכתי למכונאי בלי מוסך שהחליף לי ב100 שקל... בעיה שהמוסכים שמים שמן זול, (הרבה מהם)... זה הפתרון.

נכון, אתה לא בא עם הסנדוויץ למסעדה אבל אתה יכול כן יכול להגיד איזה סוג סנדוויץ אתה רוצה (איזה קמח וכאלה) אז שיספק את השמן שאתה רוצה

פורסם
לפני כשעה, Muchacho כתב:

לכן עושה כל מה שאני יכול בעצמי וממצה כל אופציה לפני כן.

גם אני עושה כל מה שאני יכול בעצמי ומשתדל לא להביא חלקים למוסך. 

אם כבר אני הולך למוסך אני רוצה שירוויח על החלפים ושיעבוד בכייף ובשקט העיקר שיעשה עבודה טובה, אם הוא עושה רווח 50% על החלפים, לבריאות וכייף. העיקר שהתיקון או הטיפול יהיה איכותי. 

חלפים שאני קונה לבד אני גם מתקין לבד, לפחות זו השאיפה שלי איפה שזה אפשרי. 

היו מספר פעמים (אולי איזה 3 פעמים ב 30 שנה פלוס שיש לי רישון נהיגה) שהבאתי חלפים למוסך, תמיד ביקשתי יפה ובאתי ברוח טובה והכל היה בסדר. וכן ציינו בחשבונית  שהחלק סופק על ידי הלקוח.

לגבי יתר ההודעה שלך, אני מבין מה אתה רוצה לאמור אבל אני לא חושב שאפשר ברמת הפורום להכנס לדקויות האלו איך הוא יוכיח שהשמן או הפילטר הם הגורם לתקלה אחרי X זמן, אין לי מושג באמת. 

בכללי מאוד אם הלקוח סיפק את החלק, המוסך לא אחרי על טיב החלק ועל נזק תוצאתי שיכול להיגרם, כן אחראי על טיב העבודה. 

מסכים ב100% שיהיה קשה להוכיח מה מי מו אם זה ידרוש הוכחה. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...