Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז הנירו שלי הגיעה לסוף תקופת הליסינג שלה, והתחלתי לחפש את המחליפה.

בעבודה שלי, מדיניות החברה היא רכבים היברידיים או חשמליים.

חשמלי נפסל בגלל כל מיני סיבות של תשתיות וטעינה בבית, ונשארתי עם היברידי.

החלופות הן הקרוס למינהם של טויוטה (ראב 4, קורולה, chr, יאריס)או אלנטרה, נירו פלוס או ניסאן ג'וק.

הראב 4 דורש תוספת עלות מהשכר לא קטנה, ונפסל.

היאריס קרוס קטנה. האלנטרה דורשת תוספת עלות ולא ראיתי בה ערך מוסף.

אז קורולה קרוס 🤷‍♂️

אחרי נסיעת מבחן בקורולה קרוס, נשארתי מהורהר, הרכב לא נופל באף סעיף אבל גם לא מצטיין.

המרווח הפנימי - סביר. מאחור צפוף יותר מאשר בנירו שיש לי כיום.

האבזור - סביר, יש את מערכות הבטיחות החשובות.

התנהגות כביש - לא התלהבתי. מרגיש לי לא מכוייל מספיק, איפשהו בין רך למתנדנד, והרכב לא מרגיש חד.

מנוע וביצועים - סביר לגמרי. מעדיף את היחידה שבנירו, אבל גם הקורולה קרוס מספקת ביצועים מספקים לקטגוריה ובאופן חלק.

מפה לשם השבוע הגיע ה MG zs ותיאמתי מיד נסיעת מבחן.

מראה: הרכב קיבל פרופורציות מעולות, והעיצוב שלו אלגנטי ומלוטש למרות שאין בו חידוש עיצובי. אני מאוד אהבתי.

העיצוב הפנימי מעניין, יש הגה קטום, ודשבורד אינטימי שהרגיש לי קצת "פיג'ו".

המרווח הפנימי, סביר +, אני 1.80 והצלחתי למצוא תנוחת נהיגה טובה (מושב נהג מתכוון חשמלי), הדבר היחידי שהעיב זה שההגה אינו מתכוון קדימה והחוצה, וזה הפריע למצוא את התנוחה המושלמת, אבל לא דיל ברייקר.

המושבים היו לי נוחים מאוד (כמובן שזה לגמרי סובייקטיבי).

מרווח מאחור: הצלחתי לשבת בנוחות מאחורי כסא הנהג שנשאר בתנוחה שנהגתי בה. באופן מוזר המרווח מאחור לא הרגיש נחות לעומת הקורולה קרוס שנהנית מבסיס גלגלים גדול יותר בשלשה סנטימטרים.

התנהגות כביש: במגבלת נסיעת מבחן של רבע שעה, ללא כבישים מפותלים, לא ניתן להסיק הרבה אבל נראה שה ZS  נעים ומדוייק, קצת יותר חד וצעיר לעומת הקורולה קרוס. המתלים הרגישו  מכויילים נכון בין נוחות לדינמיות, ובאופן כללי חווית הנסיעה ב zs הייתה עדיפה בעיניי על הקורולה קרוס שנערכה בתנאים דומים.

שוב חייב לציין שאלו נסיעות קצרות בתוואי מוגבל, זה לא בהכרח משקף את התמונה המלאה.

ביצועי מנוע: מסתבר שהסוסים של mg ישנו, כי אחרת לא ברור איפה ה 194 כ"ס...

למרות נתומי 0-100 טובים מעט משל הקורולה קרוס ובטח טובים מהנירו שיש לי היום -  ה ZS לא הרגיש חזק מהם.

יש כוח מספק, ואין שום תלונות, אבל זה לא מרגיש 194 כ"ס בטח לא על רכב ששוקל 1420 קילו שזה לא הרבה היום, ועם תגבור חשמלי ומומנט מכובד שמגיע מ 0.

משהו שם לא ברור עד הסוף, ויש גם תחושה שה ZS לוקח לו זמן להתארגן על עצמו אחרי לחיצה על הדוושה.

יש בלימה רגנרטיבית משמעותית, כמעט לא נגעתי בברקסים ונסעתי בעיקר עם משחק בדוושת התאוצה.

לגבי אבזור ומערכות בטיחות: הרכב מאובזר מאוד ביחס למיצוב שלו, בטח בהשוואה לקורולה קרוס.

מרגיש לי שכרכב ליסינג שבו עניין האמינות והמוניטין פחות רלוונטי ללקוח- ה zs נותן תמורה עדיפה על פני הקורולה קרוס.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, דור-- כתב:

המרווח הפנימי - סביר. מאחור צפוף יותר מאשר בנירו שיש לי כיום

מבדיקה שלי מרווח הרגליים במושב האחורי של הקורולה קרוס קטן מאד. אם יושבים מאחור אז הייתי מוותר.

את ה- mg zs החדשה אני לא מכיר באופן אישי אבל אני לא אוהב שמסך המולטימדיה ממוקם נמוך מתחת לפתחי האוורור דבר שפוגע בנוחות התפעול והראייה במקום גבוה מעל פתחי האוורור כפי שנהוג ברוב הרכבים החדשים.

מה עם הנירו ההיברידי החדש? נראה לי רכב מוצלח מאד.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 4 דקות, green כתב:

מבדיקה שלי מרווח הרגליים במושב האחורי של הקורולה קרוס קטן מאד. אם יושבים מאחור אז הייתי מוותר.

את ה- mg zs החדשה אני לא מכיר באופן אישי אבל אני לא אוהב שמסך המולטימדיה ממוקם נמוך מתחת לפתחי האוורור דבר שפוגע בנוחות התפעול והראייה במקום גבוה מעל פתחי האוורור כפי שנהוג ברוב הרכבים החדשים.

מה עם הנירו ההיברידי החדש? נראה לי רכב מוצלח מאד.

אכן.

מרווח הרגליים מאחור זה אחד החסרונות בקורולה קרוס. יהיה קצת קשוח ליסוע בהרכב מלא (5 נפשות, מבוגרים ומתבגרים)

לתחושתי ה ZS מרווחת יותר מהקורולה קרוס מאחור. לא מדדתי בסנטימטרים, אז אני לא יודע לומר אם זה אכן כך או רק תחושה.

הנירו ההיברידית החדשה לא מוצעת אצלנו משום מה.

פורסם
לפני 6 דקות, mottis כתב:

מסקנת אותי התנהגות תיבת 3 ההילוכים במאמץ כאשר הסוללה מרוקנת...

יש עוד אפשרות לקבל נירו פלוס פלאג אין?

שאלה טובה...

לא משהו שאפשר לבדוק בנסיעה.

לגבי הנירו פלוס - טכנית היא מופיעה לנו ברשימה אבל הבנתי שכבר אין אספקה

פורסם

אין כבר נירו פלוס.

המלאי של ההיברידית והפלאג אין אזל וכרגע מוכרים חתיכות אחרונות של החשמלית ב-0 ק"מ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עובדים אצלנו גם קפצו לראות את הMg החדשה וסיפרו שהתרשמו לטובה, בעיקר מהאבזור ומנוחות מושב הנהג, כמובן גם מהמחיר. 

זה כנראה הולך להיות להיט הליסינג הבא, הלוואי ונראה עוד יבואנים חוזרים למחירים שפויים יותר.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

צמפיון חזרו למחירים שפויים עם אוקטביה ולאון במחיר כ-150k שח.

ה-mg גם נהנה מהנחת 500 שח בשווי המס.

אבל אני עדיין תוהה על תיבת ה-3  הילוכים במאמץ כשהסוללה ריקה...

פורסם
לפני שעתיים, daniel204 כתב:

עובדים אצלנו גם קפצו לראות את הMg החדשה וסיפרו שהתרשמו לטובה, בעיקר מהאבזור ומנוחות מושב הנהג

לגמרי, מושב הנהג ב ZS היה לי נוח בפער מהקורולה קרוס ומהנירו שיש לי היום (מודל 2021).

פורסם
לפני שעתיים, mottis כתב:

צמפיון חזרו למחירים שפויים עם אוקטביה ולאון במחיר כ-150k שח.

לפי האתר של היבואנית, אוקטביה מגיעה עם מנוע 1.5 , ולאון מגיעה עם מנוע 1 ליטר.

לא בדיוק שוויון.

פורסם
לפני כשעה, ntd כתב:

מגיעה עם מנוע 1.5

גרסת הבסיס מצויידת במנוע 1.5 עם הספק של 116 כ"ס, הוא מחליף את מנוע ה- 1.0.

בקונצרן vag מחליפים לאט לאט את מנוע ה-1.0 ב-1.5 עם הספק מופחת.

פורסם

לנירו היבריד החדשה יש בעיות אספקה קשות. יש לי כזאת בליסינג פרטי. רכב סבבי לגמרי. וגם בליסינג לא יזיק אמינות. אני לא מעוניין שיחקו את הרכב לבדיקות כי משהו לא בסדר כל כמה חדשים.

פורסם
בתאריך 15.11.2024 בשעה 14:07, green כתב:

אני לא אוהב שמסך המולטימדיה ממוקם נמוך מתחת לפתחי האוורור דבר שפוגע בנוחות התפעול והראייה במקום גבוה מעל פתחי האוורור כפי שנהוג ברוב הרכבים החדשים.

במרבית מבחני הדרכים לרכבים שבהם פתחי המיזוג מתחת למסך המולטימדיה,
מציינים בוחני הרכב שהם מעדיפים שמיקום פתחי המיזוג יהיה יותר למעלה.
זאת מאחר וקשה לכוונם לכיוון האידיאלי ברכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 17.11.2024 בשעה 13:10, mottis כתב:

גרסת הבסיס מצויידת במנוע 1.5 עם הספק של 116 כ"ס, הוא מחליף את מנוע ה- 1.0.

בקונצרן vag מחליפים לאט לאט את מנוע ה-1.0 ב-1.5 עם הספק מופחת.

נכון

גרסת הבסיס של האוקטביה עם 1.5 115 כ"ס, וללאון  1 ליטר עם הספק דומה. ההבדל לא מאד גדול, ועדיין המנוע של הסקודה יותר חזק.

בנוסף, הלאון המשווקת היא הגרסא מלפני מתיחת הפנים(ואכן , הלאון שאחרי מתיחת הפנים ,מקבלת גם היא את ה- 1.5 115 כ"ס כמו באוקטביה הבסיסית).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...