Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה באשקלון

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, לב טוב כתב:

ובכל רכב שתנהג לאחר מכן תהיה לה הנדברקס חשמלי? 

כדאי כן לתרגל את זה, שלא יתדרדר לה הרכב פתאום...

לא נראה לי שתנסה הנדברקס ידני בכל מקרה 🙈

אבל נקודה חשובה אולי לאחרים... 

לפני 7 שעות, itsik170 כתב:

באשקלון אין רמזורים.

מנחש שלא יצא לך לנסוע שם בשדרות בן גוריון (פעם היתה הכניסה היחידה לעיר) או בשדרות בגין (מתחיל בכניסה ליד תחנת הרכבת) או ברחוב אלי כהן (איזור מכללת אשקלון).

ברחובות האלה לא חסר רמזורים.

כן היו רחובות שהורידו בהם רמזורים לטובת כיכרות או רחובות בשכונות חדשות שמראש נסללו עם כיכרות, אבל זה לא כל העיר.

והכותב מכיר מספיק טוב את אשקלון (מתגורר בקריית גת).

תודה על הפרטים 🌷

שמעתי שאין ממישהי שבעלה עשה שם טסט... 

אולי השתנו דברים מאז, אני באמת לא מכירה את אשקלון.

לפני 9 שעות, shlomiko כתב:

מצטרף למחמאות על מודיעין כאחד שלמד שם ידני ועוד עם אמבקס ללא כפתור!!!

עיר מסודרת עם תמרורים גלויים ולא מוסתרים, תנועה דלילה רוב היום, כבישים רחבים,

והכי חשוב אוכלוסיה נורמלית ולא כאלה שמתפרצים לכביש (נסו ללמוד בבני ברק...)

כנראה שהבעיה במורה נהיגה או סיכוי קלוש אבל שמעתי שקרו פעמים שתכל'ס הבעיה היתה בתלמיד

ברור שמודיעין עדיפה על ירושלים למשל. אבל היה נחמד אם לא היו שם אנשים שצופרים לתלמיד באמצע טסט ועוקפים אותו מימין 🙈

(שמעתי כבר מכמה...). 

לא מחפשת אשמים. דווקא מדובר במורה טוב יחסית מניסיון... מחפשת פתרונות. 

אבל תודה על התובנות בכל מקרה 🌸 

לפני 6 שעות, topop כתב:

סליחה ומחילה מהאשקלונים בקהל, 

אבל תרבות הנהיגה במודיעין פשוט לא ברת השוואה לתרבות הנהיגה באשקלון. 

ממליץ להמשיך במודיעין, אם צריך אז להחליף מורה. וכמו שתינוקי כתב, גם שעת הטסט ממש יכולה להועיל.

הבעיה היא שהמורים אומרים שמה שקבעו לך זה השעה ואין להם שליטה על זה, ואם זה שעה דפוקה, ואף אחד לא רוצה להחליף- אכלת אותה (וזה יכול לקרות כמה פעמים ברצף 😵‍💫). 

מה שאני תוהה- האם הבי"ס מקבלת כמה שעות ומחלק למי שרוצה איזה שעה, או שרק מזין רשימת תלמידים וזה נותן אוטומטי שעות? 

יש דרך לסדר משהו בקטע הזה? 

פורסם
לפני 22 דקות, motior כתב:

אחי גר באשקלון. לא חסרים שם רמזורים.

תודה על המידע 🌸

אבל בוא נגיד את זה ככה- בגדול הפסילות שלה לא היו כ"כ קשורות לרמזורים. אבל זה מה שההיא אמרה לי- שאין רמזורים בטסט באשקלון, ובגדול היה נשמע שפחות טריקי באשקלון... אבל יכול מאוד להיות שאני טועה... לפי התגובות פה נראה שאתה כאן בעמדת הרוב 🤷‍♀️

בשביל זה פניתי לחכמת ההמונים-המומחים שבקבוצה... 

לפני שעה, הודיה30 כתב:

לא נראה לי שתנסה הנדברקס ידני בכל מקרה 🙈

אבל נקודה חשובה אולי לאחרים... 

תודה על הפרטים 🌷

שמעתי שאין ממישהי שבעלה עשה שם טסט... 

אולי השתנו דברים מאז, אני באמת לא מכירה את אשקלון.

ברור שמודיעין עדיפה על ירושלים למשל. אבל היה נחמד אם לא היו שם אנשים שצופרים לתלמיד באמצע טסט ועוקפים אותו מימין 🙈

(שמעתי כבר מכמה...). 

לא מחפשת אשמים. דווקא מדובר במורה טוב יחסית מניסיון... מחפשת פתרונות. 

אבל תודה על התובנות בכל מקרה 🌸 

הבעיה היא שהמורים אומרים שמה שקבעו לך זה השעה ואין להם שליטה על זה, ואם זה שעה דפוקה, ואף אחד לא רוצה להחליף- אכלת אותה (וזה יכול לקרות כמה פעמים ברצף 😵‍💫). 

מה שאני תוהה- האם הבי"ס מקבלת כמה שעות ומחלק למי שרוצה איזה שעה, או שרק מזין רשימת תלמידים וזה נותן אוטומטי שעות? 

יש דרך לסדר משהו בקטע הזה? 

ואם מישהו יודע על דרך לקבל שעה נורמלית לטסט, אשמח ממש לשמוע עצות בעניין... 

כי מבינה שבגדול זה מה שנשאר... 

לפני 13 שעות, גור אדם כתב:

כנ"ל.

שלושת הילדים שלי למדו ועשו טסט במודיעין. אחת עברה בשלישי, ושניים אחרים בראשון.

לעניות דעתי, עיר מאוד קלה ללימוד - אוכלוסיה שיחסית סבילה ללומדי נהיגה, הכל מתומרר כמו שצריך, ואם היא לומדת על אוטומט אז לא צריכה להיות לה בעיה עם זינוק בעליה...

ושלא תבינו אותי לא נכון-

רוב האנשים מתחשבים, ומודיעין אכן יחסית קלה כדי לעבור טסט. אני עצמי עברתי טסט במודיעין... 

רק מספיק שיבוא, לצורך העניין רוכב אופניים אחד שהחליט שהוא מעדיף את הכביש במקום מסלול האופניים שלצד הכביש..., כדי שהטסטר יטען שלא שמרת מספיק מרחק מהרוכב אופניים והלך הטסט 🙈

פורסם

הרעיון בלימודי הנהיגה ובטסט הוא השתלבות עם משתמשי דרך אחרים. מסלול סטרילי לא מעיד דבר על יכולת הנהיגה. הולך רגל ששקוע בטלפון או שליח פיצה שהשעון שלו דופק יכולים לצוץ בכל מקום.

כנראה שחברתך צריכה למצוא מורה אחר.

אגב, אני אולד סקול, לטעמי נושא תפעול הרכב זה שטויות, לא יותר מ-10% מלימודי הנהיגה. הילוכים ידניים, זינוק בעליה עם בלם יד (נסי את רחוב העוגן בחיפה), חניה ברברס - על כלמאלה אפשר להשתלט בשעות בודדות. החוכמה היא לקרוא את הכביש, וללמוד זאת זה משהו שלפעמים לוקח זמן. ויש אלמנטים של חרדת בחינות ואפילו של מזל. כדאי שהחברה תבדוק האם הבעיה שלה היא הנהיגה או החרדה, כי אם זו השניה היא תכשל גם בעיירה שכוחת אל באיסלנד.

• אהבתי 5
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 55 דקות, sperial כתב:

הרעיון בלימודי הנהיגה ובטסט הוא השתלבות עם משתמשי דרך אחרים. מסלול סטרילי לא מעיד דבר על יכולת הנהיגה. הולך רגל ששקוע בטלפון או שליח פיצה שהשעון שלו דופק יכולים לצוץ בכל מקום.

אגב, אני אולד סקול, לטעמי נושא תפעול הרכב זה שטויות, לא יותר מ-10% מלימודי הנהיגה. הילוכים ידניים, זינוק בעליה עם בלם יד (נסי את רחוב העוגן בחיפה), חניה ברברס - על כלמאלה אפשר להשתלט בשעות בודדות. החוכמה היא לקרוא את הכביש, וללמוד זאת זה משהו שלפעמים לוקח זמן. ויש אלמנטים של חרדת בחינות ואפילו של מזל. כדאי שהחברה תבדוק האם הבעיה שלה היא הנהיגה או החרדה, כי אם זו השניה היא תכשל גם בעיירה שכוחת אל באיסלנד.

צודק 

מעבירה לה 🌸

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

תגובה לעניין

פורסם

לפי מה שידוע לי אין כבר מסלולים קבועים לטסטים, ובמודיעין בערך אותה כמות של רמזורים

כמו שציינו לפני העניין בטסט הוא בחינה על תפקוד הנהג בחיי היום יום, ככה שלעבור מיקום בגלל שיש הפתעות בכביש זה לא יעזור

אם חברתך הגיע לשלב של טסט אני מאמין שהיא עשתה החלפות עם מורים אחרים (ככה היה בזמני...) אז שתבדוק אם אצל מורה אחר יש לה יותר ביטחון וכדו' וא"כ שתעבור מורה, ואם היא עושה החלפה וזה תחת אותו בית ספר אני מאמין שהמעבר יהיה יותר פשוט ומהיר

• אהבתי 1
פורסם

לפי מה שאני מבין היא כבר בשלב של טסטים (היינו אחרי טסט פנימי). בשלב הזה אין שום בעיה לעבור מורה. הכל כבר מעודכן במשרד הרישוי(לפני הזמנת טסט המורה מעדכן שהתלמיד עבר 28 שיעורים) ואז לא צריך שום אישור מהמורה הכל כבר מעודכן כמו שכתבתי.

דבר שני אם מורה רוצה להזיז לך את שעת הטסט הוא יכול בוודאות. גם אם הוא ישבע לך שהוא לא יכול....

הם מקבלים רשימה של שעות טסטים והם מחלקים את זה לתלמידים שלהם.  (מניסיון אישי)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא יודע מה ההסבר הפסיכולוגי של אנשים להישאר אצל אותו מורה 

יש לי גיס שמחכה לטסט התשיעי והוא לא מוכן להחליף מורה נהיגה

יכול להיות מורה מעולה אבל אצל תלמיד מסויים הוא מפספס את הנקודה שבה הוא נכשל 

יש לי כמה חברים שלא עברו טסטים אצל מורה מסויים החליפו מורה ועברו מייד למרות שיש לא מעט אנשים שאני מכיר אישית שעברו אצלו טסט ראשון 

מודיעין זה מקום מעולה ללמוד בו הלוואי שהשכונות בתל אביב איפה שלמדתי היו נראות ככה 

תבררו על מורה טוב וסבלן ושיהיה בהצלחה 

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...