Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטיפון Turntable

Buki

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיעה לידי ערמה של תקליטים משנות ה 70-80.

1729362316300.thumb.jpg.c028e013c16371cdb99249e08026c5ce.jpg

מחפש לקנות פטיפון, יותר בשביל הקטע ופחות מחפש איכות או רמה גבוהה. מניח שלא אתמיד ולא אמשיך להאזין לתקליטים יותר מידי...

לא יד שניה. אפשרי מאמאזון או אליאקספרס, אפשר גם קניה בארץ.

תקציב עד 500-600 ש"ח, אם יש משהו בפחות - עדיף. 

כאמר רק בשביל הקטע ושהערמה הזו לא תשכב סתם על איזה מדף עוד מיליון שנה. 

יש למישהו המלצות למכשיר סביר?

תודה.  

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסתכלתי כמובן בכל האתרים האלו וראיתי את ההיצע שיש.

מחפש חוות דעת ממישהו שקנה מכשיר ספציפי ויכול לרשום כמה מילים  - סביר/טוב/לא לגעת/רק עיצוב יפה אבל לא עובד וכו' + איפה נרכש. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

חשבתי שרשמת "פטישון" ולא הבנתי למה אני רואה תמונות של תקליטים...

נראה לי שזה הזמן ללכת לישון 😜

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כחובב מוסיקה (לא אודיופיל) תוכל למצוא פטיפונים במחירים זולים (לא מחירי עלי אקספרס) עם יבואן מסודר ו״בית״ לעת צרה.

אני מכיר מקרוב את מותג אודיו-טכניקה, ושני דגמים שלהם מאד מוצלחים 

המלצה שלי היא על מכשיר אוטומטי , עם הנעת רצועה ומגבר פנימי טוב שיאפשר לך חיבור ישיר לכל מערכת הגברה ללא צורך בקדם-מגבר 

https://www.next-pro.co.il/product/פטיפון-אוטומטי-audio-technica-at-lp60x?aff=Zap&aff_a=1

המחיר סביר ביותר והתמורה גבוהה. 

אם אתה מחפש משהו קצת יותר מיקצועי ( נמצא בשימושם של תקליטנים) תוכל לבחור בפטיפון הנעה ישירה כזה 

https://www.next-pro.co.il/product/פטיפון-audio-technica-at-lp120xusb-בשחור-או-כסוף

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

חשבתי שרשמת "פטישון" ולא הבנתי למה אני רואה תמונות של תקליטים...

נראה לי שזה הזמן ללכת לישון 😜

אני לא הבנתי מה זה פטישון turntable

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בזמנו החלפתי פעם בשנה ראש בעלות 550₪...

התכוונתי לכתוב שבתקציב הזה ובאופי השימוש הצפוי זה ממש לא משנה - קנה מה שבא לך, אבל המוצר ש-zaf מציג בקישור הוא של חברה ותיקה ורצינית, במחיר הכי זול שאי פעם נתקלתי בו.

אם העלות גבוהה מדי הייתי מחפש בעלי - יש ליין שלם של ספק צעצוע/ספק פטיפון מצועצעים למיניהם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פטיפון תקין יד שנייה משנות ה-80-90 יהיה טוב בהרבה מכל פטיפון חדש מעלי או מאתרי ה"מתנות" ו"מציאות".

רק שים לב שפטיפון כזה יצריך קדם מגבר או כניסת PHONO ברסיבר (נדיר בימינו).

:turn-l:
פורסם

לכן המלצתי, מניסיון, על הפטיפונים של אודיו טכניקה.

יש בהם מגבר פנימי, שניתן לעקיפה לטהרנים שרוצים קדם מגבר חיצוני אחר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 28 דקות, zaf כתב:

לכן המלצתי, מניסיון, על הפטיפונים של אודיו טכניקה.

יש בהם מגבר פנימי, שניתן לעקיפה לטהרנים שרוצים קדם מגבר חיצוני אחר.

האמת שמכשיר ב 660 ש"ח מהקישור שלך נשמע אחלה וזה לא חורג בהרבה מהתקציב שיעדתי לזה, שוקל בחיוב לקנות. 

לפני 5 שעות, yuvk כתב:

פטיפון תקין יד שנייה משנות ה-80-90 יהיה טוב בהרבה

תודה. מצד אחד נכון שאז זה היה במרכז הבמה, היה מבחר גדול והיו מכשירים מעולים. מצד שני אני לא רוצה מכשיר אלקטרוני כזה עתיק, זה היום תקין ומחר לא עובד. לא מחפש פרויקט להתעסקות לכן מעדיף חדש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחזק את ההמלצה על האודיו טכניקה LP60, זה פטיפון קלאסי להתחלה וגם מגיע עם ראש Moving Magnet יהלום, רוב הפטיפונים במחיר הזה מגיעים עם ראש קרמי שגרוע לסאונד וגרוע לתקליטים. עוד ייתרון הוא שאם מתישהו כן תרצה לשדרג- תוכל להחליף רק את הראש.

פורסם
לפני 32 דקות, Buki כתב:

מצד שני אני לא רוצה מכשיר אלקטרוני כזה עתיק, זה היום תקין ומחר לא עובד. לא מחפש פרויקט להתעסקות לכן מעדיף חדש.

פר, אכזבת אותי... 😐  בפטיפון ישן אין שום אלקטרוניקה, רק מנוע. אם הוא עובד, הוא כנראה ימשיך לעבוד.

קח בחשבון שכמות הפעמים שבאמת תשתמש בפטיפון תהייה נמוכה, אחרי ההתלהבות הראשונית. (אני יודע, ויש לי CEC שנות ה-90, קנווד שנות ה - 70 ו DUAL גם כן).

:turn-l:
פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Super_T כתב:

לפות"ש -
אתה יכול להעיף מבט גם פה 
https://www.stereoshop.co.il/73534-פטיפונים-

לגבי מחירים זה כבר עניין אחר, יש שם ערב רב של אופציות..

תחום מערכות האודיו הביתיות הוא רחב מאוד.

כניסת הדיגיטל לתחום הוסיפה עשרות מוצרים ומותגים שלא היו מוכרים בשנות ה 60-70 ואפילו בתחילת ה 80. 

פטיפונים מאז ומתמיד היו מוצר עם מבחר עצום, מציוד ביתי לציוד אולפנים. עם התפתחות עידן ה DJ נוספו עוד יצרנים ומותגים מתמחים .

בוקי מחפש פתרון עדכני בתקציב ביתי/בסיסי . לכן אני לא רואה טעם להמליץ על מכשיר מתוך מבחר ומגוון כמו שהצעת,  אלא מתמקד ביצרן ודגם ידועים , נפוצים וידועים בתחום.

נושא הפטיפונים מורכב, לא פחות משאר מרכיבי מערכות השמע, וזה תחום עשיר ביותר שמיקצתו גם נדון כאן בפורום האודיו. 

אישית אני מחזיק פטיפון קנווד בן 30 , הנעת רצועה, חצי אוטומטי, עם ראש ומחט שעברו כבר רענון  ומחובר דרך קדם מגבר למערכת הסטריאו שלי (לא קולנוע ביתי, סטריאו 2+1 ״שמרני).

וגם זה לדעת חברים ומשפחה מוגדר כ היסחפות😜 אבל מנגן בחדווה את אופרות הרוק ישו כוכב עליון וטומי , מעל גבי תקליטי ויניל שנקנו בפיקדילי בשנות ה 80 😊  

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 22 דקות, yuvk כתב:

בפטיפון ישן אין שום אלקטרוניקה, רק מנוע. אם הוא עובד, הוא כנראה ימשיך לעבוד.

זה לא מדוייק, הנה למשל תמונות 

מפרוייקט תיקון פטפון משנות ה 80 שישהו העלה לאימטרנט.

יש לוח מודפס, יש קבלים, יש פוטנציאמטרים, יש עוד המון רכיבים, לא הכל מחזיק 40 שנה פלוס  וממשיך לעבוד כמו חדש. למרות שחלק גדול מזה בהחלט יכול להחזיק. 

IMG_20241020_150936.thumb.jpg.9161523c3e2d2a08527d19ac3d1c964a.jpg

IMG_20241020_150914.thumb.jpg.ccb6e84d8d8dffcd3c5636ab08e9e41c.jpg

• תוכן חדש...