Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטיפון Turntable

Buki

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפי כמות ה KNOBS מדובר אולי בפטיפון משולב מגבר, ואולי עוד.

פטיפון בסיסי כולל מנוע AC 220 וולט או אולי DC עם שנאי. אם יש סטרובוסקופ אז מדובר בנורה פלואורסצנטית שמחוברת ל AC ומהבהבת בקצב הרשת.

אז אני אדייק את דברי - פטיפון קלאסי בסיסי הוא ללא אלקטרוניקה (או מעט מאוד אלקטרוניקה).

עריכה: לפי גוגל לנס וגול טרנסלייט התמונות ששמת שייכות למערכת הכוללת מגבר:

http://rr20.ddns.net/GetData.ashx?ImageId=8d13f4fd-6189-4122-aac1-a2c45d6af6de&Lang=En

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, yuvk כתב:

לפי כמות ה KNOBS מדובר אולי בפטיפון משולב מגבר, ואולי עוד.

פטיפון בסיסי כולל מנוע AC 220 וולט או אולי DC עם שנאי. אם יש סטרובוסקופ אז מדובר בנורה פלואורסצנטית שמחוברת ל AC ומהבהבת בקצב הרשת.

אז אני אדייק את דברי - פטיפון קלאסי בסיסי הוא ללא אלקטרוניקה (או מעט מאוד אלקטרוניקה).

עריכה: לפי גוגל לנס וגול טרנסלייט התמונות ששמת שייכות למערכת הכוללת מגבר:

http://rr20.ddns.net/GetData.ashx?ImageId=8d13f4fd-6189-4122-aac1-a2c45d6af6de&Lang=En

חצי מדוייק, למרות שזה אולי היוצא מהכלל שמוכיח את הכלל- יש לי פטיפון מיקרו סייקי משנות ה70 עם מערכת בקרת מהירות די מסובכת, כשהוא עובד טוב יש לו wow and flutter מדהים- יציב כמו סלע. הבעיה שלפעמים בשינויי טמפרטורה הוא יוצא מכיוון לגמרי, כבר היה אצל 2 טכנאים שמתמחים בפטיפונים וינטאג' והם לא הצליחו למצוא את הבעיה (היא לא עקבית, סיוט של טכנאים). אבל לרוב אתה כנראה צודק.

מה שכן- בפטיפון וינטאג' פות"ש יהיה חייב פונו סטייג', אז נראה לי שאין לו יותר מידי אופציות אלא ללכת על חדש (שוב, ממליץ על האודיוטכניקה מתחילת השרשיר)

כמוכן פטיפון יד שניה וינטאג' גם כנראה לא יגיע עם ראש חדש... עוד ייתרון לאודיוטכניקה.

קיצר מה שנקרא בשפת הקודש, no-brainer

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, yuvk כתב:

הבנתי. 

בכל מקרה, אני לא רוצה לקנות יד שניה. 

הסיבות לכך, חלקן ציינתי - 

לא מחפש רמה גבוהה, לא מבין בזה מספיק בשביל להבין אם מכשיר יד שניה שמוכרים לי באמת 100% תקין, והכי חשוב - יש חדשים בתקציב ברמה שאני מחפש וזה פחות כאב ראש איך שלא תסתכל על זה. 

פורסם

אם מדובר בתקליטים ישראליים אז חבל על הזמן והכסף. איכות ההדפסה של ויניל בארץ הייתה מתחת לכל ביקורת.

אבל יש שם גם תקליטים סוביטיים? אם האיכות שלהם טובה אז אולי משתלם, תלוי גם באיכות ההדפסה וכמה הם זמינים בפורמטים עדכניים.

פטיפון אספנות דומה קצת לרכב אספנות: חלקים מתיישנים עם הזמן כמו רצועות גומי קבלים וטרנזיזטורים ודורשים החלפה בחלקים שלא תמיד זמינים בימינו או קיימים בכלל. זה דורש ציוד הבנה ואהבה.

את הפטיפון האחרון שהיה לי השבתתי אחרי שלא מצאתי מחט מתאימה - זה היה לפני עידן האינטרנט.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

image.png.1b247341fb3e9807112b9864c903f173.png 

לפני 17 דקות, borsood כתב:

יש שם גם תקליטים סוביטיים? אם האיכות שלהם טובה אז אולי משתלם, תלוי גם באיכות ההדפסה וכמה הם זמינים בפורמטים עדכניים.

יש ולדימיר ויסוצקי, ככל הנרא מקורי 😁.
למי שלא מכיר שיאזין לגרסאות של ארקדי דוכין בעברית. 🙂

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כל התקליטים  סובייטים שהובאו לארץ ב 1990 ומאז לא נגעו בהם. התקליים עצמם משנות ה 70-80.

אין לי מושג באיזה איכות הדפיסו אותם. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 53 דקות, Buki כתב:

כל התקליטים  סובייטים שהובאו לארץ ב 1990 ומאז לא נגעו בהם. התקליים עצמם משנות ה 70-80.

אין לי מושג באיזה איכות הדפיסו אותם. 

עזוב אותך, זה לא כזה משנה, זה לא שתקנה עכשיו מערכת ב100000 דולר עם פטיפון עם משככי זעזועים מקריפטונייט. תקליטים זה 90% תחביב ופטיש ו10% איכות, תהנה מהחלפת תקליטים עם הרבה טקס בישבן, זה גם כיף!

• אהבתי 2
פורסם

יסלחו לי האודיופילים, שום פטיפון בעולם הוא בשביל האיכות. זה כיף נוסטלגי. פאן, חוויה, אוירה. נשבע לכם בנייקויסט שכל קובץ mp3, שלא לדבר על דחיסות lossless יהיה מדוייק יותר מהפטיפון האודיופילי ב 10000 ש'ח שמישהו קנה... לא שאני מנסה לשכנע פה מישהו. דוקא פה בפורום יש מספיק אנשים שיודעים להעריך את היופי בישן, בטכנולוגיה של אתמול, ולא משנה אם מסתובב תקליט או גלגל, של קטר או מכונית.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, yuvk כתב:

יסלחו לי האודיופילים, שום פטיפון בעולם הוא בשביל האיכות. זה כיף נוסטלגי. פאן, חוויה, אוירה. נשבע לכם בנייקויסט שכל קובץ mp3, שלא לדבר על דחיסות lossless יהיה מדוייק יותר מהפטיפון האודיופילי ב 10000 ש'ח שמישהו קנה... לא שאני מנסה לשכנע פה מישהו. דוקא פה בפורום יש מספיק אנשים שיודעים להעריך את היופי בישן, בטכנולוגיה של אתמול, ולא משנה אם מסתובב תקליט או גלגל, של קטר או מכונית.

נכון, אבל- סאונד ופסיכואקוסטיקה זה עולם ומלואו, יכול להיות שהצליל יותר "מדוייק", אז מה? תקליט עדיין יכול להישמע יותר טוב, במיוחד בטראנזיינטים (מכת תוף לדוגמה), האם זה יותר קרוב לאיך ששמעו את זה באולפן כשהקליטו בשנות ה70? אולי כן, אולי לא, אבל אתה לא יכול להכחיש שכן יש צבע אחר לצליל של הויניל (לטוב ולרע- בצלילים ארוכים כמו נניח שטיח של אורגן, הצליל דווקא נדפק כי הוא לא נשמע זהה לכל אורכו, מנפלאות האנאלוג...)

פורסם
לפני 4 שעות, flytomars כתב:

חצי מדוייק, למרות שזה אולי היוצא מהכלל שמוכיח את הכלל- יש לי פטיפון מיקרו סייקי משנות ה70 עם מערכת בקרת מהירות די מסובכת, כשהוא עובד טוב יש לו wow and flutter מדהים- יציב כמו סלע. 

נכון, בדיוק, אלו החריגים. ה Dual שלי דגם 721 שנאסף מהמיחזורית, הוא direct drive עם בקרה אלקטרונית. נדרשה רק אמבטיה של ספריי מגעים לפוטנציומטר המהירות כדי להחזיר אותו למהירות נכונה ויציבה.

ועדיין במרבית הפטיפונים הבסיסיים לא היתה שום אלקטרוניקה.

בהחלט נשמע אחרת ודוקא בזכות העיוותים וחוסר השלמות. אני לא מכחיש את החוויה ואני שותף לה. 

• רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, yuvk כתב:

נכון, בדיוק, אלו החריגים. ה Dual שלי דגם 721 שנאסף מהמיחזורית, הוא direct drive עם בקרה אלקטרונית. נדרשה רק אמבטיה של ספריי מגעים לפוטנציומטר המהירות כדי להחזיר אותו למהירות נכונה ויציבה.

ועדיין במרבית הפטיפונים הבסיסיים לא היתה שום אלקטרוניקה.

בהחלט נשמע אחרת ודוקא בזכות העיוותים וחוסר השלמות. אני לא מכחיש את החוויה ואני שותף לה. 

אני רוצה להאמין שזה הדבר הראשון ששני הטכנאים שעבדו עליו ניסו, מצד שני אנחנו במדינת ישראל אז לך תדע 🤣

פורסם
בתאריך 20.10.2024 בשעה 22:10, yuvk כתב:

מצטרף לגישה הזו,

בטח בתור אחד שהוציא הון קטן במהלך השנים כדי להגיע למערכת הנוכחית שלי,
מעדיף CD ו-HiRes Audio בכל יום בשבוע.

אבל זו לא מטרת השרשור,

כל פטיפון מחברה סבירה ישרת את פות"ש, בטח אם יש מגבר באיכות סטנדרטית ומעלה בבית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

אופטופיק קטן לשרשור. התחדשתי בטייפ דק ויקטור (השם המקורי והאמריקאי של jvc). נראה דגם עילית לזמנו. עובד כמובן. טייפ היה הפורמט הכי שימושי והכי פחות אהוב עליי. אחרי צד אחד בקסטה של בואי זצ"ל נזכרתי למה, וחזרתי למוזיקה הדיגיטלית מיוטיוב.

הטייפ מונח מתחת לפטיפון סנסוי ששכחתי שיש לי...

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 1
פורסם

צ׳מע... אם מה שרוצים זה לשמוע מוסיקה באיכות טובה עד מעולה, סטרימר ורמקולים מוגברים עם עקומת הענות שטוחה + סאב, יעשו את העבודה. אם יש מי שיודע ומוסיף תיקון DSP אקוסטי לחדר, אז בכלל. היום יודעים למדוד מה עובד נכון ומה לא, זה כבר לא מופשט ואמורפי, התוצאה מדידה. נגמר החירטוט של המגבר הזה משנה את הסאונד ככה והכבל ההוא אחרת (הם הלא) - אין תעלומה ואין סודות. יודעים למדוד תדרים,  פיזור והחזרים, במה (לגובה ולרוחב) וכל פרמטר שפעם היו מתארים במונחים של טעימת יין

זה גם לא סיפור יקר כמו מערכת ״היי אנד״.  כמה אלפים והפינה סגורה. עלות גבוהה היא לעוצמה גבוהה יותר ולהתמודדות עם באסים בחדרים גדולים. שום מערכת בגזיליון שקל עם ביקורות דמיקולו במגזינים לא ישנו את זה. התעשייה התבגרה מהשטות הזו, מלבד מס׳ מלטפי כבלים שעוד נותרו.

אבל, בעוד לשימוש בפטיפון יש אלמנט פיסי, פטישיסטי שאי אפשר להתעלם ממנו, מהעיסוק בתקליט עצמו, דרך התפעול הטקטלי של הפטיפון ועד לעטיפה עצמה (יצירת אומנות) והנלוות שלה, קסטה זה פשוט איכס צרוף. עוד לא פגשתי מישהו שמתגעגע להיייססס של קסטה ולסאונד המלוכלך שלה. אם למגבר שפרפרות יש עיוות נעים לאוזן (יענו ״חם), ומראה מקסים, לקסטה אין שומדבר מזה. לא הפטיש (fetish) של העיסוק, לא המכשיר עצמו ולא הסאונד פר-סה. טכנולוגיה ללא צידוק בימינו.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

עוד לא פגשתי מישהו שמתגעגע להיייססס של קסטה

לדעתי זה בגלל שזה לא מספיק ישן. אולי בעוד 20 שנה כן יהיו כאלה. 

כמו שיש עכשיו אנשים שאוהבים להתעסק ולהאזין לטייפ סלילים Reel To Reel...

• תוכן חדש...