Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטיפון Turntable

Buki

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, Buki כתב:

כמו שיש עכשיו אנשים שאוהבים להתעסק ולהאזין לטיים סלילים Reel To Reel...

יחסית לקסטות מסחריות, אלו יכולים להשמע טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש קבוצה בפייסבוק עם הרבה מכשירים למכירה, נקראת סטריאו וינטג או משהו כזה.

אני הלכתי על FISHER קלאסי אבל יכול להיות שעכשיו אני במקומך כבר הייתי מחפש פטיפון חדש.

יש דברים מגניבים עם חיבור USB, זיכרון. תרשום turntable באמזון.

ויניל לגמרי לא כמו קסטה או R2R, קודם כל יש לקנות חדשים לגמרי וגם יש בחול (וגם קצת בארץ) חנויות עם מבחר.

פורסם

בנוסף, יש הוצאות חדשות בוויניל שהן Remaster של ההקלטות, ככה שגם בסטרימינג יש למהדורת ״הוויניל״ ערך מוסף...

לדוגמא, מהדורת הוניל של ״שדים״ (איפה הילד). לא צריך יותר מאוזניות BT במאה שקל כדי לשמוע הבדל.

פורסם

חייב להגיד שאתם מזכירים לי עכשיו קלטות טייפ של TDK והיו סוגים ..

chrome, metal והקלטת הכי פשוטה NORMAL. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

צ׳מע... אם מה שרוצים זה לשמוע מוסיקה באיכות טובה עד מעולה, סטרימר ורמקולים מוגברים עם עקומת הענות שטוחה + סאב, יעשו את העבודה. אם יש מי שיודע ומוסיף תיקון DSP אקוסטי לחדר, אז בכלל. היום יודעים למדוד מה עובד נכון ומה לא, זה כבר לא מופשט ואמורפי, התוצאה מדידה. נגמר החירטוט של המגבר הזה משנה את הסאונד ככה והכבל ההוא אחרת (הם הלא) - אין תעלומה ואין סודות. יודעים למדוד תדרים,  פיזור והחזרים, במה (לגובה ולרוחב) וכל פרמטר שפעם היו מתארים במונחים של טעימת יין

זה גם לא סיפור יקר כמו מערכת ״היי אנד״.  כמה אלפים והפינה סגורה. עלות גבוהה היא לעוצמה גבוהה יותר ולהתמודדות עם באסים בחדרים גדולים. שום מערכת בגזיליון שקל עם ביקורות דמיקולו במגזינים לא ישנו את זה. התעשייה התבגרה מהשטות הזו, מלבד מס׳ מלטפי כבלים שעוד נותרו.

אין ספק שיש היום סטים של רמקולים מוגברים שיעשו אחלה של עבודה עם או בלי סאב בחדר,
קליפש FIVES למשל יתנו אחלה תוצרים (ומעבר...) בכל חדר וסלון ישראלי ממוצע.

יחד עם זאת,
לומר שאין הבדל בסאונד עם החלפת כבל, ו/או מגבר - זה קצת פחות מדוייק בעיני,
יכול לומר באופן וודאי (שעמד במבחן עיוור למען הסר ספק) שיש הבדל בסאונד בעת חיבור של כבל אנאלוגי למגברים טובים וחזקים מספיק שבתורם מפעילים רמקולים טובים מספיק ומנגנים אות מקור איכותי.
עשיתי בדיקה לשלושה כבלים אנאלוגים, מתוצרת VAN DEN HUL, QED ו-Audio Quest בחיבור למגבר שלי (מקינטוש MA7200), רציתי לבחור אחד כשהחלפתי אינטגרייטד מROTEL שהיה לי למקינטוש, 

לא רק שהיה הבדל באופי הסאונד (בעיקר במיד ובגבוהים) באחד מהם מיקום ה"במה" השתנה מעט בחדר.
למרות שכבלי הרמקולים שלי הם של AudioQuest (דגם Rocket 33) וכמוהם כל כבלי ה-HDMI שלי, דווקא בכבל המחבר למגבר שלי העדפתי את ה-QED הספציפי שבדקתי.

אני בהחלט מסכים,
שלרוב האנשים, שרוצים סאונד סבבה בסלון לסרטים, ספורט והמרתון של "מאסטר שף" שלהם -

סאונד בר איכותי (עם סאב כנראה) או זוג רמקולים מוגברים טובים - יספיקו מעל ומעבר,
אבל קביעה שכל שאר הפתרונות הם "כדורי פלסבו" למיניהם.. לדעתי בכל אופן, זו קביעה לא נכונה.

שוב, לא ממש מה שפות"ש ביקש, 
אבל הרגשתי צורך לענות - הכל בכבוד מלא ,כמובן, למה שרשמת, ואם רשמתי משהו לא במקום - מתנצל.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני כשעה, Super_T כתב:

שאין הבדל בסאונד עם החלפת כבל, ו/או מגבר - זה קצת פחות מדוייק בעיני

כל זמן שמגבר מסוגל להגביר את הרמקול, הוא לא יעשה הבדל, אלא אם הוא תוכנן לשנות את הצליל, שזה לא תפקידו. 

כבל ישפיע על הצליל רק אם אם הוא לא תקין מבחינת מוליכות. 

ואן דן הול, קיו.אי.די ושות׳ הן חברות (קטנות, נטולות כל יכולת R&D) שמוכרות לוקשים לשוק הצרכני.

זו לא דעה, זו עובדה מדעית. 

אין אף מבחן עיוור שמראה אחרת (ומבחן שמישהו עושה לעצמו בסלון, זה לא מבחן) 

אין גורם אחד בתעשיית האודיו המקצועית, בניגוד לתעשייה שמוכרת לוקשים לצרכנים, שייטען אחרת. 

תראה לי יצרן אודיו לשוק שאשכרה מכין הקלטות ועושה מיקסים שטוען שהמגבר/כבל שלו משנה סאונד... 

לפני כשעה, Super_T כתב:

רציתי לבחור אחד כשהחלפתי אינטגרייטד מROTEL שהיה לי למקינטוש, 

לא רק שהיה הבדל באופי הסאונד (בעיקר במיד ובגבוהים) באחד מהם מיקום ה"במה" השתנה מעט בחדר.

קודם כל, יכול להיות. יכול להיות שהרוטל לא התאים לרמקול. בכל מקרה, שינוי בבמה זה מדיד. הכלי למדידה הוא יקר מאוד, אבל אפשר למדוד שינויים בפיזור הסאונד של רמקול, בנטרול החדר (או בחדר אנקוני) או בחדר נתון.

בכל מקרה, זה טיפשי לשנות במה עם מגברים כאשר מיקום של כריות מאחורי הראש יעשה הבדל גדול יותר. אני ממליץ לשחק עם קשת וחומרים שונים שיומקמו עליה מאחורי האוזן. זה הרבה יותר זול מלהחליף מגבר.

לפני כשעה, Super_T כתב:

לא רק שהיה הבדל באופי הסאונד (בעיקר במיד ובגבוהים)

לסאונד אין ״אופי״. לסאונד יש תדרים ואפשר למדוד עוצמה ופיזור של תדרים ולדעת בדיוק מה נשתנה. זה, כמובן, אם רוצים לדעת ולא לנחש.

פורסם

בתור מהנדס אלקטרוניקה וגם חובב אודיו אני נהנה להתבונן בעולם האודיופילים ובעיקר בעסקי הפסאודו מדעי ושמן נחשים. כבלי רמקולים 'אודיופיליים' המכילים מתכות אקזוטיות שמשפרות את הצליל  כבלי hdmi מזהב טהור שמשפרים את הענות התדר, burn in לכבלים ושחס וחלילה לא תחברו את הכבל הפוך כי הוא התרגל לכיוון הזרם...

אז יש חוק אום וחוק נייקויסט ועוד כמה חוקים פיזיקליים. ואפשר להנות מאודיו. כל המושגים של סאונד "חם" וכדומה מגדיר במילים את עיוותי הסאונד. אפשר להנות מעיוות סאונד כי הוא נשמע טוב ולא כי הוא נכון. אני אישית מעביר את האודיו הדיגיטלישלי דרך איקוולייזר אנאלוגי למגבר ולרמקולים, כי ככה אני הכי אוהב. מדעית איקיו מוסיף השהיה שונה בכל פס תדר והוא 'זוועה' אודיופילית... 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם
לפני 4 דקות, yuvk כתב:

סאונד "חם"

נגעת פעם ב-6V6 פועלת?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מזכיר נשכחות, שאת מגברי שפופרות ומקלטי טלוויזיה תיקנתי לפי צבע המנורות. מנורה לא תקינה שלא היה בה ואקום מספיק הייתה שונה בצבע ממנורה תקינה.

גם מבלי שהיה בידי שרטוט חשמלי (שהיה בדרך כלל מוצמד לכיסוי האחורי במכשיר בחלקו הפנימי) 🙂

בחזרה לפטיפונים

הויכוח האינסופי בין אלו שבעד הנעת רצועה לאלה התומכים במכשיר ״מקצועי״ והנעה ישירה. ובינם לבין עצמם בין אוהדי מנוע AC או המעדיפים DC. 

והדקדקנים שמבחינים בין ראש moving magnet ל moving coil  עם מחט יהלום או קרמית. סטרובוסקופ זה כבר למבינים בלבד וזה לא נגמר אף פעם. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בשביל הסטרובוסקופ היית צריך נורית ניאון. כזו שמהבהבת ה-50 הרץ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

50 זו לא מהירות נגינה בתקליטי ויניל.

המהירויות הן 33 ושליש עבור אריכי נגן,( 12 אינטש) 45 לתקליטונים ו 78 תקליטי ״שדרים״ ֿ שלא ברור לי למה, עד היום. 

איזה מזל שיש אינטרנט 🙂 ולא סמכתי רק על הזיכרון

https://www.breedmedia.co.uk/blog/guide-to-vinyl-sizes-and-speeds-1/#:~:text=Two distinctive aspects of vinyl,back far enough 78 RPM.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אבל הסטרובוסקופ היה מכוייל כדי שהקווים ״יעצרו״ במהירות הדרושה כאשר הם מוארים בתדר הרשת, 50 הרץ. הפסים היו מוטבעים על צד הצלחת, נורת הניאון הבהבה בתדר זה.

מי שזוכר נורות בקרה של דוד חשמל מאותם הימים - גם הן היו נורותֶניאון וההבהוב היה די בולט.

• רעיון טוב! 1

פורסם

נכון. הרבה צלחות תוכננו עם ארבעה סטים של מראות לסטרובוסקופ בהתאמה ל 50 ו 60 הרץ במהירויות 33 ו 45. אחד מהסט תמיד בשימוש.

:turn-l:
  • תוכן חדש...