Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

אני האמת שואל בדיעבד ואולי טעיתי שלא בדקתי קודם. 

חזרתי מטיול באוסטריה והשכרתי דרך חברת dryyve. 

המחיר היה מפתה ואם הם לא יעשו עוד כל מני טריקים שאני קראתי לגבי חיובים עתידיים מקווה שעוד איכשהו יצאתי מזה. 

מה שהפתיע אותי ואני עדיין לא יודע אם נעקצתי או לא זה חיוב 99 יורו בעבור מעבר בין מדינות. 

מעבר לכך ששילמתי עוד 10.יורו על שימוש בכבישי אגרה באוסטריה, ונעצרתי עלידי ניידת של הכביש בטענה שלרכב אין בכלל מנוי. נסעתי וקניתי מדבקה ב10. יורו בכדי לחסוך לעצמי בעיות עתידיות. ההזמנה בוצע דרך בוקינג ולכן ככל הנראה אפנה גם לשם. 

אבל האם זה באמת קיים חיובים מסוג זה, הרי זה האיחוד האירופי ואתה עובר בין ערים ומדינות בחופשיות. 

בדיעבד המחיר לא היה כל כך משתלם אם אני לוקח בחשבון את החיוב הנוסף של המעבר בין מדינות, או שבכל החברות זה ככה? 

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

תשלום על מעבר בין מדינות קיים בחלק מהחברות - למה לא לגבות תוספת אם אפשר? וזה גם עניין של כיסוי ביטוחי, למרות שבאירופה יש הדדיות בעניין. חוץ מזה, לחברות ההשכרה כל מיני ״שגעונות״, למשל, הגבלה על העברת דגמי רכב מסויימים למדינות מסויימות.

לגבי הכביש המהיר - אני מקווה שלא צולמת בלי הוינייט, כי נסיעה באוטובאהן האוסטרי (והשוויצי, ובעוד כמה מדינות) בלי לשלם אגרה יכולה לגרור קנס של מאות אירו.

להבא, בבקשה להכין שיעורי בית לפני הנסיעה. לקרוא את תנאי ההשכרה לפני ההזמנה (ואם יש שאלות לפנות במייל או בטלפון) ולקרוא על הנהיגה במדינות היעד, כי למרות הדימיון לכל מדינה חוקים קצת שונים משכנתה וחשוב להכיר את הניואנסים. אפילו תמרורים שנראים אחרת. למשל תמרור דרך עירונית שברוב המדינות כחול אבל בגרמניה צהוב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע כמו חיוב די גבוה,

אבל לחברת ההשכרה יש זכות לגבות כמה שהיא רוצה.

בגדול זה משהו שנתקלתי בו גם בחברות הגדולות, אם כי בסכומים יותר נמוכים ולעיתים בלי תשלום בכלל.

סיקסט לא דרשו תשלום נוסף על מעבר מגרמניה לאוסטריה וכנ"ל לגביי אוסטריה לסלובקיה ופולין. אבל מצ'כיה לגרמניה רצו משהו כמו 30 יורו לכל תקופת ההשכרה.

בוקינג הוא רק מתווך ואם יהיו בעיות דווקא נראה לי שיהיה יותר נכון לפנות לחברת ההשכרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם ששוכרים מבוקינג אני מעדיף חברות גדולות ולא כאלו שלא שמעתי אליהם מעולם

גם בגלל כיסוי גאוגרפי (תאר לעצמך שנתקעת עם תקלה או תאונה והסניף הקרוב הוא 1000 ק"מ ממך) פחות סיבר בחברות הגדולות
ובכלל בכל התחום הזה צריך להיות זהיר מהצעות זולות
לאחרונה חזרתי להשתמש בשרותי אופרן, שהכל בעברית, אין אותיות קטנות ושרות הלקוחות שלהם מצויין
אז עולה עוד כמה שקלים אבל שווה את השקט הנפשי.
אני חוזר עכשיו מטעיול בארה"ב... שינוי בלוח הטיסות ושינוי בזמן איסוף והחזרת הרכב... אין בעיה, הכל בוואטסאפ ללא עלות
רוצה לעבור את הגבול לקנדה... כנ"ל
בחברות קטנות תמיד יפליצו איזו שטות, אז שילמת מחיר קטן, להבא תלמד

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בשנים האחרונות למדתי שלא רוכשים שירותי תיירות דרך מתווכים. היוצא מהכלל הוא מלונות דרך בוקינג.

רכב אני מעדיף לשכור דרך הנציגויות הישראליות של החברות הבינלאומיות, כי חלים עליהם חוקי הצרכנות הישראליים. פעם או פעמיים שכרתי דרך רנטלקארס, שזו זרוע השכרת הרכב של בוקינג, והיו לי אי נעימויות עם חברת ההשכרה, אם כי לזכות רנטלקארס התערבות מהירה לפתרון. אבל זה היה לפני מספר שנים.

אגב, אם רכשת וינייט אלקטרוני וטעית בהקלדת מספר הרישוי של הרכב, ויש לך קבלה, ותקבל קנס, יהיה לך בסיס לערעור - אם כי זה עלול להיות לא פשוט מעבר לים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, סולל הדרך כתב:

בחברות קטנות תמיד יפליצו איזו שטות, אז שילמת מחיר קטן, להבא תלמד

כמה שמזהירים אנשים מחברות כאלו הם לא לומדים את הלקח.

כמו שנאמר גם נושא הפריסה, זה לא פחות חשוב, בטח עבור מי שמתכנן לעבור את הגבול.

גם בלי אופרן אני יכול להגיד שיצרתי קשר עם סיקסט כשהייתי שנה שעברה בצ'כיה, היו זמינים לכל שאלה וגם איפשרו להאריך השכרה (בסוף לא היינו צריכים אבל חששנו שלא נספיק לחזור לפראג).

יצא לי לשכור דרך אופרן לפני שנתיים כמעט, היה סבבה לגמרי גם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה למגיבים. אני די מסודר ובדקתי והדגשתי שאני רוצה מנוי לכבישים ולא ידעתי פשוט שצריך לשלם מעבר בין מדינות.  לומדים. 

לגבי הניידת פיקוח שעצרה אותי, הבחור שם שאל מאיפה אני ולתדהמתי דווקא לאחר ששמע שאני ישראל ביטל את הדוח במחשב, הסביר לי לאיפה להגיע לקנות מדבקה וביקש לדרוש החזר. 

למדנו.. 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

בשנים האחרונות למדתי שלא רוכשים שירותי תיירות דרך מתווכים. היוצא מהכלל הוא מלונות דרך בוקינג.

אני אומר את זה כבר 15 שנה, אבל אתה לא מקשיב...

• מצחיק 1
פורסם

יפה עשה השוטר. הבעיה היא שיש להם מערכת אכיפה אלקטרונית, ולכן אתה עדיין עלול לקבל מכתב רשמי. מקווה שלא.

בכל מקרה, בעתיד, במסגרת הכנת הטיול, גגל ״driving in…..״ וקרא היטב, ביותר מאתר אחד. יש אפילו מדינות שמפיצות מסמך רשמי לתיירים. תלמד כמה דברים חשובים. עדיין יהיו הפתעות, אבל פחות.

לפני 3 דקות, Derish כתב:

השכירות דרך רנטלקארס  היתה אחרי שקיבלתי מהם שירות לעילא ולעילא כשהיתה בעיה עם מלון. גם רנטלקארס עבדו יפה, והרושם שלי היה שחברת ההשכרה ניסתה לעשות עלי סיבוב.

בינתיים אני קורא שגם בוקינג מדרדרים. פעם הם היו חברה הולנדית, לא עוד.

פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

בינתיים אני קורא שגם בוקינג מדרדרים

אני יכול לתת דוגמא,

הייתי בקפריסין בפסח, סגרנו מלון דרך בוקינג. במלון גילינו שבשביל לקבל מזגן צריך להוסיף 5 יורו ליום למזגן (היו 2 מזגנים בחדר). הצגנו למלון את ההזמנה שלנו בבוקינג שכתוב בה חדר ממוזג, המלון לא ידע מה ההזמנה הזו והציג לנו הזמנה שהגיע מאתר אחר לגמרי - כלומר בוקינג משתמשים בmiddle man נוסף בינם לבין המלון. 

פנינו לבוקינג, ולא היה להם מה לומר לנו חוץ מאשר "שילחו לנו קבלה על ההוצאות שלכם". אני מניח שאם היינו עקשנים היינו מקבלים את הכסף חזרה, אבל כל ההתנהלות מעצבנת. בסוף אגב לא היינו צריכים מזגן חח

יום טוב גם לך

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אז מה אתם אומרים בעצם, להזמין רכבים וטיסות יש מהחברות? 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

חד משמעית - כן.

בעדיפות שניה מסוכנויות ישראליות מוכרות עם שירות בשר ודם, כאלה שכפופות לחוק הישראלי. הבעיה, לפחות עם חברות תעופה, היא שאם הזמנת מסוכנות חברת התעופה לא מוכנה לדבר איתך, רק עם הסוכנות, ותפנה אותך אליה. אז להזמין ישירות מחברת התעופה , אם כי אפשר כאשר מדובר בסוכנות ישראלית פיזית ויש עם מי לדבר. עם סוכנויות זרות תדבר ללמפה. מציע להיכנס לקבוצת הפייסבוק ״טיסות סודיות״, יש לפחות 3 דוגמאות ביום.

פורסם

היו לי 2 הזמנות גדולות בבוקינג ללא ביטול ואז פרצה המלחמה. פניתי לבוקינג בבקשה לביטול עקב המצב החריג... תוך 12 שעות על הכסף הוחזר. אני לא אומר שאין תקלות אבל בוקינג היו ממש בסדר כשנזקקתי לשרות.

היתה לי הזמנה למלון ממש יקר במנהטן לפני הקורונה עם ביטול. כשפרצה הקורונה סגררו את המלון אחרי שגבו לא מעט כסף פיקדון ונעלמו.

בוקינג זיכו אותי בשמם די מהר

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

האינטראקציה האחרונה שלי עם בוקינג היתה  בספטמבר - הזמנתי מלון ל-4 לילות, אבל אז האיסה הוזזה מהלילה לבוקר למחרת, היתה בעיה לבצע שינוי (להוסיף לילה) דרך בוקינג, אם כי כנראה היה אפשר לבטל ולהזמין מחדש, אבל לא בטוח שהמחיר יישמר. שיחת טלפון עם המלון פתרה את הבעיה.

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

כמה שמזהירים אנשים מחברות כאלו הם לא לומדים את הלקח.

כמו שנאמר גם נושא הפריסה, זה לא פחות חשוב, בטח עבור מי שמתכנן לעבור את הגבול.

גם בלי אופרן אני יכול להגיד שיצרתי קשר עם סיקסט כשהייתי שנה שעברה בצ'כיה, היו זמינים לכל שאלה וגם איפשרו להאריך השכרה (בסוף לא היינו צריכים אבל חששנו שלא נספיק לחזור לפראג).

יצא לי לשכור דרך אופרן לפני שנתיים כמעט, היה סבבה לגמרי גם.

אתה טועה, אני הזמנתי דרך בוקינג ופשוט לא שמתי לב לחברת ההשכרה. מעבר לזה שהמחיר היה 1400₪ לשבוע רכב אוטומטי אופל אסטרה סטיישן, נניח עם התוספת ששילמתי 1800₪ לשבוע ובפועל נסעתי על סיטרואן c4 חדשה לחלוטין, הכל באמת עבר בסדר. כולל קבלת והחזרה של הרכב צמוד לשדה התעופה, ממש בניין ממול. הבעיה שככל הנראה עובדות שם בנות לא מקצועיות, כי בפועל כל מה שהיה צריך זה לרשום את הרכב למנוי. לא חושב שחברת השכרה ממש עושה את זה בזדון מראש. ברור לי לחלוטין שהם יגבו בכל מקום שיוכלו וזה טעות שלי שלא בדקתי. ראיתי עכשיו שהם מציעים באתר שלהם חבילה כולל מעבר בין מדינות וביטוח כללי כולל החלפת נהגים ב 29 יורו ליום. ככל הנראה אם הייתי רואה את זה מראש לא הייתי רוכש ביטוח בבוקינג. עכשיו למדתי שכלל הנראה הכי חכם לרכוש דרכם, ככה שגם אם יהיה בעיה, זה יהיה בעיה שלהם עם עצמם. למדתי! מיישם את זה בטיול הבא שיהיה בסלובניה. 

מקווה שלא יצוץ משהו נוסף איתם. בכל מקרה מדובר במתחם השכרות רכב עצום, שמצלם את הרכב ביציאה ובחזרה עם המון מצלמות. כמובן שצילמתי גם הכל בהתחלה ובסיום. 

סתם שיהיה מעניין מצרף תמונה של האוטו 

20240713_103246.jpg

• אהבתי 1

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...