Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא עדכנתי כאן הרבה זמן כי לא היה ממש מה לעדכן.

אז לאחר שנה שהרכב אצלנו, אשתי "נזכרה" שצריך להכניס את הרכב לטיפול, איך היא נזכרה אתם שואלים ? כי נדלקה מנורת service , באמת מזל שהדבר הזה קיים כי אחרת זה לא היה קורה לעולם.
הרכב נכנס למוסך מורשה פיזו-סיטרואן בחדרה, עשו מה שעשו, והמליצו לי להחליף צמיגים בגלל יובש, הם כבר בני 7 , כלומר המקוריים שהרכב הגיע איתם.
הציעו לי איזה דרק סיני, (אבל בתקן אירופאי - שאלוהים יודע מה זה אומר) סירבתי בנימוס , נפרדתי מ 3000 ש''ח , ויצאתי לפנצ'ריה הקרובה.

ביקשתי מישלן (שזה מה שהיה מורכב לי על הרכב) כי אם הם שרדו 7 שנים, לא רואה שום סיבה להחליף למשהו אחר , הם גם ממש אחלה בהרגשה.
קצת מתעכב על החלפת הצמיגים כי היה שם קטע שאולי שווה לשים לב אליו :
שאלתי מה תאריך היצור אמרו לי 2426, כלומר בני 8 חודשים , לא הכי טרי אבל זרמתי, בהתקנה אני רואה שמתקינים לי 2 מהתאריך הנ''ל ו 2 ישנים יותר.

עצרתי אותם , אמרתי שאני לא מקבל את זה , המנהל התערב , שלח עובד שלו למחסן של מישלן בקיסריה, ואחרי חצי שעה הורכבו סט ממש חדש כולם 2446.
כאדם חיובי מטבעו , אני מאמין שזאת היתה טעות , אבל שווה להיות ערניים.
שם נפרדתי מעוד 2100 ש''ח.

ובסה''כ 5100 ש''ח לטיפול ראשון אצלי - ציפיתי שהרכב יהיה יותר זול לתחזוקה , אבל זה מה יש .
מקווה שהשנה הרכב גם יזכה גם לשטיפה ראשונה , מבחוץ הגשם שטף אז סבבה , בפנים , אויי ואבוי, אבל את זה , אני בהחלט משאיר לאשתי.

סקירה של שנה עם הרכב דיי מיותר, אין שום דבר שהרכב נכשל או מצטיין בו, בינוני לחלוטין בהכל (לדעתי).
אבל 2 דברים שמפריעים לי , אולי לאנשים פה יש פתרון :
1. הרכב אוהב לשרוף נורות , החלפתי כבר 3 נורות דרך מאז שהוא אצלנו, אין שבר בפנס או נזילה או אדים בפנים, הכל פיקס, סתם מנורות נשרפות, זאת מחלה ידועה ? יש לזה פתרון ? מה זה החר** הזה ??!

2. יש צפצוף מעצבן כשאני נוסע בלי חגורה, ורוב הזמן אני לא חגור , יש דרך לבטל את זה ?

פורסם (נערך)

לא כתבת על מה שילמת 3000 ש"ח במוסך (חלקים/עבודה),

כך שלא ניתן ללמוד מניסיון שלך לטובת אחרים.

שווה להשקיע בצמיג מפירמה טובה. טוב שכך עשית.

למישלין יש מספר דגמים מבסיסי ועד למובחר.

שווה לומר איזה דגם בדיוק ומה מידות הצמיג, קוד עומס, קוד מהירות.

בקיצור כל האותיות והמספרים.

לפני כשעה, Emanuel5 כתב:

2 דברים שמפריעים לי , אולי לאנשים פה יש פתרון :
1. הרכב אוהב לשרוף נורות , החלפתי כבר 3 נורות דרך מאז שהוא אצלנו, אין שבר בפנס או נזילה או אדים בפנים, הכל פיקס, סתם מנורות נשרפות, זאת מחלה ידועה ? יש לזה פתרון ? מה זה החר** הזה ??!

2. יש צפצוף מעצבן כשאני נוסע בלי חגורה, ורוב הזמן אני לא חגור , יש דרך לבטל את זה ?

תרכיב נורות מפירמות משובחות.

הדגמים היותר גבוהים של פיליפס / הלה /אוסראם, אמורים לשפר את אורך החיים.

(אבל לא בטוח, לפעמים יש בעיה של ויבראציות וזעזועי דרך שחודרות לגוף הפנס ומקצרות חיי נורה).

לגבי חגורת בטיחות:

שים חגורה מייד עם הכניסה לרכב ועד ליציאה ממנו.

שום טריק מעקף לא תקבל כאן. ואם תקבל, אני אישית אפנה למשטרה. 🤠

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

הרכב אוהב לשרוף נורות , החלפתי כבר 3 נורות דרך מאז שהוא אצלנו

אני מתאר לעצמי שהרכב שלך עם נורות לד

אבל... אם לא - ככלל מגע בנורה מקצרת את חייה, ולכן עדיף להחליף בצורה שלא יהיה מגע ישיר של היד בנורה

לגבי החגורה אני מאמין שאתה שואל את זה כי אתה אוהב ליסוע ברוורס - מה שפוטר מחובת החגורה😜

יש מאריך לחגורה 👇 שאתה מחבר באופן קבוע לתופסן למטה מה שמשתיק באופן קבוע את הציפצופיםמאריך לחגורה - טסלה מרקט

פורסם
לפני 8 שעות, Emanuel5 כתב:

חגורות בטיחות זה אוברייטד. מספיק קונטרה עם הידיים וזהו. זה לא שהן הצילו מישהו אי פעם. 

תמצא את הזמזם ושים לו מפסק.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שים לב שמומלץ החלפת שמן כול 10 אלף ולא 15.

לגבי הרצלי הוחלפה בריקול ב 12/2020.

החלפתי לפני כמה שבועות באופן יזום בהתאם להמלצת אורן שירותי רכב, ולפי המוסך הרצועה עמדה להתחיל להתפורר, למרות שהוא ניראתה חלקה מפתח המילוי שמן.

אורן אומר שהתפוררות פחות תלויה בק״מ אלא בזמן. לכן הייתי שוקל החלפתה כולל פירוק אגן שמן שזה גם מה שעשיתי ליתר ביטחון.

היו טיפה שאריות ברשתית, כך שלא ברור אם זה מהריקול או מהחדשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 19.2.2024 בשעה 19:06, zaf כתב:

אבל כפי שנאמר מעלי, יש לו דיסקברי וחולם על דיפנדר, מוסך לא מבהיל אותו. 

לפני 9 שעות, Emanuel5 כתב:

רוב הזמן אני לא חגור 

איש אמיץ. מידי.

בפוסט האחרון סתירה פנימית רצינית - מצד אחד נוסע על צמיגים שזמנם עבר מזמן ולא חוגר חגורת בטיחות, מצד שני מקפיד על מישלין כדי טריים. כדאי להקפיד גם על השאר. ואגב צמיגים - עיון קצר בפורום הטכני היה מגלה שיש לא מעט דגמי צמיגים מומלצים.

אגב, פות״ש, עיינתי בהודעה הראשונה שבה אתה מתלונן על הקובעת שלא דואגת לשטיפת הרכב (ומעלה תמונה סותרת). כנראה שיש לך עוד תחום אחריות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי חגורת בטיחות - הרוב המוחלט של הנסיעות הן קצרות בישוב , ואני לא חוגר בהן , בדיסקברי יש פרוצדורה של הכנסה והוצאה של החגורה 10 פעמים וזה מבטל את הצפצוף , אין משהו דומה לפיזו ? רק מפסק כזה ? מוזר ....

לגבי צמיגים , הצמיגים הישנים נראו לי במצב דיי חדש למען האמת , הרכב חונה בחניה פרטית מוצלת כל הזמן , כמעט אף פעם לא חונים במקביל ככה שהם לא נדפקים מהמדרכה , ועשו 39 אלף ק''מ , כשהרכב עבר טסט לא נאמר כלום לגבי הצמיגים , דעתי האישית שבאופי הנסועה הנוכחי , יכלו להשאר עוד לא מעט זמן , אבל כנראה ההפחדות במוסך עשו את שלהן.
ולגבי הקפדה על צימיגים טריים , מה יש להקפיד פה ? פשוט מבקשים בפנצ'ריה , ומוודאים שאתה מקבל את מה שהובטח , לא שונה משום מוצר אחר שרוכשים.

בדיסקברי שמשמש בעיקר לסופי שבוע , יש צמיגים בני 3 (אולי אפילו 4 כבר לא זוכר), ואני לא רואה שום צורך להחליף בזמן הקרוב.
התיאוריה שלי היא שאנשים שמחליפים צימיגים כל 3 שנים זה בגלל הסיבות הבאות:
1. נסועה גבוהה בבין עירוני , מה שגורם לשחיקה מוגברת.
2. פגיעות בצמיגים ממדרכות.
3. שחיקה מוגברת בגלל כיוון פרונט לקוי.

4. צמיגים סינים זולים.

5. נסיעה מרובה על דרכים משובשות.
6. העמדת הרכב תחת השמש הקופחת באופן קבוע.

אחרת באמת שצמיגים מחזיקים מעולה זמן ארוך מאוד - זה לפחות מה שהניסון שלי מלמד, גם למייטב זכרוני לפי התקן ניתן לנסוע עד 10 שנים על אותם צמיגים.

לגבי נורות , אכן מדובר על נורות זולות , כ 15-20 ש''ח לאחת , של חברת פיליפס , יש חברה אחרת שמחזיקה יותר ?
ד''א אני לא משוכנע שהנורות אשמות , בגלל זה שאלתי האם  התופעה נפוצה, או רק אצלי .

לגבי טיימינג , יש זמן , אם אני לא טועה עושים כל 8 שנים אולי אפילו 10, אני גם חושב שהם בודקים את הרצועה בטיפול, ועל כל פנים לא מתרגש , ברגע שהרצועה תתפורר ותתחיל לסתום מעברים חיונים , תדלק מנורת לחץ שמן , ואז למוסך לניקוי, עשו יותר מידי דרמה מהסיפור הזה .

לגבי טיפול , לדעתי ברכב הזה צריך לעשות כל 20 אלף או שנה , אני רכשתי את הרכב עם כ 23 אלף ק''מ ורק ב 38 אלף נדלקה המנורת service, ולא זכור לי שהטיפול הקודם היה ממש בסמוך לרכישה.
על כל פנים , אין איזושהי חיבה מיותרת לרכב , ואני לא הולך להשקיע ולדאוג לטיפולים לפני הזמן , ועוד פוצי מוצי כפי שקורה עם הדיסקברי - שם באמת מדובר על אהבה והתייחסות אחרת לגמרי.

זה מה שנעשה בטיפול הנוכחי אם מישהו מתעניין:

image.thumb.png.389541207d649a7c2582c5df9fc44a71.png

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, Emanuel5 כתב:

לגבי טיימינג , יש זמן , אם אני לא טועה עושים כל 8 שנים אולי אפילו 10, אני גם חושב שהם בודקים את הרצועה בטיפול, ועל כל פנים לא מתרגש , ברגע שהרצועה תתפורר ותתחיל לסתום מעברים חיונים , תדלק מנורת לחץ שמן , ואז למוסך לניקוי, עשו יותר מידי דרמה מהסיפור הזה .

בתור מישהו שהיה לו רכב עם המנוע הזה, וסבל מרצועה מתפוררת, מציע לך בחום לשנות גישה עם העניין של הטיימינג. 

אחרת אתה בדרך הוודאית שהרכב יהפוך מאיכותי וחמוד, לאחד שימרר לאישתך(וכניראה גם לך) את החיים.

למוסך מורשה לא אכפת בכלל מהרצועה הזאת ובטח שהוא לא יבדוק אותה מיוזמתו,  למעשה יש עדיין חלק ממנהלי העבודה שבכלל מכחישים שיש בעיה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, Emanuel5 כתב:

לגבי טיפול , לדעתי ברכב הזה צריך לעשות כל 20 אלף או שנה , אני רכשתי את הרכב עם כ 23 אלף ק''מ ורק ב 38 אלף נדלקה המנורת service, ולא זכור לי שהטיפול הקודם היה ממש בסמוך לרכישה.

פה הטעות שלך - כשתידלק נורת לחץ שמן אתה תשלם על מנוע, לא על רצועה.
לדעתי גם שינו את הוראות היצרן והקטינו את מרווחי החלפת השמן והרצועה, אם זה אכן קרה - כשילך לך מנוע ותרצה רצון טוב/אחריות מורחבת בעקבות התביעה נגדם - בלובינסקי ישלחו אותך לחפש את החברים שלך.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם

טיימינג עושים לפי היצרן כול 6 שנים או 105 אלף, בפועל יש סיכוי שהרצועה לא תחזיק.

אכן המנורה תדלק, אבל יש מצב שזה יהיה מאוחר מידי ותהיה צריכה של שמן.

בסוף שלא תצטרך להוציא 10 אלף על שיפוץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 16 שעות, Emanuel5 כתב:

לא עדכנתי כאן הרבה זמן כי לא היה ממש מה לעדכן.

אז לאחר שנה שהרכב אצלנו, אשתי "נזכרה" שצריך להכניס את הרכב לטיפול, איך היא נזכרה אתם שואלים ? כי נדלקה מנורת service , באמת מזל שהדבר הזה קיים כי אחרת זה לא היה קורה לעולם.
הרכב נכנס למוסך מורשה פיזו-סיטרואן בחדרה, עשו מה שעשו, והמליצו לי להחליף צמיגים בגלל יובש, הם כבר בני 7 , כלומר המקוריים שהרכב הגיע איתם.
הציעו לי איזה דרק סיני, (אבל בתקן אירופאי - שאלוהים יודע מה זה אומר) סירבתי בנימוס , נפרדתי מ 3000 ש''ח , ויצאתי לפנצ'ריה הקרובה.

ביקשתי מישלן (שזה מה שהיה מורכב לי על הרכב) כי אם הם שרדו 7 שנים, לא רואה שום סיבה להחליף למשהו אחר , הם גם ממש אחלה בהרגשה.
קצת מתעכב על החלפת הצמיגים כי היה שם קטע שאולי שווה לשים לב אליו :
שאלתי מה תאריך היצור אמרו לי 2426, כלומר בני 8 חודשים , לא הכי טרי אבל זרמתי, בהתקנה אני רואה שמתקינים לי 2 מהתאריך הנ''ל ו 2 ישנים יותר.

עצרתי אותם , אמרתי שאני לא מקבל את זה , המנהל התערב , שלח עובד שלו למחסן של מישלן בקיסריה, ואחרי חצי שעה הורכבו סט ממש חדש כולם 2446.
כאדם חיובי מטבעו , אני מאמין שזאת היתה טעות , אבל שווה להיות ערניים.
שם נפרדתי מעוד 2100 ש''ח.

ובסה''כ 5100 ש''ח לטיפול ראשון אצלי - ציפיתי שהרכב יהיה יותר זול לתחזוקה , אבל זה מה יש .
מקווה שהשנה הרכב גם יזכה גם לשטיפה ראשונה , מבחוץ הגשם שטף אז סבבה , בפנים , אויי ואבוי, אבל את זה , אני בהחלט משאיר לאשתי.

סקירה של שנה עם הרכב דיי מיותר, אין שום דבר שהרכב נכשל או מצטיין בו, בינוני לחלוטין בהכל (לדעתי).
אבל 2 דברים שמפריעים לי , אולי לאנשים פה יש פתרון :

תבדוק את נעלי הכבל שמתחברות על הנורות אם אפילו קל לשחרר אותן, תחליף את התקעים ורצוי לקרמיים.

ואם אתה כן מבצע את זה תחליף 10 סמ מהחיווט מהתקע כי הסיכוי שהחיווט התחמצן גדול מאוד וגם זה תורם להתנגדות וחום גבוהים.

• רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 10 שעות, Emanuel5 כתב:

הרוב המוחלט של הנסיעות הן קצרות בישוב

+

לגבי טיימינג , יש זמן , אם אני לא טועה עושים כל 8 שנים אולי אפילו 10, אני גם חושב שהם בודקים את הרצועה בטיפול, ועל כל פנים לא מתרגש

=

תכין כסף למנוע חדש

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אהא

תכין 14 אלף לשיפוץ מנוע 

פורסם

דיי בטוח שנכנסתי ל carsforum , אבל משום מה זה נראה יותר כמו dramaforum  ....😅
חבר'ה , אני ילד גדול , יודע לנהל לעצמי את הסיכונים, אבל באמת מעריך את הדאגה .

פורסם

אם יש משהו שלמדתי בכמעט 20 שנים שאני בפורום, זה להקשיב פה לעצות!
תהיה חזק

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...