Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמלי וגבוה עד 200k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אבא שלי מחפש מחליפה ל-C5 aircross שלו ובהתאם לטרנד וההיגיון ההעדפה היא לרכב חשמלי.

הדרישות העיקריות הן רכב גבוה שיהיה נוח לכניסה ויציאה וכן שיהיה בעל מרווח גחון סביר ומעלה (לפחות 16 ס"מ), בנוסף שיהיה תא מטען בנפח מספק שיוכל להכיל קניה גדולה מהסופר בקלות.

כמובן שגם רצוי שיהיו כמה שיותר מערכות בטיחות אקטיביות וטווח נסיעה סביר של 400 ק"מ לפחות.

בתחילה חשבתי שזו משימה די קלה עם מבחר הדגמים הקיים היום, אבל מסתבר שלא כך הדבר בטח כאשר מחפשים מחליפה לרכב נוח ופרקטי כמו ה-C5.

כבר היינו בכמה וכמה אולמות ואלו הרכבים שראינו:

- סמארט 1, הרכב שבסה"כ אני חושב שעונה על הדרישות פרט לתא המטען שהוא ממש מבאס.

- זיקר x שיפור מהסמארט מבחינת תא המטען, אבל הנדסת האנוש לוקה בחסר ועם מוזרויות בגזרת תאי האחסון והחוסר בתא כפפות וגם עדיין לא עבר מבחני ריסוק.

- איוניק 5, מאוד פרקטית ועונה על הדרישות אבל יקרה למדי כי אין באמת גרסאות כניסה.

צ'רי FX EV, בסה"כ הרכב מאוד קונבנציונאלי ואבא שלי די חיבב אותו, אבל ניכר שזה רכב בנזין ולא רכב חשמלי במקור וזה קצת מוריד ממנו.

- ג'ילי גאומטרי C מרגיש קצת פשוט בהשוואה למתחרים עדכניים וגם מרווח הגחון לא מצטיין עם איך שהסוללה ממוקמת.

וכאן אני פונה לחכמת הפורום שאולי תאירו את עיניי אילו אופציות אולי פספסנו שיכולות להתאים לדעתכם.

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

בהחלט חשבתי עליו, גם ראיתי פרסומים לימי מכירות בוולוו.

למרות שעל הנייר הוא הרכב הקטן ביותר מהשלישיה ולמרות זאת היקר ביותר.

פורסם

למה לא BYD ATTO3?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם נהנה מהרכב הקודם, אז למה לא להמשיך עם סיטרואן ?  C5 AIRCROSS (דיזל) או C4-X (דיזל או חשמל). 

(הערה : במפרט הטכני, לא מצאתי מידע לגבי מרווח גחון).

פורסם

תבדוק גם את SERES5 חבר קיבל לידיו כזאת בתחילת השנה וממש התרשמתי לטובה. היא עונה על רב הדרישות שלך חוץ מעניין הנוחות שקשה להשוות לסיטרואן אבל מספק לעצמו.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, zvit כתב:

למה לא BYD ATTO3?

האמת שהיא בהחלט אופציה, אבל שמעתי (לכמה מהשכנים של ההורים שלי יש את הרכב) שהטווח בפועל די מאכזב והספק טעינת ה-DC שלו לא מרשים במיוחד.

לפני 14 שעות, guya72 כתב:

אם נהנה מהרכב הקודם, אז למה לא להמשיך עם סיטרואן ?  C5 AIRCROSS (דיזל) או C4-X (דיזל או חשמל). 

האמת שמבחינת אבא שלי לרכוש C5 דיזל חדשה זו בהחלט אופציה, רק שלדעתי זו לא אופציה הגיונית במיוחד בהתחשב במחיר שלו ביחס למתחרות החשמליות שסביב.

למרות שאין ספק שיש לרכב הזה המון יתרונות.

אגב על C4 חשמלית שמעתי דברים טובים, רק שבינתיים עד כמה שאני מבין לובינסקי עדיין מוכרים את הגרסה הישנה עם הסוללה הקטנה יותר.

לגבי SERES 5 גם כן רכב מעניין, אבל חורג מ-200k ולדעתי המחיר די גבוה לרכב די אנונימי.

עריכה אחרונה על ידי zivk

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, zivk כתב:

האמת שהיא בהחלט אופציה, אבל שמעתי (לכמה מהשכנים של ההורים שלי יש את הרכב) שהטווח בפועל די מאכזב והספק טעינת ה-DC שלו לא מרשים במיוחד.

אני עם הרכב כבר שנה, הטווח אצלי בפועל כ300 ק"מ אבל אני עולה עם הרכב כל יום לירושלים, יתכן ובשטח מישורי הטווח יהיה עד 350. אכן מאכזב ביחס למוצהר 420. 

טעינת הDC היא עד 88 KW לשעה. בסדר גמור, במיוחד בהתחשב בעובדה שרוב העמדות המהירות בארץ הם עד 90 KW לשעה. 

אם התכוונת לטעינת AC (טעינה ביתית), ההספק הוא 11KW/H, לא מהיר כמו ה-22, אבל טעינה מלאה בתוך 6 שעות, לא צריך יותר מהר מזה. 

מה עוד שלחבר לבית מטען של 22 דורש תוספת כח, ולא תמיד התשתית בבית מתאימה לזה. מטען של 11 יכנס בד"כ בתשתית ביתית.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

טוב, אז היינו בוולוו, סיטרואן ו-MG.

בוולוו הרכב הוא כפי שחשבתי שיהיה, צפוף יותר מהאחיות לפלטפורמה (אם כי תא המטען מעט יותר גדול מהסמארט), תא הנוסעים מרגיש פחות איכותי ובנוסף המחיר עם ההנחות עדיין לא ממש אטרקטיבי.

בסיטרואן הסתכלנו על C5 מתוח הפנים ועל C4 חשמלית, אבא שלי תיאם נסיעת מבחן ל-C4 למרות שעל הנייר הרכב חלש ועם טווח מאכזב (בסוכנות לא ידעו לומר מתי תגיע הגרסה המשודרגת).

ב-MG הסתכלנו על ה-MG4 שלדעתי נותנת תמורה לא רעה בכלל למחיר, לאבא שלי הרגיש שתא הנוסעים די פשוט וגם זה לא ג'יפון אז הוא פחות התלהב.

ראינו גם את ה-ZS שדווקא הרשים את אבא שלי לטובה מכל הבחינות, אבל לדעתי זה ממש פספוס לרכוש אותו ולא את ה-4 שאפילו מעט יותר זולה ומבוססת פלטפורמה חשמלית מלאה ולא הסבה של רכב דלקי.

עלתה לי המחשבה שאולי שווה גם ללכת להציץ על קיה נירו חשמלי, אולי השבוע נקפוץ לקיה.

פורסם

עוקב בעניין כי גם לי יש c5. לדעתי בשקלול של הנוחות / אמינות אין שום דבר שמהווה תחליף ראוי כרגע. הוולוו זה בכלל b-suv וכפי שציינת הוא צפוף (מאוד). זה רכב של 4.2 מטר לא 4.5 פלוס. ה-xc-40 כבר יקר מאוד. בסך הכל מניח שהרכב שלו לא בן יותר מ-5, אז אני במקומו הייתי ממשיך להחזיק עוד שנתיים. ב-2025 אמור להגיע חשמל ל-c5 ממה שהבנתי, אז מקסימום ימתין עוד שנה, לא נורא.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• תוכן חדש...