Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבזור סיאט אטקה סטייל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 23.11.2023 בשעה 16:48, mottis כתב:

זה פיצ'ר נחמד, ב- vag בדרך כלל זה הולך ברכבים שרמת האבזור כוללת זכרונות למראות...

לא חושב שזה קשור לזכרונות. אצלי בלאון 2019 מראה שמאל רוכנת מטה כשמתג כיוון המראות ניצב על מראה שמאל. 

פורסם

אני קניתי אטקה בדיוק מהתפיסה ההפוכה, תמורה מעולה למחיר. אחרי נסיעות מבחן בכל מיני מקבילות מחיר וגם יקרות יותר, מדובר ברכב שקט, חזק, מאוד מרווח ואפילו די מחובר לכביש, עם רמת גימור גבוהה, גם אם האיבזור לא מושלם. ואגב מצלמה, קניתי במבצע חבר שגם אירגן מצלמת רוורס מתנה, אז בענין הזה אני מסודר. בירור מאוחר יותר העלה שלא מדובר בפרוייקט יוצא דופן בעלותו, די גרושים ביחס. בקיצור יש הזיות פרועות יותר.

פורסם

אתה קנית אותו במבצע חבר ( אם אינני טועה ב 143,000 שקל) ואז באמת המחיר טוב למה שהוא נותן. במחיר מחירון של 160,000 שקל לחסוך על מצלמת רוורס, מפתח חכם ( פתיחת דלתות לא דרך השלט) נשמע לי מופרך לחלוטין. יש דברים שהם BASIC היום ולא ניתן לחסוך עליהם על הלקוח. מצלמת רוורס אמורה להיות כאביזר סטנדרטי ולא דרך התקנה חיצונית ובטח לא לתת לך הרגשה שצ'יפרו אותך.

כל שאר הדברים שאטקה מגיעה איתם זה דברים די בסיסיים שקיימים כבר ברוב הרכבים.

אולי הלוח שעונים הדיגיטלי זה הדבר היחיד שהוא מעבר לנורמה אבל זה ממש לא שובר עיסקה. יותר NICE TO HAVE.

פורסם

דווקא אצלי אין לוח שעונים דיגיטלי, אבל גם לא חסר לי כזה. אשר למחיר צדקת, אלא שגם היום ובהשוואה למתחרות, שאת חלקן הכרתי, אני סבור שמדובר בתמורה מצוינת למחיר. נכון שמי שסולם העדיפויות שלו מציב איבזור וגאדג'טים למעלה, אולי יימצאו מכוניות עדיפות, אחרי הכל כמעט כל החשמליות מציעות לך איבזור עשיר להפליא, כסאות חשמליים, חימום לכיסאות, מסכים ענקיים, אם להזכיר חלק צנוע מרשימת איבזור עשירה, אני התמקדתי באיכויות נסיעה ונהיגה, קפדנות גימור ותחושה כללית שאני מקבל ברכב. 

פורסם

מסכים עם מה שכתבת לגבי אכויות נסיעה, קפדנות גימור אבל זה לא סותר את מה שכתבתי - אני טוען שרכב במחיר של 160,000 שקל זאת בושה שהיבואן לא מספק אותו עם מצלמת רוורס כסטנדרט ( וזה באמת כבר לא גאדג'ט). גם לספק רכב כזה ללא KEYLESS במחיר כזה זאת הזיה. וגם זה לא גאדג'ט. זה סטנדרט.

אני די בטוח שהיית מתבאס לשלם 160,000 שקל על רכב ואחר כך לנסוע להתקין לו מצלמת רוורס בעוד כ 1000 שקל ( ואני לא מדבר על התסכול שפותחים את כל הפלסטיקים כדי להעביר את החיווט של המצלמה).

לגבי איכויות של החשמליות שמגיעות עם אבזור עשיר ( רובן סיניות) אני קורא לזה - חסר גרוש ללירה. אמנם יש הכל אבל אחרי שנוהגים ברכבים ארופאיים מבינים שהרכבים הסיניים ממש עוד לא שם מבחינת איכות.

פורסם

אני בחרתי באטקה כמחליפה לרכב הליסינג הנוכחי שלי - אוקטביה 1.5 Ambition דור 3 2020.
אני מאוד נהנה מהרכב: מיחידת ההנעה החזקה, מהאבזור שאותי מספק, מאבזור הבטיחות, מהמולטימדיה המצויינת ובכלל הנדסת האנוש. אני עם האוקטביה הנוכחית כמעט 4 שנים וכמעט 130K ק"מ ללא בעיות ומבחינתי הייתי ממשיך איתה עוד, אבל גם ככה משכתי אותה עד למציאת מחליפה ראויה כמעט שנה.
עברנו דירה לאיזור צפוף יותר ואחת הדרישות מהרכב הבא היתה שיהיה קצר יותר ועדיין יהיה מרווח וחזק לפחות כמו האוקטביה. הבחירה הטבעית היתה - סקודה קארוק, אך מחירו הגבוה (174K ש"ח) הפך אותו ללא רלוונטי.
בשלב מסויים הוצע לי סקודה קאמיק, לאור המחסור שהיה אז ברכבים - ש/קלתי בהחלט לקחת אותו, אך באותה תקופה נעדרו ממנו קיפול מראות חשמלי וחיישני גשם שלא הסכמתי לוותר עליהם.
הוצע לי נירו פלוס שעל הנייר הכי משתלם בשל הטבת המס של רכב פלאג-אין, כבר השלמתי עם המראה המוזר שלו, אך היעדר גלגל חלופי - הוריד אותו מהפרק (בקיץ קיבלנו בחו"ל ג'יפ רנגרייד פלאג-אין עם מיכל דלק מוקטן ובעקבותיו גם טווח נסיעה קטן וזה נתן לי חיזוק לכך שהנירו פלוס לא רלוונטית עבורי).
בעבודה הציעו לי קיה סלטוס שמחירו עלה ל- 160K ש"ח, אך הוא נפסל בגלל גיר רציף, צ'רי טיגו (לא צריך להסביר למה לא בחרתי בו) ויונדאי אלנטרה שהיא ארוכה, מאוד מאוד נמוכה ומראות הצד האמריקאיות הבלתי נסבלות ללא קיפול חשמלי - פסלו גם אותה.
החלטנו להתמקד בג'יפון C-SUV. הצמד טוסון-ספורטאז, 3008 - מתחילים ב- 180K ש"ח בגרסאות הבסיס, ניסיתי להתמקד במאזדה CX5 שעולה "רק" 175K ש"ח - אך בחברה לא אישרו לי אותה.
מיצובישי אקליפס נפסל בעיקר בגלל הכיר הרציף אך בגלל תא הנוסעים שמהווה עוד ואריאציה לאאוטלנדר הקודם. סוזוקי קרוס-אובר "החדש" מיושן ולא איכותי.
לקו הגמר עלו מאזדה CX30 וסיאט אטקה - המאזדה מרשימה מאוד בתא הנוסעים והאבזור, אך יחידת ההנעה שלה מרגישה לי חלשה לעומת יחידת ההנעה של האטקה.
האטקה לא חפה מחסרונות, היא כבר מיושנת, איכות תא הנוסעים נמוכה מזו שבסקודה - אך הנדסת האנוש מצויינת ולא חסר בה כמעט כלום (לא הייתי מתנגד ל-KEYLESS מלא וניטור שטח מת) - אך היא מציעה יחידת הנעה חזקה, ממדים מצויינים, עיצוב שאני אוהב במחיר "סביר" יחסית - 160K ש"ח.
לאחרונה הוצעה אפשרות ליונדאי קונה היברידית שבזכות הטבת מס - מאוד משתלמת ומציעה אבזור נדיב ותא נוסעים מרשים. אך לא התחברתי למראה שלה ובעיקר מטריד אותי המחסור בגלגל חלופי.

נ.ב. גם האוקטביה הגיעה ללא מצלמת רורס, אך התקנתי על חשבוני מצלמה מקורית משולבת עם החיישנים האחוריים המקוריים ע"י מתקין מקצועי ב- 350 ש"ח ללא קרקושים וללא בעיות.

פורסם

אני חושב שטעית והיית צריך לקחת אוקטביה 1.5 ( למרות האורך).

רמה אחרת מבחינת האטקה ושדרוג ענק מהאוקטביה היוצאת.

אני עברתי מאוקטביה 1.5 אמבישיין שנת 2020 ( בדיוק כמוך) לאוקטביה 2023 1.5 אמבישיין. כל מה שהיה חסר בקודמת קיים בנוכחית ( והיא גם לא מושלמת - המתלים והמזגן היו טובים יותר בקודמת). לשם שינוי באוקטביה החדשה יש מצלמת רוורס מובנת מה שלא היה קיים בקודמת ובאטקה.

גם אני התלבטתי בין אטקה לאוקטביה אבל הרגיש לי שהאוקטביה ( למרות המחיר שזהה לאטקה) שייכת לסגמנט יותר יקר מהמקום שהיא נמצאת ( ייתכן שזה בגלל שהיא לא ג'יפון).  

פורסם

בדור הרביעי, אכן עשתה האוקטביה קפיצת דרך מרשימה: ברשימת אבזור הנוחות שהתארכה, בעצוב ובעיקר בתחושת ההידור בתא הנוסעים.
ההבדל באיכות מורגש בתא המטען (ללא ווים, רשתות וגם הגלגל החלופי המלא באוקטביה לעומת גלגל קטן באטקה). הבחירה באטקה כרוכה בוויתור על KEYLESS מלא ומצלמת רוורס (אותה אשלים, אבל עדיין עדיף מצלמה מובנית), אבל אצלי 30 ס"מ פחות באורך הכללי הכריעו לטובת האטקה.
גם את האטקה לא היה קל להשיג... אבל אצלי בחברה יש תלונות על בעיות חשמל וחיישנים באוקטביה דור 4 שהופכים אותה לקשה יותר להשגה במסגרת הליסינג מהעבודה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אתמול קיבלתי סופסוף את האטקה סטייל שלי (רכב ליסינג מהעבודה).

האבזור כולל לוח מחוונים דיגיטלי, העברת הילוכים מההגה והנעה בכפתור.

אין מצלמת רוורס.

לצערי, מערכת המולטימדיה באטקה שלי נעולה!

מלבד האפשרות לשמוע רדיו ולחבר את הטלפון כדיבורית BT, כל שאר הפונקציות חסומות!

בדרך הביתה עברתי בצ'מפיון בראשון ושם בחור נחמד נכנס לרכב ופסק שאין קישוריות AA/CP כתלות ברמת האבזור הנמוכה של הרכב... וצריך לשלם כדי לפתוח את המולטימדיה!

בדקתי ברשיין הרכב, רשום שהוא מדגם סטייל שלפי המפרט כוללת קישוריות.

כרגע אני ממש מאוכזב מהרכב!

אי אפשר להיכנס להגדרות הרכב ולהגדיר אפילו קיפול אוטומטי של מראות הצד, אין אפשרות להתאים לוח המחוונים הדיגטלי ועוד...

פורסם

מוזר מה שאתה אומר.

מסרתי לעובדת בנובמבר 2023 סיאט אטקה סטייל.

יש קיפול מראות בעת נעילת הרכב , יש AA/AC, יש אפשרות לעצב את הלוח שעונים לפי בחירתך.

.

פורסם

יש בצ'מפיון המון חוסרי אבזור עקב משבר השבבים - אמא קיבלה קיבלה בתחילת 2023 ארונה ללא קיפול מראות חשמלי וללא ניטור שטחים מתים.

בקרוב צפוי הפסקת ייבוא של סיאט אטקה בדומה למה שנעשה עם הלאון ובמקומה תגיע קופרה אטקה גם עם מנוע 1.5, מה זה יעשה למחירון של הסיאט? שאלה טובה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קצין הרכב בדק אטקות אחרות שהגיעו לחברה ובהן אין שום בעיה.

בזמן ההזמנה מיידעים את הלקוח איזה אבזור הוא אמור לקבל.

אני זוכר שלפני שנתיים בערך, הפחיתו כמה אלפים במחיר בגלל רכבים ללא ניטור שטח מת.

על קישוריות לא הייתי מוותר, זה דבר בסיסי בשנת 2024 והיא גם מופיעה בקטלוג.

הייתי בסיאט בראשון ואמרו לי שניתן לפתוח את המערכת לקישוריות תמורת תשלום...

לא מבין למה אני צריך לשלם על משהו שכלול במפרט...

פורסם

קצין הרכב שלך צריך לפעול מול חברת הליסינג ( אם זה בליסינג) ומול צ'מפיון שיפתרו לך את הנושא.

אתה לא אמור לשלם על זה.

כל נושא השבבים כבר לא רלוונטי בתחום הרכב ( יש בעיות אחרות אבל בעיית השבבים כבר לא קיימת).

לדעתי מישהו בבונדד פספס משהו בעת ה PRE DELIVERY ולא הכניס את כל ההגדרות.

• תוכן חדש...