Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 23.11.2023 בשעה 00:12, Tonny Milfiger כתב:

בבדיקת הרכב יש אפשרות לבדוק בעיקר את 

מצב המנוע ? יש דרך לדעת אם האוטו שותה שמן או לא בבדיקה ? אני יודע על בעיה של רצועת טיימינג ברכבים אללו ואם היא לא מוחלפת בזמן זה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לאוטו.  

לך על הדיזל ואז לא יהיו לך הפתעות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הדיזל הגיעה רק עם תיבה ידנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מתייחס רק לכותרת שרשמת, והיא כל-כך שגויה, שאם זה מה שאתה חושב, אל תקנה 208. תקנה סוזוקי אלטו. 

ה 208 היא מהסופר מיני הכי מוצלחות שיש. היא נוחה, זריזה, ומרווחת. יש לה מגוון גירסאות ודגמים שיכולים להתאים לכל מי שרוצה סופר מיני.

החל במכוניות בסיסיות עם מנוע 1600 וגיר אוטומטי רגיל, דרך 1.2 ידניות, 1.2 אוטומטיות, דיזל ידני נפלא, ועד GTI משובחת.

ה'מחלה' הגדולה ודי יחידה שלה היא עניין רצועת התזמון, וגם זה משהו שניתן לחיות לצידו ולנהל אותו, כל עוד קונים רכב שמור, מטופל, עם היסטוריה מלאה. 

מכאן - כל אחד יעשה לעצמו את החשבון האישי. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיברו על המנוע הזה מספיק, לא אוסיף את דעתי רק מניסיוני אומר שהייתה לי פיג'ו 208 עם מנוע 1.2 שעברה 100,000 ללא תקלות והחלפתי אותה ל308 שכרגע עומדת על 150,000 גם ללא תקלות.

ברכב הנוכחי צמצמתי טיפולים לפעם ב10-7 אלף קילומטרים אולי בזכות זה.

בגדול לכל מי ששוקל לקנות 208 הייתי ממליץ אוטומטית לעבור ל308, אותו מחיר אותו גודל של רכב אותה צריכת דלק אבל רכב טוב יותר בכל מובן אפשרי כולל אמינות.

ל208 יש בעיות עם המדחס מזגן ועם הגומיות של החלונות שנקרעות, ב308 אין את הבעיות האלו.

בנוסף הקרור של המזגן ב208 ממש חלש, ב308 הוא מקפיא.

בכל השאר (נוחות בידוד רעשים איכות הרכבה מרווח) ה308 קצת יותר טובה

• מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

דיברו על המנוע הזה מספיק, לא אוסיף את דעתי רק מניסיוני אומר שהייתה לי פיג'ו 208 עם מנוע 1.2 שעברה 100,000 ללא תקלות והחלפתי אותה ל308 שכרגע עומדת על 150,000 גם ללא תקלות.

ברכב הנוכחי צמצמתי טיפולים לפעם ב10-7 אלף קילומטרים אולי בזכות זה.

בגדול לכל מי ששוקל לקנות 208 הייתי ממליץ אוטומטית לעבור ל308, אותו מחיר אותו גודל של רכב אותה צריכת דלק אבל רכב טוב יותר בכל מובן אפשרי כולל אמינות.

ל208 יש בעיות עם המדחס מזגן ועם הגומיות של החלונות שנקרעות, ב308 אין את הבעיות האלו.

בנוסף הקרור של המזגן ב208 ממש חלש, ב308 הוא מקפיא.

בכל השאר (נוחות בידוד רעשים איכות הרכבה מרווח) ה308 קצת יותר טובה

אין עשן בלי אש צריך לעשות בדיקה ולהחזיק את הרכב עם משמעת בנוגע לרצועת טיימינג במידה ולוקחים זה יחסית הימור עדיפות ראשונה שלי במחיר טוב זה קאיה 1.2 2019 , אחכ פאביה2017 ומעלה , ואחכ פגו 208/308 עם משמעת בתחזוקה …

פורסם (נערך)

אני חושב שבשביל רכב ראשון או רכב משני אם מוצאים 208 במצב טוב עם ק"מ נמוך ותיעוד טיפולים מסודר, לא צריך לשלול. כמו שכתבו קודמיי - צריך תחזוקה עם משמעת רצינית, טיפולים לפני הזמן, וחלקים ושמנים איכותיים בלבד. 

ביחס למחיר שקניתי בזמנו את ה 208, עם כל מה שהוצאתי עליה, זה עדיין יצא זול יותר אם הייתי קונה רכב בליסינג תפעולי ל 4 שנים או קונה באותו הסכום שהיה לי רכב יפאני ישן ומרופט (ואגב הרבה פחות ממה שהוצאתי על היונדאי I20 שהייתה לי על תקלות). החלפים לטיפולים השוטפים בכלל לא יקרים ואם אתה מטפל לבד הרכב דיי פשוט לטיפול (מלבד הטיימינג).

אגב הגרסה האוטומטית במנוע הטורבו מגיעה עם גיר יפאני של איסיין...

הדבר היחיד שביאס אותי זה הממיר הקטליטי אבל שוב, אי אפשר לנסוע ברכב 4 שנים ולצפות שלא יקרה שום דבר. 

היתרון הוא שאפשר לקנות 208 ממודל מתקדם במחיר מאוד נמוך, ואם מצאת אחת מלובינסקי טרייד / אוטוסנטר / אחד מהטרייד של היבואנים המוכרים שיתנו לך אחריות, לא רואה סיבה לפסול אם המחיר אטרקטיבי. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לפני שעתיים, itamarg כתב:

אני חושב שבשביל רכב ראשון או רכב משני אם מוצאים 208 במצב טוב עם ק"מ נמוך ותיעוד טיפולים מסודר, לא צריך לשלול. כמו שכתבו קודמיי - צריך תחזוקה עם משמעת רצינית, טיפולים לפני הזמן, וחלקים ושמנים איכותיים בלבד. 

ביחס למחיר שקניתי בזמנו את ה 208, עם כל מה שהוצאתי עליה, זה עדיין יצא זול יותר אם הייתי קונה רכב בליסינג תפעולי ל 4 שנים או קונה באותו הסכום שהיה לי רכב יפאני ישן ומרופט (ואגב הרבה פחות ממה שהוצאתי על היונדאי I20 שהייתה לי על תקלות). החלפים לטיפולים השוטפים בכלל לא יקרים ואם אתה מטפל לבד הרכב דיי פשוט לטיפול (מלבד הטיימינג).

אגב הגרסה האוטומטית במנוע הטורבו מגיעה עם גיר יפאני של איסיין...

הדבר היחיד שביאס אותי זה הממיר הקטליטי אבל שוב, אי אפשר לנסוע ברכב 4 שנים ולצפות שלא יקרה שום דבר. 

היתרון הוא שאפשר לקנות 208 ממודל מתקדם במחיר מאוד נמוך, ואם מצאת אחת מלובינסקי טרייד / אוטוסנטר / אחד מהטרייד של היבואנים המוכרים שיתנו לך אחריות, לא רואה סיבה לפסול אם המחיר אטרקטיבי. 

308 מעניינת יותר גדולה יותר לא פחות נאה . אבל כמעט בלי שוק זאת אומרת מה שיש ביד 2 מגוון לא משהו בק״מ יחסית מופקע והודעה אחת שמעידה על הטיימינג ומנסה להעיף את האוטו ב17 אלף ! גם צבע חשוב לי (אולי פחות בפאביות ורפיד ספייסבק) 208 הרבה יותר נפוצות אני חושב שאם אני מוצא רכב בין 4-5 אוטומטית אני צריך להחליף לו רצועות טיימינג עם הק״מ נמוך . הקושי יהיה נשמה לאתר בעיות שמן שמעידות על כשל קיים ברצועה , יש הרבה שמוכרים מאינטרנט והבעיה של הרצועה אם היא תקולה זה לא הרצועה זה הנזק שהיא עשתה למנוע על ידי זה שלא הוחלפה …. ראפיד ספייסבק עושה רושם של שוק מת יחסית … אבל היא בראש הרשימה כי קשה לי להאמין שאני ימצא קיה ריו טורבו שחורה בטריידים עם ק״מ נמוך אבל אפשר לנסות 

פורסם
לפני 15 שעות, Tonny Milfiger כתב:

אין עשן בלי אש צריך לעשות בדיקה ולהחזיק את הרכב עם משמעת בנוגע לרצועת טיימינג במידה ולוקחים זה יחסית הימור עדיפות ראשונה שלי במחיר טוב זה קאיה 1.2 2019 , אחכ פאביה2017 ומעלה , ואחכ פגו 208/308 עם משמעת בתחזוקה …

ברור שאין עשן בלי אש אבל קח בחשבון שיש אש בלי עשן.

אותן קיה טורבו שאתה שוקל גם סובלות מבעיות של צריכת שמן (כנ"ל גם הסקודה) והגיר הרובוטי בקיה לא פחות בעייתי ויקר לאחזקה מהמנוע בפיג'ו.

פורסם
לפני 4 שעות, itamarg כתב:

אם מצאת אחת מלובינסקי טרייד / אוטוסנטר / אחד מהטרייד של היבואנים המוכרים שיתנו לך אחריות

הבעיה שאצל רוב החברות הנ״ל, האחריות לא כוללת טיימינג....

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

ברור שאין עשן בלי אש אבל קח בחשבון שיש אש בלי עשן.

אותן קיה טורבו שאתה שוקל גם סובלות מבעיות של צריכת שמן (כנ"ל גם הסקודה) והגיר הרובוטי בקיה לא פחות בעייתי ויקר לאחזקה מהמנוע בפיג'ו.

תקלות בגיר אפשר לצפות אחד לק״מ ? 110 אלף קרה לי במרצדס סי 

פורסם (נערך)

כנס לאתר the car ותראה כמה תקלות סדרתיות ומנועים שעולים באש יש אצל היצרניות הקוריאניות וגם אצל היפאניות
ותבין שלא מעט מהסטיגמות שיש פשוט לא נכונות.

למשל תיקון של אלפי יונדאי סונטה בישראל בעקבות תביעה

או ניסאן ושברולט הסתירו מלקוחות בארץ כשלים סדרתיים בתיבות הילוכים

ועוד 1  

מיצובישי PHEV

תקלה במנועי 1.6 של יונדאי וקיה

ויש עוד, מוזמן להיכנס ולהיווכח. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...