Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבדיקת הרכב יש אפשרות לבדוק בעיקר את 

מצב המנוע ? יש דרך לדעת אם האוטו שותה שמן או לא בבדיקה ? אני יודע על בעיה של רצועת טיימינג ברכבים אללו ואם היא לא מוחלפת בזמן זה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לאוטו.  

פורסם

צריכת שמן, כשהרכב פולט עשן כחלחל/אפרפר, כל בר-דעת יכול להבחין.

צריכת שמן, כשיש חוסר במדיד השמן, כל בר-דעת יכול להבחין.

מעבר לזאת, הבוחן יכס״ח את הבדיקה עם הערות לגבי תצרוכת השמן.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני אישית הייתי רוכש רכב או עד 4 שנים עם ק"מ באזור ה60 אלף ובתנאי שהרצועה כרגע תקינה ואז מחליף יזום,

או רכב ישן אך ממוכר שאתה מכיר כך שלא יעבוד עליך, לפעמים אני רואה שאנשים מוכרים רכבים כאלו ומציינים החלפת טיימינג לא מזמן, מכאלה הייתי מתרחק. מוזר שדווקא לאחר ההחלפה הם מוכרים, יכול להיות שיש משהו מעבר לזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי חבר בעבודה עם כזה רכב 2014 1.2 אוטומט. קנה את הרכב עם 100 אלף ק''מ. הרכב אצלו 5 שנים. היום הוא על 250 אלף ק''מ. טיפולים בזמן כל שנה או 15 אלף ק''מ. וטיימינג הוא כן עשה באופן יזום. ואפס תקלות. שאלתי אותו עוד פעם ועוד פעם כי לא האמנתי לו. ואני מחשיב אותו בחור סופר אמין. הוא עף על הרכב. אומר היה לו לפני זה פורד פוקוס עשתה לו מלא בעיות.

ועוד משהו הוא נהג סופר רגוע .פותח לאט. לא עובר 110 קמ''ש. נהיגה רגועה שומר על הרכב. כנראה בגלל זה.

• אהבתי 1
פורסם

לי יש 1.2 ידנית 2014 - לא טורבו-  שקניתי מאיזו אשה מבוגרת עם 11 אלף ק"מ לפני כ- 4 שנים. 

תקלות שהיו- ממיר קטליטי ועדכון תוכנה של ABS. חוץ מזה לא היה משהו קריטי. 

בוצע טיפול יזום על ידי לרצועת טיימינג ב 53000 ק"מ אצל אורן שירותי רכב. 

האוטו היום על 82000 ק"מ. מבצע טיפולים לפני הזמן ומשתמש רק בשמן שהיצרן מבקש בתקן b712297 (כעת יש יותר מחברה אחת והוא זול יותר, ניתן להשיג אצל אבי חלקי חילוף ועוד). 

יש לי משהו מוזר שלפעמים מהבהבת נורה באמצע נסיעה ונכבית ואני אפילו לא מספיק לראות מה הנורה, לא יצא לי לקחת אתה רכב למוסך לבדיקה עדיין.

המזגן קצת חלש וזה מבאס (יכול להיות שבגלל שהרכב שלי בצבע שחור) .

אם מצאת רכב שמור ומטופל עם קבלות ולאחר החלפת רצועת טיימינג, במחיר הנכון אולי זו יכולה להיות קניה טובה. 

צריך לקחת בחשבון את עניין הממיר הקטליטי, אני לא ידעתי זאת טרם הרכישה אבל מצד שני רכשתי את הרכב במחיר נמוך יחסית לפני 4 שנים, נסעתי איתו ונהניתי ממנו (ועד היום הוא משרת אותי ומסיע אותי לאן שצריך) ובחשבון הכללי זה יצא לי זול יותר מלשכור רכב או לבצע ליסינג תפעולי פרטי.

הרכב כייפי לנהיגה (יש לי גם הונדה ג'אז 2017, אין מה להשוות בכלל).

מבחינת צריכת דלק כשהיה חדש יותר עמדה על 1:15 משולב, כעת צריכת הדלק עומדת על 1:12.5-13 משולב (דרך של 30 ק"מ ביום עם קצת פקקי תנועה). 

שוב, הכל שאלה של מחיר. 

פורסם
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

אני אישית הייתי רוכש רכב או עד 4 שנים עם ק"מ באזור ה60 אלף ובתנאי שהרצועה כרגע תקינה ואז מחליף יזום,

או רכב ישן אך ממוכר שאתה מכיר כך שלא יעבוד עליך, לפעמים אני רואה שאנשים מוכרים רכבים כאלו ומציינים החלפת טיימינג לא מזמן, מכאלה הייתי מתרחק. מוזר שדווקא לאחר ההחלפה הם מוכרים, יכול להיות שיש משהו מעבר לזה.

זה מה שחשבתי לעשות 

לפני 4 שעות, itamarg כתב:

לי יש 1.2 ידנית 2014 - לא טורבו-  שקניתי מאיזו אשה מבוגרת עם 11 אלף ק"מ לפני כ- 4 שנים. 

תקלות שהיו- ממיר קטליטי ועדכון תוכנה של ABS. חוץ מזה לא היה משהו קריטי. 

בוצע טיפול יזום על ידי לרצועת טיימינג ב 53000 ק"מ אצל אורן שירותי רכב. 

האוטו היום על 82000 ק"מ. מבצע טיפולים לפני הזמן ומשתמש רק בשמן שהיצרן מבקש בתקן b712297 (כעת יש יותר מחברה אחת והוא זול יותר, ניתן להשיג אצל אבי חלקי חילוף ועוד). 

יש לי משהו מוזר שלפעמים מהבהבת נורה באמצע נסיעה ונכבית ואני אפילו לא מספיק לראות מה הנורה, לא יצא לי לקחת אתה רכב למוסך לבדיקה עדיין.

המזגן קצת חלש וזה מבאס (יכול להיות שבגלל שהרכב שלי בצבע שחור) .

אם מצאת רכב שמור ומטופל עם קבלות ולאחר החלפת רצועת טיימינג, במחיר הנכון אולי זו יכולה להיות קניה טובה. 

צריך לקחת בחשבון את עניין הממיר הקטליטי, אני לא ידעתי זאת טרם הרכישה אבל מצד שני רכשתי את הרכב במחיר נמוך יחסית לפני 4 שנים, נסעתי איתו ונהניתי ממנו (ועד היום הוא משרת אותי ומסיע אותי לאן שצריך) ובחשבון הכללי זה יצא לי זול יותר מלשכור רכב או לבצע ליסינג תפעולי פרטי.

הרכב כייפי לנהיגה (יש לי גם הונדה ג'אז 2017, אין מה להשוות בכלל).

מבחינת צריכת דלק כשהיה חדש יותר עמדה על 1:15 משולב, כעת צריכת הדלק עומדת על 1:12.5-13 משולב (דרך של 30 ק"מ ביום עם קצת פקקי תנועה). 

שוב, הכל שאלה של מחיר. 

אש תודה ! קמ כאלה נמוכים בקניה מצאתי ביד 2 מישהי אבל הפח נראה רע קוסמטית … סביבות ה80 אלף מצאתי גם . עניין הסימפטומים מעסיק אותי אני רוצה רק לדעת שהמנוע במצב טוב ואחכ להשקיע ברצועת טיימינג חדשה זה לא בעיה בכלל גם ככה יש נטיה להוריד להם מהמחיר מחירון 

לפני 4 שעות, om2 כתב:

אם היו מציעים לי את הרכב בחינם, הייתי לוקח את הרכב לבדיקה.

אחרת למה לך לעשות את זה?

208 זה רכב כמו שכתבו פה מהנה וזריז . אבל עם מחלות שאם לא מטפלים בהם יכולות לעלות במנוע. אז יש כאלה שנמנעים ויש כאלה שלוקחים את הסיכון לדעתי אם הרכב עד לנקודת המחירה במצב מכאני מצויין לא צריכה להיות בעיה . אני צריך אותה עד 40 אלף קמ , האלטרנטיבה שקשה למצוא זה ריו טורבו 2019 שהיא גם מין הסתם יותר סחירה … אופציה נוספת זה לאון 2015 אבל אני אקנה כנראה רק בינואר … מתחלף שנתון עכשיו זה זמן גרוע לקנות אבל זה זמן טוב ללמוד על האופציות 

פורסם

צריך הרבה סבלנות. את ההונדה לקח לי חודש למצוא. הפיגו, חודשיים בגלל שהתקציב שלי היה ממש מוגבל.

הכי חשוב וזה נכון לכל רכב: רק רכב עם היסטוריית טיפולים מתועדת או לכל הפחות קבלות על חלפים.

היה לי מקרה שראיתי איזו קיה ריו ידנית וששאלתי על טיפולים הבעלים התחיל להתבלבל ולגמגם. 

לא הייתה לו שום קבלה לא על טיפולים ולא על חלקים, ואפילו שהצעתי לו שיתן לי לדבר עם מי שטיפל לו באוטו הוא התחמק,

אז הק"מ הנמוך שהוא הציג כה"נ לא היה מדויק בלשון המעטה.

תנסה גם לחפש בטרייד אין של היבואנים ואולי תקבל גם רכב עם אחריות (למשל לובינסקי טרייד/אוטוסנטר וכו').

קח בחשבון שעכשיו בגלל המלחמה אנשים עצרו את המכירה. 

אגב, אם תמצא VAG ידנית מנוע 1.4, אחלה קניה. אצלנו במשפחה יש אחת כזו 2006 שעוד נוסעת על אותו מנוע גיר וקלאץ' והמזגן עובד כמו חדש. 

מה שכן גם שם צריך להחליף טימינג אחת לכמה שנים. 

פורסם
לפני 4 דקות, itamarg כתב:

צריך הרבה סבלנות. את ההונדה לקח לי חודש למצוא. הפיגו, חודשיים בגלל שהתקציב שלי היה ממש מוגבל.

הכי חשוב וזה נכון לכל רכב: רק רכב עם היסטוריית טיפולים מתועדת או לכל הפחות קבלות על חלפים.

היה לי מקרה שראיתי איזו קיה ריו ידנית וששאלתי על טיפולים הבעלים התחיל להתבלבל ולגמגם. 

לא הייתה לו שום קבלה לא על טיפולים ולא על חלקים, ואפילו שהצעתי לו שיתן לי לדבר עם מי שטיפל לו באוטו הוא התחמק,

אז הק"מ הנמוך שהוא הציג כה"נ לא היה מדויק בלשון המעטה.

תנסה גם לחפש בטרייד אין של היבואנים ואולי תקבל גם רכב עם אחריות (למשל לובינסקי טרייד/אוטוסנטר וכו').

קח בחשבון שעכשיו בגלל המלחמה אנשים עצרו את המכירה. 

אגב, אם תמצא VAG ידנית מנוע 1.4, אחלה קניה. אצלנו במשפחה יש אחת כזו 2006 שעוד נוסעת על אותו מנוע גיר וקלאץ' והמזגן עובד כמו חדש. 

מה שכן גם שם צריך להחליף טימינג אחת לכמה שנים. 

הולך על ידנית 

Just now, Tonny Milfiger כתב:

הולך על ידנית 

לא הולך על ידנית על אוטומט

לפני 4 שעות, NTZSV כתב:

יש לי חבר בעבודה עם כזה רכב 2014 1.2 אוטומט. קנה את הרכב עם 100 אלף ק''מ. הרכב אצלו 5 שנים. היום הוא על 250 אלף ק''מ. טיפולים בזמן כל שנה או 15 אלף ק''מ. וטיימינג הוא כן עשה באופן יזום. ואפס תקלות. שאלתי אותו עוד פעם ועוד פעם כי לא האמנתי לו. ואני מחשיב אותו בחור סופר אמין. הוא עף על הרכב. אומר היה לו לפני זה פורד פוקוס עשתה לו מלא בעיות.

ועוד משהו הוא נהג סופר רגוע .פותח לאט. לא עובר 110 קמ''ש. נהיגה רגועה שומר על הרכב. כנראה בגלל זה.

בטוח שיש קשר … לא צריך לגרום למנוע צווח זה בטוח עוזר 

פורסם
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

לפני שנתיים רכשתי ספייסטורר 2019 אחרי טיפול תקלת טיימינג הוחלף באחריות, לפני שנה מכרתי את הרכב. ציינתי את זה ואפילו הגדלתי ושלחתי את הקונה לדבר עם מוסך גבע.
אני מניח שגבע קיבלו לקוח.
מכרתי כי השתנה הצורך ואני לא צריך 2 רכבי 7 מק'.  אז תמיד יכולה להיות סיבה מעבר לתקלה הנראית לעין.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 4 שעות, NTZSV כתב:

יש לי חבר בעבודה עם כזה רכב 2014 1.2 אוטומט

ה-1.2 טורבו הגיע עם ה-208 רק לאחר מתיחת הפנים שהייתה באמצע 2015. אולי אתה מדבר על 1.2 רובוטי אטמוספרי? ה-1.2 אטמוספרי מצוייד בהזרקת דלק עקיפה ולכן לא סובל מהבעיות של המנוע המטורבת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 39 דקות, menir1 כתב:

ה-1.2 טורבו הגיע עם ה-208 רק לאחר מתיחת הפנים שהייתה באמצע 2015. אולי אתה מדבר על 1.2 רובוטי אטמוספרי? ה-1.2 אטמוספרי מצוייד בהזרקת דלק עקיפה ולכן לא סובל מהבעיות של המנוע המטורבת.

אולי אני טעיתי במודל. זה הדגם עם הטורבו מאה אחוז. 110כ''ס.

פורסם
לפני 9 שעות, NTZSV כתב:

נסועה מרובה מיטיבה עם המצב - ומאחר ומדובר (אצל חבר שלך) ברכב שעושה 30K קמ בשנה (עשה 150K ב 5 שנים) זה אומר טיפול בממוצע כל 6 חודשים - מה שקורה זה שהשמן לא מזדהם מבנזין (המנוע נמצא רוב הזמן בטמפ' עבודה ולא בטמפ' בוקר) והרצועה מחזיקה דיי טוב. מנוע קלאסי לשיוט וצבירת קילומטראז.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 6 שעות, laviil כתב:

לפני שנתיים רכשתי ספייסטורר 2019 אחרי טיפול תקלת טיימינג הוחלף באחריות, לפני שנה מכרתי את הרכב. ציינתי את זה ואפילו הגדלתי ושלחתי את הקונה לדבר עם מוסך גבע.
אני מניח שגבע קיבלו לקוח.
מכרתי כי השתנה הצורך ואני לא צריך 2 רכבי 7 מק'.  אז תמיד יכולה להיות סיבה מעבר לתקלה הנראית לעין.

אם הייתי קונה ממך רכב, הייתי מאמין לך שאתה לא מוכר בגלל תקלה,לשקר לחבר פורום לא ניראה לי.

אבל כאשר אני קונה מישהו זר, פחות הייתי מאמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...