Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה להגיע ליכולת שאוכל לטפל ולתחזק בעצמי את הרכב. 

קודם אני מבין שצריך לדעת איך עובד הרכב. השפה בה אני שולט היא עברית.

לאיזה מקורות אני יכול לפנות בכדי ללמוד מ-0 לרמה שאבין איך עובדת המכונה הזאת, ואוכל בהמשך לתחזק אותה עצמאית?

פורסם

לאיזה רמה אתה רוצה להגיע? להכיר עקרונות פעולה או להכיר כל בורג?

אם מדובר על עקרונות הייתי מציע לך אתרים מוכרים כגון howstuffworks. ואז יש לך שתי אפשרויות. האחת היא להשתמש בפונקציית התרגום של גוגל או מיקרוסופט או אחרת, בתקווה שהתרגום יהיה באיכות מספקת. אפשרות שניה היא לנצל את ההזדמנות כדי לשפר את האנגלית שלך. לשבת עם מילון, לשבור את השיניים ולתפוס שתי ציפורים במכה אחת - ידע טכני וידע באנגלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, sperial כתב:

להכיר עקרונות פעולה

זה. הבסיס של הבסיס.

ניסיתי לראות סרטונים גם אנימציות. אחרי שהבנתי שלקרוא על זה לא עובד לי.

אז אני צופה, מתעלם מהשפה , אבל לא מצליח להבין או לחבר את מה שאני רואה לכדי הבנה.

אין כמעט חומר לימודי שמובן לי או נגיש בשפה העברית.

אם למישהו יש קישורים שהוא הבין מהם (מ-0 לא כשזה שהיה לו ידע מקדים מלפני) אודה.

חשבתי גם לקנות רכב זול וללמוד עליו תוך כדי מעשית. מה דעתכם או חבל על הכסף? כמה יעלה לי התענוג הזה?

פורסם

לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה להשיג.

בוא נתחיל מכך שיש לדבר הזה אספקטים בטיחותיים שלא כדאי לדלג על הכרה יסודית שלהם. כדאי ללמוד אותם מבעל מקצוע. חוץ מזה - מה תשיג מ"עבודה" על גרוטה? מה תלמד לבד? האם יש לך בכלל מקום להעמיד דבר כזה - הרי אם תעמיד אותה בכביש ציבורי העיריה תסלק אותו מהר מאוד. האם יש לך סביבת עבודה בטוחה בלי להפריע לשכנים?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנסה להסביר

אני רוצה לדעת ולהבין איך הרכב עובד וגם להיות מסוגל לתחזק אותו עצמאית.

כמו שאני יודע לדוגמא לעשות לגלקסי שלי או למחשב נייד שלי. אני מבין איך המוצרים האלה עובדים ויודע לתחזק ולטפל בהם.

ברכב שלי ובכלל ברכבים אין לי שום מושג.

אני יודע שאני מסובב את המפתח ויש דבר כזה שנקרא סוויץ', סטרטר. הכנסתי את המפתח, סובבתי - הרכב מונע.

מה קרה שם? איך? רק בגלל שסובבתי אז הרכב הניע ? איך עכשיו הכל עובד ומרעיש מתחת למכסה מנוע? זה מעניין אותי.

ואז אחרי שאני אדע איך זה עובד אני אוכל גם לתחזק ולטפל כשצריך.

נגיד אם אני אסובב את המפתח והרכב לא יניע

אני אבין שזה בגלל זה וזה.

או למשל אני מחליף הילוך. אני לא מבין בזה כלום. נוהג כמו שלימדו אותי.

מה קורה כשאני דורך על הקלאטש ? וכשאני מזיז את הידית ? אני פשוט מבצע אוטומטית את הפעולות בלי להבין.

הצלחתי להסביר את עצמי ?

פורסם (נערך)

תסתכל דבר ראשון במידרג (תגלול למטה) תכיר את החלקים שיש ברכב ומה הפעולה שלהם
אח"כ תחפש ביוטיוב סרטונים על כל חלק איך הוא עובד ומה הוא עושה (מנוע, גיר - וסוגים של גיר וכד')
אח"כ פשוט תצפה בסרטונים שמראים איך מתקנים תקלות ברכב כמו כאן (יש אפשרות לכתוביות בעברית בכל הסרטונים שלו)
כל מידע שתשיג יתחבר לך עם הזמן לתמונה מלאה

עריכה אחרונה על ידי אבי ים
פורסם

נסה את האתר שקישרתי עם תרגום גוגל. יתן לך מושג כלשהו על פעולתם של חלקי הרכב (ולא רק רכב, האתר הזה עצום).

לגבי עבודות ברכב - ניכר שאין לך שום ידע, כדאי שתרכוש אותו מאדם שעוסק בתחום ואל תסתפק בתיאוריה ובסרטונים, כי בניסיון לעבוד לפי סרטונים בלי ידע מקדים אתה עלול לגרום נזק משמעותי. כשיהיה לך בסיס תוכל לבחור האם להתקדם או להשאיר את הטיפול למי שזה מקצועם, ולהתקדם במקצוע שלך.

פורסם

עשה כמוני, תקנה ואגית. אם תחזיק אותה כמה שנים, כל פעם יתקלקל חלק אחר וכך תדע מה התפקיד של כל מערכת ברכב.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 4 שעות, מימון שניב כתב:

חשבתי גם לקנות רכב זול וללמוד עליו תוך כדי מעשית. מה דעתכם או חבל על הכסף? כמה יעלה לי התענוג הזה?

אני עשיתי את זה על סוויפט ותיקה וזה באמת תענוג - אם אתה אחד שנהנה מלמידה.

הוצאות ככה: באלפיות לאורך שנה

2 אוטו

1 טסט

2 תיקונים בכפר - כדי שיעבור טסט...

1 למי שייקח לתקן בכפר ויקנה חלפים וכו'

5 ביטוח 

5 דלק

אחרי שנה הרכב נכנס בתמרור בשעה טובה אז קיבלתי חזרה רק אלף ממי שהסכים לקנות אותו... קח גם את זה בחשבון, קורה,

הידע שרכשתי והתענוג להבין דברים לבד - לא יסולאו בפז.

תתחיל מיוטיוב וכשיש לך שאלות אל תתבייש לשאול - יושבים כאן בפורום אלופים ישמחו לענות לך על כל שאלה.

בהצלחה.

מחכה כבר לראות את תהליך הלמידה שלך - אל תשכח לשתף גם אם זה נראה לך חסר חשיבות - כולנו מחכימים מכך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, מימון שניב כתב:

אני יודע שאני מסובב את המפתח ויש דבר כזה שנקרא סוויץ', סטרטר. הכנסתי את המפתח, סובבתי - הרכב מונע.

מה קרה שם? איך?

לאחר שהכנסת את המפתח לסוויץ' דבר ראשון מתבצע אימות המפתח על ידי קריאת השבב שנמצא בתוכו.

המחשב של האוטו באמצעות אנטנה שנמצאת מסביב לבית מפתח "מדבר" עם המפתח וקורא את ערך השבב. משווה את הערך לערכים ששומרים אצלו בזיכרון. אם זה מפתח "מוכר" - התהליך ממשיך האלה. 

אם זה מפתח "לא מוכר" - מהבהבת נורה אדומה והתהליך לא ממשיך.

בסיבוב המפתח למצב ראשון מופעלת מערכת החשמל של האוטו, כל המחשבים והמערכות מקבלים מתח מהמצבר, הכל מופעל. 

בסיבוב המפתח למצב השני הקפיצי,  סטרטר, שהוא מנוע חשמלי עוצמתי, מקבל מתח חשמלי. 

כאן יש גם שני שלבים - שלב ראשון גלגל שיניים קטן של הסטרטר באמצעות סולנואיד (מגנט חשמלי) משתלב עם זר שיניים בגלגל תנופה של המנוע ושלב שני, הסטרטר מתחיל להסתובב ולסובב את המנוע. הסטרטר תוך שניה - שתיים מאיץ את המנוע למהירות 250-300 סיבובים לדקה, בזמן זה מחשב מנוע, בהתאם לטמפרטורת האוויר החיצוני וטמפ' המנוע, יכול להזריק יותר דלק מהרגיל בשביל לאפשר התנעה מהירה יותר.

לאחר שניה - שתיים כשאתה שומע שהמנוע הניע, אתה עוזב את המפתח, גלגל שיניים של הסטרטר יוצא מהשילוב עם זר שיניים בגלגל תנופה, הסטרטר מנתמתק מהמנוע, הספקת מתח למנוע החשמלי של הסטרטר נפסקת והוא נעצר.

בנתיים המנוע כבר פועל לבד, האיץ את עצמו מ 250-300 סיבובים לדקה שהסטרטר סיפק לו, למהירות סרק רגילה שהיא 700-800 סיבובים לדקה או מעט יותר מזה אם הנעת מנוע קר. 

בהתנעת מנוע קר מחשב מנוע דואג לשמור על סיבובי סרק גבוהים יותר נגיד 1200 סיבובים לדקה למשך כמה עשרות שניות, לאחר מכן הוא מוריד את הסיבובים למצב רגיל 700-800 לדקה.

סרק מהיר נדרש בשביל להבטיח פעולה יציבה של מנוע קר ולספק לחץ שמן יותר גבוה בשניות הראשונות. 

אם תרצה עוד הסברים, תשאל...😁

• אהבתי 2

פורסם

כמה אתה יכול\מוכן להשקיע בזה

חשבתי בעבר לקנות רכב ישן וכמה שיותר פשוט ולתחזק אותו (נפל עקב חוסר בכסף וזמן)

בגדול אתה יכול ללמוד הכל. בקטן יש התמחות לכל דבר למנוע , גיר , הגה. אני לא חושב שיש בנאדם שיכול לדעת הכל לפרטי פרטים וגם לדעת ברמה עמוקה לוקח הרבה שנים 

צריך להתחיל ממשהו ומשם להתפתח.

אתה רוצה לעסוק בתחום רכב כמקצוע או תחביב?

• תוכן חדש...