Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לקדוח משהו כמו 20-30 חורים בקרמיקה.

אין לי ספק שמשהו בשיטה שלי לא נכון.
משתמש במברגה/מקדחה עם קלאץ.

כל מיני סוגים של מקדחים מותאמים כביכול.

מקרר במהלך ע״י שפיכת מים על המקדח או הכנסתו לסירוגין לכוס מים.

זה גם לוקח נצח וגם שורף לי מקדחים ברמה שהם כמעט חד פעמיים. 

מה הסיפור?

מדובר קרמיקה סינית פשוטה במקלחת, לא באיזה אבן נדירה. 

פורסם

אתה צריך מקדחה לא על בורר פטישון ועל אותו משקל לא מברגת אימפקט. 

רכישה של מקדח באיכות טובה תפתור לך את הבעיה. תיגש לחנות טובה ולא לטמבוריה הקרובה ותבקש מקדח איכותי. 

פורסם
לפני 1 דקה, Moshe c כתב:

אתה צריך מקדחה לא על בורר פטישון ועל אותו משקל לא מברגת אימפקט. 

הוא לא משתמש במברגת אימפאקט, הוא כתב מברגה רגילה עם קלאצ', זה בסדר גמור לקידוח. 

נקמיצ'י אתה משתמש במקדח יעודי לקראמיקה עם ראש חץ?

נשמע שבכל זאת המקדחים מתחממים יותר מידי, נסה להוריד מהירות ולטבול אותם במים לעיתים קרובות יותר

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לפי התיאור אתה עושה את זה כמו שצריך.

החשוד העיקרי הוא המקדח שאתה משתמש בו, מקדח חץ איכותי אמור לעבוד יפה.

מקדח בודד כזה אמור לעלות לפחות 30 ש"ח ומעלה.

לא משתמשים באימפקט/פטישון כי זה בעצם כמו פטיש ויכול לפוצץ את הקרמיקה. 

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

בשבוע האחרון קדחתי כמות דו ספרתית של חורים בקרמיקה.

קניתי סט של 3 מקדחי 6מ"מ יעודיים לקרמיקה

ב 80ש"ח בטמבוריה.

הרטבתי את המקדח לפני הקידוח וקיררתי במים אחרי.

דרך אגב השתמשתי  במברגת אימפקט.

לא היו נפגעים/פצועים בקרב האריחים.

פורסם
לפני 18 דקות, shilo_v כתב:

החשוד העיקרי הוא המקדח שאתה משתמש בו, מקדח חץ איכותי אמור לעבוד יפה.

מקדח בודד כזה אמור לעלות לפחות 30 ש"ח ומעלה.

בדיוק זה. מקדח איכותי ולא אלי אקספרס למיניהם. 

כמובן לאחר שעוברים את הקרמיקה להחליף למקדח רגיל ולקדוח רגיל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

קניתי מקדחים לא זולים. תאמינו לי. לא יודע מה הסיפור.  

אנסה לטפול אותם במים לפני גם. 

אגב שימוש בפטישון קדח את הקרמיקה יופי יופי. אבל אחד האריחים ספג נזק משמעותי. מתחיל לחשוב שיותר זול לי להחליף אריח מאשר מקדחים.

פורסם

ואוו ... סיוט שלי כשהייתי צריך לקדוח :) גם לזה וגם לסוג של גימור tile במקלחת (חורים גדולים כדי לעגן דלת זכוכית)

מקדחים ״רגילים״ (בוש לקרמיקה וtile) גם אצלי לקחו ה מ ו ן זמן - ובסוף הלכתי על מקדחי יהלום (עגול עם החור באמצע) ומתאם ששמים בו מים למעלה ואז משחררים כמו ברז וזה מטפטף על המקדח בזמן הקידוח.

אחרי שעשיתי את זה - לקח משמעותית פחות זמן. (אני מדבר פחות מרבע) לכל קידוח והכל יצא נקי ללא נזק.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

מנסיון לדעתי זה יותר עניין של טכניקה מאשר איזה מקדח או מקדחה.

תמיד קדחתי עם מקדח וידיה רגיל לגמרי, ותמיד חור ראשון עם המקדח הכי קטן שהיה לי - לרוב 5 או 6 מ"מ.

אח"כ מרחיב עם מקדח עבה יותר לפי הצורך.

הכי חשוב לייצב את המקדחה/פטישון ב-90 מעלות לקיר, על מצב רטט+סיבוב

ולמנוע מהמקדח "לטייל" על האריח לפני שהוא חודר.

מפעיל מינימום לחץ כלפי הקיר, ונותן לרטיטות לשבור את השכבה הקשה הראשונה,

אח"כ זה רץ ממש בקלות.

אני מייצב את המקדחה עם יד שמאל (ימני), כשכל האמה נשענת על הקיר (מהמרפק עד כף היד)

ויד ימין מפעילה בעדינות את ההדק ושומרת על הזווית הנכונה.

קדחתי גם עם מקדחה רוטטת רגילה וגם עם פטישון - עם שניהם לא נתקלתי בבעיות בכלל,

אבל בתחושה שלי עדיף עם מקדחה שהרטיטות שלה צפופות ועדינות יותר משל פטישון.

בהתחלה בסיבובים מאוד איטיים עד ביקוע הגלזורה, ואז כמו בקיר רגיל מהחלק הפריך והלאה,

ותמיד הטריד אותי יותר שלא לפגוע בצינור מים או חוט חשמל מאשר לשבור איזה אריח.

קדחתי ככה עשרות פעמים, בחרסינות ישנות, קרמיקה חדשה, בין האריחים או עליהם - ללא בעייה בכלל.

אני זוכר פעם אחת בעייתית - עם אריחים קשים וחלקים במיוחד, וגישה לא הכי נוחה לייצב את המקדחה,

אז פשוט לקחתי דיסק ועשיתי שריטה קטנה בגלזורה, ואז בקלי קלות בטכניקה הנ"ל.

לפני 14 שעות, shilo_v כתב:

לא משתמשים באימפקט/פטישון כי זה בעצם כמו פטיש ויכול לפוצץ את הקרמיקה. 

שני דברים שונים.

אימפקט דופק הצידה ומיועד לברגים.

כשההתנגדות חזיתית ולא צידית - הוא יתנהג כמו מברגה או מקדחה ללא רטט.

פטישון כשמו כן הוא - דפיקות חזיתיות כמו פטיש,

ואז שם המשחק הוא רגש ועדינות.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, BoazB11 כתב:

אני זוכר פעם אחת בעייתית - עם אריחים קשים וחלקים במיוחד, וגישה לא הכי נוחה לייצב את המקדחה,

אז פשוט לקחתי דיסק ועשיתי שריטה קטנה בגלזורה, ואז בקלי קלות בטכניקה הנ"ל.

שני דברים שונים.

אתה יכול להדביק חתיכה של איזולירבנד על הנקודת קדיחה וזה יעזור לך לייצב

• אהבתי 1
פורסם

קח כמה עיצות מניסיון:

1. בזמן הקידוח תשתמש במיכל ריסוס עם מים ודואג להשקות בזמן הקידוח כל הזמן (שים סמרטוט על הרצפה בשביל לקלוט את המים שנשפכים על האריח). להרטיב את המקדח לפני הקידוח ולקוות שזה יעזור - זה בערך כמו לשפוך על המנוע דלי מים לפני ההתנעה, לנתק לו את הרדיאטור ולצאת לנסיעת התגרזנות בלי מערכת קירור. נשמע לך טוב ? :-P 

2. אם יש לך אימפקט עם בורר מהירויות (1-2-3, מאפיין בעיקר את הדגמים של השנים האחרונות עם מנוע BRUSHLESS)  - אתה עובד על המהירות הכי נמוכה (אל תפחד להפעיל לחץ כל עוד אתה מקרר עם מים ומיכל ריסוס).

3. אתה לא עובד בקידוח ישר כל הזמן אלא *** להפך ***. תוך כדי קידוח אתה מרחיב את החור בתנועות מעגליות של המברגה\מקדחה - וככה אתה משתמש בדפנות המקדח לכירסום האריח ולא בשפיץ (השפיץ לא יחיה הרבה אם תמשיך ככה).

כמות המקדחים שתבזבז על 30 חורים תלויה באיכות המקדח, אבל מניסיון גם עם מקדחים זולים שקניתי בטמבוריה הצלחתי לקדוח לא מעט חורים. במקרה שלך, סביר להניח שהייתי מסתפק אולי בשני מקדחים. אם מדובר בקרמיקה רגילה (לא גרניט), מקדח אחד יעשה את העבודה אם תעבוד לפי הנ"ל. כמובן שהמקדח הוא רק בשביל לעבור את הקרמיקה. תשתמש במקדח 6 מ"מ ולאחר מכן תעבור למקדח וידיה 6 מ"מ. שים לב שאתה מרחיב מספיק את החור בשביל שהוידיה לא תדפוק לך את האריח בכניסה וביציאה מהאריח.

בלי קשר, קניתי מאליאקספרס סט מקדחים דיי מומלץ ****אבל**** עדיין לא בדקתי אותו.
הביקורות ממש טובות ובמחיר שלו כדאי שיהיה כזה סט בבית (כ 40 שח לסט של 7 מקדחי חץ החל מ 3 מ"מ ועד ל 12 מ"מ)
https://www.aliexpress.com/item/1005004004054679.html?srcSns=sns_WhatsApp&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60362809647&aff_fcid=41e202cf00e94bf5b9931375b44173a1-1691826984463-01341-_EvfOUSf&tt=MG&aff_fsk=_EvfOUSf&aff_platform=default&sk=_EvfOUSf&aff_trace_key=41e202cf00e94bf5b9931375b44173a1-1691826984463-01341-_EvfOUSf&shareId=60362809647&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=d67a1edec7db4ee89f1b3200d2ff1440&afSmartRedirect=y

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...