Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי משתמש במברגת קלאצ, לא במברגת אימפקט ולא בפטישון.

כשאני צריך לקדוח בקרמיקה אני משתמש במקדחה רוטטת חזקה במהירות גבוהה עם מקדח אבן רגיל. עובד בלי שום פיצוצים או קירור מים.

הקושי היחיד הוא להחזיק את המקדחה במקום המדויק שרוצים את החור כי יש לה נטייה לקפוץ בהתחלה. הפתרון הוא ללחוץ עליה בכל הכוח עם שני ידיים.בניגוד לבועז, השיטה שלי היא לעבוד במהירות גבוהה.

אחיזה נכונה של מקדחה היא מלמעלה, ככה שכוח היד פועל ישר על הנקודה, ולא מהידית עם הדק ההפעלה. משתמשים בכפתור נעילת ההדק כך שהמנוע פועל במהירות מקסימלית מראש.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בגדול, מברגות לא נועדו ממש לקדוח בבטון, במיוחד לא כמות נכבדת של חורים. כן, ניתן, אבל לא מומלץ. 

זה קלאסי לכלי חשמלי, ועדיף פטישון- מקל מאד על החיים. 

מאד לא מומלץ להשתמש במצב פטיש או רטט, עשוי לשבור את האריחים. 

כן לעבור למקדח ייעודי לבטון אחרי שעברת את האריח. 

קירור זה חשוב, אבל זה לוקח זמן רב. ללא קירור המקדח נשרף ומפסיק לעבוד. 

אם יש לך אפשרות, תפוס מישהו מבני הבית עם שפריצר של מים כדי שישפריץ תוך כדי הקדיחה.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמה טיפים על קידוח חור בקרמיקה:

• השתמשו במצב רגיל של המברגה, ולא במצב רטט הקיים בהרבה מברגות.
  • מומלץ לקדוח את החור במרכז האריח, ולא בצידי אריח הקרמיקה.
  • בקידוח בקרמיקה יש לעבוד באיטיות ובעדינות, על מנת שלא להזיק לאריחי הקרמיקה העלולים להיסדק או להישבר.
  • במהלך העבודה מומלץ לטבול מידי פעם את ראש המקדח בכוס מים, על מנת לצנן את צלעות הקידוח.
  • לאחר שהקידוח בקרמיקה הסתיים, יש לעבור למקדח אחר על מנת לקדוח בחומר ההדבקה האחורי.
  • יש להשתמש בדיבל התואם בדיוק את קוטר החור. בקידוח בקירות רגילים ניתן להשתמש פעמים רבות בדיבל מעט גדול יותר מאשר חור הקידוח, היות והחור מתרחב במעט. בקרמיקה החור אינו מתרחב, ולכן יש להקפיד על שימוש בדיבל תואם.

כמה טיפים על איך קודחים חור בזכוכית:

• מדביקים דבק נייר על הזכוכית, ומסמנים את נקודת הקידוח הרצוייה.
  • קודחים לאט, ממש לאט. אין סיבה ללחוץ זה רק יכול לשבור את הזכוכית.
  • מרטיבים כל הזמן את הזכוכית ואת המקדח.
  • ושוב, קודחים לאט בלי לחץ. קחו אוויר ועשו זאת לאט.
  • באותה שיטה קודחים גם בזכוכית חלקה וגם בעגולה, כמו לעשות חור בבקבוק זכוכית.

פורסם

צריך להוסיף לכללי הפורום איסור על תשובות מChatGPT.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...