Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, חני1212 כתב:

יש לי (ולכל המשפחה המורחבת מורחבת שלנו) חרדה לא נורמלית מצרפתיות באופן כללי ומפג'ו במיוחד..
יש משהו שיוכל לשבור את הסטיגמה הנוראה הזו עליהם?

תקרא מבחני אמינות נניח של jdpower, יותר מזה תסתכל פשוט בכבישים כמה רכבי 3008/5008 יש..יש שינוי אצל הישראלים במחשבה בנוגע לרכבים האלה.

אני חוזר ואומר, האאוטלנדר יהיה אמין יותר, בשאר הפרמטרים לא בר השוואה לקודיאק ו5008.

לפני 15 דקות, outlander כתב:

למה לא, מחיר גרסת הכניסה של קודיאק זהה למחיר הגרסה הכי מאובזרת של אאוטלנדר (215k), כמו שאני קניתי - לקשרי. זה המחיר ששילמתי.

נראה לי שמבחינת מחיר יהיה נכון יותר להשוואת אאוטלנדר לקשרי מול קודיאק סטייל.

מוזמן לעשות את ההשוואה בicar ולחזור עם תובנות.

כמובן שמה שחשוב לך מבחינת אבזור יכול להיות פחות חשוב לאחר אבל אם נתמקד נטו במנוע וגיר אז לאאוטלנדר אין מה למכור מול קודיאק.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

תקרא מבחני אמינות נניח של jdpower, יותר מזה תסתכל פשוט בכבישים כמה רכבי 3008/5008 יש..יש שינוי אצל הישראלים במחשבה בנוגע לרכבים האלה

אל דאגה עם מנוע 1.2 מהר מאוד הישראלים יחזרו לפחד מפיג'ו/סיטרואן.

פורסם

היה לי בעבר את ה1.2 פיורטק וגם אני נכוותי ממנו ממש, אבל נראה לי שמה שנכון זה לשלול מנוע/דגם מסויים ולא יצרן שלם או מדינה שלמה.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

חוץ מזה היה ה 156 כ"ס שהיה להיט לפניו 

אני באופן אישי כשנכווה ממותג אני לא חוזר אליו (לפחות משתדל מאוד)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 23.6.2023 בשעה 09:33, רועי5 כתב:

היקש מעט מנותק, אבל אולי בכל זאת רלבנטי, אתמול החזרתי מזדה 6 2.5 ליטר משהו סביב 200 סוסים, גירסת BLACK EDITION, בת פחות משנה וכ 10K ק"מ, שהושאלה לי כרכב חלופי עד לחזרת האוקטביה מטיפול שנתי. המזדה שנהנית כידוע מתדמית ספורטיבית, ודאי עם חישוקי 19 אינץ' מושחרים ויפהפיים כמו בגירסה הזו, איכזבה. המזדה  מרגישה מסורבלת, כבדה, שילוב גיר מנוע עייף ולא מספק למרות עתודות כוח מרשימות למדי, גרוע מאלו האוטו אמנם " יושב טוב " וההיגוי סביר גם אם קצת כבד, אבל הוא מתנדנד מדי , לא מהודק וקצת מתפזר בנסיעה. בכל התחומים הקשורים בנהיגה והתנהגות דינמית האוקטביה פשוט מצויה בקטגוריה אחרת. וזה מוזר, שהרי למזדה מוניטין מאוד משובחים בכל הנוגע לדינמיות והאוקטביה נתפסת כאוטו מאוד בינוני בתחומים הללו. ולמה רלבנטי, כי השתתפתי כנוסע, לא כנהג, בנסיעה של מספר שעות באאוטלאנדר חדש והתחושה היתה הרבה יותר דומה למזדה הנזכרת מאשר לאוקטביה.

כתבת מדוייק, לפני 4 שנים נהגתי במאזדה 6 מנוע 2.5 ליטר (בתקופה שהייתי עם אוקטביה 1.4 בליסינג) הדבר הראשון שעשיתי אחרי הנסיעה היה לחפש את רשיון הרכב לוודא שבאמת מדובר במנוע 2.5 ולא ב2.0, הרכב הרגיש לי סביר ואפילו פחות מכך מבחינת מנוע-גיר, אוקטביה 1.4 טורבו חד משמעית בלבל מעל בכל הקשור לביצועים. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

בזמנו (כשהייתי רגיל לנסוע על האאוטלנדר הישן, 2.0) נהגתי על הקודיאק 1.4 טורבו בנזין ומאוד התאכזבתי, הרכב הרגיש חלש. ואז אמרו לי שאין הרבה מה לצפות ממנוע 1.4, והכח האמיתי נמצא בגרסת 2.0 סמ"ק.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, outlander כתב:

בזמנו (כשהייתי רגיל לנסוע על האאוטלנדר הישן, 2.0) נהגתי על הקודיאק 1.4 טורבו בנזין ומאוד התאכזבתי, הרכב הרגיש חלש. ואז אמרו לי שאין הרבה מה לצפות ממנוע 1.4, והכח האמיתי נמצא בגרסת 2.0 סמ"ק.

12345

image.png.9f0c0e2c1be00516a6a066acba71b87c.png

על מה אתה מדבר?אתה באמת משווה את המנוע האנמי של מיצובישי במנוע ב 1.4 טורבו הנהדר (בביצועים) של VAG?
סירייסלי?

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ההשוואה בין האטמוספרי הישן למנוע ה 1.4 הגיונית במונחי כ״ס ומומנט. למיצובישי היתהדרה ב 150 סוסים ב 6000 סל״ד  ומומנט של כמעט 20 קג״מ ב 4200 סל״ד מול ה 150 ב 5000 סל״ד ומומנט של 25.4 ב 1500 סל״ד  של הסקודה. 

וגיר רציף שכמעט מונע הגעה למקסימום סלד/הספק עקב האופי של רצועת הכח שלו. אם כי ניתן לאנוס אותו לעלות גבוה בתמורה לרעש זוועה ובכי של רצועת ההעברה. מול גיר כפול מצמדים שאכן משהה את הכניסה להילוך ראשון מהילוך סרק אבל ביציאה בגילגול (לא מעמידה מוחלטת) נענה מהר יותר מגירים אחרים כולל פלנטריים. 

המסקנה של אאוטלנדר נראית פחות מסבירה לאור הנתונים האלה.  

אובייקטיבית הוא טועה, סובייקטיבית הוא צודק 😊

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

¹אני לא כזה חכם כמוך. אני איש פשוט, נתתי גז וציפיתי שהרכב יסע (לא תאוצה של טסלה אבל קצת יותר ממה שאני רגיל באאוטלנדר) והרכב לא סיפק את הסחורה. שאלתי את איש המכירות שנסע איתי, והוא אמר "זה 1.4, מה חשבת שזה..."

האאוטלנדר הקודם היה סביר, אבל בעקיפות הוא התקשה. כיום עם החדש אני מרגיש שיפור רציני בכח.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

ראשית, אני לא בא להתנגח או להוכיח משהו. 

כפי שכתבתי, חוות הדעת שלי (ושל רבים אחרים, שמן הסתם עוסקים בנושא הנהיגה ורכב יותר מאשר הנהג הממוצע/טיפוסי) התרשמות סובייקטיבית היא כשמה כן היא. תגובת איש המכירות לעומת זאת , קשה לי להיות pc, אבל בא נאמר שאצלי בחברה הוא לא היה ממשיך לעבוד 😉.

באופן כללי, כשמשווים מנוע אטמוספרי למנוע מוגדש, לא הנפח קובע ובאופן כללי השוואה בין מנועים היא תמיד הספק ומומנט ובאיזה סל״ד הם מקסימלים. ובהמשך מה שקרוי חגורת הכח.

אני לא מצפה מכל אחד להבנה מלאה, אבל בפורום של חובבבי רכב (ונהיגה גם) ישנו קהל שמבין ושמבין פחות. (שוב , לא הכוונה אליך אישית, אלא ככלל) 

בחינת הרכב על ידי זינוק מהמקום כאשר משווים גיר פלנטרי או רציף לידני/רובוטי חד או דו מצמדי כמעט תמיד תתבטא במה שאתה הרגשת וזו ההשהיה ביציאה מהמקום. אבל מרגע שהתחלת לנוע, תגובת המנוע והגיר הדו-מצמדי טובים בהרבה מכל מנוע אטמוספרי המשודך לגיר פלנטרי ובוודאי שרציף.

ישנם עוד פרמטרים שבוחנים שמים לב אליהם, אבל מרבית הנהגים עבורם זה יהיה סינית. מושגים כמו turn-in למשל או רכינה של המרכב (שזה יותר מורגש לכל נהג כמעט) 

הדגם חדש/נוכחי של האאוטלנדר שונה מקודמו בהרבה פרמטרים אבל אותו יש להשוות שוב כנגד הספק ומומנט דומים ולכן הסקודה עם 150 סוסים היא לא התחרות כאן אלה אחותה עם ה 190 ומומנט של 32 (מול 24 של אאוטלנדר) 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...