Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,
יש לי אופנוע שפג הטסט שלו לפני כחודשיים. מדובר בכלי רכב רגיל, לא רכב מיושן או אספנות.
אגרת הרשיון שולמה, והיה ויש כל הזמן ביטוח חובה בתוקף.

אני מעוניין עכשיו לעשות טסט, אבל כיון שלא הספקתי לעשות זאת בזמן התקפות (הסיבות לא חשובות כרגע), רוצה לעשות את זה באופן חוקי;

כלומר, לרכוב על האופנוע למכון הטסטים, בלי שאצטרך לגרור את האופנוע לשם.

בזמנו היה צריך לעשות את זה בתור אישי במשרד הרישוי,  עכשיו יש טופס מקוון:
https://www.gov.il/he/service/application-for-a-temporary-vehicle-license-48-hours

מה שלא ברור זה:
1) האם תוקף הרשיון הזמני מתחיל מיידית בהגשת הטופס ואחרי שמשלמים את האגרה הרלוונטית, או שזה תלוי בתהליך ידני כלשהו במשרד התחבורה?
2) אם זה לא מיידי, האם יש שם דרך להגדיר מתי תתחיל התקופה של 48 שעות? אם לא, כמה זמן זה בד״כ לוקח?
אני צריך לודא שהתקופה תתחיל בזמן שאני פנוי לרכוב למכון לבצע את הטסט, ולגשת למוסך אם משום מה יהיה ליקוי (לא צפוי, אופנוע כמו חדש).

אין תיאור של התהליך באתר משרד התחבורה.
3) מישהו יודע מהו גובה האגרה?

אשמח במיוחד לתשובות מאנשים שעברו את התהליך המקוון בשנה-שנתיים האחרונות.

פורסם (נערך)

אחשב אפשר להוציא רישיון זמני מכוונן. לא יודע אם אפשר לקבוע יום או שעה. או שזה תקף אחרי התשלום. מצרף קישור.

אל תשכך לעשות ביטוח.

משרד התחבורה - תשלומי רישיון רכב (ecom.gov.il)

.thumb.jpg.477fc4c31309ca31fb569b8c57fbc39d.jpg

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

עשיתי את זה לפני כשנה, אולי השתה מאז. 

התהליך ידני, הפקידה עוברת על המסמכים. 

אפשר לכתוב במלל הבקשה, לאיזה תאריך אתה רוצה את הרישיון ואז יש שתי אפשרויות.

או שייתיחסו למה שכתבת או שזה יתחיל מהרגע שעוברים על המסמכים. 

במקרה שלי הגשתי בשבוע שמשרד הרישוי לא עבד (חול המועד) אז עברו על הבקשה כבר אחרי התאריך שביקשתי ותוקף הרישיון הזמני התחיל מהרגע שהפקידה עברה על הבקשה.

אז הדרך היחידה לשלם על הרישון הזמני הייתה פיזית בדואר. אולי גם זה השתנה.

פורסם

אגרת רשיון תנועה זמני(רשיון מיוחד) - 42 ₪(אלא אם משרד התחבורה ״הוריד״ אותו לדרגה תואמת לכפל רשיון = 11 ₪).

אין לך כל צורך ברשיון הזה במידה והדו״ג יפסל בטסט, מאחר ותקבל מהמכון רשיון תנועה זמני לתורך תיקונים בלבד ל-7 ימים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני כשעה, kompy כתב:

אגרת רשיון תנועה זמני(רשיון מיוחד) - 42 ₪(אלא אם משרד התחבורה ״הוריד״ אותו לדרגה תואמת לכפל רשיון = 11 ₪).

אין לך כל צורך ברשיון הזה במידה והדו״ג יפסל בטסט, מאחר ותקבל מהמכון רשיון תנועה זמני לתורך תיקונים בלבד ל-7 ימים.

תודה!
האם אתה יודע ממתי מתחיל תוקף הרשיון הזמני (מרגע התשלום או שאפשר לבקש יום מסויים)?
לפי הכתוב באתר משרד התחבורה, התשלום הוא בדואר בלבד, ובאזור שלי כל סניפי הדואר דורשים הזמנת תור מראש, במקרים רבים יומיים מראש.

פורסם

על הרישון הזמני מודפס יום ושעה של תחילת התוקף. 

מי שמדפיס את זה, זה עובד משרד הרישוי שמפיק את הרישיון. 

אם אתה מגיע פיזית לבקש אותו, אתה אומר לפקידה את התאריך והשעה הרצויים.

אם אתה שולח בקשה באתר זה כמו שרשמתי מקודם.

התוקף לא מתחיל ברגע התשלום, אלא נקבע לפי מה שעובד משרד הרישוי הדפיס על הרישיון הזמני. 

פורסם
לפני 17 דקות, Buki כתב:

על הרישון הזמני מודפס יום ושעה של תחילת התוקף. 

מי שמדפיס את זה, זה עובד משרד הרישוי שמפיק את הרישיון. 

אם אתה מגיע פיזית לבקש אותו, אתה אומר לפקידה את התאריך והשעה הרצויים.

אם אתה שולח בקשה באתר זה כמו שרשמתי מקודם.

התוקף לא מתחיל ברגע התשלום, אלא נקבע לפי מה שעובד משרד הרישוי הדפיס על הרישיון הזמני. 

תודה!
אין לי אפשרות להגיע אליהם, אבל ביקשתי בטופס המקוון שתחילת התוקף תהיה עוד יומיים, כי לוקח כאן יומיים רק לקבל תור לדואר לתשלום -- נקוה שיכבדו את זה.
חבל שלא מאפשרים לשלם באופן מקוון כמו כל אגרה אחרת, ושהתקפות לא מתחילה מרגע התשלום -- זה היה הרבה יותר הגיוני.

פורסם
לפני 9 דקות, PinkDolphin כתב:

חבל שלא מאפשרים לשלם באופן מקוון כמו כל אגרה אחרת, ושהתקפות לא מתחילה מרגע התשלום -- זה היה הרבה יותר הגיוני.

אפשר לקוות שזה ישתנה, לפחות אפשרות התשלום.

עצם זה שאפשר להגיש בקשה לרישיון הזמני דרך האתר זה דבר די חדש, קיים כשנתיים בערך.

קודם לכן היה צריך להגיע פיזית למשרד הרישוי.

פורסם

כמובן, רק שיעלה יותר מ-42 ₪

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה שלא רוצים לעבור על החוק, וגם לא להסתבך עם רישיונות זמניים, אפשר להשתמש בשירותיו של נהג עם ביטוח סחר שישנע את הרכב חסר הטסט למכון הטסטים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה לא מחייב העברת הרכב לתו סוחר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

זה לא מחייב העברת הרכב לתו סוחר?

לא

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא חושב שנהג כזה יקח פחות מ 42 ש"ח על השרות הזה... רק אם זה חבר שעושה את זה בלי תשלום.

בגדול רישיון זמני זה דבר די נוח למרות שקצת סיבכו את התהליך, השתמשתי בו כמה פעמים. 

אם באים פיזית למשרד הרישוי אפשר לבקש שניים או שלושה רישונות כאלה לתאריכים שונים אם לא יודעים בדיוק מתי יסתדר להעביר טסט ואז לשלם רק על אחד מהם.

אפשר להוציא עד 3 רישונות זמניים בשנה. 

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

לא חושב שנהג כזה יקח פחות מ 42 ש"ח על השרות הזה... רק אם זה חבר שעושה את זה בלי תשלום.

בגדול רישיון זמני זה דבר די נוח למרות שקצת סיבכו את התהליך, השתמשתי בו כמה פעמים. 

אם באים פיזית למשרד הרישוי אפשר לבקש שניים או שלושה רישונות כאלה לתאריכים שונים אם לא יודעים בדיוק מתי יסתדר להעביר טסט ואז לשלם רק על אחד מהם.

אפשר להוציא עד 3 רישונות זמניים בשנה. 

להגיע פיסית למשרד הרישוי זה בדיוק מה שאני מנסה להימנע ממנו.
ולא ניראה לי שזה בכלל חוקי להשתמש בביטוח סחר לזה, כי זה לא למטרת סחר ברכב (אין לי שום כוונה למכור את האופנוע 🙂), או למטרת תיקון (זה הביטוח שיש למוסכים, אא״ט).
ודאי וודאי שלא יהיה חוקי עד כמה שאני יודע לשלם למישהו על ההסעה עצמה, גם אם מוצאים מישהו כזה.

• תוכן חדש...