Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני גם לא מבין בזה יותר מידי, אבל לפני כמה שנים גם הייתי מחובר לטריפל של הוט עם מיני פייברים בחדרים וזה עבד גרוע.

בסוף הבעיות נפתרו אחרי המעבר לבזק בינלאומי ולפני חודש עברתי לפרטנר סיבים.

הראוטר שהם נותנים sagemcom 5670il תומך בויפי 6 ודי חזק. הוא מכסה דירת 4 חדרים מצויין. אבל אצלי מיקמתי אותו בחדר די מרכזי. 

לפי דעתי פתרון טוב בשבילך זה להשחיל כבל רשת ולעשות נקודת רשת בחדר עבודה.

פרטנר לוקחים 250שח על כול נקודת רשת.

דבר נוסף, בפרטנר יש מבצע עכשיו אינטרנט 1גיגה+טלויזיה ב120שח.

לפי דעתי זה מחיר מעולה!

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

פריסה חדשה של כבילה בבית לא באה בחשבון. הבית בן 30 שנה ונסיון לסלול כבילה במקום הקיימת עשוי להשאיר אותי ללא כבילה כלל , כלאמר לפגוע בקיים ולא להצליח לפרוס חדשה.

מדובר בשתי קומות, בקומת הקרקע יש שתי נקודות ובעליונה 3. הבית מכוסה מצויין באמצעות 3 ממירים, שניים מיניפייבר ואחד ראשי שנמצא בכלל בקומה העליונה.

הנקודה בממד מזינה דרך moca מתג קווי אליו מחוברים מחשבים ,מדפסת משולבת ומארז איכסון. 

היתרון הוא שכאן יש לי 200 מגה יציב כל הזמן. גם האפל tv והטלוויזיה החכמה רואים 200 מגה שמאפשרים לי צפייה נקיה בנטפליקס.

לצערי מה שהחברות מספקות אלה נתבים ותיקים שאמנם תומכים wifi6 אבל הם מאד בסיסיים (מן הסתם, זולים) ומגבילים את היכולת שלי לשנות קונפיגורציה/מסננות/חסימות ושאר ירקות.

לכן אם אני עושה שינוי אני מעוניין לשפר את מה שהמיניפייבר הקיים מספק. (רמת אבטחה נמוכה, עד כדי שהטלפון בוכה וזועק low security) למרות שהממיר מקונפג לרמה הרצויה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אני עדיין תקוע עם נחושת - כבר חודשים רואים בשכונה עבודה על סיבים אבל עדיין אין חיבורים לבתים - אבל את הראוטר של הוט (הוטבוקס 4) אני מפעיל במצב bridge ואליו משורשרים 3 נתבים של asus (אחד כנתב ושניים כ-AP’s) בתצורת mesh כאשר הם מחוברים דרך רשת קווית, ויש לי יופי של WiFi בבית (הספידטסט מודד 500 מס״ש, המכסימום של הוט). מצד שני, הטלוויזיות מחוברות לרשת דרך moca ורשת מקבילה של קואקסים, שדי עושה את המוות. שוקל ברצינות להחליף את הקואקסים לכבלי ethernet ולהפטר מה-moca.

בדוק את הצנרת שלך, סביר מאוד שתוכל לעשות שינוי דומה - אם כי במצבך אולי כדאי להיעזר בבעל מקצוע. קרוב לודאי שיש לך צנרת כפולה - גם של הקואקס וגם של בזק, מה שמאפשר יותר גמישות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

@zaf - בדוק פתרון MESH.

אני כרגע בדירת דופלקס שכורה (עם פרטנר אבל זה לא רלוונטי).  הקו מגיע לסלון (קומת כניסה).  שמתי 3 יחידות MESH שמחוברות אלחוטית (כמובן שלא יכול למתוח קו פיזי ביניהן) --

- אחת בסלון (אליה מחובר קווית הנווידיה שילד),  זה כמובן גם הנתב.

- אחת בממד (ליד הסלון, ללא קו ראייה ישיר לנקודה הראשית) (אליו מחוברים קווית שני המחשבים שלי והמדפסת).

- אחת באחד החדרים בקומה העליונה.  כמובן ששם יש פגיעה ברוחב הפס אבל עדין טוב מאד.

הציוד במקרה שלי של ASUS אבל לדעתי כל ציוד של יצרן מכובד יאפשר זאת.

הבעייה היחידה היא בממד - שלי ממוקם כך שבסה'כ אין פגיעה ברוחב הפס.  לא יודע היכן ואיך ממוקם זה שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, zaf כתב:

מנצל את השירשור הזה, מכיוון שהנושא דומה.

קיבלתי פנייה מפרטנר להתחבר לרשת הסיבים שלהם. מכיוון ש 012 זה ספק האינטרנט שלי (לא תשתית) על פניו הגיוני להתחבר לתשתית שלהם, מן הסתם עיניין של נוחות גם בגלל שתיבת המייל שלי ותיקה (לפני ימי הוטמייל 😛) זה אמור להיות מעבר פשוט. 

אז זהו, שלא.

אני מנוי הוט, טריפל עשרות שנים (מן הסתם כחלק מהיותי מעורב ברשת הזו מימי הקמתה, כחלק מעבודתי) , הפריסה אצלי בבית כוללת 3 יחידות moca שמנגישות את כל הבית במהירות סבירה. ( 200 מגה קוי, 90 % מהזמן ו 70 מגה אלחוטי בקירבת הממירים  minifiber ) 

חיבור לרשת הסיבים של פרטנר מבטיח לי נקודת כניסה אופטית אחת. ומשם לא ממש ברור איך יראה ההמשך.

את הראוטר שלהם ( בעיקרון גם לא רוצה מכשיר בן 5 שמוגבל ל 1גיגה ביום טוב) חייבים לשים בארון התקשורת בקומת הכניסה , הרחק מהנקודה הקוית העיקרית שלי בממ״ד המשמש כמשרד ביתי . מה שאומר שימוש ב moca. אלא שה moca הוא של הוט ומשמש את הטלויזיה (מן הסתם את תכני הוט הניצפים בבית אין אצל פרטנר) .

כאן אני פונה למומחי הפריסה של האוף. מישהו פרש משהו דומה? 

תובנות לגבי צורת הפרישה? הצעות?

תודה על הסיוע.

אחרי שנים שהייתי תלוי במוקה של הספקים, החלטתי לצאת לחופשי.

רישתתי את הבית במאש (אצלי 2 יחידות מכסות את כל הבית). את כל הממירים של הספקים החלפתי בסטרימרים שלי (כרום קאסט, שיאומי).

לממ״ד חיברתי מוקה פרטי שלי שקניתי באמזון, למרות שכבר אין באמת צורך, המאש מכסה גם שם.

עכשיו אני יכול לעבור בין ספקי תוכן ותשתית בקלות ובמהירות. לא תלוי יותר באף אחד.

החזרתי ליס שקית גדולה עם הסטרימרים שלהם, כבלים, מוקה, ספקי כח. כל זה הוחלף בכרום קאס שתופס עשירית מקום. גם הפסקתי לשלם להם על ציוד וגם התפנה מקום בבית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

וגם יש היום מתאמי MoCA עם מהירות תאורטית של 2.5Gbps. אם אין לך גם טלוויזיה שרצה על הקואקס, ואתה מנתק את הכבל בצד שבו הוא יוצא מהבית (כדי למנוע הפרעות חיצוניות), מאמין שתגיע ל1 גיגה ואם לא אז מאד קרוב לזה.

חפש באמאזון MoCA 2.5, יש מבחר יצרנים בכל מיני מחירים.

לא יודע כמה נקודות אתה צריך, אבל במקומך הייתי מנסה קודם פתרון mesh אלחוטי לגמרי, ואם אתה לא מרוצה מהמהירות לחבר כל אחד מהם לראוטר הראשי עם מוקה במקום האלחוט. יותר קל לחבר יחידה או שתיים של mesh עם מוקה, מאשר את כל המחשבים / טלוויזיות בבית.

פורסם

ראשית, תודה.

הטלויזיה (3 במספר) מחוברות כ״א לממיר . 2 למיני ואחת לראשי. מן הסתם חיבור קואקסיאלי. 

בנוסף יש 2 יחידות MoCA אחת בממד השניה בצמוד לממיר הראשי. היחידה בממד ככל הנראה תישאר/תוחלף לפרטית על מנת לקבל את מלא רוחב הפס והמהירות למשרד הביתי. נותר רק לבחון איך אני מכסה את כל הבית אלחוטית בקצב שאינו נופל ממה שיש לי היום.

כמו שזה נראה אני אאלץ להוסיף יחידות עבור ה mesh , לפחות 2 אם לא 3 על מנת לכסות את כל הבית. 

כרגע הניראות בסביבת המסכים נקיה (יחידת ממיר בודדת שמספקת גם את הרשת האלחוטית)

אני נוטה לאמץ את ההצעה של פינדר, רק שמכיון שהגברת ״חייבת״ את ערוצי HGTV שיש רק בהוט, זה הולך להיות מסורבל. 

מצד שני, הוט החלו בפריסת סיבים ברחוב (אנקדוטה - הסיב של בזק כחול, של סלקום סגול והוט פורס כבל עם מעטפת אדומה, כולם משתמשים בגובים של בזק שיש בהם קנים פנויים)

נראה שכדאי להמתין להוט ולראות אם יש להם פתרון הולם. רק ששוב התשלום לספק והולכה מפוצל. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, zaf כתב:

אני מנוי הוט, טריפל עשרות שנים (מן הסתם כחלק מהיותי מעורב ברשת הזו מימי הקמתה, כחלק מעבודתי) , הפריסה אצלי בבית כוללת 3 יחידות moca שמנגישות את כל הבית במהירות סבירה. ( 200 מגה קוי, 90 % מהזמן ו 70 מגה אלחוטי בקירבת הממירים  minifiber ) 

חיבור לרשת הסיבים של פרטנר מבטיח לי נקודת כניסה אופטית אחת. ומשם לא ממש ברור איך יראה ההמשך.

את הראוטר שלהם ( בעיקרון גם לא רוצה מכשיר בן 5 שמוגבל ל 1גיגה ביום טוב) חייבים לשים בארון התקשורת בקומת הכניסה

אתה לא חייב את הראוטר שלהם, אם הרשת הנוכחית שלך עובדת טוב תוכל לבקש מהם רק ממיר שיתחבר בעזרת כבל ארוך או קצר לראוטר הפרטי שלך שיספק חיבורים חוטיים או אלחוטיים או יתחבר אפילו ליחידות המוקה הקיימות.

החיסרון הוא שאתה צריך להגדיר את הרשת שלך כמו שצריך, לא תקבל מהם תמיכה לזה.

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

פורסם

סיפור ארוך על כלום.

אני אישית כבר התנהלתי מול 2 חברות שסיפקו לי סיבים ובזמן שקצר מלקרוא את כל הכתבה הזו הצלחתי לחבר ראוטר פרטי שמחובר למתאם סיב ל rj45 שסופק על ידי החברה ללא תשלום נוסף.

מכל הכתבה הדבר היחיד שבולט שהכותב לא מבין כלום ברשתות ואני עדין לא מבין איזה מתאם הוא היה צריך לקנות בין הרואטר למתאם מהקיר?

טסלה 3 2022

פורסם

אמור לעבוד לינק ״מתנה״. https://www.themarker.com/captain-internet/2023-08-22/ty-article/.premium/0000018a-1c55-df73-a5eb-5d7dabdc0000?gift=760e2bd8a67d40e3bcf024cd4edae3ec

המחבר של בזק הוא BiDi SFP.  מוציא רק סיב יחיד עליו מורכבים אותות השידור והקליטה בו״ז .  

המכשירים הביתיים (וגם אלו שלא) מכירים SFP שבו יש שני סיבים אחד לשידור ושני לקליטה.

image.png.010c0acd7afaea3ed223c62a76eaa9db.png 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...