Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, היות וקהילת קארספורום מוכיחה את עצמה לאורך שנים כמבינים בכל נושא בעולם כמעט - באתי להתייעץ לגבי נושא שצף לי בראש כבר קרוב ל 3 שנים.

בעצם מאז שליוותי שתי זוגות חברים לטיול בתאילנד הרחוקה בסגנון קצת אחר ממה שהרוב מכירים. זה ממש התחזק לאחר שאותו זוג הציע למשפחה בת 5 נפשות (3 ילדים) להצטרף אלינו כשיצאנו עם אחד מהזוגות ההם גם השנה.  גם כאן הפידבקים היו מאוד חיוביים לגבי ארגון מקומות ובמיוחד איזורי הלינה, תזמון הטיסות ותודה לאל שהכל תיקתק כמו שעון שוויצרי בדיוק כמו לפי התכנית שתכננתי חצי שנה לפני היציאה.

אמנם לא היתה יותר מדיי אינטרקציה עם אותה המשפחה למעט סגירת הטיסות ובתי המלון וכשהגענו לשם תיכננתי להם כל ערב את היום למחרת כולל נהג שיסיע אותם, כתובות מדוייקות ומחירים צפויים בשביל שיהיה להם קצת רקע קודם היציאה.

במצטבר במשך חיי ביליתי בתאילנד יותר משנה. הפסקתי לספור כמה פעמים כבר טסנו לשם ובכל פעם מדובר על תקופה של 3-4 שבועות בממוצע. כך שאת הדברים הקטנים ואיפה אפשר ליפול מכיר דיי טוב.

לגבי רקע מקצועי, חשמלאי ראשי שמיימיו לא נגע בחשמל. עסקתי 13 שנה בתחום ייצור צבאי וכיום איש רכש טכני שבנוסף מוציא פרויקטים לביצוע אצל קבלני משנה ברחבי העולם (חלק מהם במזרח. אגב תאילנד). מציין את זה כי אולי זה יכול לעזור קצת לגבי התנהלות במיילים, טלפון וכו' עם אנשים מעבר לים. אם זה שפה או תקשורת - נראה שהדברים זזים לא רע כיום.

המטרה היא להציע חבילות לתאילנד בלבד. מנסיון - מה שאני רוצה להציע לא קיים שם אצל סוכנים ישראלים או אצל סוכנים בכלל. ונראה שיש ביקוש די ער מקהל היעד.

אז בעצם מה באתי לשאול? איך והיכן מתחילים? בשביל להיות יותר ממוקדם אפרט מספר נקודות שאין לי מושג לגביהן ונראה שהן נצרכות:

א. נדרש רישיון\לימודים מסוימים בשביל לעסוק בתחום?

ב. התנהלות מול חברת תעופה - מה עושים אם תכננת טיול 10 משתתפים ולבסוף טיסה בוטלה ומפילה אחרי את שאר הטיול כמו דומינו? יש סקטור מסוים של שירות לסוכני נסיעות?

ג. מימון - בחישוב גס, בשביל להוציא 10 חבר'ה - מדובר על קרוב ל 60k ש"ח. מניח שהתשלום צריך לצאת מכיסי עד שהמשתתפים משלמים (צ'קים או אשראי. בטח אף אחד לא משלם במזומן).

ד. איך מבטחים את הנושא אם מישהו מבטל לאחר שהכסף כבר הועבר לבתי המלון וחברות התעופה? למשל במקרה של מוות מקרבה ראשונה או מחלה ל"ע.

ה. מול הרשויות בישראל - צריך לפתוח סוג של עוסק מורשה? עוסק זעיר כנראה לא מתאים מבחינת הכנס צפויה. לצורך העניין - 4k USD לנוסע.

ו. היכן מתחילה ומסתיימת אחריותי כלפי המשתתפים?

נ.ב

אני יודע שיש הבדל גדול בין להוציא זוג או משפחה לבין להפוך את זה למקצוע. כמו שאני לא מתכוון לפתוח מוסך אפילו אם אני יודע לטפל לבד ברכב.

כאן זה מעבר, אפשר לומר שדיי בוער בי. ז"א - לא נראה שזה עניין של התלהבות חולפת. למרות שאין איך באמת לדעת.

תודה רבה למגיבים,

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 12 דקות, Muzic4Ever כתב:

א. נדרש רישיון\לימודים מסוימים בשביל לעסוק בתחום?

לא

לפני 13 דקות, Muzic4Ever כתב:

ב. התנהלות מול חברת תעופה - מה עושים אם תכננת טיול 10 משתתפים ולבסוף טיסה בוטלה ומפילה אחרי את שאר הטיול כמו דומינו? יש סקטור מסוים של שירות לסוכני נסיעות?

לא זכור לי שאמורה להיות בעיה כלשהיא, ממליץ לקרוא את החוק לשירותי תעופה הישראלי והאירופאי. בטח לבדוק את החוק בנושא בתאילנד עצמה, אם קיימים כאלו חוקים בנושא תיירות ותעופה בפרט.

לפני 15 דקות, Muzic4Ever כתב:

ג. מימון - בחישוב גס, בשביל להוציא 10 חבר'ה - מדובר על קרוב ל 60k ש"ח. מניח שהתשלום צריך לצאת מכיסי עד שהמשתתפים משלמים (צ'קים או אשראי. בטח אף אחד לא משלם במזומן).

מקדמות?

לפני 15 דקות, Muzic4Ever כתב:

ד. איך מבטחים את הנושא אם מישהו מבטל לאחר שהכסף כבר הועבר לבתי המלון וחברות התעופה? למשל במקרה של מוות מקרבה ראשונה או מחלה ל"ע.

אאל"ט, יש חוק מכר, תבדוק אותו

לפני 16 דקות, Muzic4Ever כתב:

ה. מול הרשויות בישראל - צריך לפתוח סוג של עוסק מורשה? עוסק זעיר כנראה לא מתאים מבחינת הכנס צפויה. לצורך העניין - 4k USD לנוסע.

כמה כסף אתה צופה שתגלגל בשנה הראשונה? ובהתאם לכך תפתח (למרות שאני חושב שמדובר בעוסק מורשה אבל אני לא זוכר ממש)

לפני 17 דקות, Muzic4Ever כתב:

ו. היכן מתחילה ומסתיימת אחריותי כלפי המשתתפים?

חוק מכר/חוק שירותי תעופה/חוק שירותי תיירות - בטח יש עוד חוק ששכחתי. ממליץ להתייעץ עם עו"ד בנושא.

ממליץ לעשות קורס סוכן נסיעות, אני למדתי בהתאחדות למרות שיש לך גם באו"פ. אני לא חושב שזה יזיק להתחיל ללמוד קורס כלשהוא. זה יפתח לך הרבה דלתות וקשרים לשיתופי פעולה.

מתייג את @סלע כי הוא בת'כלס עובד בתיירות ביוםיום שלו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

כלל לא פשוט

יש לנו כאן סוכן מנוסה @סלע.

אני מכיר בחור שעשה איזה קורס של הדרכת קבוצות בחו"ל - נדמה לי שנקרא " עוזר מדריך" או משהו כזה, ומדי פעם מארגן נסיעה עם כמה חברים - אבל מכאן ועד עסק של ממש המרחק גדול.

עריכה - יש גם חוקים שונים במדינות היעד, וגם אותם צריך להכיר. למשל מדינות שמחייבות נוכחות מדריך בעל רישוי מקומי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...