Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה חיפושים לגיפון בתקציב שלי 50/60k הגעתי למסקנה ששתי האופציות האלו הם הכי מתאימות בשבילי. (בעיקר בגלל ההתעקשות שלי להמנע מתיבות רציפות ורובוטיות)

אני מודע לבעית רצועת הטיימינג של הדגמים האלו ולטיפול בהם.

הנסועה שלי היא 99% בעיר (ילדים לגנים, עבודה) ובאופן כללי דיי נמוכה.

ממה שראיתי הפיגו מעט יותר גבוהה ורחבה. שזה חשוב לנוחות של הילדים בכסאות בטיחות במושב האחורי.

בנוסף אין לה את הבעיות של חלונות אחוריים שלא נפתחים. (לא קריטי אבל מעצבן ומגביל) ושליטה על המזגן מהמסך. 

מצד שני אני הרבה יותר אוהב את המראה של הקקטוס..

מה דעתכם? ההבדלים בגודל מורגשים? משמעותיים? (בעיקר לגבי מרווח מושב אחורי וגם לגבי גובה הישיבה בנהיגה)

עד כמה משפיע ומפריע הנושא של השליטה מהמסך והחלונות האחוריים?

ובאופן כללי אם יש למישהו המלצה על גיפון אחר (עם תיבה אוטומטית) במחיר של עד 60k אשמח להמלצות. 

תודה רבה לעוזרים. 

פורסם

לי יש קקטוס, התרגלתי די מהר להפעלה מהצג, לא מרגיש חיסרון, אבל הייתי שמח אם המערכת הייתה מהירה יותר.

לגבי חלונות אחורים, לא רואה חיסרון, בחורף אין טעם לפתוח, בקץ יש מזגן או פותח מקדימה.

שניהם לא רכבים גבוהים, הייתי מנסה את כול אחד מהם ותיראה למי תתחבר יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לי יש קקטוס, התרגלתי די מהר להפעלה מהצג, לא מרגיש חיסרון, אבל הייתי שמח אם המערכת הייתה מהירה יותר.

לגבי חלונות אחורים, לא רואה חיסרון, בחורף אין טעם לפתוח, בקץ יש מזגן או פותח מקדימה.

שניהם לא רכבים גבוהים, הייתי מנסה את כול אחד מהם ותיראה למי תתחבר יותר.

תודה על התגובה. חוץ מרצועת הטיימינג האם קיימת עוד בעיה ידועה בדגם?

פורסם

בקבוצת קקטוס נתקלתי במדחס מזגן וממיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, erb16 כתב:

אני מודע לבעית רצועת הטיימינג של הדגמים האלו ולטיפול בהם.

העניין הוא שאתה רוכש מכונית משומשת - אין שום דרך לדעת מה מצב המנוע והאם הוא יזדקק לשיפוץ/החלפה. אם אתה רוכש חדש ומקפיד להחליף שמן כל 7.5k ניחא, אבל במשומשת, איך תדע? אחוז האנשים שמכירים את הכשל והחליפו שמן כל 7.5k ק"מ באחוזים הוא חד ספרתי נמוך, שואף לאפס. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
Just now, menir1 כתב:

העניין הוא שאתה רוכש מכונית משומשת - אין שום דרך לדעת מה מצב המנוע והאם הוא יזדקק לשיפוץ/החלפה. אם אתה רוכש חדש ומקפיד להחליף שמן כל 7.5k ניחא, אבל במשומשת, איך תדע? אחוז האנשים שמכירים את הכשל והחליפו שמן כל 7.5k ק"מ באחוזים הוא חד ספרתי נמוך, שואף לאפס. 

נכון ולכן אני אחפש רכב שהוחלפה לו רצועה בשנה שנתיים האחרונות. אחרת ברור שאין מה לקחת סיכון

פורסם (נערך)

תודה רבה לכל המגיבים.

בסופו של דבר כנראה שאף אחד מהם לא יתאים לי באמת.

שכחתי לציין אבל אני צריך 3 כסאות בטיחות במושב האחורי לילדים בני 4, 2, וחצי שנה.

מתקשה להאמין שאפשר להכניס 3 כסאות ברכבים האלו..

עריכה אחרונה על ידי erb16
פורסם
לפני 7 שעות, erb16 כתב:

מה דעתכם? ההבדלים בגודל מורגשים? משמעותיים? (בעיקר לגבי מרווח מושב אחורי וגם לגבי גובה הישיבה בנהיגה)

שים לב- רוב מוחלט של ה"ג'יפונים" הללו הם בסה"כ רכבי סופרמיני מוגבהות בס"מ בודדים. 

שים לב 2- שבשנים האחרונות זה נהיה טרנד להגביה כול דבר שזז. גם רכבי מיני.

ככה יוצא מצב שהקקטוס באותו גובה ואפילו מעט צרה יותר מאשר סיטרואן C3. ה-2008 למשל גבוהה יותר ב-6 ס"מ. 

כול זה כמובן בלי קשר לניצול מרחב פנימי, שרכבים גבוהים יותר, יכולים להיות פחות נוחים להכנסה והוצאה מנמוכים יותר. 

מה שאני בא להגיד זה שאם הסיבה לקניית "גיפון" מבוסס סופרמיני זה בגלל התועלת של הגובה שלו, אז לא בהכרח הייתי ננעל על הרכבים הללו. 

פורסם
לפני שעתיים, erb16 כתב:

נכון ולכן אני אחפש רכב שהוחלפה לו רצועה בשנה שנתיים האחרונות. אחרת ברור שאין מה לקחת סיכון

עדיף לחפש אחת אחרי החלפת מנוע. אין שום אפשרות לדעת איזה נזק נגרם למנוע לפני החלפת הרצועה. החלפת רצועה אינה ערובה לכלום.

פורסם

תבדוק את הC4 פיקאסו, לדעתי היא תפורה עליך..
הC4 פיקאסו היא רכב שעדיף כמעט בכל מונה על ה2008 או הקקטוס, קודם כל היא מבוססת על פלטפורמת הEMP1 שהיא מודרנית יותר ונועדה בגדול להחליף את הפלטפורמה שעליה מתבססות גם הקקטוס וגם ה2008,  מבחינתך בגדול זה אומר שהיא לא סובלת מהמחלה של מדחס המזגן וגם עדיפה באיכות הנסיעה (בעיקר בבידוד הרעשים ובלימת הזעזועים אחסון) גם כן היא הרבה יותר גדולה ומרווחת עם 3 כסאות נפרדים מאחור, יציאות מזגן לשורה האחורית ושפע של מקומות אחסון.
גם המנוע בC4 פיקאסו ה1.6 ליטר 165 כ"ס נחשב יותק אמין למרות שגם לו יש את המחלות שלן

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gavrik כתב:

הC4 פיקאסו היא רכב שעדיף כמעט בכל מונה על ה2008 או הקקטוס, קודם כל היא מבוססת על פלטפורמת הEMP1 שהיא מודרנית יותר ונועדה בגדול להחליף את הפלטפורמה שעליה מתבססות גם הקקטוס וגם ה2008,  מבחינתך בגדול זה אומר שהיא לא סובלת מהמחלה של מדחס המזגן וגם עדיפה באיכות הנסיעה (בעיקר בבידוד הרעשים ובלימת הזעזועים אחסון) גם כן היא הרבה יותר גדולה ומרווחת עם 3 כסאות נפרדים מאחור, יציאות מזגן לשורה האחורית ושפע של מקומות אחסון.
גם המנוע בC4 פיקאסו ה1.6 ליטר 165 כ"ס נחשב יותק אמין למרות שגם לו יש את המחלות שלן

יש לי כזו (מנוע THP165, חמישה-מושבית) שנת 2017, שקניתי חדשה 0 ק״מ מלובינסקי ב-2018, ולא ידוע לי על בעיות מנוע אופייניות כלשהן לדגם. על איזה מחלות ידוע לך?
יש כן תקלה שלפעמים קורית אחרי 100K ק״מ שדורשת החלפת מיכל הדלק.

לפות״ש:
אכן יש לדגם 3 מושבים ברוחב מלא מאחור, שכ״א ניתן בנפרד להזזה קדימה/אחורה או קיפול המשענת, ולכ״א יש חיבור IsoFix משלו, אבל לא כל שלושה דגמים של מושבי בטיחות ייכנסו -- יש כאלה שיותר רחבים מהמושב, ותצטרך לבדוק את המושבים שיש לך היום (ואולי להחליף אחד מהם). אחי גם קנה כזו במיוחד לצורך זה, והסיע שלוש בנות במושבי בטיחות מאחור.
דגם רכב מאד נוח ושקט, אידיאלי ל-3 ילדים מאחור; יש פתחי מיזוג/חימום לשורה האחורית, ועוד כמה פיצ׳רים קטנים מיוחדים למשפחות כמו סוככי שמש נגללים משולבים בחלונות האחוריים.

שלי עברה רק 42K ק״מ, אז עוד מוקדם לדבר על אמינות לזמן ארוך, אבל בינתיים לא היו תקלות כלשהן, רק טיפולים שוטפים פעם בשנה (פרט לפנצ׳רים, וכאן היתרון שהדגם מגיע עם גלגל ספאר ולא רק ערכת ניפוח). מנוע חזק, תיבת הילוכים אוטומטית סטנדרטית, מתוצרת Aisin היפנית, שנחשבת מאד אמינה.
גם די חסכני; הלוך/חזור נתניה - עד מבשרת ציון כ-16 ק״מ לליטר, בין עירוני לא מהיר 80-90 קמ״ש כ-17 ק״מ לליטר. בתנועה עירונית בנסיעות קצרות, 11-12 ק״מ לליטר.

חסרונות: מסך מגע מעצבן (לדעתי זהה למה שראית בקקטוס -- היה לי קקטוס 2020 בתור רכב חלופי) שנדרש כדי לשלוט בבקרת האקלים ומע׳ הבידור, שלא נותן שום משוב בצלילים אז צריך להסתכל עליו בזמן התיפעול. מוזמן לשאול עוד שאלות אם יש לך, או ליצור קשר בה״פ.
הצצה זריזה ביד2 מעלה שיש למכירה כאלה בתקציב שלך בעלות ק״מ סביר.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 8 שעות, Gavrik כתב:

לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

יש לי כזו (מנוע THP165, חמישה-מושבית) שנת 2017, שקניתי חדשה 0 ק״מ מלובינסקי ב-2018, ולא ידוע לי על בעיות מנוע אופייניות כלשהן לדגם. על איזה מחלות ידוע לך?
יש כן תקלה שלפעמים קורית אחרי 100K ק״מ שדורשת החלפת מיכל הדלק.

לפות״ש:
אכן יש לדגם 3 מושבים ברוחב מלא מאחור, שכ״א ניתן בנפרד להזזה קדימה/אחורה או קיפול המשענת, ולכ״א יש חיבור IsoFix משלו, אבל לא כל שלושה דגמים של מושבי בטיחות ייכנסו -- יש כאלה שיותר רחבים מהמושב, ותצטרך לבדוק את המושבים שיש לך היום (ואולי להחליף אחד מהם). אחי גם קנה כזו במיוחד לצורך זה, והסיע שלוש בנות במושבי בטיחות מאחור.
דגם רכב מאד נוח ושקט, אידיאלי ל-3 ילדים מאחור; יש פתחי מיזוג/חימום לשורה האחורית, ועוד כמה פיצ׳רים קטנים מיוחדים למשפחות כמו סוככי שמש נגללים משולבים בחלונות האחוריים.

שלי עברה רק 42K ק״מ, אז עוד מוקדם לדבר על אמינות לזמן ארוך, אבל בינתיים לא היו תקלות כלשהן, רק טיפולים שוטפים פעם בשנה (פרט לפנצ׳רים, וכאן היתרון שהדגם מגיע עם גלגל ספאר ולא רק ערכת ניפוח). מנוע חזק, תיבת הילוכים אוטומטית סטנדרטית, מתוצרת Aisin היפנית, שנחשבת מאד אמינה.
גם די חסכני; הלוך/חזור נתניה - עד מבשרת ציון כ-16 ק״מ לליטר, בין עירוני לא מהיר 80-90 קמ״ש כ-17 ק״מ לליטר. בתנועה עירונית בנסיעות קצרות, 11-12 ק״מ לליטר.

חסרונות: מסך מגע מעצבן (לדעתי זהה למה שראית בקקטוס -- היה לי קקטוס 2020 בתור רכב חלופי) שנדרש כדי לשלוט בבקרת האקלים ומע׳ הבידור, שלא נותן שום משוב בצלילים אז צריך להסתכל עליו בזמן התיפעול. מוזמן לשאול עוד שאלות אם יש לך, או ליצור קשר בה״פ.
הצצה זריזה ביד2 מעלה שיש למכירה כאלה בתקציב שלך בעלות ק״מ סביר.

ווא מודה לכם מאוד על ההמלצה. האמת שאהבתי מאוד. הרכב נראה מרווח מאוד והעיצוב שלו ממש יפה .

כמה שאלות 

1. האם בעיית רצועת הטיימינג קיימת גם בדגם הזה?

2. המיקום הלא שגרתי של תיבת ההילוכים (מעל להגה) לא מפריע יוצר בעיות או מייקר את התיקונים? 

3. האם עלות התחזוקה והביטוח יקרה מהממוצע?

תודה רבה!

פורסם
לפני כשעה, erb16 כתב:

האם בעיית רצועת הטיימינג קיימת גם בדגם הזה?

לא, מנועים שונים ואין קשר ביניהם. 

• תוכן חדש...