Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה 3 שעות רכבת או שעה טיסה הבחירה שלי היא רכבת.

בטיסות של 4-5 ללא מחלקות נורמליות אני מעדיף חנית ביניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשיהיה רכבת בין תל אביב לאירופה זה אולי תהיה בחירה, אבל אם אני רוצה לטוס לטייל באירופה והאופציות שלי זה או לשלם 300-500 דולר לכרטיס לחברה "רגילה" או לשלם 70 דולר לכרטיס לחברת לאוקוסט - פשוט מאוד לבחור לאוקוסט, ככה אפשר לטייל יותר - אני טס כדי לטייל גם ככה, לא צריך מזוודה לקניות(יצא לי כמה פעמים לטוס רק עם תיק גב) ולא צריך אוכל מטוסים(שאגב אני מאוד אוהב) אם זה אומר שאוכל לטוס 4 פעמים במקום פעם אחת באותו סכום קניתי את זה.

• אהבתי 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אני אבדוק את החבילה הכוללת. אם שעות הטיסה בחברה המסורתית יוסיפו לי עוד יום לחופשה יתכן מאוד שאשלם לה במקום לשלם לעוד לילה במלון. אתה יודע, לילה במלון יכול להיות 70 אירו, כול להיות גם 500 (זה מה ששילם אחד הבנים שלי ברומא לפני חודשיים. ולא איזה 5* דלוקס, אלא מלון 3*. הבחור עשה טעות והזמין כרטיסי טיסה לפני שבדק את עלויות הלינה). עוד יתרון של חברות מסורתיות בטיסות לאירופה הוא מספר הטיסות השבועיות - 5-7 - שמאפשרות הרבה יותר גמישות מה-1-2 טיסות של לואוקוסטים להרבה יעדים באירופה.

מצד שני - לא מעט יעדים שיש אליהם רק שירות של לואוקוסט., וקונקשן לטיסה של 4-5 שעות הופך אותה ל-10 שעות, לא מוצדק.

כמובן שמישראל אין דרך לצאת ברכבת, אבל בתוך אירופה מדובר בחלופה עדיפה בטווחים של 500-1000 ק"מ. רכבות בדרך כלל גם (לא תמיד) יותר מדוייקות ממטוסים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 48 דקות, sperial כתב:

הבחור עשה טעות והזמין כרטיסי טיסה לפני שבדק את עלויות הלינה.

במשפחת ספריאל הייתי אומר שזו עילה לנישול מהירושה.

• מצחיק 1
פורסם

השפעת הקורונה. שכח את החומר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, Derish כתב:

במשפחת ספריאל הייתי אומר שזו עילה לנישול מהירושה.

אלה אין אצלהם ירושות. לוקחים איתם הכל לקבר. אפילו הזמינו תכריכים עם פאוץ'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

כמובן שמישראל אין דרך לצאת ברכבת, אבל בתוך אירופה מדובר בחלופה עדיפה בטווחים של 500-1000 ק"מ. רכבות בדרך כלל גם (לא תמיד) יותר מדוייקות ממטוסים.

מאוד מאוד כללי, ופעמים רבות לא נכון. מאוד תלוי בקו הספציפי. לפעמים הרכבת טובה יותר, ולפעמים הטיסה. אם מדובר גם במעבר גבול - ברוב המקרים הטיסה תיהיה זולה יותר ומהירה הרבה יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, natco כתב:

ריינאייר היא חברת הלואו-קוסט היחידה שאין לה מועדי פרסום ללוחות.

(אגב-כל החברות האחרות כבר פרסמו כמעט עד סוף 2023).

הם בדרך כלל "משחררים" את המושבים 9 חודשים לפני הטיסה, אז שווה לבדוק מידי פעם (למרות שאני עכשיו מסתכל באפליקציה, ואין מועדים אפילו לאפריל).

שיבדקו מחירים בוויז. אני הזמנתיי אצלם טיסות לאפריל 23 (כבר לפני המון זמן) פשוט בגרושים. 

כשאני חושב על זה, אף פעם לא יצא לי לטוס ריינאייר לרומניה. לרוב זה היו וויז. 

לא יודע למה אפילו. יש מצב שהסלוטים שלהם פשוט גרועים במחינת שעות. 

אין לריינאייר שום יתרון על החברות האחרות. כולם א- זעלבר דרעק. 

לפני יומיים חזרתי עם ריינאייר מברלין. 

שום דבר מיוחד לספר חוץ מעגמת הנפש הרגילה שטיסת לואו-קוסט גורמת.

בתור אחד שבממוצע טס אחת לחודש עם וויז,

לדעתי וויז היא מעולה, ואם אתה עושה חברות במועדון ההנחות שלהם, הטיסות מתחילות להיות באמת גרושים. 

לדוגמא,

בנובמבר טסתי לורנה ב78 שקל,

בדצמבר נסעתי ללונדון ב223 ש"ח 

שבוע הבא טס לברצלונה ב400 שקל

וסגרתי נאפולי במרץ ב126 ש"ח 

ריינאייר לעומת זאת כבר לא טס, אבל זוכר שהיה דיי חרא. 

פורסם

גם אני חבר שלהם...

זה באמת משתלם (למי שטס מספר פעמים בשנה איתם, כמובן).

אבל שוב- לא רואה שום יתרון של חברה אחת על האחרת.

בואו.

אוטובוס מעופף. טרחה הכרחית בדרך לחופשה המיוחלת. 

שני פרקים של "ילדות טובות" בנטפליקס, קצת קריאה בספר, סנדויץ' מגעיל ב-10 יורו, עוד חצי שעה עוצמים עיניים, והופ- אתה במערב אירופה (היעדים הארוכים יותר).

יון/קפריסין/רומניה/בולגריה  וטיסות קצרות של שעתיים-שלוש גג, אני בכלל לא מדבר.

אין לך מספיק זמן להתבאס, וכבר נוחתים...

ואף אחד לא יאשים אותי במותניים צרות.

גם לי המושב צר, ומרווח הרגליים מצומצם.

כמו שמישהו כתב פה - גם אני מעדיף לטוס 3 פעמים ככה, ולא פעם אחת באיתיחאד או חברת פרימיום אחרת.

כנ"ל לגבי בחירת מלונות בטיולי ערים/נוף (לא מדבר על חופשת בטן-גב): זה נקי? ממוקם טוב? יש קפה ולחמניה עם שינקן בבוקר?

וואלה, מספיק טוב לי. מוותר על הבל בוי, הספא, הלובי המפואר וגינוני הטקס. 

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מ 3 חברות ה LCC האירופאיות שפועלות בישראל, לדעתי וויז מדרגה מעל השאר. המושבים נוחים בהרבה מאלו של ריינאייר, מדובר באופציית ברירת המחדל שאיירבאס מציעים על ה A320/321, במקרה של ריינאייר מדובר על קונפיגורציה מיוחדת ל 737, זולה להחריד, שעושים רק בשבילם.

מחירי הנשנושים במטוס לא מזעזעים (נמוכים יותר מפיצוציה ממוצעת בתל אביב...) ורמת התחזוקה של הקבינה טובה.

זה אוטובוס סביר שמביא אותנו מהארץ לחו"ל במחיר מגוחך. כנראה שהייתי מתבאס בטיסה של 7-11 שעות, עבור 2-5? שטויות. סנדוויץ' מהבית, קצת להתעפץ, קצת משחקים או סדרות בנייד/טאבלט וסוגרים עניין.

פורסם

דווקא מניסיון אישי שלי, ריאנייר יותר טובים מוויז. במיוחד בשנתיים האחרונות. הרבה מאוד בעיות של ביטולי טיסות, יציאה לא בזמן, איחורים מטורפים. ואז אין עם מי לדבר. בריאנייר חוויתי את זה הרבה פחות. 

אז אולי זה הניסיון הפרטי שלי, אבל מבחינתי לא הולך לטוס עם וויז אם יש ריאנייר לאותו היעד.

• אהבתי 1
פורסם

דיברתי על ציוד, לא על לוגיסטיקה.

אני רגיל עם וויז לאיחורים של חצי שעה-שעה, עוד לא חוויתי יותר. כל עוד זה בגזרה הזו- חפיף.

פורסם

לגבי המושבים- מנסיון שלי בוויז, לפחות בA321neo החדשים שלהם מרווח הרגליים פשוט מזעזע, אני גבוה, 190,  והטיסה היחידה בחיים שאני זוכר שסבלתי בה כל כך כמו בוויז הייתה ב757 של ארקיע שכבר מזמן לא בשירות.

בריינאייר המקום לרגליים מפתיע מאוד לטובה, לפחות במטוסים שמצויידים בכסאות דקיקים המודרניים. 

ויתרון עצום של רינאייר על כל שאר החברות הוא שמושב במעבר החירום עם המון מקום לרגליים עולה גרושים, כ5 יורו לטיסה אם זכור לי נכון.

• תוכן חדש...