Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צרות בביטוח בריאות (?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות לכולם,

הצצתי היום בהצהרת הבריאות של ביטוח הבריאות שלי (נחתמה ב-2019), ולתדהמתי הופיע שאין היסטוריה של מחלות קשות במשפחה. זה הפתיע אותי, כי אבי נפטר מסרטן בשנות ה-90 ובכל שיחה עם רופא או מבטח או מישהו ששואל על היסטוריה משפחתית אני מקפיד לציין את זה. בשיחה עם הסוכן (שעשה לי את הביטוח ב-2019) הוא טען שסוג הסרטן המדובר לא מעניין את הביטוח, ועל כן אין לי מה לדאוג (אני מניח שזו הסיבה שהוא לא ציין את זה גם בהצהרה). הוו, הנחת רווחה. או שמא?..

נוסף על הסרטן הזה (שאינו תורשתי ואינו מדאיג), אבי הוריש לי מוטציה של סרטן אחר - כלומר משהו שמאוד מעניין את הביטוח. המוטציה הזו מתועדת אצלי מ-1999 (כשהייתי גור בן 9), ועשיתי בדיקות הקשורות אליה לפני הגיוס לצבא. משנתקבלו תוצאות שליליות ( = אין גידול או הכנה לגידול), הבנתי מהרופא שהכל בסדר ואפשר לשכוח מזה (היום אני יכול להגיד שאו שלא הבנתי נכון, או שהוא דיבר על משהו אחר). על כל פנים, שכחתי מזה עד 2020 (בדיוק שנה אחרי הצהרת הבריאות של ביטוח הבריאות), כשרופא המשפחה ציין על אישור רפואי כלשהו את אותה המוטציה (שהגיחה לחיי מתהום הנשיה). סוכם שאלך לעשות ייעוץ גנטי נוסף כדי לראות מה סדרת הבדיקות להמשך (קרה ב-2021).

הדאגה שלי כעת היא שחברת הביטוח תבחר לבטל את הביטוח לחלוטין, או להחריג לי את כל מה שקשור במוטציה. הטענה שלי, היא שהתגלית של המוטציה צריכה להיחשב כמשהו שלא ידעתי עליו בעת הביטוח. כמובן, כל ההתנהלות בנושא המוטציה לפני הצהרת הבריאות הייתה כשהייתי ממש צעיר ולא ממש הבנתי כלום בנושא תורשה של מחלות (לראיה - עברו 13 שנה בין בדיקות שעשיתי, שהייתי אמור לעשות אחת לשנתיים).

על כל פנים, ביטול הפוליסה ומעבר לחברה אחרת בהכרח יגרור החרגה של הסרטן המדובר, שכן אני כבר יודע עליו וגם כך העבר הרפואי שלי התלכלך בשלוש השנים האחרונות.

אני יודע שהסיכויים שהביטוח יחליק את זה לא לטובתי, אבל אם יש למישהו פה ידע על החלטות של הביטוח במקרים דומים, אשמח לשמוע תובנות כלשהן.

תודה מראש לעוזרים וערב רוווי קסם לכל.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, daniel.asu כתב:

הדאגה שלי כעת היא שחברת הביטוח תבחר לבטל את הביטוח לחלוטין, או להחריג לי את כל מה שקשור במוטציה. הטענה שלי, היא שהתגלית של המוטציה צריכה להיחשב כמשהו שלא ידעתי עליו בעת הביטוח. כמובן, כל ההתנהלות בנושא המוטציה לפני הצהרת הבריאות הייתה כשהייתי ממש צעיר ולא ממש הבנתי כלום בנושא תורשה של מחלות (לראיה - עברו 13 שנה בין בדיקות שעשיתי, שהייתי אמור לעשות אחת לשנתיים).

מתנצל שאני הורס מסיבות, אך אם וכאשר תגיע למצב בו תזדקק לעזרת חברת הביטוח (בעיקר בנושא של הסרטן) - היא תדאג לפשפש בתיק הרפואי שלך, לגלות כי הנושא היה ידוע בזמן החיתום ותשתמש בזה בכדי לשמור את כספה אצלה (בטענה שלא שיקפת לה נכון את מצבך, ולכן הטעת אותה - ומירב הסיכויים שבית משפט יגבה אותה).

זה שהיית צעיר ותמים - לא מעניין אף אחד (חוץ מאשר אותך).

לפני 10 שעות, daniel.asu כתב:

בשיחה עם הסוכן (שעשה לי את הביטוח ב-2019) הוא טען שסוג הסרטן המדובר לא מעניין את הביטוח, ועל כן אין לי מה לדאוג (אני מניח שזו הסיבה שהוא לא ציין את זה גם בהצהרה). הוו, הנחת רווחה. או שמא?..

תפקידו של סוכן הביטוח הוא....למכור ביטוחים. בשביל לעשות את זה, הוא ישקר לך על ימין על שמאל. יבטיח לך המון הבטחות, רובן חסרות כיסוי.

את חברת הביטוח מעניין כל פיפס, במיוחד אם מדובר במקרה של סרטן במשפחה, וזאת בכדי שהיא תוכל לאמוד את הסיכון שלה כאשר היא מבטחת אותך (אם אתה מהווה סיכון עבורה, אז היא תסרב לבטח או לחלופין תחריג מצב רפואי).

אינני יודע כל כך מה להציע כאן.

אולי לפנות לעו"ד המתמחה בתחום ביטוחים בכדי להתייעץ עימו.  אולי לפנות לחברת הביטוח ולמסור לה את המידע הנ"ל כדי שתוכל להחליט האם להמשיך בביטוח (עם החרגה רפואית) או לבטל אותו לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לקבל תגמולי ביטוח שהכל כשר ותקין זו משימה לא פשוטה, במקרה הזה הסיכוי כנראה אפסי. 

לצערי על פניו נראה שאין יותר מידי מה לעשות בכדי לתקן את הנזק אבל בכל אופן הייתי מנסה למצוא סוכן ביטוח מאוד מקצועי להתייעצות. 

לא הייתי טומן את הראש בחול אלא מטפל בעניין לכאן או לכאן משום שלשלם דמי ביטוח בתקווה שיהיה בסדר, זה כנראה לא יעבוד במקרה הזה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מנסיון אישי דומה וכואב - אתה כרגע משלם פרמיה לשווא.

כשתצטרך חלילה לתבוע את הפוליסה, הביטוח ישלח אותך לכל הרוחות, והסיכויים שלך במשפט יהיו כל-כך קלושים, ששום עו"ד לא יסכים לקחת את התיק (הם עובדים לפי אחוזים מהזכיה).

תקן את הדרוש תיקון עוד היום, אפילו במחיר הכנסת החרגה נוספת.

אין לי מושג אם אפשר לתבוע את סוכן הביטוח הרשלן על ההתנהלות שלו, אבל הוא גרם לך נזק משמעותי.

• רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תקן את ההצהרה עוד היום. עדיף לא להיות מבוטח מאשר לשלם ורק לחשוב שאתה מבוטח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לכולם על המענה.

אחרית דבר:

פניתי עוד בתחילת השבוע לסוכן הביטוח והעברתי לו את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. הוא בדק מול מי שאחראית על החיתום אצלם, ולשיטתה אכן הסרטן של אבי לא רלוונטי כי אין לו מתאם עם גנטיקה. המוטציה שאני נושא גם היא לא רלוונטית מכיוון שהחולים במשפחה שלי בסרטן הזה לא היו מדרגה ראשונה, והרגולציה לא מתירה להם להשתמש במידע הגנטי שלי - אז למעשה אני מכוסה ומבוטח עדיין (מילותיו של הסוכן).

דרך אגב, התשובה הזו הגיעה במייל רשמי מכתובת המייל של הסוכן בחברה (הוא עובד של חברת הביטוח), אז שמרתי בצד ליום גשום שאקווה שלא יגיע.

שוב, תודה רבה לכולם.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...