Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני כמה ימים אני מקבל שיחה לא מזוהה, לא יודע מה קרה לי אבל ברגע של momentary lapse of reason עניתי ואפילו מסרתי תעודת זהות- אני מחכה לחבילה מסויימת מיפן והנציגה הזדהתה בתור פד-אקס, ידעה את שמי (הפרטי) וביקשה מספר ת.ז. .

אחרי יומיים נטולי שינה של הלקאה עצמית איך מסרתי מספר ת.ז. בטלפון ממספר חסוי, מגיע סמס שוב עם דרישה למספר ת.ז., הסמס לא מכיל את השם שלי כלל, לא מגיע ממספר מזוהה (רק FDXisrael), ומכיל מספר חבילה ולינק לportal.fdx.co.il שהטלפון שלי זיהה בתור scammy website. לזכותם יאמר שמספר החבילה אכן קיים ומתאים. הפעם לא שיתפתי פעולה.

אחרי יומיים שוב טלפון- הפעם ממספר כן מזוהה, שהטלפון שלי סימן כsuspected spam. השליח הגיע ורוצה מספר כרטיס אשראי כדי לשלם מכס. כמובן שבשלב הזה כבר מסרתי בלי כל התנגדות, אם כבר גונבים לי את הזהות אז שלפחות יהיה להם גם קצת דמי כיס. להפתעתי באתי בערב ואכן חיכתה לי חבילה מחוץ לדלת. אפשר לחזור לישון בשקט.

בתמונה- תוכן החבילה, פטיפון נייד, כנראה הצעצוע הכי מיותר שקניתי בחיים שלי, בינתיים מספק שעות של הנאה, עכשיו אתם מבינים למה הורדתי את כל ההגנות שלי.

A man gotta do what a man gotta do!

20221127_200143.thumb.jpg.1ded27acb653ee8bfadfffc50192e7f2.jpg

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, חולגי כתב:

תתחדש !

נחמד יהייה אם תעדכן באם חוויית השימוש במוצר עולה על חוויית השירות של פדקס...

(וברצינות - תעדכן בבקשה. מוצר מעניין).

בהחלט, אשמח לעדכן, לא חשבתי שהמוצר יעניין פה מישהו :)

חייב לציין שהאיכות מאוד מפתיעה, בגלל שהחיבור הוא בבלוטות' (יש גם ליין אאוט, אבל בינתיים לא ניסיתי), אז לא היו לי ציפיות מהצליל.

הופתעתי לטובה, אפילו שכל המסלול דיגיטלי עדיין נורא כיף לשמוע תקליט (יש עדיין את ה je ne sais quoi  של הצליל האנלוגי, הבסים קופצים מהאוזניות והצליל דינמי)

כנראה זה עוזר ששידכתי אותו לאוזניות סוני 1000XM4 (האוזניות בלוטות' הראשונות שלי, עד עכשיו לא הייתי מוכן לשמוע על הפורמט), אז ההגברה והצליל הן נטו של האוזניות (סוג של ייתרון של בלוטות'...)

המוצר עצמו נראה יותר פרימיום מהגרסה המקורית שלו, אריזה קשיחה סטייל אייפון עם ניירת ותעודות ומפת שולחן של אודיו טכניקה (לא כל כך הבנתי למה זה טוב :P ) אבל עדיין נראה שברירי משהו (המכסה שלו יושב על קפיץ ולא נסגר לגמרי, מקווה שזה יחזיק).

סך הכל ממש שווה את הכסף שזה נמכר במקור, 200$

אני קניתי ביותר מכפול כי נזכרתי מאוחר (המוצר נמכר רק ביפן ונהיה סולד אאוט במהירות), בשבילי זה אחד מהצעצועים הכי מגניבים שיש לי ולשמוע תקליט בקיוביק בעבודה זה פרייסלס (וגם התגובות של האנשים :D )

חיסרון ראשון שבינתיים מצאתי לפטיפון הזה - הוא נורא רגיש לתקליטים עקומים או עם עקמומיות קלה (התקליט מתחכך בנגן ומזייף).

אבל היי, זה הרבה יותר ממה שציפיתי מפטיפון נייד על סוללות.

קצת נתונים טכניים - לא בדקתי WOW AND FLUTTER אבל אם לסמוך על הסרטון ששמו מעלי אז התוצאות מפתיעות לטובה ועומדות בכבוד לצד פטיפונים עכשוויים שנמכרים בחנויות.

הראש הוא ATN3600L, לא הכי זול שיש אבל די קרוב לכך, ועדיין הצליל מפתיע לטובה.

זמן פעולה 12 שעות, אם להאמין ליצרן - לא בדקתי עדיין.

טעינה USB כך שנורא נוח (תמיד יש מטען בסביבה)

סך הכל - אני מבסוט עד הגג :D

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

צעצוע רטרו חביב.

לאחרונה התחדשתי בפטיפון DUAL 721 שאספתי מפינת המחזור. DIRECT DRIVE, סטרובוסקופ, MADE IN GERMANY. השיפוץ שנדרש היה אמבטיה של ספריי מגעים לפונציומטר של ה PITCH והוא חזר לחיים.

למתלהבים - הפטיפונים שנמכרים עכשיו, לבומרים מלאי נוסטלגיה, הם זבל. מי שבאמת מתגעגע ורוצה פטיפון שישתמש בו - ממליץ לקנות אחד וינטאג' תקין.

ואפרופו נוסטלגיה ורטרו יפני - קניתי לבן שלי את זה:

image.png.b467886f595c3dee0d05286b835fe3d5.png

מהדורת רטרו יפנית מ-2009 של המשחק המקורי BALL מ 1980.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 2
:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 38 דקות, yuvk כתב:

למתלהבים - הפטיפונים שנמכרים עכשיו, לבומרים מלאי נוסטלגיה, הם זבל. מי שבאמת מתגעגע ורוצה פטיפון שישתמש בו - ממליץ לקנות אחד וינטאג' תקין.

בגדול אני נוטה להסכים (במיוחד בהתייחס לפטיפונים רטרו עם היו אס בי ופונו סטייג' מובנה, מדובר בחרא שוורים טהור), אבל! אחרי תקופה לא מבוטלת עם פטיפונים וינטאג' - טורנס ומיקרו סייקי שיותר מבוגרים ממני, טכניקס, ועוד כמה שאני לא זוכר, השלב שבו נפל לי האסימון שתקליט נשמע משמעותית יותר טוב מדיסק קרה רק כשקניתי פטיפון חדש חדש (REGA P3).

הוא אמנם עולה יותר מאלה שציינתי, אבל מאותו רגע כבר לא יכלתי לחזור לוינטאג'ים.

אני כמובן לא מתייחס לשטות עכשיו שקניתי כפטיפון, קניתי אותו כדי שאוכל לשמוע תקליטים שאני אוסף מהדואר בבוקר לפני העבודה ואין לי את הבגרות הנפשית לחכות עד לסוף היום כדי לשמוע אותם 🤣

בתור אחד שכזה, הוא בהחלט מפתיע בצליל שלו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אגב, אני גם בומר נוסטלגי (טוב לא ממש בומר). אני לא חושב שתקליט באמת יכול להשמע יותר טוב מדיסק (בספק, אולי יותר מ mp3 דחוס למוות). הנייקוויסט שבי אומר, אולי פשוט ה'צליל החם' של מגברי מנורות, פטיפונים ושאר ירקות זה העיוותים שאנשים רגילים אליהם או אוהבים לשמוע.

אני מנגן תקליטים פעם ב. . רק לאוירה. וכשמתעצל שם ביוטיוב vynil version של המוזיקה האהובה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, yuvk כתב:

אגב, אני גם בומר נוסטלגי (טוב לא ממש בומר). אני לא חושב שתקליט באמת יכול להשמע יותר טוב מדיסק (בספק, אולי יותר מ mp3 דחוס למוות). הנייקוויסט שבי אומר, אולי פשוט ה'צליל החם' של מגברי מנורות, פטיפונים ושאר ירקות זה העיוותים שאנשים רגילים אליהם או אוהבים לשמוע.

אני מנגן תקליטים פעם ב. . רק לאוירה. וכשמתעצל שם ביוטיוב vynil version של המוזיקה האהובה.

בול, אבל בול מה שחשבתי עד שקניתי את הREGA. לא הייתה לי בעיה להודות שאני פטישיסט חסר תקנה :P

אבל עכשיו אני כבר ממש לא יודע... בחיי שאני שומע הבדל, יותר מזה - אני שומע הבדל בין הדפסות חדשות למקוריות.

וזה לא שיש לי אוזניי זהב ושאני שותה שמן נחשים לארוחת בוקר, באמת שאין לי שום הסבר רציונלי לזה, זה פשוט נשמע לי יותר טוב, יותר חי.

מודה שאם הייתי קורא את הטקסט שכתבתי עכשיו לפני כמה שנים הייתי נותן לעצמי כנראה סתירת לחי מצלצלת, אני מהנדס אלקטרוניקה במקצועי ולמדתי עיבוד אותות וכל זה, ממש לא חושב שאנאלוגי זה איזה מילת קסם ושדיגיטלי זה חרא, אבל באמת שיש שם משהו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הדפקט לא בציוד האודיו הדיגיטלי וב snr thd ושאר ראשי תיבות, אלא בקופסה האנאלוגית שיש לנו בין האזניים. 

עובד איתי מהנדס אודיו שבאמת מבין. הוא גם צוחק על שמני הנחשים של האודיופילים. בסוף, נשמע טוב זה כנראה לגמרי לא תוצאה מתמטית.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אצלך לפחות יש סוף טוב... מה אני אגיד?

הזמנה של מקרן Philips דרך indiegogo - רכישה ישירות מPhilips  ולא איזה טמבל.

27.10 החבילה נוחתת בארץ, אני מחכה ומחכה וכלום לא קורה. מתכתב עם פדקס אומרים אין לנו דרך לאתר את החבילה לפי המספר ש Philips נתנו לי. כותב ליצרן פעמיים, שעונה לי בתורו שאני צריך להתקשר למכס הישראלי (אני? ברצינות? אני העמיל?).

מפה לשם, 24.11 וסטטוס החבילה עובר ל "Shipment being returned to shipper".

חבורה של דבילים, תגיד תודה שיש לך משהו ביד.

image.thumb.png.0619b297fbe7d132599a025a953687f0.png

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אוי, זה קרה לי פעם אחת עם חבילה, כי השולח ההזוי שם את המספר טלפון שלו בשדה של הנמען. אפילו לא ניסו לצלצל, כי המספר מחו"ל, פשוט החזירו את החבילה.

לי האמת לא היו עכשיו תלונות על המשלוח עצמו, הגיע די מהר, אלא לזה שכל השיחות והסמסים מחסוי / ספאם וכל האתרים חשד לוירוס. לא משהו שאתה רוצה להיתקל בו כשאתה מוסר מספר ת.ז. ואשראי...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 28.11.2022 בשעה 14:31, flytomars כתב:

יש עדיין את ה je ne sais quoi  של הצליל האנלוגי, הבסים קופצים מהאוזניות והצליל דינמי)

זה הפלסיבו שקופץ...😆

בתאריך 29.11.2022 בשעה 17:59, yuvk כתב:

אגב, אני גם בומר נוסטלגי (טוב לא ממש בומר). אני לא חושב שתקליט באמת יכול להשמע יותר טוב מדיסק

יכול ועוד איך, אם הוא מבוסס על מאסטר עדיף.

בתחילת ימי הדיסק עשו עותק ממאסטרים דפוקים ועד היום שומעים את זה בכל מיני הקלטות פופ מהתקופה, שנשמעות רע מאוד.

בתאריך 29.11.2022 בשעה 18:10, flytomars כתב:

אני שומע הבדל בין הדפסות חדשות למקוריות.

ברור ששומע. כי יש הבדל באיכות הייצור וזה עושה הבדל ע נ ק בסאונד, בטח מבחינת רעשים.

בתאריך 29.11.2022 בשעה 18:10, flytomars כתב:

אבל באמת שיש שם משהו.

בכל עיוות יש משהו. זה כמו פילטר באינסטה. לצילומים מסויימים זה יכול לעשות משהו מגניב ובאחרים לקלקל.

לפני 4 שעות, yuvk כתב:

בהמשך לנושא הפורמטים ה(לא) נכחדים:

https://www.calcalist.co.il/shopping/article/bytcpljdo

קסטות זה באמת איכסה ואין בזה שומדבר טוב.

אם לעיוותים של הוניל עוד יש יתרון ולפטישיזם של ההתעסקות יש משהו מענג, קסטות זה פשוט באהאאהה...

בתאריך 29.11.2022 בשעה 19:01, yuvk כתב:

הדפקט לא בציוד האודיו הדיגיטלי וב snr thd ושאר ראשי תיבות, אלא בקופסה האנאלוגית שיש לנו בין האזניים. 

עובד איתי מהנדס אודיו שבאמת מבין. הוא גם צוחק על שמני הנחשים של האודיופילים. בסוף, נשמע טוב זה כנראה לגמרי לא תוצאה מתמטית.

הדפקט הוא ביכולת לשכנע את עצמך. מה שצריך זה פסיכולוג, לא מהנדס אודיו...

אם אתה רוצה לדעת מה נשמע שונה, אז תמדוד מה נשמע שונה ותדע. יש היום מכשירים שיודעים למדוד בדיוק את ה-output של רמקול בניקוי האקוסטיקה מהחדר. אם יש הבדל בין המקור האנלוגי לדיגיטאלי, אתה תראה איך זה מתבטא מבחינת הסאונד. 

בסופו של דבר המדיה לא אמורה לשנות את הצליל שבישל טכנאי הסאונד באולפן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...