Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שאלה..אם אני מחליף משאבת קלאץ' עליונה חדשה, האם זה יגרום לבלאי מוגבר על המשאבה התחתונה ויחסל אותה מהר מדי?

אני מאמין שמעולם לא הוחלפה משאבה עליונה אצלי ברכב. הק"מ העדכני הוא סביבות 165,000. קלאץ' עשיתי ב- 100,000 ק"מ כולל משאבה תחתונה. 

אציין שבחודשים הקרובים אני כבר רוצה לעשות שוב קלאץ', כי משהו אומר לי שהגלגל תנופה שלי כבר עייף ואם כבר מחליף גלגל תנופה, ברור שאעשה כבר קלאץ' קומפלט, כולל משאבה תחתונה. 

העניין הוא שלתחושתי, המשאבה העליונה גם עייפה כרגע, משהו לפעמים מרגיש לי מוזר בדוושת קלאץ', שאני כביכול לוחץ אותה עד הסוף אבל זה לא באמת עד הסוף ממש ואז יש קושי מסויים בשילוב הילוך, בעיקר משני לשלישי, לפעמים גם שלישי לרביעי. זה קורה בעיקר כשהגיר קר כביכול והשמן לא מספיק להתחמם. אחרי נסיעה נניח של חצי שעה, זה אמור כבר להיות בסדר. אבל בגלל שאין אצלי דבר כזה "תחזוקת שבר" וכנראה שאכן המשאבה העליונה לא הוחלפה מעולם, אני כן הייתי רוצה להחליף אותה כבר עכשיו. השאלה אם זה אכן יגרום לבלאי מוגבר במשאבה התחתונה?

ועוד שאלה בעניין זה, האם עליי לקנות גם נוזל בלמים, שכן בהחלפה שלה, יברח קצת מהנוזל בלמים שמשמש גם את המשאבה?

פורסם

לא רואה איך החלפת משאבה עליונה יכולה להשפיע על הבלאי של  תחתונה. 

אם המשאבה התחתנה מחוץ לגיר (איזה אוטו זה?) אמור להיות נתון יצרן למהלך המזלג, תמדוד את מהלך המזלג ואם הוא בתחום שהיצרן הגדיר והמשאבה לא נוזלת - הביעה לא במשאבות.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, Buki כתב:

אם המשאבה התחתנה מחוץ לגיר (איזה אוטו זה?) אמור להיות נתון יצרן למהלך המזלג, תמדוד את מהלך המזלג ואם הוא בתחום שהיצרן הגדיר והמשאבה לא נוזלת - הביעה לא במשאבות.

אלפא מיטו. המשאבה העליונה מחוץ לגיר, התחתונה בגיר כנראה כי דורשת פירוק/הורדת גיר.

אין לי מושג מה רשמת פה, מה זה מהלך מזלג בכלל...🙈

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, BRAVO30 כתב:

כי משהו אומר לי שהגלגל תנופה שלי כבר עייף

איך אתה הגעת לתובנה הזאת?

מה הסימפטומים?

לגבי משאבה עליונה, לא ידוע לי על קילומטראז בה היא הולכת.

כל עוד היא מספקת את הלחץ הנדרש ולא דולפת אז למה להחליף?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

מצטרף לדעות שלמעלה. 

אין קשר ישיר לגבי הבלאי בין שתי המשאבות אך אם אחת לא תקינה תרגיש את זה בתפעול הקלאצ'. 

כמובן שאם החלטת לפרק גיר אז כדאי על הדרך להחליף את כל החלקים המתבלים לצורך יישור קו, אך גם זה רק על מנת לחסוך פירוק גיר נוסף. 

אם גם אז בעיית תפעול הקלאצ' קיימת אז תמיד תוכל להחליף את המשאבה העליונה מאוחר יותר. 

פורסם
בתאריך 27.11.2022 בשעה 00:53, IsraCar כתב:

איך אתה הגעת לתובנה הזאת?

מה הסימפטומים?

פשוט כל התפעול של הגיר מרגיש עייף כזה..ואני בטוח שאחרי החלפת קלאץ' קומפלט עם משאבות וגלגל תנופה, הכול ירגיש חלק וחסר מאמץ.

לא יודע אם הדברים האלה קשורים אבל כמו שכתבתי, יש מקרים שאני לוחץ קלאץ' רגיל עד הסוף, אבל העברת ההילוך מרגישה כאילו שלא לחצתי עד הסוף. אם אני אנסה להעביר הילוכים מהר, בכלל הכול ירגיש מגעיל ואני אפילו יכול לשמוע "כחחח" כזה, לפחות עד שהגיר התחמם, בעיקר משני לשלישי. 

אם אני במצב של חצי קלאץ' בעלייה ממש קשה, בתמרון חנייה, אז מרגיש שאני יכול להיות במצב הזה רק חצי שנייה למשל, לא יותר כי הקלאץ' או שזה הגלגל תנופה, פשוט לא מחזיק. 

יש איזה רטט מסויים כשאני לוחץ קלאץ' כשהרכב באיידול, משהו בקטנה.  

אם אני נוסע הרבה בתוך העיר עם החלפות הילוכים תכופות, הדוושה תהיה קשה. 

בקיצור, פשוט ישנה עייפות מסויימת בכל התפעול של הקלאץ' וההילוכים ואני בטוח, לאור הק"מ, שהגלגל תנופה כבר לא משהו. חלק מהתחזוקה הפדנטית שלי, אני לא מחכה לרגע האחרון אלא הולך לפי התחושות ובגלל זה רוצה להחליף בחודשים הקרובים.

פורסם

אכן בהחלפה כללית כמו שתיארת תשפר משמעותית את ההרגשה. 

הקלאצ' יהיה לבטח רך ונעים יותר כיוון שפלטת הלחץ החדשה והגמישה תחליף את זאת שהתקשתה עם הזמן והחום. 

בסוף זה הכל עניין של עלות מול תועלת/נוחות. 

פורסם

לא ידוע לי על קילומטראז' מסויים בו נהוג להחליף גלגל תנופה.

בזמן החלפת מצמד בודקים את כלל המערכת.

אם יראו שחיקה או עיוות בגלגל התנופה בטח יגידו לך. 

• תוכן חדש...