Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש את עצתכם בשני דברים

אבי נוסע כיום בטויוטה היילקס 2010 ידנית, אוטו מדהים אבל אבי לא בריא וזה לא האוטו הכי נוח וקל לנהיגה לעומת רכבים מודרניים.

הצלחתי לשכנע אותו לעבור לג׳יפון אוטומטי מודרני

חשוב לו שהרכב יהיה כמה שיותר גבוהה

5 מקומות בלבד

אמין

תקציב בערך 90k

כל השאר פחות מעניין כי יהיה שיפור מהותי מהמשאית שהוא נוהג עליה עכשיו

אשמח להמלצות על רכב מומלץ, ראיתי טוסון/cx5 שנכנסות בתקציב אפילו 2016/7, לא יודע מה לגבי ספורטאג כי קראתי על גיר או משהו בסגנון, או כל המלצה אחרת שיש לכם

שאלה שניה, בגלל מצבו הכללי הרפואי, הייתי רוצה אם אפשר שפיסית אני אעשה את כל תהליך הקניה, רוצה לחסוך ממנו את כל התהליך.

איך אני עושה את זה מבחינת זכרון הדברים? ומבחינת העברת בעלות? ייפוי כח? ואם כן איך מייצרים כזה?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני 57 דקות, locus כתב:

שאלה שניה, בגלל מצבו הכללי הרפואי, הייתי רוצה אם אפשר שפיסית אני אעשה את כל תהליך הקניה, רוצה לחסוך ממנו את כל התהליך.

איך אני עושה את זה מבחינת זכרון הדברים? ומבחינת העברת בעלות? ייפוי כח? ואם כן איך מייצרים כזה?

להעברת בעלות תוכל לקחת את הת.ז. של אבא, ולהדפיס יפוי כח מאתר משרד התחבורה 

מצורף לינק

https://www.gov.il/BlobFolder/service/car_licence_renewal/he/RISHUY_FORMS_YipuyKoahPrati.pdf

בדואר אתה מציג גם את הת''ז שלו וגם את שלך- מיופה הכח. יחד עם הטופס כמובן.

אל תשכח להחתים אותו על היפוי כח.

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

הוניו באמת אחלה אבל אולי בגלל שהוא קטן יהיה לו קצת קשה בכניסה וביציאה.

אני הייתי בודק הונדה HR-V שמציע מרווח טוב ומושבים בגובה ממש מוצלח, קל מאוד להיכנס ולצאת מלפנים.

גם סוזוקי קרוסאובר יכול להיות אופציה, רצוי מהדגמים שהגיעו עם מערכות בטיחות, ואפשר לבדוק גם מיצובישי ASX.

פורסם

הברנש נוסע ברכב של כמעט 5.5 מטר…

suv segment B מחוץ לתמונה

הוא מעדיף C

פורסם

ההונדה והמיצובישי גדולים יחסית, מעין קטגורית ביניים, במיצובישי תנוחת הישיבה דיי גבוהה ואני ממליץ לבדוק אותם בכל זאת.

אם מתמקדים בסגמנט C אז בתקציב הזה ההמלצה שלי היא ספורטאז' 1.6 או 2.0 בנזין אומוספריים. שניהם עם גיר אוטומטי 6 הילוכים אמין. בעיות הגיר קיימות בדגמים שמצויידים בגירים רובוטיים - ה-1.6 טורבו וה-1.6 טורבו דיזל שבכל מקרה לא נכנסות לתקציב. היתרון הגדול של הספורטאז' הוא מערך בטיחות מקיף יחסית לשנתון הזה ורמת אמינות טובה בסך הכל. יש עניין עם דשבורד מתנפח ואני יודע גם על הרבה רכבים עם פנסי חזית שהוחלפו. יתרון נוסף לספורטאז' הוא שפע גדול של רכבים בלוחות כך שקל לאתר רכב במצב טוב.

• אהבתי 2
פורסם

ממליץ על ספורטאג' 2.0 מניסיון,

עדיף 2.0 על 1.6 אלא אם כל הנסיעות שלך הן במישור בלבד, לידיעה יש לא מעט תלונות על אכילת שמן במנועי ה1.6, כנראה בלאי בגלל עומס,

גם לי היה 1.6 שעשן טיפה בעת עומסים (אני לא שמתי לב כל כך, אך בטיולים חברים שלי היו מתריאים לי על כך), בגדול אותה צריכת דלק אך הרבה יותר כח ב2.0 וכנראה גם אמינות לטווח ארוך.

לא חסר מידע בקבוצות בפייסבוק, 

ואכן בעיות הגיר קיימות רק בדגמי ה1.6 טורבו ודיזל, ב1.6 טורבו בנזין הטורבו גם מאוד רגיש לחזקה, דורש טיפולים כל 10K, אחרת יכול לשבוק חיים מהר מדי ועלות התיקון גבוהה.

כמו שאמרו לפני, היתרון של הספורטאג' בשנים האלה זה מערכות בטיחות כמו תיקון אקטיבי לסטיה מהנתיב ובלימת חירום אוטונומית.

• אהבתי 1
פורסם

ספורטאז' אוטו נחמד, אבל מרגיש לא משהו על הכביש, לא מדויק ולא מתקשר. מכיר אחת כזו 1.6 טורבו ( הדגם היוצא, החדשה לא מכיר ) לא רע ונוהג עליה מפעם לפעם, עם מעט מאוד חשק. לאחרונה אני נוהג על סיאט אטקה חדשה וההבדל מאוד מוחשי.

פורסם

לדרישות אחרות האטקה אולי יהיה מוצלח יותר אבל כאן כששמים דגש על אמינות ולטעמי חשוב שיהיו מערכות בטיחות אקטיביות ספורטאז' יהיה עדיף. אני דיי בטוח שמי שיעבור מהיילקס שחוגג בר מצווה לספורטאז' יהנה מהדיוק העדיף וכנראה שתקשורת פחות קריטית לו.

פורסם

אני חושב שההבדל יהיה עבורו תהומי בכל רכב שאקנה לו.

מי שנהג בהיילקסים הישנות יבין על מה אני מדבר.

בכל מקרה אני בטוח שזה הדבר הנכון עבורו, ובכללי בחיים לדברים טובים מתרגלים מהר

פורסם
לפני 8 שעות, Mike808 כתב:

לדרישות אחרות האטקה אולי יהיה מוצלח יותר אבל כאן כששמים דגש על אמינות ולטעמי חשוב שיהיו מערכות בטיחות אקטיביות ספורטאז' יהיה עדיף. אני דיי בטוח שמי שיעבור מהיילקס שחוגג בר מצווה לספורטאז' יהנה מהדיוק העדיף וכנראה שתקשורת פחות קריטית לו.

בתקציב הרלבנטי אין הבדל באיבזור הבטיחות בין האטקה לספורטאז', אולי להיפך. גם לענין האמינות לא הייתי מתפעל יותר מדי מספורטאז', לא חסרות צרות לאוטו הזה. בכל מקרה לא ממליץ לאיש על האטקה, לעבור מהיילקס לאוטו כזה שהוא גם נמוך יותר, גם קטן יותר, קצת קיצוני המעבר. הבאתי את האטקה כדוגמה הממחישה את חסרונות הספורטאז' בכל הנוגע לדינמיות, מי שזה לא מעניין אותו, יתכבד ויקנה מה שמוצא חן בעיניו.

פורסם (נערך)

תוכל בבקשה לפרט על הצרות בספורטאג'?!

אני מניח שאתה מדבר על הצרות של דגם ה1.6 טורבו, אם לא, אשמח לקבל מידע אמין בנושא,

כי נכון לכרגע דגם ה2.0 שיש לי (סוף שנת 2017) אחד הרכבים הכי אמינים על הכביש, שלי אישית הוא מושלם, שקט, נוח, מאובזר, די מפנק, צריכת הדלק אולי קצת גבוהה מהממוצע, אך זה כבר עניין של העדפה אישית, ב10K שאני עושה בשנה זה ממש לא שובר אותי, ועדיף לי לשלם סביב ה500 ש"ח בחודש על דלק מאשר לשלם על תיקונים או בלאי מצמדים/טורבו וכו...

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

אטקה עד אמצע 2019 הגיעה ללא מערכת לתיקון סטיה מנתיב הנסיעה. מעבר לזה הדגמים שיהיו רלוונטיים לתקציב סביר להניח יהיו גם ללא בקרת שיוט אדפטיבית שנוספה רק באמצע שנת 2018.

לספורטאז' דור יוצא יש מהיום הראשון בכל רמות הגימור בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב הנסיעה ושליטה אוטומטית באורות הגבוהים.

אני חושב שבשקלול הדרישות במקרה הזה בטיחות ואמינות כנראה יהיו מעל ביצועים, מרווח פנימי ויכולת דינמית ולכן כאן ספורטאז' מתאים יותר.

• תוכן חדש...