Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, wildlands2019 כתב:

תוכל בבקשה לפרט על הצרות בספורטאג'?!

אני מניח שאתה מדבר על הצרות של דגם ה1.6 טורבו, אם לא, אשמח לקבל מידע אמין בנושא,

כי נכון לכרגע דגם ה2.0 שיש לי (סוף שנת 2017) אחד הרכבים הכי אמינים על הכביש, שלי אישית הוא מושלם, שקט, נוח, מאובזר, די מפנק, צריכת הדלק אולי קצת גבוהה מהממוצע, אך זה כבר עניין של העדפה אישית, ב10K שאני עושה בשנה זה ממש לא שובר אותי, ועדיף לי לשלם סביב ה500 ש"ח בחודש על דלק מאשר לשלם על תיקונים או בלאי מצמדים/טורבו וכו...

דשבורד מתנפח, זה בשליפה מהזכרון ומאותו זכרון מדובר בתופעה די כללית הנוגעת לכלל הדגמים. ספציפית התייחסתי ל 1.6 טורבו שמחזיקה בת משפחה בליסינג ומקטרת לא מעט, יכול בהחלט להיות שהיא אינה מייצגת כלום. אם אתה מרוצה, יופי. אני לא אוהב את ההתנהגות של האוטו הזה, משאית קטנה.

פורסם

אני רוצה להוסיף שהקשר בין המידות החיצוניות והמראה הג'יפוני לנוחות הכניסה, היציאה והישיבה ממש לא ליניארי. סתם, דומה שאני נתקל בה יומיומית - הסיאט ארונה של אשתי היא בעלת מראה ג'יפוני, אבל תנוחת הישיבה נמוכה.

אין ברירה, צריך לקחת את אבא לסבב טעימות בסוכנויות הרכב, ושהוא יחליט מה מתאים לגב ולישבן שלו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא עוקב אחרי השירשור, הדוגמא שהבאת נכונה ל SUV סגמנט B

ב SUV סגמנט C שהוא הרלוונטי לשרשור ניתן להגיע לתנוחת ישיבה גבוהה שנדרשת

ויש ברירה כי בסוכנויות מוכרים דגמים חדשים ששונים מה שנקנה, אז זה פחות רלוונטי

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני 8 שעות, רועי5 כתב:

דשבורד מתנפח, זה בשליפה מהזכרון ומאותו זכרון מדובר בתופעה די כללית הנוגעת לכלל הדגמים. ספציפית התייחסתי ל 1.6 טורבו שמחזיקה בת משפחה בליסינג ומקטרת לא מעט, יכול בהחלט להיות שהיא אינה מייצגת כלום. אם אתה מרוצה, יופי. אני לא אוהב את ההתנהגות של האוטו הזה, משאית קטנה.

אני חבר בכמה קבוצות ספורטאג', 

לא היה ולא נברא, באמת, לא שמעתי אפילו על אחת עם תלונה כזו,

כן שמעתי על סדק בדשבורד, בעיקר בדגם הישן, בכל מקרה זה קורה בגלל חומרי ניקוי, בשני הספורטאג'ים שהיו לי לא נתקלתי בתקלות האלה, מעבר לזה מה בדיוק צרות כאן, תגיד שאתה לא אוהב את הרכב וזהו, להמציא אשליות זה סתם להטעות בפורום פומבי.

מבחינת התנהגות, זה לא 3008 כמו של אח שלי, אך לא כזה נורא כמו שאתה מתאר, דווקא עציב ומהנה, לפחות לי אחרי בעלות על כמה פוקוסים כולל הדגם החדש.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, wildlands2019 כתב:

אני חבר בכמה קבוצות ספורטאג', 

לא היה ולא נברא, באמת, לא שמעתי אפילו על אחת עם תלונה כזו,

כן שמעתי על סדק בדשבורד, בעיקר בדגם הישן, בכל מקרה זה קורה בגלל חומרי ניקוי, בשני הספורטאג'ים שהיו לי לא נתקלתי בתקלות האלה, מעבר לזה מה בדיוק צרות כאן, תגיד שאתה לא אוהב את הרכב וזהו, להמציא אשליות זה סתם להטעות בפורום פומבי.

מבחינת התנהגות, זה לא 3008 כמו של אח שלי, אך לא כזה נורא כמו שאתה מתאר, דווקא עציב ומהנה, לפחות לי אחרי בעלות על כמה פוקוסים כולל הדגם החדש.

נזכרתי בויכוחים המיותרים שניהלנו פעם בענין ה 301 שהיתה לך, החלטתי ברשותך לא לחזור לשם. שמח בשבילך שאתה נהנה מהאוטו. מקבל גם שהוא אמין ואם הטלתי ספק בכך, כנראה טעיתי. יום טוב שיהיה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

אתה לא נזכרתה, אתה פשוט יודע מתחילת הדרך, משחק אותה תמים,

בקיצור אל תמצי תקלות מצוצות מהאצבע, זה מוכיח עד כמה אתה לא אמין בדעותך, 

אני מוכן לצאת חומוס, תוכיח לי שיש בעיה של דשבורד מתנפח, איפה? תראה לי!

פורסם (נערך)

מציע, לפני שאתה כותב בזעם, לשתות משהו, כך תוכל לחסוך את שגיאות הכתיב. לגוף העניין, כתבתי כפי שצוין בפוסט המקורי מתוך זכרוני, אם טעיתי אני כמובן מתנצל. ובשביל הדובדבן, קח תובנה חדשה שלי, ספורטאז' זה הכי, אחי.

ותוספת מעט מאוחרת, צדקת, לא מתנפח כלום, סתם סדקים ואפילו תביעה ייצוגית שהוגשה בענין הזה, ראה כתבתו של גיל מלמד מהשישי לחודש הזה ב THE CAR, קל בגוגל. אז לא חומוס, גג טחינה. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

מתחילים להתכנס ועברתי עם אבא שלי על הגיפונים הנפוצים בסגמנט.

מאזדה cx5

יונדאי טוסון

קיה ספורטג

סובארו xv

מיצובישי אוטלאנדר

טויוטה ראב4

הוא חושש שהן יהיו לו נמוכים מידי…כיום הוא ממש מטפס לגובה המושב במשאית שלו, הסברתי לו שזה בטח לא יותר נוח לעומת להכנס ולצאת ממושב בגובה האגן.

ניסיתי למצוא סימוכין לגובה גחון של הרכבים, באתרים שנותנים specs נראה שגם לפי מראה עין וגם בנתונים הסובארו הכי גבוהה עם 22סמ, מיצובישי אחריו עם 21.5, מאזדה עם 19, ומה שהכי הפתיע אותי זה הטוסון עם 16… בדקתי ולאוקטביה שלי היה 15.5, משהו לא מסתדר לי בגובה של הטוסון ואולי בכלל אין ערך לבדיקה שאני עושה?

אולי המדידה היא מאיזו נקודה הכי נמוכה מתחת למרכב כמו תמסורת וזה לא משנה את גובה מפתן הדלת? 

אשמח לתובנה

פורסם (נערך)

תסביר לאבא שלך שלמספרים האלה אין כל חשיבות. קח אותו לסוכנויות ותן לו להכנס לרכב, לשבת בו, לכוון את המושב ולצאת ממנו. נוחות של רכב היא עניין אישי לגמרי, ולבחור רכב בלי ישיבת ניסיון (ואחרי סינון ראשוני גם נסיעת מבחן) זו טעות בסיסית  אתה הולך להוציא 180,000 ש"ח - תקדיש שעתיים לסיבוב בסוכנויות. הרי חוץ מהגובה יש כל כך הרבה דברים שמשפיעים על הנוחות - ממפתח הדלתות ועד אורך המושב ומיקום הדוושות.

מזכיר לי איזה ויכוח מטופש שהיה לי כאן עם מישהו שהוכיח באותות ובמספרים שסיאט ארונה יותר מרווחת מסוזוקי קרוסאובר. ידע בע"פ כל מיני מידות, אבל מעולם לא ניסה לשבת בהן או להכניס את הסלים מרמי לוי לבגאז', והתווכח איתי, שנוסע בדגמים האלה יום יום.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם לא לחוצים על רכב חדש אפשר במחיר הזה לקנות לנדקרוזר משומשת ומאוד גבוהה עם סחירות הכי מוצלחת בשוק הרכב הישראלי. מה גם שהם לא שינו צורה כבר עשור 

פורסם

שוב, אתה לא עוקב אחרי השרשור - תרשום לך שעה ביציאה!

מסכים שאין כנראה קשר למספרים, קיה ספורטאג שהנתונים מדברים על מרווח גחון של 17, ביצעתי מדידה הבוקר אצל השכנה ויש כמעט 29סמ עד לסף התחתון.

התקציב 90k , מכוון לאוטו בן ~6

לפני 7 דקות, תחבצ כתב:

אם לא לחוצים על רכב חדש אפשר במחיר הזה לקנות לנדקרוזר משומשת ומאוד גבוהה עם סחירות הכי מוצלחת בשוק הרכב הישראלי. מה גם שהם לא שינו צורה כבר עשור 

כעיקרון צודק, אבל בתקציב שהוא מקצה זה יוצא בערך רכב בשנת 2005 כשהוא היום עם 2010

פורסם

הערה לגבי ההודעה הקודמת שלי - ברכב משומש יש הבדלים גדולים בין אקזמפלר לאקזמפלר, למשל בשל שחיקת המושבים, כך שאם בסוכנות עומדים שלושה רכבים זהים לכאורה צריך לשבת בשלושתם ולבדוק אותם, הנוחות תהיה שונה.

פורסם

מהרשימה ששלחת, XV אכן עם מרווח גחון הכי טוב, אם יש לו צורך בנסיעת שטח קל. אבל אוטו צר ולא מרווח. פורסטר עדיף.

חבל שאין טרופרים בני 10, היה מתאים לאבא בול. ממשיך לשבת גבוה אבל אוטו ולא משאית.

משקלול הצרכים, הייתי שוקל פאת'פיינר. רכב עם יכולות, פחות נפוץ, גבוה, שלא יתן לו הרגשה של צעצוע.

מהצעצועים, CX5 מרווחת ונעימה לי. 

אגב, אם ההיילקס במצב טוב, פרסם אותה בג'יפולוג. המחירון הרשמי לא נראה לי רלוונטי לאקזמפלר במצב טוב. בריאות לאבא. 

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

תודה נשמה, רעיונות מצוינים

הרכב ידע מעט שטח

ויש לו מיגונים אולי אפילו נעילות

אחרי הקניה באמת אפרסם גם שם

ברור לי שיש דרישה לרכב

עריכה אחרונה על ידי locus

פורסם
בתאריך 15.11.2022 בשעה 09:57, רועי5 כתב:

ספורטאז' אוטו נחמד, אבל מרגיש לא משהו על הכביש

הבן אדם עובר מטנדר טויוטה. כל רכב מודרני יהיה שיפור בהרגשה על הכביש.

לעיניין הספורטאז' , בדגמי 2016 ומעלה רמת האבזור התיקני גבוהה גם בדגמי בסיס (אורבן,אורבן טופ) ובוודאי ב EX. מבין המנועים 2 ליטר אטמוספרי ייתן מענה הולם ללא הרגשה של חוסר בכח.

בתאריך 18.11.2022 בשעה 10:50, תחבצ כתב:

לנדקרוזר בתקציב המדובר?  הוא מחפש ב 90K.  במחיר הזה לנדרוזר יהיה משנת 2004-2005  עם 350-400 אלף קילומטר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...