Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות בנסיעה - תופעה מוזרה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

תופעה מעניינת, לקח לי כמה שבועות של נסיונות להגיע להגדרת הבעיה במדוייק, מקווה שמישהו כאן יצליח להמציא הסבר כלשהוא שיתן כיוון לבדיקות:

מדובר ברעידות חזקות בנסיעה מהירה (נשמע כמו חלק משמעותי רופף שרוקד ברוח ודופק על האוטו, אבל לא מצאתי משהו כזה), הרעידות מופיעות החל מ-50 קמ"ש, אבל: רק כשאוטו תחת עומס מלא (=5 מבוגרים + מטען), ורק כשאני לוחץ על הגז בצורה סבירה ומעלה, (אם אני לוחץ ממש חלש ברמה של שמירת מהירות במישור - הכל שקט, מנסה קצת להאיץ - מתחיל לרעוד)

בנוסף - כשיש מהמורות בכביש והאוטו קצת קופץ מעלה /מטה - עם כל ירידה הרעידה מתגברת לשניה, לפי זה נשמע שהכיוון לבדיקה הוא בבולמים, אבל מה יכול להיות הקשר ללחיצה על הגז אם זה בעיה בבולמים?

פורסם

אני לא מבין בזה ולא יודע.

אבל לפי מה שאתה מתאר, המשותף לשתי הסיטואציות שתיארת הוא ש"האף" של המכונית עולה.

ייתכן שיש בעיה ב"פתיחה" של הבולמים.

• רעיון טוב! 1
  • פיתרון
פורסם

הרעידות בתדר סיבוב הגלגל?

אם כן הכיוון הוא ציריות, בלאי במפרק הפנימי לרוב. אחרי מעבר מעל מהמורות זווית העבודה של המפרק משתנה וזה אולי הגורם לשינוי ברעידות.

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

הרעידות בתדר סיבוב הגלגל?

אשמח להבין את כוונתך בהגדרה הזו.

אציין שהרעידות הזכירו לי כמו רעידה של גלגל עגלת תינוק / עגלת סופר שלפעמים גלגל אחד לא נצמד טוב לרצפה ורועד ימינה שמאלה תוך כדי סיבוב, זה תואם את מה שהגדרת?

פורסם
לפני 5 דקות, chezik כתב:

אשמח להבין את כוונתך בהגדרה הזו

שהרעידות תלויות במהירות סיבוב הגלגל. נוסע 50 קמ"ש, יד רעידה בתדר מסויים. ב 100 קמ"ש בתדר פי 2 יותר גדול.

אבל אין תלות בהילוך בו אתה נמצא ובסל"ד המנוע.

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

שהרעידות תלויות במהירות סיבוב הגלגל

אפשר לומר שזה ככה, בוודאות לא קשור לא לסל"ד ולא להילוך, ב-50 קמ"ש הרעידות ממש חזקות, ובהמשך עם הגברת המהירות הרעידה נהיית יותר צפופה ופחות עוצמתית.

אנסה לבדוק האם זה אכן הציריות.

יש לך כיוון למה זה מופיע רק בעומס מלא?

פורסם

כי הזווית של הציריה משתנה (עקב שינוי במיקום הגלגל ביחס למנוע.

אבל - מציע לבדוק משהו:
אתה טוען שב50 קמ"ש רק תחת עומס יש רעידות, האם במצב כזה, כשאתה מוציא לניטראל הרעידות מפסיקות? האם בעמידה במקום מורגשות רעידות קלות? האם אתה שומע נקישות כשאתה עובר על פסי האטה\בורות?
האם הרעידות הן בהגה או שכל האוטו רועד?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...