Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחשב נייד דל ווסטרו 5568 מודל 2017.

לאחרונה התחילה תופעה שהמחשב מגיע ל54% טעינה, ונעצר שם.

אין לי מטען אחר לנסות כרגע, אבל אם המטען המקורי מביא את הסוללה ל54%, אז הוא תקין, לא?

התופעה התחילה לפני כמה ימים, כשהתקנתי משחק snowrunner (אבל מה הקשר?).

מחיפושים בגוגל, הבנתי שסיכוי טוב שזה סוללה/מטען, אבל לפני שאני רץ לקנות סוללה ומטען חדשים, יכול להיות שזאת בעיה תוכנתית כלשהי?

לא מצאתי הגדרה בביוס שאומרת עד איזה אחוז להטעין את הסוללה, האם יש הגדרה כזאת בwindows? לאחרונה התקנתי 11, אבל התופעה הייתה גם ב10.

בבדיקת סוללה בביוס רשום Battery Strength: Fair

המחשב על הסוללה השניה שלו, שהחלפתי לפני שנה ומשהו.

יש לציין שמדובר בסוללה גנרית מעליאקספרס, לא רואה טעם לקנות סוללה מקורית.

במקרה הגרוע יכול להזמין עוד אחת, עניין של 120 ש"ח.

אבל השאלה אם זה יפתור את הבעיה.

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לו אפשרות טעינה גם מ usb?

ניסית לטעון כשהוא מכובה?

אחרי שהגיע ל 54, ניסית לנתק את המטען, לתת לו לנוח ולנסות להמשיך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

יש לו אפשרות טעינה גם מ usb?

ניסית לטעון כשהוא מכובה?

אחרי שהגיע ל 54, ניסית לנתק את המטען, לתת לו לנוח ולנסות להמשיך?

א) נראה לי שכן, אבל אין לי מטען כזה ( type A ). המחשב הזה יצא לפני שטייפ C נהיה נפוץ במחשבים.

ב) כן

ג) כן

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כשהיה לי את הלנובו שלי השתמשתי בפצ׳ר של battery saver הוא מטעין לך עד 60 אחוז כל עוד המטען מחובר בשביל לחסוך לך סייקל של הטענה. נסה לראות אם זה דלוק  ( רפרנס https://www.makeuseof.com/windows-extend-battery-lifespan-battery-charge-threshold/ )

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

תודה. בדקתי, והפיצ'ר לא מופעל (יש לי הגדרה בביוס).

אבל יש לי תחושה שבדיוק כמו המצבר אצלי באוטו לפני כמה ימים, הבטריה פשוט עומדת להתפגר.

או זה או המטען, אני אנסה לשנורר מטען מאיפשהו. או שאזמין את שניהם.

ככה הבנתי מהגרף הזה:

image.thumb.png.1540043fb32500241f1e95f6e1bb7bb6.png

פורסם

חבל על הזמן שלך, זה לא המטען. המטען אין לו מושג אם הסוללה עכשיו על 60 אחוז או 64 אחוז

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

בסבירות גבוהה שהסוללה שלך נדפקה. 

לסוללות יש אורך חיים סופי, ומעבר לזה גם יכול להיות שאחד התאים שבסוללה פשוט גמר את הקריירה שלו מוקדם יותר מהאחרים\נתק כלשהו בחיבורים. 

תזמין סוללה חדשה, מקסימום יהיה לך אחת נוספת לגיבוי. 

למיטב ידיעתי המטענים לא יודעים ולא מעניין אותם כמה יש בסוללה למעט ריק\מלא. אם הסוללה מגיעה רק ל-54% אזי המטען מזהה אותה כמלאה, כך ששוב אני חושד רק בסוללה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

חבל על הזמן שלך, זה לא המטען. המטען אין לו מושג אם הסוללה עכשיו על 60 אחוז או 64 אחוז

הכוונה שלי הייתה שאולי המטען לא מוציא הספק שמספיק להטעין את הסוללה

לפני 36 דקות, ברווז כתב:

לסוללות יש אורך חיים סופי, ומעבר לזה גם יכול להיות שאחד התאים שבסוללה פשוט גמר את הקריירה שלו מוקדם יותר מהאחרים\נתק כלשהו בחיבורים

ככה זה נראה.

טוב, אין ברירה, אלא להזמין סוללה חדשה. אזמין גם מטען חדש, שיהיה על הדרך. הדברים האלה לא יקרים בסך הכל, פחות מסושי במסעדות מומלצות ע"י טרנספורטר 😀

עניין של 200 שקל בעליאקספרס הכל כולל הכל.

פורסם

מניסיון אישי, כל סוללה או מכשיר מבוסס סוללה נטענת שהזמנתי מאליאקספרס היו באיכות נמוכה עד כדי חוסר שמישות.

עם מטענים זה לפה ולשם, יש מוצרים סבירים, ויש גרועים.

פורסם
לפני 21 דקות, aviaviavi כתב:

מניסיון אישי, כל סוללה או מכשיר מבוסס סוללה נטענת שהזמנתי מאליאקספרס היו באיכות נמוכה עד כדי חוסר שמישות.

תלוי מה מזמינים, אם מזמינים את ההכי זול, הוא יהיה זבל.

הסוללה התחליפית שאני הזמנתי החזיקה בערך שנה וחצי-שנתיים, די דומה לסוללה המקורית של דל, שגם מגיעה מאותו יצרן כמו שזה נראה (ניראית זהה אחד לאחד חוץ מהלוגו של דל).

בכל מקרה, עכשיו הסוללה ירדה ל49%, אז אין משהו אחר, זה הסוללה. נראה לי יהיה אפילו יותר בטוח לנתק אותה ולשים בפח מחזור.

ולהיות בלי סוללה עד שתגיע חדשה.

פורסם

שאלה בעניין מקביל: יש לי ולאחד הבנים שואבי אבק Dyson V7. הסוללה הוחלפה בשניהם כמה שבועות לפני תום האחריות (שנתיים) - ועכשיו הסוללות מתקרבות לגיל זה. האם יש למישהו ניסיון עם סוללות דומות מעליאקספרס ויכול לתת חוות דעת עליהן?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@vadim6385

1. כמה שעות הסוללה החזיקה לך בשימוש יום יומי לאחר טעינה מלאה (לפני הבעיה) ?

2. כמה שעות היא מחזיקה לך עכשיו עם הבעיה הזו?

סבירות מאוד גבוהה שזה בעיית סוללה.

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

הכוונה שלי הייתה שאולי המטען לא מוציא הספק שמספיק להטעין את הסוללה

ההספק שנדרש מהמטען בשביל להטעין מ50 ל60 אחוז לא שונה מההספק הנדרש להטעין מ60 ל70 אחוז. למעשה חוץ מאשר בקצוות המטען רוב הזמן מוציא את אותו ההספק לאורך הטעינה.

יום טוב גם לך

פורסם

תנסה לפרוק את הסוללה לגמרי על ידי השארת מחשב דולק במסך BIOS ואז להתטעין אותו מחדש כאשר המחשב כבוי.
היה לי לפטופ שזה שיפר לו ביצועי סוללה בצורה ניכרת, כנראה בגלל שהתאים הבודדים בסוללה יצאו מאיזון.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, ANUTKK כתב:

@vadim6385

1. כמה שעות הסוללה החזיקה לך בשימוש יום יומי לאחר טעינה מלאה (לפני הבעיה) ?

2. כמה שעות היא מחזיקה לך עכשיו עם הבעיה הזו?

סבירות מאוד גבוהה שזה בעיית סוללה.

1) משהו כמו 3 שעות

2) 20 דק בלחץ.

כן, זה נשמע כמו בעיה בסוללה.

לפני 5 דקות, Boltik כתב:

תנסה לפרוק את הסוללה לגמרי על ידי השארת מחשב דולק במסך BIOS ואז להתטעין אותו מחדש כאשר המחשב כבוי.
היה לי לפטופ שזה שיפר לו ביצועי סוללה בצורה ניכרת, כנראה בגלל שהתאים הבודדים בסוללה יצאו מאיזון.

אנסה, תודה.

לא שיש לי מה להפסיד.

• תוכן חדש...