Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אטקה vs גרנדלנד 3008vs

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אז אחרי בדיקה מעמיקה של גודל הסלון, תא המטען ותצרוכת הדלק, שלושת הרכבים שבכותרת משנתונים 2019-2021 בערך נבחרו לקראת רכישה.

אשמח לתובנות מאנשים שיש בבעלותם או היו בבעלותם הדגמים הנ"ל ואם יש מישהו שהשווה ביניהם אז בכלל נהדר.

בשלושת המקרים מדובר בדגמי הבנזין ולא הדיזל.

על פניו נראה שהשילוב באופל מנצח מבחינת אמינות לטווח ארוך והחיסרון היחיד הוא ירידת הערך המטורפת שלה והיכולת להעיף אותה כיד 2, אבל מעבר לזה היא העדיפה מבין השלוש. אם יש לכם רשמים אחרים, אשמח לשמוע!!

תודה מראש.

פורסם

במשפחה יש גם אטקה 2021 אקסלנס וגם גרנדלנד X מאותו שנתון.

האבזור דומה בשתיהן למעט דלת תא מטען שמופעלת חשמלית באופל ואלי כמה דברים קטנים- תבדוק ב iCAR או שתשווה רשימות איבזור באתרי היבואנים.

האטקה משמעותי זריזה יותר.  שתיהן כבר ביצעו טיפולים ראשונים, המחיר דומה מאד. 

הנוחות, זה סובייקטיבי מאד. באופל נהגת מבוגרת, באטקה זוג עם שני ילדים שני בוסטרים, ונותר מקום גם לנערה שמצטרפת לחלק מהנסיעות. 

לכן מומלץ לבצע נסיעות מבחן בשני הרכבים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני נוהג על אטקה 2021 סטייל עם מנוע 1.5 (הדגם לאחר מתיחת הפנים).

הרכב מצוין, נוסע טוב ויחסית חסכוני. מסך מולטימדיה קטן יחסית עם 8.25" אבל עושה את העבודה.

חייב לציין שאני אוהב יותר את ה- 3008 ואם הייתה לי אופציה לקחת אותה בליסינג במקום אטקה, כנראה שהייתי לוקח אותה.

אבל כרכב פרטי, הייתי הולך על אטקה. 

פורסם
לפני 4 שעות, תחבצ כתב:

יש לאופל מנוע 1.6? חשבתי רק 1.2 ו1.5 דיזל (לפחות זה מה שראיתי9

אין 1.6 באופל , רק בפיגו ובסיטרואן  קיים ה 1.6 

פורסם (נערך)

עד לפני כחודש עמדתי בפניי דילמה זהה. 

לא מצאתי הבדל מהותי בין הרכבים שהינו בגדר שובר שוויון ( ל3008 ולגרנדלנד ירדו נק' בגין הרצועה במנוע 1.2, לאטקה בגין הגיר). 

בסופו של דבר הפער בעלות הכספית הדרמטי בשנתון שנרכש (2019) הכריע לטובת הגרנדלנד. 

בנוסף מרווח אחורי שהיה הגדול מכולן (3 ילדים קטנים עם כיסאות)

מנסיעות מבחן לטעמי היה יותר נוח מה 3008. 

לא נסעתי באטקה. 

עריכה אחרונה על ידי maorkere
פורסם

תודה לכולם - אני מודע לנושא רצועת הטיימינג הבעייתית (לכאורה) במנוע 1.2 והאמת לא מבין למה לא משתמשים בשרשרת וזהו, זה לא שזה אמור לעשות הבדל אסטרונומי במחיר.

מבחינתי מה שיהיה שובר שוויון זה אלמנט הסיכון - מה יותר סביר ומה יותר יקר לתחזוקה/טיפול: שהגיר DSG ילך (רפידות קלאץ', מכטרוניק וכו') או שיהיו בעיות חוזרות עם הרצועה במנוע 1.2...

אני יודע שקשה לענות על זה בצורה חד משמעית אבל אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

מנוע הפיורטק תוכנן ככה, אי אפשר עכשיו להחליף לשרשרת.

בהתחלה בכלל מועד החלפה היה 10 שנים או 160 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהינתן שיש חשש שיקרה משהו, עדיפה האטקה.

כשל במנוע הפיורטק לא יורגש עד לנקודה קריטית ועלות התיקון עשוייה להיות גבוהה או חס וחלילה עד כדי החלפת מנוע.

באטקה, כשל/שחיקה במצמדים ניתן לתיקון במחיר סביר בסביבות 3500 שקל , זניח בהשוואה למחיר הרכב (175K אאל"ט

בהינתן שהמנוע חזק יותר. אני הייתי בוחר באטקה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ואולי אפשר גם לומר שבעלות דומה אפשר דווקא להחליף באופן יזום את רצועת התזמון (הרבה) לפני הזמן ומצד שני להזדחל בפקקי ארצנו ללא שום חשש (או תוצאה...) עקב כך...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

העניין הוא שלא תהיה לך אינדיקציה לבעיה ברצועה וגם אם תגיע באופן יזום, יש אפשרות (תאורתית) שכבר יש נזק.

פורסם

כשעשיתי בזמנו מחקר דומה הגעתי למסקנה שה-3008 עדיפה (לירידת הערך יש בעיני חשיבות גבוהה במיוחד - היא המחיר הריאלי שתשלם על הרכב בסוף).

ההתלבטות העיקרית היתה בין ה-3008 ל-Citroen C5 Aircross, בסוף הלכתי על ה-C5 שלא שונה בהרבה מה-3008 מבחינת מפרט אבל במחיר קיבלנו הנחה הרבה יותר משמעותית ולכן ההצעה שלהם נתנה נוק אווט לפיג׳ו.

פורסם

בתחשיב שלך יש משמעות גדולה לתקופת השימוש מכיוון שהשווי לא פוחת בקו ישר ואיבוד הערך של השנה הראשונה גבוה מהשנה השנייה צריך לדעת מראש מה תקופת השימוש. 

• תוכן חדש...