Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 345
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי עד לפני שבוע חישוב המחיר התבסס על "טבעות", וכאשר נסעת בין הטבעות, אפילו 2 תחנות, שילמת על מעבר איזור. עכשיו שינו את התמחיר לפי קו אווירי, כך שהדבר היחיד שקובע את המחיר הוא אותו מרחק.

ולגבי אותו אדם שמתקשה להחליט האם עדיף לו לשלם נסיעות בודדות או חופשי חודשי יש פתרון - קוראים לו אפליקציה. נוסע לפי צרכיו ובסוף החודש המערכת מחשבת את המחיר הזול ביותר ומחייבת בו. דומה לאוייסטר הלונדוני (שאאל"ט גם הוא מבוסס על פיתוח ישראלי), אבל לא יומי אלא חודשי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

אוקיי, עכשיו הובן.

כשמקבלים הצעה רואים את נקודת האיסוף והזמן, אם זה לא מספיק, אתה לא חייב לקחת את ההצעה.

ואם אתה חושב שזה גבולי, לך מהר.

כבר קרה לי שרצתי/הלכתי מהר לנקודת איסוף כי הבאבל הקדים. כביכול לא אשמתי, אבל אחרים תלויים בי.

עריכה: רואים זמן הליכה, שלוקח בחשבון את נקודת המוצא.

לא תקבל הליכה לתחנה שעל פי החישוב לא תספיק לצאת להגיע אליה ברמה של פספוס גדול. ואם לקחת את ההצעה ואתה רואה שלא תספיק, יש לך דקה לבטל.

ואתה יודע מה, אם זה משהו שקורה לעיתים תכופות, שווה לכתוב להם, שקטינו את מהירות ההליכה מעט.

אז זה לא קרה הרבה כמו שכתבתי, אבל ספציפית כשזה קרה לי כתבתי להם. קיבלתי תגובה שזה לא יכול להיות כי האלגוריתם שלהם עובד בצורה כזו שתמיד יש מספיק זמן. לא טרחתי להתעקש. המשכתי לנסוע עוד קצת עד שהתאפשר לי לעבור לתחב"צ ועברתי. כרגע אין לבאבל יתרון עבורי כי יש לי תחנת אוטובוס מתחת לבית שיש לי בה אוטובוס שמגיע לרוב המקומות שאני צריך וכנ"ל בחזרה (לעומת באבל שלמרות שהוא עובר מתחת לבית שלי באותה תחנה ברוב מסלולי ההלוך והחסור שלי, הוא עדיין ייתן נקודת איסוף 3-4 דק הליכה. מוזר אבל ככה זה עובד). 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הרפורמה הזאת תעשה בדיוק ההיפך.

בפריפריה העלו את המחירים כדי "להשוות" למרכז.

אבל בפריפריה אין את התדירות שיש במרכז, אין קוים מהירים בתוך העיר אלא קוים שעושים סיבובים בתוך שכונות עד ליעד הסופי, נסיעה ברכב של פחות מ-5 דקות בעיר פריפיאלית תהיה באוטובוס הרבה יותר זמן ואם פספסת אוטובוס בפריפריה אתה תחכה לפעמים חצי שעה לאוטובוס הבא.

ומי שמחזיק בפריפריה רכב, ימשיך להעדיף את הרכב, לעומת מי שגר במרכז ולפעמים יעדיף את התחבורה הציבורית על פני הרכב הפרטי בתוך העיר.

בפועל מי שנוסע עכשיו בפריפריה בתחבורה ציבורית ישלם יותר (כי הוא לרוב ממעמד סוציו אקונומי נמוך יותר) ומי שגר שם ומחזיק רכב ימשיך להעדיף את הרכב, כי התחבורה הציבורית התייקרה והשירות לא השתפר.

רואים שזה תוכנן ע"י שרת תחבורה שלא רואה כל כך מה יש מעבר לתל אביב.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

לי יש,

אבל כשאני מחשיב את השיקולים של עלויות אחזקת רכב, שאצטרך לשלם כך או כך, והעובדה שהדלק שייקח לי להגיע לעבודה יעלה פחות מכרטיס לאוטובוס, וזה שאני צריך להיות עכשיו תלוי בלו"ז של אוטובוסים, ולחכות להם בחום, ולסבול מהסיבובים שהאוטובוס יעשה, אז אני כבר מעדיף לנסוע עם אוטו.

במקרה שלי נסיעה באוטובוס לא מקצרת ולא מוזילה את הנסיעה בשום צורה, אפילו שיש לי רק אוטובוס אחד מהבית לעבודה ובחזרה.

חתכת את התגובה שלי במשפט הראשון,

מה אתה רינה מצליח?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

יפה לך, אבל בוא נהיה אמיתיים. יש סיבה שבפריפריה משתמשים הרבה יותר ברכב פרטי מאשר במרכז, וזה לא בגלל עלות הנסיעה באוטובוס.

דווקא לפי המחשבון באתר שלהם עדיף לו לשלם הלוך חזור חד פעמי. תבדוק בעצמך.

איפה כתבתי איפשהו שאנשים בוחרים להשתמש בתחב"צ בגלל שזה יוצא להם יותר זול?

שוב העברת נושא, זה נחמד.

אני אשמח לדעת את החישוב שעשית בנוגע ללמה זה יותר משתלם.

לפני 28 דקות, itsik170 כתב:

הרפורמה הזאת תעשה בדיוק ההיפך.

בפריפריה העלו את המחירים כדי "להשוות" למרכז.

אבל בפריפריה אין את התדירות שיש במרכז, אין קוים מהירים בתוך העיר אלא קוים שעושים סיבובים בתוך שכונות עד ליעד הסופי, נסיעה ברכב של פחות מ-5 דקות בעיר פריפיאלית תהיה באוטובוס הרבה יותר זמן ואם פספסת אוטובוס בפריפריה אתה תחכה לפעמים חצי שעה לאוטובוס הבא.

ומי שמחזיק בפריפריה רכב, ימשיך להעדיף את הרכב, לעומת מי שגר במרכז ולפעמים יעדיף את התחבורה הציבורית על פני הרכב הפרטי בתוך העיר.

בפועל מי שנוסע עכשיו בפריפריה בתחבורה ציבורית ישלם יותר (כי הוא לרוב ממעמד סוציו אקונומי נמוך יותר) ומי שגר שם ומחזיק רכב ימשיך להעדיף את הרכב, כי התחבורה הציבורית התייקרה והשירות לא השתפר.

רואים שזה תוכנן ע"י שרת תחבורה שלא רואה כל כך מה יש מעבר לתל אביב.

אני אוהב שכתבת המון מילים ללא שום ביסוס וללא שום הסבר.

העלייה היחידה במחיר היא אך ורק לטבריה וצפת בפריפרייה[2 הערים היחידות בפרייפריה שתמיד שילמו חצי מחיר ויותר לעומת השאר], השאר קיבלו הוזלה משמעותית.

מעוניין לדעת מה הסיבה שאני קניתי אוטו?

בגלל שאין פה תחב"צ בשבת, רוצה לדעת כמה כמוני יש?המונים.

יכולה להיות התחב"צ הכי טובה בעולם כמו באירופה, אבל כל עוד אין אותה בשבת אני חייב להחזיק אוטו בשביל עצמאות.

אבל תספר לי עוד דברים שקבעת על בסיס ספינים ששמעת.

פורסם
לפני 15 דקות, arturkopit כתב:

איפה כתבתי איפשהו שאנשים בוחרים להשתמש בתחב"צ בגלל שזה יוצא להם יותר זול?

שוב העברת נושא, זה נחמד.

אני אשמח לדעת את החישוב שעשית בנוגע ללמה זה יותר משתלם.

אני אוהב שכתבת המון מילים ללא שום ביסוס וללא שום הסבר.

העלייה היחידה במחיר היא אך ורק לטבריה וצפת בפריפרייה[2 הערים היחידות בפרייפריה שתמיד שילמו חצי מחיר ויותר לעומת השאר], השאר קיבלו הוזלה משמעותית.

מעוניין לדעת מה הסיבה שאני קניתי אוטו?

בגלל שאין פה תחב"צ בשבת, רוצה לדעת כמה כמוני יש?המונים.

יכולה להיות התחב"צ הכי טובה בעולם כמו באירופה, אבל כל עוד אין אותה בשבת אני חייב להחזיק אוטו בשביל עצמאות.

אבל תספר לי עוד דברים שקבעת על בסיס ספינים ששמעת.

באמת, בוא תספר לי איפה ההורדה?

בוא ניקח לדוגמא את קריית גת, איפה שאני גר.

אני עובד בתל אביב ונוסע כל בוקר ברכבת, הוזילו לי רק 4 שקלים בחופשי חודשי (מ-414 ל-410) וקיבלתי גם "הרעת תנאים" שמעכשיו זה רק מתחילת החודש עד הסוף, עשיתי את זה באמצע החודש, יש לי את זה רק עד סוף החודש, בעבר הייתי מחדש חופשי חודשי ברכבת בדיוק ל-30 יום, לא משנה מתי עשיתי את זה בחודש.

נסיעה פנימית בודדת בקריית גת - עלתה ל-5.5 מ-3.5 - וככה בכל ערי הפריפריה.

קרית גת - אשקלון עלה ל-12 מ-10.

באר שבע, ראשון לציון, תל אביב - עלה ל-16 מ-12.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 8 שעות, arturkopit כתב:

המפסידים הם תושבי בני ברק, צפת וטבריה כאשר הם שילמו תמיד 2.5 שקלים.

להלן בדיקת עובדות:

לא יודע מה היה בצפת וטבריה, אבל בבני ברק אף פעם לא שילמו פחות מהתעריף הארצי, שעומד נכון להיום על 6 שקלים לנסיעה בודדת.

קל מאד כמובן לבדוק ולאמת את הדברים.

קל עוד יותר לכתוב סתם בלי חשבון.

• אהבתי 2
פורסם

ראיתי את רשימת היישובים שהכפילו להם את המחיר,

על פי הפרסומים של ח"כ ביטון,

כמה עשרות יישובים וערים קטנות,

שבהם הנסיעה 'בקו אוירי' בד"כ ק"מ אחד או שניים,

אבל עכשיו שישלמו על זה 5.5 שקל,

ועוד יאמרו שמהיום זול ליסוע באוטובוס.

וכשמישהו יזכיר את העובדות,

תמיד אפשר לומר 'זה בני ברק' 

ואז הכל בסדר....

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

קיבלתי תגובה שזה לא יכול להיות כי האלגוריתם שלהם עובד בצורה כזו שתמיד יש מספיק זמן

חבל שזו התגובה, ואני אהמר שהיא הגיע מהתמיכה. של באבל ומעולם לא הגיעה לחברת ויה שאחראית לפלטפורמה, שם היו שמחים לחקור תלונות כאלה.

עקרונית האלגוריתם אכן אמור לקחת בחשבון את הכל, אבל זה לא טרוויאלי להתחשב בהכל, ותמיד יש מה לשפר. 

אבל לפחות קיבלת ETA  של דקות בודדות, אתה כבר בר מזל :-) מזמן לא קיבלתי ETA חד ספרתי...

פורסם (נערך)

image.png.d52c8c37ffa52589c886a33754d13b5d.pngא

אין על דוד ביטן, גם מושחת וגם משקר במצח נחושה.

מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין גבעתיים לבני ברק ולמה בבני ברק יותר זול?

מצטער שכתבתי שבבני ברק שילמו 2.5 שקלים במקום 4 שקלים כאשר בכל שאר המרכז זה 6 שקלים.

@בודק עובדות השם הכי אירוני בעולם. 

image.png.15b51900cfbd41dcc3eeecec37a5f6b7.png

זה  לבחורים הטובים שסיפרו שבמרכז צריכים לשלם יותר כי השירות שם יותר איכותי, אבל בפועל הם שילמו הרבה פחות.

מעניין מאוד...

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, arturkopit כתב:

מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין גבעתיים לבני ברק ולמה בבני ברק יותר זול?

מצטער שכתבתי שבבני ברק שילמו 2.5 שקלים במקום 4 שקלים כאשר בכל שאר המרכז זה 6 שקלים.

כבודו שוב ממציא במצח נחושה.

התעריף בבני ברק עד לרגע זה הוא 6 שקלים לכל נסיעה.

עד 12 בלילה אתה יכול פשוט לצאת ולבדוק את זה.

אגב, מעטים מאד הקוים הפנימיים בבני ברק,

רובם המוחלט מסיירים בכמה ערים בגוש דן שבני ברק היא רק אחת מהם.

המחשבה שלך שלכל תחנה יש תעריף אחר פשוט מגוחכת.

עריכה אחרונה על ידי בודק עובדות
פורסם

@itsik170ברב קו אתה יכול לבחור את תאריך תחילת החוזה, עד שבוע מיום הרכישה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, בודק עובדות כתב:

כבודו שוב ממציא במצח נחושה.

התעריף בבני ברק עד לרגע זה הוא 6 שקלים לכל נסיעה.

עד 12 בלילה אתה יכול פשוט לצאת ולבדוק את זה.

אגב, מעטים מאד הקוים הפנימיים בבני ברק,

רובם המוחלט מסיירים בכמה ערים בגוש דן שבני ברק היא רק אחת מהם.

המחשבה שלך שלכל תחנה יש תעריף אחר פשוט מגוחכת.

קודם כל לא הבנתי מדוע החלטת להשתמש משתמש נוסף במקום להגיב דרך המקורי?

דבר שני מדוע לא ציטטת את כל ההודעה אלא חלק ספיצפי ממנה שתואם לטענה שלך?

דבר שלישי, תסביר לי את זה

image.png.d52c8c37ffa52589c886a33754d13b5d.png

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, arturkopit כתב:

דבר שלישי, תסביר לי את זה

image.png.d52c8c37ffa52589c886a33754d13b5d.png

לא מצאת אתר נידח יותר? ולא רשמי?

מדובר בפיברוק לכל דבר. 1. אין בבני ברק קו שמספרו 60. 2. מחיר הנסיעה בכלל הקוים העירוניים בבני ברק אינו פחות מ-6 ש"ח.

מצחיק שאפשר להתווכח על עובדה כל כך פשוטה וקלה לבדיקה.

הנה נסיעה לדוגמה (מרחק כמה מאות מטרים בבני ברק):

image.thumb.png.20985cd9c7a2ce0bf13ceda1c1f611bd.png

עריכה אחרונה על ידי בודק עובדות
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...