Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנות אינטרנטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,
אני רוצה לפתוח חנות אינטרנטית כעבודה צדדית.
אני מחפש נישות טובות, מעדיף כאלו דרופשיפ (שהספק שולח ישירות ללקוח הסופי) מאשר להחזיק סחורה.

ממה שאני בודק, אני מבין שהרבה נישות הם פשוט לא ריווחיות, ואני אתן דוגמא:
דיברתי עם אלקטרה על מנת למכור מזגנים, הבחור שדיבר איתי, אומר לי תקשיב, זה פשוט לא משתלם, אתה תפסיד כסף בייחוד שהולכת להיות עוד עליית מחירים.

שאלתי אותו לגבי דברים לבנים (מכונת כביסה, מקרר וכו') אמר לי שגם שם המצב לא מזהיר והרווחים לא גבוהים.

אשמח לשמוע מכם, אם אתם מכירים/יכולים להמליץ על נישה טובה.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתחיל מהסוף, לבחור את השוק/מוצר המתאים זה חלק מרכזי מהצלחה של חנות אינטרנטית. ונשאלת השאלה, למה שמישהו בפורום עם עשרות אלפי עוקבים לא ייקח לך את הרעיון?

וחזרה להתחלה. אני מבין למה חנות אינטרנטית עם דרופשיפ זה אטרקטיבי, כי זה נראה כמו משהו זול שאפשר לעשות בלי שום עלות. כפי שנאמר, Money for Nothing.

זה לא.

צריך להשקיע ולהבין הרבה בשיווק ומכירה באינטרנט, וזה לא טריוויאלי, כדי שזה יהיה שווה את הזמן (הרבה זמן) שצריך להשקיע בזה.

דבר שני, למצוא את המוצר הנכון זה כל העניין.

דבר לפני אחרון, אתה צריך להיות בעל הכישורים והידע המתאימים לפתוח חנות כזו או שעקומת הלמידה שלך תיקח הרבה זמן.

דבר אחרון, מה שנמכר טוב ומשתלם היום, לא בהכרח משתלם מחר. שווקי האונליין זזים כל הזמן.

אז בהצלחה עם למצוא את המוצר שיימכר. בזמנו אשתי עשתה סכומים נאים מלמכור תכשיטי קבלה מסוגים שונים. אז (לפני כ-15 שנה) הכל היה יותר חדש והיה הרבה יותר מקום. גם היה יותר קל להגיע לעמוד הראשון בגוגל לחיפוש מסויים. היום, אני מניח שה-רבה יותר קשה. בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 דקות, falou כתב:

נתחיל מהסוף, לבחור את השוק/מוצר המתאים זה חלק מרכזי מהצלחה של חנות אינטרנטית. ונשאלת השאלה, למה שמישהו בפורום עם עשרות אלפי עוקבים לא ייקח לך את הרעיון?

וחזרה להתחלה. אני מבין למה חנות אינטרנטית עם דרופשיפ זה אטרקטיבי, כי זה נראה כמו משהו זול שאפשר לעשות בלי שום עלות. כפי שנאמר, Money for Nothing.

זה לא.

צריך להשקיע ולהבין הרבה בשיווק ומכירה באינטרנט, וזה לא טריוויאלי, כדי שזה יהיה שווה את הזמן (הרבה זמן) שצריך להשקיע בזה.

דבר שני, למצוא את המוצר הנכון זה כל העניין.

דבר לפני אחרון, אתה צריך להיות בעל הכישורים והידע המתאימים לפתוח חנות כזו או שעקומת הלמידה שלך תיקח הרבה זמן.

דבר אחרון, מה שנמכר טוב ומשתלם היום, לא בהכרח משתלם מחר. שווקי האונליין זזים כל הזמן.

אז בהצלחה עם למצוא את המוצר שיימכר. בזמנו אשתי עשתה סכומים נאים מלמכור תכשיטי קבלה מסוגים שונים. אז (לפני כ-15 שנה) הכל היה יותר חדש והיה הרבה יותר מקום. גם היה יותר קל להגיע לעמוד הראשון בגוגל לחיפוש מסויים. היום, אני מניח שה-רבה יותר קשה. בהצלחה.

תודה רבה על התגובה :)

אני מגיע מתחום האונליין (בניית אתרים) אז מהבחינה הזו יהיה לי קצת יותר קל.

ברור לי שזה דורש זמן.

לגבי זה שחבר פורום אחר "יגנוב" לי את הרעיון? באהבה, השוק גדול ויש מקום לכולם.

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

כמו כל עסק - אתה צריך לחשוב על התוכנית העסקית וגם על המעטפת. רוצה למכור מזגנים? אתה צריך לחשוב על השינוע, על ההתקנה, על האחריות, על הגיבוי נמשפטי, על עוד מיליון דברים. זה לא צמיד בשקל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוקב.

אני גם מלא זמן חושב על לפתוח חנות כהכנסה צדדית ובעתיד הכנסה ראשית.

זה עולם מאוד מאוד גדול ורחב עם מלא נישות ומלאא מתחרים.

פורסם

צריך לקחת בחשבון עלויות פרסום, יכול להגיע גם מעל 20,000 בחודש בכל הפלטפורמות.

שיווק ושיווק...

אחרת לא תמכור

מומלץ לבדוק סרטונים באמזון של הכסף הולך על קידום

בכל מקרה התחלה של פרסום זה גוגל ופייסבוק

הכלל הכי חשוב, אל תנסה להמציא את הגלגל.פשוט תבחר משהו. אפילו צעצועים( הדברים היקרים מאירופה או מוצרים איכותיים מסין- כמובן צריך אישור מכון תקנים על חלק)

ציוד תינוקות, תכשיטים. דברים שלא תקנה באליאקספרסס כי זה זבל

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

כמו כל עסק - אתה צריך לחשוב על התוכנית העסקית וגם על המעטפת. רוצה למכור מזגנים? אתה צריך לחשוב על השינוע, על ההתקנה, על האחריות, על הגיבוי נמשפטי, על עוד מיליון דברים. זה לא צמיד בשקל.

מבין ויודע, רק מחפש את הנישה, אם לקחת לדוגמא את המזגנים, אז המטרה היא שהספק (אלקטרה/טורנדו) שולחת ישר ללקוח הסופי וזה מוריד ממני את העומס. זה מה שנקרא דרופשיפ.

דרך אגב, יש המון חנויות/אתרים כאלו. שלא באמת מחזיקות סחורה.

לפני 3 שעות, ANUTKK כתב:

עוקב.

אני גם מלא זמן חושב על לפתוח חנות כהכנסה צדדית ובעתיד הכנסה ראשית.

זה עולם מאוד מאוד גדול ורחב עם מלא נישות ומלאא מתחרים.

אמת.

לפני 5 דקות, vogel כתב:

צריך לקחת בחשבון עלויות פרסום, יכול להגיע גם מעל 20,000 בחודש בכל הפלטפורמות.

שיווק ושיווק...

אחרת לא תמכור

מומלץ לבדוק סרטונים באמזון של הכסף הולך על קידום

בכל מקרה התחלה של פרסום זה גוגל ופייסבוק

הכלל הכי חשוב, אל תנסה להמציא את הגלגל.פשוט תבחר משהו. אפילו צעצועים( הדברים היקרים מאירופה או מוצרים איכותיים מסין- כמובן צריך אישור מכון תקנים על חלק)

ציוד תינוקות, תכשיטים. דברים שלא תקנה באליאקספרסס כי זה זבל

לגבי הפרסום אני מסכים ויודע.

ושוב, לא מתכוון להזמין מוצרים/להחזיק מחסן. מעדיף למצוא ספקים ושהם ישלחו ישירות ללקוח את ההזמנות.

פורסם

אני עובד בחברה שמנהלת 1500 אתרי מסחר פעילים באינטרנט.
ההמלצה שלי היא לצבור ניסיון מא' עד ת' בתור עובד שכיר ורק אז ללכת לפתוח חנות כשאתה ב100% יודע מה אתה עושה ומה הסיכונים והתוכנית שלך.
עלויות הפרסום מאוד גבוהות כיום וכמעט כל נישה שתכנס אליה לא תהיה רווחית וגם אם איכשהו התמזל מזלך למצוא "נישה רווחית" אז תוך חצי שנה-שנה התחרות תסגור את הפער ותמצא את עצמך מוציא X2-X3 יותר כסף על שיווק ממה שאתה מרוויח במעמד המכירה.

כדי לכסות על הפער הזה חנויות אינטרנט היום נדרשות להיות מאוד יצירתיות. אתה תצתרך גם להתמחות בCROSS CHANEL MARKETING ולדעת לייצר קשר עם לקוחות בכל מיני ערוצים שונים ולא להסתמך על ערוץ שיווק בודד מסוים וגם תצטרך להתמחות בRETENTION ולהבין איך זה בדיוק עובד כי בלי רכישות חוזרות אתה לא תצליח להתמודד מול התחרות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

ההמלצה שלי היא לצבור ניסיון מא' עד ת' בתור עובד שכיר ורק אז ללכת לפתוח חנות כשאתה ב100% יודע מה אתה עושה ומה הסיכונים והתוכנית שלך.
עלויות הפרסום מאוד גבוהות כיום וכמעט כל נישה שתכנס אליה לא תהיה רווחית וגם אם איכשהו התמזל מזלך למצוא "נישה רווחית" אז תוך חצי שנה-שנה התחרות תסגור את הפער ותמצא את עצמך מוציא X2-X3 יותר כסף על שיווק ממה שאתה מרוויח במעמד המכירה.

כדי לכסות על הפער הזה חנויות אינטרנט היום נדרשות להיות מאוד יצירתיות. אתה תצתרך גם להתמחות בCROSS CHANEL MARKETING ולדעת לייצר קשר עם לקוחות בכל מיני ערוצים שונים ולא להסתמך על ערוץ שיווק בודד מסוים וגם תצטרך להתמחות בRETENTION ולהבין איך זה בדיוק עובד כי בלי רכישות חוזרות אתה לא תצליח להתמודד מול התחרות.

יכול לספר באיזה חברה ותפקיד אתה עובד?

המון זמן שאני מחפש כל דרך אפשרית להיכנס ולעבוד בחברות כאלה.

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

+1

ההמלצה הזאת תקפה לכל תחום באשר הוא אשר רוצים להיות בו עצמאיים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

יכול לספר באיזה חברה ותפקיד אתה עובד?

המון זמן שאני מחפש כל דרך אפשרית להיכנס ולעבוד בחברות כאלה.

אני עובד בתור מנהל מוצר באחת מפלטפורמות האיקומרס המקומיות, זה לא בדיוק תפקיד שאפשר ללמוד בקורס אלא זה לוקח המון זמן של צבירת ניסיון מתאים לרוב שנים.

הניסיון הכי מתאים עבורך כדי להבין מסחר באינטרנט יהיה לדעתי תפקיד בשיווק. זה תפקיד שלא קשה להתקבל אליו אך מצד שני אתה הכי קרוב למספרים שאפשר.

השכר לא גבוהה אבל זה לא נדיר למצוא עבודה בתור קמפיינר ג'וניור אחרי קורס וקצת צבירת ניסיון.

פורסם (נערך)

מעבר לכל מה שרשמו כאן, צריך לזכור כי חנות ישראלית צריכה לעמוד בחוקי מדינת ישראל. וכן, יש הרבה כאלו שלפעמים פחות מודעים אליהם.

גם אם החברה תעשה משלוח ישירות ללקוח, אתה כמוכר תמיד תהיה האחראי. תמצא את עצמך עוסק לא מעט בשאלות שירות לקוחות, ביטול עסקאות, פניות נגדך במועצה להגנת הצרכן, רכישות עם כרטיס אשראי גנוב וכו'.

שלא נדבר על חוקי הספאם למיניהם - יש עורכי דין שזו העבודה שלהם - לתפוס את האתר שלא עומד בחוקים ולקבל סכום של 5 ספרות. וכדי שיהיו לך רכישות חוזרות, תצטרך להיות אקטיבי בשליחת מיילים, סמסים וזה פתח רציני לתביעות הללו.

ואל תשכח את תקנות הגנת הפרטיות - הקטע המצחיק הוא כדיברתי עם אחת החברות המובילות בארץ עבור פתיחת חנות וירטואלית, הגעתי עד המנכל שלא היה לו שמץ של מושג על מה אני מדבר וטען שלא צריך להתייחס לתקנות האלו. שעה לפני כן דיברתי עם עורכת הדין של החברה שאמרה שהיא כבר מכירה תביעות בנושא(שלא נדבר על מה קורה אם המאגר נפרץ, ראה ערך מאגר המידע של שירביט. אצלך יהיו "רק' מיני מרשם אוכלוסין - שמות, כתובת, טלפון, מס' ת.ז).

עבדתי בחברה שהפעילה אתר דרופשיפינג בארץ. אולי היה בשיא בטופ 10 של אתרי הקניות בארץ מבחינת תעבורה. זה שואב אנרגיה בצורה בלתי רגילה וזה ממש לא פשוט רק נכנסה מהצד - צריך להיות מודעים לזה לפני שנכנסים לזה.

אחרי מה שאני ראיתי וחוותי, לא הייתי פותח עסק כזה לעיסוק צדדי(החברה שילמה קרוב ל 100k סה״כ בעבור תביעות שונות ומשונות, בעיקר תלונות ספאם של אנשים שידעו טוב מאוד מה הם עושים (וכידוע, אי ידיעת החוק לא פותרת מעונש).

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני כ-15 שנה זוגתי ניהלה עסק למכירה של תכשיטים באינטרנט, בעיקר סביב קבלה ויהדות. זה התחיל ממכירת כל מיני תכשיטים דמיקולו ב-eBay והתפתח עד חנות אינטרנטית שמוקמה מקום שלישי בחיפוש הכי רלונטי בגוגל. העסק הכניס משכורת ממוצעת עבור כמה שעות עבודה ביום. עד כאן החלק היפה.

זה עבד כי היא הייתה פעילה בנישה קטנה וסיציפית, סיפקה (ספקתי...) תוכן וסיפור רקע אטרקטיבי ו... העניין עוד לא היה ממוסד. היא גם השקיעה ה-רבה שעות בללמוד את החומר. מאז התעשייה זזה ואני ספק אם זה כ"כ קל (1) למצוא את הנישה (2) להצליח לבלוט יחסית. בסוף היכולת לחדש את ההיצע נגמר, למצוא את הטרנד הבא הוכיח עצמו קשה, והעניין נפסק.

מה שבטח לא הייתי עושה זה נכנס לשוק רווי פתרונות ומתחרים, בלי שיש לי יתרון תחרותי מהותי מהיום הראשון. בשום עסק.

נ.ב. חשוב לציין שכל המכירות היו לחו"ל, כך שלא הייתה את כל המורכבות הרגולטורית, בטח לא משהו שקרוב למכירה של מוצרים לבנים. היתרון היחסי היה הסתמכות על קו מוצרים ייחודי מיצרן ישראלי שלא היה לו מושג בשיווק אונליין בזמנו. זה היה היתרון היחסי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא רוצה להוציא לך את האוויר מהגלגלים, אבל...

אתה יודע כמה יש לך ללמוד מראש לפני שאתה מתחיל בכלל לחשוב על למכור משהו?

בניית אתר זה החלק הקל לדעתי. 

אתה צריך להבין ב:

שיווק, קידום אתרים, תהליכים שהלקוחות שלך עושים כדי לקנות משהו, עלויות (גלויות וסמויות), היכרות עם ספקים (כי תנאי התשלום שלך יהיו דרעק עם ספקים חדשים), חוקי המדינה, מיסים שונים ומשונים, עלויות שילוח, פתיחת עסק (פטור? מורשה? בע"מ?)-כמובן שאתה חייב להיות לפחות חצי מומחה לתחום שבחרת (להבין מה אתה מוכר, יתרונות, חסרונות, את השוק וכדומה) ועוד ועוד ועוד ועוד. 

וזה עוד לפני שדיברתי על כך שלוקח זמן לחנות לתפוס תאוצה- ובינתיים יש לך הוצאות עליה. תסריט של חצי שנה לפני הלקוח הראשון שלך זה בהחלט בגבולות האפשרי.

אם יש לך את הגב לזה, לך על זה! רק אל תשכח להקדיש הרבה זמן ללמידה של כל מה שאתה יכול ללמוד שקשור לניהול עסקים, וכמובן מה שקשור לתחום שבחרת לעסוק בו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתור התחלה הייתי מנסה לפתוח חנות באמזון שאמנם יש השקעה ראשונית אבל היא הרבה פחות דרמטית מלפתוח עסק.

בשביל לסבר את האוזן, מכיר חברה לשעבר מהעבודה, שעזבה משרת פיתוח תוכנה עם שכר לא רע כדי להיות מוכרת בחנות באמזון ומשם להתפתח לכיוונים ויעדים גדולים יותר, היא לא יכלה לעשות את זה במקביל לעבודה + משפחה. לקחה סיכון ועזבה את עולם התכנות לטובת זה. כמות המידע שצריך לדעת, כמות העבודה שצריך לעשות, הצורך האינסופי לחדש היא תובענית.

רק אחרי שנה ומשהו היא התחילה לראות רווחים כלשהם(שעדיין לא מתקרבים לשכר+תנאים שהיו לה)

ההסתכלות של אני קונה בזול, מוכר ברווח נאה ופה נגמר הסיפור היא אמנם תמצית כל העסקים בעולם, אבל  היא רדודה ולא קרובה לסיפור האמיתי אם לא לוקחים בחשבון שזה טומן בתוכו הרבה בירוקרטיה, עבודת שטח אמיתית, מרדף אחרי הספקים, התמודדויות עם תקלות אספקה, תביעות וכו'.

כמו שהמליצו לפניי, רק אם תחיה בעולם הזה תקופה מסויימת תוכל לקבל רושם ראשוני על היכולת להרוויח בתחום הזה.

• תוכן חדש...