Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר בנק , האם כדאי? ולאיזה?

davemustaine87
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

הבנק הקקה שלי העביר אותי סניף מיזומתו ועכשיו אני זה שצריך לעדכן את כולם על שינוי החשבון שלי. אם כבר אני צריך לעשות את זה, אולי לעבור בנק? 

הבנתי שהיום התהליך מעבר בנק הוא מאוד פשוט, אבל מצד שני אין לי מושג איזה בנקים משתתלמים מבחינת עמלות וזה, ולא בטוח שאני רוצה להתחיל להכנס לחפירות הללו. 

יש המלצות? 

כרגע אני בבנק לאומי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעשה שופינג בכמה סניפים ובקש חוות דעת מחברים.

הבחירה אינה לפי בנק אלא בעיקר לפי סניף, כי גם באותו בנק הבדלים גדולים בין הסניפים.

מבחינתי הקריטריון החשוב ביותר היא נגישות - הן פיזית (חניה נוחה, קאבה לבית) והן וירטואלית (אתר, אפליקציה, שירות טלפוני).

כמובן להתחשב בחוות הדעת לגבי שירותים שחשובים לך.

לגבי עמלות - בדוק אותן, אבל התחשב בפעילות שלך. אם אתה לא מגלגל מיליונים כנראה שההבדלים יהיו זניחים. בכל מקרה, בקש פטורים. ריביות על הלוואות (כולל אוברדראפט) זה כבר סיפור אחר, אם אתה זקוק להן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו בעיצומו של תהליך הדיגיטיזציה בעולם הבנקאות, לכן בשנים האחרונות הרבה מהסניפים הפיזיים נסגרים. אני מניח שזו גם הסיבה שהעבירו אותך לסניף אחר, כי כנראה שלך פשוט נסגר. 

אם הייתי עובר היום בנק הייתי מסתכל בעיקר על 2 דברים - 

0 עמלות חשבון ותמיכה כמה שיותר רחבה בשירותים הדיגיטליים. כלומר, אפלקציה\אתר מתקדמים (בתקווה לא להגיע פיזית לסניף אף פעם) ובשאיפה שהשימוש בחשבון יהיה גם לגמרי חינם. 

בגלל שלצערינו כן לפעמים עדיין יש צורך מדי פעם להגיע לסניף, הייתי בודק גם שהסניף הספציפי לא יהיה עמוס או רחוק מדיי (וכמו שספריאל ציין, סניף ספציפי חשוב לא פחות מהבנק עצמו).

שים לב שלהרבה בנקים יש הטבות למצטרפים חדשים, לכן הייתי בודק מה ההטבה המתאימה ביותר עבורך (משכנתא מועדפת או הלוואה בריבית טובה, פתור מדמי כרטיס וכו׳).

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו באותה גישה, אלא שסעיף הפטור מדמי כרטיס בבנק חסר משמעות, משיגים אותו בשיחת טלפון שנתית לחברת האשראי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, iluxxxa כתב:

אני מניח שזו גם הסיבה שהעבירו אותך לסניף אחר, כי כנראה שלך פשוט נסגר. 

אותי העבירו סניף מהסיבה הזו, אבל הבנק דאג להכל ומבחינתי זה היה שקוף (פרט לצורך להסתכל על שני חשבונות שונים באתר בתקופת המעבר).
נתנו לי גם לבחור לאיזה סניף לעבור. לא שזה מאוד משנה לי, אין דבר יותר שנוא עלי מלהגיע לסניף בנק, זה קורה אולי אחת ל-5 שנים.

אין שום סיבה שהמעבר יגרום לטרחה עבור הלקוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, sperial כתב:

אנחנו באותה גישה, אלא שסעיף הפטור מדמי כרטיס בבנק חסר משמעות, משיגים אותו בשיחת טלפון שנתית לחברת האשראי.

אם אתה סבבה עם להתקשר כל שנה בשביל לבטל אז מצויין. מי שפחות אוהב לבזבז על זה את הזמן חשוב שידע שיש גם אופציות אחרות. 

אופציות שאני מכיר - 

חשבון חייל/סטודנט

מועדון כלשהו - לבדוק במקום העבודה שלכם וגם לשאול קרובי משפחה אם ניתן להצטרך דרכם. 

כרטיס פטור מראש - לי יש אחד של פפר לדוגמא, אני בטוח שהם לא היחידים שנותנים פטור מדמי כרטיס for ever

מוזמנים להוסיף עוד..

דמי כרטיס זה יחסית סכום זניח, אבל מי שיש לו 3-4 כרטיסים זה מצטבר וחבל לשלם על זה סתם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כיום הסיפור של קישור לחשבון מט"ח לא כדאי, כי עמלת ההמרה בבנק יותר גבוהה מאשר בכרטיס אשראי עם הנחה קבועה. חוץ מזה, ההנחה היא רק במטבע שבחשבון (דולר ארה"ב, אירו וליש"ט), שימוש בכרטיס עם מטבע אחר גורר עמלות כפולות, בעוד שההמרה הישירה בכרטיס האשראי היא קבועה לכל המטבעות.

לגבי השיחה השנתית - יש כרטיסי מועדון עם יתרונות אחרים, שמצדיקים את הטרחה הזו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעקרון כל הבנקים היום דיגיטליים אפלקטיבים וכל זה. לאחר התמקחות בסגנון באזאר פרסי למתקדמים תצליח להוריד גם את רוב העמלות.

מה שחשוב זה מה קורה כשהח*א פוגש במאוורר. מי יטפל? איך מגיבים? האם מבינים? וזה תלוי סניף ובעיקר מנהל הסניף.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

ועכשיו אני זה שצריך לעדכן את כולם על שינוי החשבון שלי. אם כבר אני צריך לעשות את זה, 

אתה לא צריך לעשות כלום.

כל מה שקשור לחשבון בסניף הקודם (שנסגר) עובר אוטומטית לסניף החדש.

אותי לאומי העבירו לפני 4 שנים סניף ויש גורמים שעד היום מתנהלים עם החשבון בסניף הישן, אני רואה הכל בסניף החדש.

אאל"ט הייתי צריך רק כרטיסי אשראי חדשים, ללא עלות כמובן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש דברים קריטיים שעדיף לעדכן, הרי אתה רוצה שהמשכורת תגיע לחשבון החדש ושהעירייה לא תטיל עיקול בגלל חשבון מים שלא שולם. סה"כ מדובר בהליך פשוט מאד.

בעבר הרחוק היה לי חשבון בבל"ל, ואחרי שהם איחדו סניפים הוא עבר קומפלט לסניף המאוחד, אפילו בלי שינוי במספר החשבון (לא זוכר מה קרה עם מספר הסניף, אני חושב שאפילו אותו שמרו). אבל הסניף החדש היה במיקום כל כך מגעיל עד שסגרתי את החשבון - אבל רק אחרי שווידאתי שכל מה שצריך לעבור (כספים והוראות) אכן עבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תהליך מעבר סניף ביוזמת הבנק אמור להיות שקוף ללקוח, ברמה שלתקופה מסויימת הוא יכול לתת לחיוב את החשבון הישן והבנק מנתב את הפעילות לחשבון החדש(הקשר נשמר בין החשבונות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, aviaviavi כתב:

תהליך מעבר סניף ביוזמת הבנק אמור להיות שקוף ללקוח, ברמה שלתקופה מסויימת הוא יכול לתת לחיוב את החשבון הישן והבנק מנתב את הפעילות לחשבון החדש(הקשר נשמר בין החשבונות).

היום זה נכון גם למעבר בנק.

אני עובר בימים אלו מהבנק הקודם שלי לחשבון הייטקזון בהפועלים. מערכת הניוד של הבנקים דואגת לנתב את כל ההתחייבויות שלך (הוראות קבע, צ'קים, חיובי אשראי) מהחשבון הישן לחדש למשך שנתיים.

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...