Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצד הדיגיטלי של פיגו מתקדם יותר וניראה מודרני יותר.

שים לב להגה, ב208 הסתיר לי, אתמול לקחתי 5008 בהשכרה והיה דווקא בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעיקר תראה את העמודים האחרונים.

בגדול הרכב מעולה כן, שלא תבין אותי לא נכון, פשוט לא היה קליק (ולך תדע, אולי אחרי עוד נסיעות מבחן אני אגלה שבדיעבד הוא היה הכי מוצלח). 

פורסם

שים לב שעיקר הבעיות הם ברכבים עם הרצועה הראשונה, אך בעיקר פעם לא ידעו שכדאי להחליף את הרצועה מוקדם ממה שהיצרן דרש.

אורן שירותי רכב, מוסך מתמחה ממליץ על החלפה כול 4 שנים או 60 אלף,אם בעלי הרכבים היו מחליפים בתדירות כזאת, מספר התלונות היה מאוד נמוך, אבל מי ידע בעבר.. מה גם שהרצועה שונתה. אין פה 100 אחוז ביטחון, אבל גם ברכב עם dsg אין 100 אחוז.

בנוסף יש לך אחריות.

אני גם מחזיק ברכב עם מנוע כזה.

ואישית? לדעתי מדובר בשלושה סופר מיני מהטובות שיש.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, המהיר הזהיר כתב:

אם אין לך בעיה עם חשמלי הייתי ממליץ על הג'ילי גיאומטרי c 

חשמלי לא בא בחשבון לצערי, חונה ברחוב (גר בבניין ישן בלי חניה) ואין עמדות טעינה גם בעבודה.

בנימה אחרת למי שזה מעניין אותו, עשיתי נסיעת מבחן ליונדאי קונה. הקונה והקורסה רכבים שונים לגמרי שכל אחד מהם טוב יותר במשהו אחר, אבל בגדול הייתי נותן יתרון קל לקונה. גם תחושת מרחב הרבה יותר טובה, וגם לעין שלי (אדם מן המניין בלי הרבה נסיון עם רכבים) הדשבורד נראה אחלה למרות שכל הביקורות אומרות שהוא זול ופלסטיקי. פחות מצועצע מהדשבורד של הקורסה עם הפלסטיק האדום שזה מבחינתי פלוס. התנוחה יותר שלטת ויותר נחמדה לי מאשר בקורסה, מזכירה לי את הפיאסטה שלי למען האמת.

בתאוצה, אם הכביש ריק וישר כמו סרגל ויש זמן ללחוץ כמה שניות טובות (נניח 5 ומעלה) ובמיוחד במצב ספורט, תחושת התאוצה שמגיעה לא רואה את הקורסה ממטר, כמו ידו של אלוהים שדוחפת בעדינות את הרכב קדימה. הגיוני עם הפרש של כמעט 70 כ"ס ביניהם אבל עדיין ראוי לציון. רק חבל שהדחיפה היותר חזקה מגיעה באיחור.

לשלילה: פחות מאובזר, גם האיבזור שיש מרגיש יותר בנאלי ומשעמם בהשוואה לגאדג'טים המגניבים של הקורסה (מצלמת הרוורס של הקורסה עם מבט עילי ויכולת לזום ותצוגת חיישנים היקפית זה כמו לשבת בחללית, המצלמת רוורס של הקונה זה כמעט זהה למצלמה בפיאסטה בת ה-8 שלי... אין מה להשוות). גם המסך מולטימדיה מרגיש פצפון יותר מבקורסה (אולי בגלל המסגרת הענקית) ונאמר לי שהוא מגיע באותו גודל גם ברמת הגימור הגבוהה... בוז ענק.

ואין בקונה סאנרוף. כאילו, על פניו סאנרוף זה פריט האיבזור הכי מיותר שיש, אבל מהרגע שראיתי אותו בקורסה אני פשוט מאוהב, אני פשוט רוצה את זה.

ועם כל זאת היתרון הקל בעיני הוא לקונה, למרות שאם הוא שווה תוספת מכובדת של שקלים כדי לקנות אותו זה כבר סיפור אחר שאצטרך לשבור עליו את הראש.

אם זה מעניין אתכם (מישהו בכלל קורא את החפירות שלי?) אני הולך לראות סיאט איביזה בהמשך היום ואם בא לכם אעדכן.

• מעניין 1
פורסם

לך למאזדה, תבדוק את ה 3.
פחות באיטה בגב אבל הכח שכן מגיע מגיע יותר מהר (אין השהיית טורבו).
הרכב עצמו יותר מרשים משתיהן כנראה.

• רעיון טוב! 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

שאני בחנתי את הקונה בזמנו ההרגשה הראשונית שלי מעבר לכוח שלה זה שעמום טוטאלי ופלסטיק שחור.

הרגיש לי שהרכב כן נותן לנהג כל מה שהוא צריך אבל עושה זאת במאמצים המנימליים האפשריים.

אני בחרתי בארונה 1.5, אחד השיקולים המרכזיים היה תא נהג שהרבה יותר נעים לשהות בו.

פורסם
לפני שעה, mcshmupi כתב:

לך למאזדה, תבדוק את ה 3.
פחות באיטה בגב אבל הכח שכן מגיע מגיע יותר מהר (אין השהיית טורבו).
הרכב עצמו יותר מרשים משתיהן כנראה.

זאת כבר קפיצה רצינית במחיר. הסדאן הרבה יותר מדי ארוכה לי, ההצ'באק מתחיל מאיזור ה-146K בגרסא הבסיסית (הקונה היא היקרה במכוניות שאני בודק והיא 140K בגרסא הבכירה).

לפני 46 דקות, Liel Baruch כתב:

שאני בחנתי את הקונה בזמנו ההרגשה הראשונית שלי מעבר לכוח שלה זה שעמום טוטאלי ופלסטיק שחור.

הרגיש לי שהרכב כן נותן לנהג כל מה שהוא צריך אבל עושה זאת במאמצים המנימליים האפשריים.

אני בחרתי בארונה 1.5, אחד השיקולים המרכזיים היה תא נהג שהרבה יותר נעים לשהות בו.

אני מתחיל להגיע למסקנה הזאת בעצמי ככל שאני מעכל יותר את הרשמים מהנהיגה.

הקונה נראית יפה מבחוץ (בעיני) ויש לה מנוע חזק, אבל אם מגרדים את שכבת היופי הדקה הזאת מסתתר מאחוריה רכב יונדאי "בנאלי ממוצע ליסינגי" כזה.

ועדיין... אני צריך לעשות חושבים, אולי זה בכלל מספיק לי?

בנימה זאת הייתי באולם של סיאט. נסיעת מבחן לא עשיתי כי לא היה רכב זמין בסניף שהגעתי אליו, אבל ישבתי בה קצת. מזכירה את הקורסה מבפנים, עם גימורים אדומים והרגשה טיפה קלסטרופובית (נראה לי שעליתי על הסיבה, אני רגיל לדשבורד העמוק בפיאסטה, השמשה הקדמית פשוט קרובה לי מדי בקורסה ואיביזה), אבל התחברתי יותר לעיצוב בכללי, ספורטיבי אבל יותר אלגנטי ומכבד את עצמו. מה שכן, מעדיף מסך מולטימדיה מובנה כמו בקורסה מאשר מסך צף כמו באיביזה והקונה.

בכל מקרה אין צפי לFR עם מנוע 1.5, לא יכל להגיד לי אפילו תאריך הגעה משוער, אז האופציה הזאת נופלת גם ככה... אני אנסה בהמשך לעשות נסיעת מבחן באיביזה 1.0 כדי לוודא שלא הפסדתי איזה משהו נשגב, אבל אני בספק.

מה שכן יש סאנרוף, ועוד אחד שנפתח (בניגוד לסאנרוף של הקורסה)!

לגבי 208 שאחרים פה הציעו, אני לא יודע אם אני מוכן לשלם יותר על קורסה רק עם עיצוב אלגנטי/יפה יותר... כביכול חוץ מזה הרי אין לפיג'ו באמת ערך מוסף.

פורסם

ל208 מושבים נוחים יותר וגם המתלים.

נסה.

פורסם

לפורד פוקוס אקטיב טורר (ואקטיב) יש דווקא גיר פלנטרי טוב מאד ביחס למתחרים לפי מספר ביקורות שראיתי. מנוע חזק, 8.6 שניות ל-100.

גרסת הסטיישן מאד אלגנטית, ובשביל תוספת המקום העצומה בתא המטען הייתי קופץ עליה אם כמובן יש מלאי בזמן אספקה סביר.

פורסם

האמת שהייתי במצב דומה לשלך לפני כמה חודשים אז אולי אוכל לעזור לך או לתת לך כיוון מחשבה חדש...

חיפשתי לקנות סופר מיני והתחלתי להסתכל קודם כל על I20 וקיה ריו שלא התחברתי.

אחר כך חשבתי שאתחבר לסיאט איביזה, ואמרו לי בסוכנות שמתוכננת השקה של הדגם החדש תבוא תעשה נסיעת מבחן ותתרשם, ואז בנסיעה אני חייב להגיד שמאוד התאכזבתי:  איכות הפלסיטקה מקדימה הייתה ברמה ירודה מאוד בעיניי ולא איכותית, מה גם שהצבע הצהוב (אדום ב FR) סביב פתחי האוורור נראו זולים ומצועצעים .

האופציות של פולו ופאביה ירדו מהפרק עקב ענייני זמינות ( שבדיעבד מזל שלא חיכיתי כי הבטיחו בזמנו שכנראה יהיה מלא באזור מרץ, ואפילו עכשיו הם לא יכולים להבטיח כלום).

הלכתי אחר כך לסוכנות של אופל לראות קורסה ועשיתי נסיעת מבחן, וסך הכל היה סבבה אבל הציקו לי הדברים שדיי הציקו לך - הצבע האדום שתקוע באמצע הדשבורד והקוקפיט שבעיני לא אינטואיטיבי ומרגיש קצת כמו גרפיקה של גיימבוי מסוף שנות ה90, אבל בכל זאת החלטתי לשלם מקדמה בשביל קודם כל לשריין רכב...

בהתחלה חשבתי כמוך, ולמה לשלם אקסטרה על פיג'ו?? ואז אמרתי נעשה נסיעת מבחן מה יכול להיות?

חייב להגיד שמהשנייה הראשונה התאהבתי, קודם כל תנוחת הישיבה שמחייבת אותך בגלל ההגה נוחה לי מאוד.

ההגה הקטן פשוט חוויה בעיני ונותן תחושב מאוד כיפית, והקוקפיט מרשים (בשונה מהאופל).

בכללי מורגשת עליית מדרגה בכל איכות החומרים לעומת האופל, ולא מדובר רק בלוגו אחר בתוספת כמה אלפי שקלים.

אני קיבלתי את האוטו לפני חודש, ובינתיים אני חייב להגיד שאני שמח מכל רגע שרכשתי את האוטו וממליץ בחום לכל מי שמתלבט.

אז הייתי ממליץ לך קודם כל לעשות נסיעת מבחן על הרכב - זה בחינם ואתה לא חייב להתחייב על כלום, אולי בכלל לא תתחבר לרכב וזה יוריד את הרכב מבחינת האופציות בכלל? 

ונקודה אחרונה בגלל שאופל ופיג'ו תחת אותה קבוצה, היה ניתן להעביר את המקדמה שלי מאופל על חשבון התשלום של פיג'ו ללא קנס הביטול ככה שאם אתה מתלבט בין השניים אתה תמיד יכול לשריין קודם כל את שני הרכבים ואין קנס על ביטול אחד מהם.

• אהבתי 1
פורסם

רכב שאפעם לא מוזכר פה זה קיה סלטוס... ודי חבל , חיפשתי מלא זמן רכב ואפילו קיבלתי המלצות על מלא רכבים אבל לא עליו , גדול מרווח חזק ומאוד שקט ונוח... חסרונות אין לו בקרת שיוט אדפטיבית ,וכל מה שבא איתו ביחד. אבל מאוד מאובזר בדברים אחרים

• מעניין 1
  • תוכן חדש...